Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


23:08
31.03.2023
Петък
3.236.209.138


Онлайн: 4
Гости: 4
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Хирон


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Аспектна структура на Хирон

Аспектите между планетите в рождената карта са фасетките на съзнанието. Подобно на суров диамант, който след като бъде шлифован разкрива вътрешната светлина, енергийният резонанс на аспектите разкрива нишката на въплътената душа, нейната микромолекулярна сигнатура. Планетата в аспект определя качеството на енергията, домовата й позиция е начинът на изразяване, а аспектите са енергийни резонатори, свързани с планетата в рождената холограма. Холограмите показват, че всяка точка в една структура съдържа модела на цялата структура. Поради този структурен енергиен резонанс във всяка рождена карта, аспектите трябва да вибрират в тялото на астролога, за да бъдат разбрани. Как? Ние трябва да овладеем концепцията на аспекта, да я комбинираме с неговото качество на изразяване (планетите, които участват) и начина му на изразяване (позициите на планетите по дом), което е Сатурново /структура/форма ниво. Тогава тази концепция трябва да вибрира в нашето съзнание, за да достигне собствения си енергиен резонанс или нивото на Урановия/електрически енергиен резонанс.
Мислено добрият астролог вибрира с резонансите в картата на клиента, когато прави тълкуването. Това създава хиротичен мост между астролога и съзнанието на клиента, така че неуловимите сфери да бъдат почувствани от индивида. Така всички аспекти са хиротични, тъй като те свързват една планетна енергия с друга. А аспектите към Хирон разкриват резонансите на самия Хирон в рождената карта; те разкриват хиротичното въздействие върху рождената карта като динамика. Аспектите трябва винаги да бъдат разглеждани свързано и правилното им тълкуване е изкуство.

Дните на готварската книга на астрологията свършиха. Астрологията се придвижва към една нова епоха на творчество, с преподаване на концепции, парадигми и енергии, вместо категоричните и ограничени дефиниции. Аспектираният Хирон ще бъде проучен с работата върху основната динамика на аспектния цикъл от 360° и качеството на енергията, породена от аспектната връзка между Хирон и всяка друга планета Тайната за разбиране на аспектите е да се научите да ги чувствате в тялото, да накарате клиентите си да ги почувстват заедно с вас, а ключът за визуализиране на енергията и проявата на аспектите ще бъде даден в помощ на този процес. Запаметяването на формулировки ще ограничи сензитивността по отношение на аспектите. Научила съм много от астродрамата и тъй като Хирон управлява танца на експерименталната астрология, в тази област предстои много нова работа. По принцип броят на аспектите между Хирон и другите планети показва степента на лечителска енергия и моделите на естествения алхимичен отговор в индивида. Това също се отнася до броя на аспектите към Нептун.
Домовата позиция на Хирон или Нептун извлича енергията от аспектираните планети и лечителската сила на този дом е силно повлияна от участващите планети. Когато един индивид желае да се научи да лекува, най-голямото му безпокойство е свързано с въпроса как да работи с енергията. Планетите, аспектиращи позицията на Хирон в някой дом, ще дадат много указания, които ще помогнат на индивида да се научи как да създава енергия, която действа. В този момент ще освободим Нептун. Ако Хирон е ретрограден и/или е разположен в дванайсети или шести дом, и/или ако аспектиращите планети са ретроградни или са в шести или дванайсети дом, това означава, че лечителят от минали животи се е проявил. Тъй като планетното оцеляване зависи от възстановяването на древната лечителска технология, този индивид има нужда от специално ръководство. Хирон е изненадващ и има склонност да се появява, когато древните лечители са се върнали и търсят някой да ги насочи. Той е щастлив да бъде отново хиромант и повежда танца към мъдростта. Просто се вслушайте и почувствайте животинската същност във вашето тяло. Тялото ви знае много. Хирон дава сила на визуализацията и разработването на техниките, защото това е древният път към мъдростта.

