Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


08:15
16.04.2024
Вторник
3.143.168.172


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Ошо » Ошо » Ошо. Давай щедро любовта си!

Ошо [13] Ошо - Тук и сега [5]
Ошо - За зрелостта [9] Ошо - За смелостта [13]
Ошо - За творчеството [9] Ошо - За медитацията [8]
Ошо - Кундалини и чакрите [12] Ошо - Книга на тайните [19]
Ошо - Следвай ме [1] Ошо - Възгледът за Тантра [11]
Ошо - ДАО. Трите Съкровища [36] Ошо - Медитация. Изкуството на екстаза [26]
Ошо - Трансформация на седемте тела [9] Ошо - Дарът на Атиша [8]
Ошо - Библия [4] Business [40]


Ошо. Давай щедро любовта си!

Всеки иска да бъде обичан, а това е погрешно начало.

Всичко това започва, защото малкото дете не може да обича, не може да каже нищо, не може да направи нищо, не може да даде нищо; може само да получи. Опита на малкото дете от любовта е този на получаването; получаване от майката; получаване от бащата; получаване от братята и сестрите; получаване от гостите или от непознатите – но винаги получаване. Така че първото преживяване, което се установява дълбоко в подсъзнанието е, че то трябва да получи любов.

Но проблемът възниква, защото всеки е бил дете и всеки има този подтик да получи любов; никой не се е родил по другия начин. Така че всички казват: "Дай ми любов”, но няма кой да им я даде, защото другия човек също е отрасъл по същия начин. Човек трябва да бъде буден и осъзнат за това, че простия факт на раждането не трябва да остава доминиращо състояние на твоя ум. Вместо да искаш "Дай ми любов”, започни сам да даваш любов. Забрави за получаването, просто давай . И аз ти гарантирам, че ти ще получиш много.

Но не трябва да мислиш за получаването изобщо – дори и индиректно, скришно да наблюдаваш дали получаваш или не. Просто давай, защото да даваш любов е толкова красиво, че получаването на любов не изглежда толкова страхотно. Това е една от тайните. Да даваш любов е наистина красив опит, защото ти си император. Да получаваш любов е много малък опит, това е опита на просяка. Не бъди просяк. Що се отнася до любовта, бъди император, защото това е неизчерпаемо качество у теб. Можеш да даваш толкова, колкото си поискаш. Не се тревожи, че ще бъдеш изтощен, че един ден изведнъж ще откриеш, "О, Боже мой! Не ми е останала никаква любов повече да давам!”

Любовта е въпрос на качество, а не на количество; тя е качество, и е качество от специална категория, която нараства чрез даването и умира, ако я задържаш. Ако си стиснат за нея, тя умира. Така че наистина бъди прахосник с любовта. Не се безпокой на кой я даваш – това наистина е идея на скъперническия ум: „Аз ще давам любов само на определени хора със специални качества." Ти не разбираш, че ти имаш толкова много… ти си като дъждовен облак. На дъждовния облак не му пука къде ще вали – върху скали, върху градини, в океана – наистина за него няма значение. Той иска да се освободи от товара. И това освобождаване носи огромно облекчение. Така че първата тайна е: Не искай да ти се даде любов, и не чакай да даваш любов само, ако някой ти я поиска. Давай я!

Просто давай любов на всеки – и на непознатия. Не става дума да даваш нещо много ценно, просто една протегната ръка е достатъчна. За 24 часа каквото и да направиш, ако го правиш с любов, болката от твоето сърце ще изчезне. И защото си толкова любящ, хората ще те обичат. Това е естествен закон. Ти получаваш това, което даваш. Всъщност, ти получаваш повече отколкото даваш.

Ошо
Папка: Ошо | Посещения: 2181 | Ченълинги | The Arcturians


Ошо [13] Ошо - Тук и сега [5]
Ошо - За зрелостта [9] Ошо - За смелостта [13]
Ошо - За творчеството [9] Ошо - За медитацията [8]
Ошо - Кундалини и чакрите [12] Ошо - Книга на тайните [19]
Ошо - Следвай ме [1] Ошо - Възгледът за Тантра [11]
Ошо - ДАО. Трите Съкровища [36] Ошо - Медитация. Изкуството на екстаза [26]
Ошо - Трансформация на седемте тела [9] Ошо - Дарът на Атиша [8]
Ошо - Библия [4] Business [40]
Контакт          3.143.168.172