Един силно аспектиран Хирон също е пътят към лечението на Аза. Често мощните квадратури и опозиции от Хирон към вътрешните планети подтикват индивида към вътрешно лечение. Квадратурите и опозициите винаги създават голяма енергия в динамиката, но начинът, по който реагира всеки индивид, е уникален. Така Хирон в опозиция с Венера ще означава, че любовните връзки лекуват вътрешната психика. Един индивид ще преживее много проблематична, но изцелителна любовна връзка, а друг ще има прекрасни любовни изживявания, все едно да бъдеш с Богинята. Нивото на душевна вибрация в това въплъщение силно ще повлияе отговора на индивида към хиротичната сила. А по принцип астролозите трябва винаги да изпитват нивата на душевна вибрация, за да определят качеството на аспектите.
Това е чудесно време за израстване на съзнанието, защото ние сме на прага на възстановяването на древното учение за въздействията от преживяванията в минал живот върху настоящето въплътено съзнание. След като беше видян Хирон, оздравителната терапията чрез връщането в минал живот беше неизбежна.
Лечебната терапия с минал живот се основава на принципа на еволюцията на душата. Плутон е планетата, която разкрива настоящето състояние на еволюцията и начините за астрологическото й определяне са дадени в Плутон: Еволюционното пътуване на душата от Джеф Грийн. Хирон е "инструментът" за навлизане в минал живот, така че всички отрицателни и положителни неща, които са актуални за този живот, могат да бъдат видени и преобразени. Според мен възстановяването на тази информация трябва да бъде извършено под компетентно ръководство, защото връщането в минали животи включва пътуване в астралната сфера. Проблемите с Нептун и астралното ниво могат да бъдат много трудни, както вече обсъждахме в последната глава. Но проявата на Хирон е светлинният сигнал, който създава необходимостта от това.
Откровено казано, вие не можете да еволюирате, докато не сте асимилирали вашия предишен прогрес. Вие винаги ще си оставате на първа степен и по-късно отново ще се връщате. Или може да пренесете това, което вече знаете, обратно във вашето съзнание и да действате от тази точка на съзнанието. Тогава хиротичната точка е достигната, мястото на сливане на минало/настояще/бъдеще е разкрито и вие се раждате изцяло нови, най-високата точка на всичко, което вече сте били, готови да бъдете едно ново творение.

Планетите в аспект с Хирон са нервните окончания в съзнанието, които достигат точката на сливане. Така секстилът на Луна с Хирон създава личност с емоционална природа, която интуитивно разбира лечителството и желае да се настрои към специфичното място и време на алхимичното сливане. Нивото, на което това действа, трябва да се изследва в светлината на цялата карта, независимо колко въздействаща е новината за индивида! Този индивид може да е сестрата, която автоматично успокоява пациента, майката, която приласкава своето дете. Опозицията на Слънцето с Хирон създава същество, което няма да се развие, докато не получи достъп до лечебната енергия. Такива хора ще атрофират и ще се чувстват зле в средата, която ги заобикаля, докато не им се даде шансът да опознаят собствената си сила да лекуват. Сега Хирон е видян, проблемът е критичен: хората ще установят, че не могат да съществуват без лечебното измерение в живота си. Тъй като Хирон убива или преобразува, те просто ще изчезнат или ще станат лечители на себе си и на другите. Ще има много учители по този проблем. СПИН е един от първите учители. Джеф Грийн забелязва, че влиянието на Плутон е "в основата си несъзнателен процес", който произхожда от подсъзнанието. Хирон се усеща различно от подсъзнателната енергия, защото той дава достъпа към свръхсъзнанието/Висшия Аз. Вместо постоянно да извира от дълбините, той те залива с лъч бяла светлина, който може да те заслепи и да го забравиш веднага. Или вие може да се научите да приемате семето на космическата светила, да го дешифрирате и тогава ще извървите Небесния мост. Потенциално Хирон е цялостно непосредствено холографско настройване към едно ново ниво на съществуване.
Приспособяването към тази енергия е абсолютно феноменално, защото всичко е изцяло ново, ако човек позволи на процеса да действа. На това ниво кристалите изключително благоприятстват процеса, защото, подобно на аспектите, те са фасетирани, и подобно на секстилите, достигат Звездата на Давид. Кристалите са управлявани от Хирон и те отразяват хиротичната сила. Кристалите са начинът да се разбере холограмата, защото основните микромолекулни части са едни и същи и всеки кристал е уникален - точно както всеки човек е уникален. Например меланинът в епифизната жлеза има кристално-молекулната структура на кварца. Звучи фантастично, но е възможно за всеки да се пренастрои към новото ниво, ако го осъзнае. Ние не сме ограничени по никакъв начин; нас ни ограничават единствено ограниченията, които сами си поставяме в съзнанието.
Аспектите най-добре се разбират като една непрекъснатост, започваща от 0°, точката на точен съвпад, която нараства до опозицията и се връща на 0°. Има много книги за аспектите и аз ви препоръчвам особено книгата на Бил Тиерни Динамика на аспектния анализ? Ще ви обясня накратко идеята, като се опитам да спомена неща, които още не са били обсъждани, и да коментирам динамиката на концепциите, които са в особена връзка с Хирон. (Виж фигура 6.)

0° до 5° - Изгаряне и Съвпад


Точката на 0° е новата енергия на семето и се чувства най-добре в тялото чрез резониране с точния момент на новолуние. За няколко секунди при новолуние всички галактически нива са изцяло отворени към земното ниво. Точно в този момент се ражда едно ново семе, което ще расте и намалява през лунния месец. Настройването към тази точка ще слее напълно съзнанието с лунния цикъл. Затова всяка планета в съвпад с Хирон ще се прояви на хиротично ниво през това прераждане. Слънцето в точен съвпад с Хирон ще покаже, че индивидът може да опознае себе си чрез алхимичното взаимодействие със заобикалящата среда. Тъй като планетите се движат от точката на изгаряне през 5-6°, в които са в съвпад, енергиите се сливат, но планетата, която се движи по-бързо и излиза от съвпада, е водачът, който ще ни научи чрез своята енергия как действат енергиите на съвпада. От моя опит съм установила, че действието на планетите в точен съвпад не може да бъде разграничено в съзнанието. Индивидът трябва да се потопи в сливането на двете енергии. Този индивид е критично отворен към неуловимите нива под действието на точния съвпад. Тази точка наподобява "прозорец към небето", който е акупунктурната точка, носеща многоизмерност (в тялото). Точният съвпад е по-малко от един градус и съществува в рождената карта, за да учи на единение. Съвпадът показва, необходимостта на индивида да се научи да подрежда енергиите и да намери начин за възприемане на всяка една енергия поотделно.


60° - Секстил

Секстилът представя Звездата на Давид в хороскопа и е кристално-структурна динамика на перфектната енергия на Земята, която е изключително мощна, абсолютно балансирана и която може да бъде активирана като резонатор с перфектна универсална форма. Секстилите не са отворени към негативност; те ще действат като баланс, ако са оставени да действат, и ще настроят съзнанието към най-големия потенциал, ако са предварително активирани. Те могат да се представят също като точката, където формата на Земята е кристална или прозрачна и където галактическият резонанс може да се внедри. Те са многоизмерна разделяща повърхност.
Секстилите към Хирон представят планети, които са в перфектна връзка с Хирон, тъй като енергиите в нашето съзнание, които не са блокирани от трансмутацията, са свободни да преминат на по-съзнателно ниво. Тъй като се борим да вкараме съзнанието на хиротичната енергия във форма, то няма по-добро средство за това от секстила към Хирон.

Концептуално това показва, че ние ще имаме повече достъп до алхимичните сили, ако проучим и развием четвърти и осми дом. В радикса планетите в секстил с Хирон са мястото, където ще търсим нашия най-дълбок резонанс с Хирон. Така Венера в секстил с Хирон ще ви насочи към перфектния баланс, какъвто ни дават йога или рейки и/или уроците по тантра йога. Хирон в секстил с Луна показва, че индивидът може да лекува посредством емоции и когато лечението идва от сърцето, ще се прояви абсолютно феноменална лечителска сила.
Активирането на галактическия резонанс посредством секстилите на Хирон включва съзнателно настройване на рождените секстили като енергийни резонатори, към Еноховите нива на висша вибрация. Енох, както и Илия, е едно от земните същества, което се възнася в староеврейската библия. Това ниво на съзнание се подпомага чрез работа с кварцови кристали, защото кварцовите кристали са творенията на минерално ниво, които най-добре отразяват енергията на секстила. Разбира се, кварцовите кристали винаги са шестстранни и ъглите са 60º. Те рядко образуват Звездата на Давид в кръг, защото дължината на страните варира според индивидуалната растежна динамика. Както при астрологичната карта, рядко виждаме конфигурация, която изразява цялата Звезда на Давид. Но подобно на отделните кристали, енергията на секстила е свойствена за един шейсет-градусов ъгъл.
Висшата вибрация на Енох е в съзвучие с всички измерения, така че има достъп до нивата, които не съществуват в настоящето, каквото е четвъртото измерение. Този резонанс показва готовност и желание у индивида да се възнесе към други нива или измерения, когато се получава холографското космическо съответствие във времето. Какво имам предвид от гледна точка на Земята? Имам предвид, че може да използвате планетите в секстил с Хирон, за да се настроите в готовност да се възнесете към Божественото ниво, както Енох е направил в древни времена.
Например една от най-силните лечителки, които познавам, само на 23 години, свързва клиентите си с непроявеното или четвъртото измерение всеки ден и тя има Хирон в секстил с Юпитер, дома на учителите. Ръководейки сеансите с връща не към минал живот, тя притежава умението да помага на клиентите да върнат миналите преживявания в четвъртото измерение - преживявания с божественото - и им помага да преоценят тази латентна енергия в рамките на този живот. Тя е развила галактически резонанс с Юпитер чрез Хирон и може да свърже другите с учителите. Тя е в съзвучие с връзката си с Юпитер и може да се възнесе до нивото на Юпитер, ако се настрои към ново ниво на съзвучие с други измерения на Вселената. Ние не сме откъснати.

90° - Квадратура

Квадратурата представлява максималното структурно напрежение в хороскопа и психиката. Квадратурите към Хирон показват начина, по който индивидът е предизвикан да се свърже с висшето съзнание. Квадратурите са вашите най-добри приятели; те представляват максималното ниво на растеж в дадена инкарнация. а квадратурите към Хирон са точките с максимална хиротична енергия в картата. Квадратурите винаги предизвикват напрежение и трудности, които често се проявяват като проблеми на физическо ниво в тийнейджърска възраст и около двайсетте. Те представляват областите на борба и работа през трийсетте и след четирийсет години, също това са областите във нашия живот, където проявяваме най-блестящите си дарби. Самият Хирон представя една трудна енергия в хороскопа. Квадратурите са труден процес на израстване, така че Хироновите квадратури трябва да бъдат изследвани в светлината на трите етапа на съзряване, които са описани по-нататък.
Преди възвръщането на Сатурн, на 29 години за повечето от нас, структурното или квадратурно напрежение е едно ужасно преживяване на объркване, обременено с вътрешен резонанс от минал живот. Когато имате клиент, който е преживял квадратурата в ранна възраст, той обикновено е силно развит. Нашите най-лоши проблеми са страховете от смътните спомени, свързани с далечното минало. Нееволюиралите индивиди създават стена около своите квадратури - това са областите от техния живот, които чувстват, че не могат да овладеят, и най-безопасният път е заобиколният. По-еволюиралите индивиди често създават преживявания, които активират квадратурите, така че могат да се учат от опита и дори да унищожат част от кармата.
Когато Хирон е в квадратура, това винаги сигнализира потенциална еволюция на качествата, които определя планетата, с която Хирон е в квадратура, но този процес може да се задейства след време. Освен това точката, към която Хирон прави квадратура, е мястото, където се появяват проблемите от минал живот. Това се забелязва особено когато Хирон е в квадратура с Марс, Венера, Луната или Юпитер по време на раждане; и когато една планета в картата на родител, дете или любовник прави съвпад с една от тези планети. Например при Хирон в квадратура с Марс мъжката сексуална сила е прекалено активирана. Този индивид ще има много сексуални преживявания, причиняващи напрежение и тъй като е избрал този аспект, той може да се научи да използва силата правилно. Планета на родител, дете или любовник в съвпад с Марс или Хирон е кармична проява от минал живот. Следователно какво е еволюцията? Преживяванията трябва да бъдат видени в процес. Индивидът трябва да се учи колкото се може повече от всяко преживяване. Тези, които избягват своите квадратури, проектират енергията на квадратурите върху другите. Единственият начин те да видят това е да им помогнем да изследват своята безпочвена враждебност към другите. Всеки път, когато попадаме на проекцията в тълкуването, съществува възможност да се справим с огромна негативност.
След Сатурновото възвръщане, се развива нов начин за работа с квадратурите. Всъщност времето между възвръщането на Сатурн и опозицията на Уран е време на съсредоточаване върху работата с квадратурите и опозициите. Когато е на трийсет, индивидът започва да осъзнава, че не може де избегне действието на квадратурата и че напрежението е урок, че точно в напрежението е истинското израстване. Тези, които не са еволюирали и проектират напрежението върху другите, установяват, че вътрешните поражения са големи или обектът на проекцията им го връща. Например взаимоотношенията с братя и сестри са нещо като лаборатория, в която разработваме динамиката на квадратурата. Ако завиждате на сестра си или брат си по време на вашите трийсет години, много вероятно е да проектирате неразрешени проблеми от детството върху тях. Много от трудностите в кармичните връзки от минал живот са представени от квадратурите, а те са като енергийни вихри във вашия живот. Влизането в този вихър е вратата на Хирон - това е точката в мястото и времето, където съществува Азът; това е мястото, където сме принудени да се свържем с нашата среда.
Използваме квадратурата на Хирон с Венера като пример за тези, които са били по-еволюирали преди тяхното Сатурново възвръщане и са си позволили преживявания, свързани с квадратурите - тези преживявания сега са извор на мъдрост. Това е човекът с много нещастна любов на двайсет, който по-късно преживява една наистина красива и цялостна връзка. При квадратурата на Хирон с Уран индивидът ще има много труден период при запазването на психична стабилност по време на тинейджърските години и около двадесетте си години. Много енергия се изразходва, за да се запази стабилност. Същевременно нервната система се приучва да задържа огромни заряди от електрическа енергия. Така този индивид ще започне внезапно да проявява необичайни нива на холографско съзвучие след Сатурновото възвръщане, което ще усъвършенства на трийсет. Или при квадратурата на Хирон със Сатурн индивидът ще изпитва трудности дори да иска да бъде на планетата Земя на двайсет; тези индивиди ще мразят плътността на това място. Но когато влязат по-добре в тялото на трийсет, те ще започнат да предлагат мъдрост на другите.
Тези с Хирон в квадратура със Сатурн, които не допускат преживявания, свързани с квадратурите през двайсетте, е много вероятно да проявят накрая насилие. Квадратурата на Хирон със Сатурн изисква изцеление с бащата. Често това налага ранно съзряване, поемане на много отговорности през Двайсетте. Ако това се избегне, възможността да се излекува бащата, може да се провали и резултатът е насилие. Това е синдромът на раненото дете.

Опозицията на Уран към радикалното място разрешава структурното напрежение на квадратурата с помощта на цялостна холографска електрическа интеграция. Квадратурите предизвикват огромна електрическа енергия в тялото. Електрическата енергия в тялото достига максималната си сила точно в момента на опозицията Уран-Уран. Това е подобно на пренатоварване на компютъра. Тялото се преструктурира неврологически, в противен случай се получават къси съединения. С това голямо напрежение всичките рождени квадратури могат да доведат едно пълно осъзнаване. По принцип квадратурите се превръщат в масивни основни структури, които могат да издържат много процедури. Тези квадратури се превръщат в мускулната система на един живот, истинските мощни бастиони на реалността. Очевидно, ако се злоупотреби с енергията и бъде създадена негативна карма, тогава квадратурите се превръщат във вихри на съзнателно използваната негативност към Аза и другите. Ето какво е злото. И така, при квадратурата на Хирон с Марс може да се получи професионален убиец или това може да бъде индивид, който наистина разбира негативността на неуравновесения Марс и просвещава обществото относно агресията. Не е случайно, че най-голямото учение на Хирон е било за висшата енергия на воина. Индивидът с квадратура между Хирон и Уран може да ни учи как да владеем електрическата енергия, може да промени енергийните модели у другите хора и да стане лечител на физическо ниво.
Потенциалът за лечение на физическо ниво е силно изразен при Хирон в квадратура с Уран, когато са част от голяма квадратура. Съществуват много примери. Тао-квадратурата ще бъде разгледана при опозицията, но природата на зрялата Хиронова квадратура е енергията в картата, която има невероятна сила и може да промени материята до крайна степен. Тази енергия трябва да бъде съзнателно идентифицирана, така че свободната воля да се превърне във водач. Иначе тази огромна енергия ще дойде от подсъзнанието и е потенциално деструктивна. Ако наблюдаваме престъпната активност, ще се изумим колко често гнусните престъпления се извършват от хора около 42 години, точно след като тази сила наистина е "внесена" в тях. А престъпленията са почти изцяло външна проява на енергийната динамика. Това, което най-силно се е вкоренило в психиката, проявяваме на 42 години, а клиентите се нуждаят от помощ, за да могат съзнателно да формират тази енергия за добри дела.

120° - Тригон


Тригонът е аспект на хармония и съзидателност, на естествено настройване към енергията, която е дар вследствие на овладяването на енергията в минал живот. Това е познание за живота, което идва след овладяването на квадратурите и опозициите. Това приятно хармонично съзвучие е също така безсмислено, докато не се използва в този живот. Настоящето въплъщение винаги е единственото, което е важно, а знанието от минал живот е полезно за нас само ако го използваме като учебно пособие в този живот. Точно както квадратурите еволюират през двайсетте и трийсетте, така тригоните се разпадат през двайсетте и трийсетте, ако не усвоим действието им на по-важно ниво. Хирон в тригон с дадена планета означава голямо хармонично надмощие на тази планета и е опасно да изследваме напредъка посредством тригона. Въпросът е дали индивидът пренебрегва големия космически дар, който се е развивал в продължение на милиарди години? Тригоните са магнетични. Те привличат неуловимите сфери към съзнанието, но само ако предварително ги активираме. Те са предимно с природата на Луната, Нептун и Венера.
Моите досиета съдържат много индивиди с тригони, които притежават изключителни умения за лечение и преподаване, присъщи за Новата Епоха, и обратната динамика на тригона също е много очевидна. Най-общо всеки човек с Хирон в тригон с планета показва необикновена еволюция по въпросите, свързани с тази планета. Един художник, който е много дисциплиниран, има голям тригон включващ Хирон, Луната и Марс. Известен музикант-лечител от Новата Епоха има Хирон в тригон с Луната която е в съвпад с Марс. Издател-лечител на Новата Епоха има Хирон в тригон със Слънцето. Учител по символика има Хирон в тригон с Венера, която е в съвпад с Меркурий; един голям учител по емоционално здраве с Хирон в съвпад с Плутон, който е в тригон с Венера; физик на Новата Епоха, който използва науката, за да лекува планетата, има Хирон в тригон с Плутон - списъкът буквално е безкраен.

Негативното използване на силата на тригона е един от най-потискащите изводи в тази книга. Използвайки само индивиди над 40 години, които са недисциплинирани, нееволюирали, дори невротични с Хирон в тригон с друга планета, аз установих, че тези индивиди показват сериозни физически неспособности те създават негативност около себе си или се чувстват разстроени от факта, че никога не могат да изразят чрез таланта си това, което чувстват отвътре. Установих, че е много отчайващо да се работи с тях, защото те не се вслушват в съвета да активират съзнателно най-големия си потенциал. Те са необикновени, когато са млади, често съзнанието им е изпреварило това на техните връстници. Тъй като участващата в тригона планета е Хирон, често притежават необикновена психическа настройка. Те са свикнали да бъдат пред всички други. През трийсетте им години хората около тях ги настигат, но те не забелязват това. На четирийсет те са извън класацията, но не могат да чуят урока, защото някога им е било много лесно. Това може да се случи с всеки планетен тригон, но тъй като Хирон е мостът от тялото към душата, последствията са особено трагични.
Ние излизаме от един дълъг период в историята, когато мъжете са имали предостатъчната възможност да развият своя потенциал, а жените са били относително ограничени. Моите досиета обаче разкриват забележителна разлика между мъжете и жените относно проявата на потенциала на Хироновия тригон. Тринайсет клиенти, които са използвали добре тригоните, са мъже и нито една жена. А от единайсет клиенти, които не са активирали потенциала на Хироновия тригон, девет са жени. Има много повече клиенти с Хирон в тригон с планети в моите досиета, но аз внимателно избрах тези двайсет и четири. Двама мъже, които не са използвали своя потенциал в най-голяма степен, проявяват негативност по това време, но не съзнават действията си. Единият, с Хирон в тригон със Слънце, е ангажиран в разработването на защитната инициатива за Звездни войни. Другият, с Хирон в тригон с Луна, извършва голяма лечителска дейност, но е контролиран от учител, който ограничава творчеството му. И двамата мъже притежават естествено разбиране за окултизма, както и всички индивиди с Хирон в тригон с планета, но те не работят за това окултно познание.
Една от жените има ретрограден Хирон на IС в Дева, в точен тригон с Меркурий в Козирог в 7-ми дом. Тя дойде при мен, защото беше много болна от вируса на Ебщайн Бар. Аз й препоръчах да се подложи на регресивна терапия и тя направи няколко сеанса. Тя успя веднага да навлезе в минал живот и изпадна в екстатични преживявания от друго време като постигна ниво за което се изисква много сеанси при обикновен човек. Тя беше в състояние да направи съзнателни пробиви, за които повечето хора само мечтаят. А за нея това не представляваше нищо особено! Всичко беше толкова лесно, че сега тя не се вслушва в съвети, макар че е много болна.
Не е необходимо да даваме повече примери. Хирон в тригон с планета е знак за големи способности за пробив в съзнанието и лечителски талант от минали животи, който може са бъде активиран в настоящия живот. Човек не трябва да го приема за даденост; той трябва съзнателно да работи, за да активира тези умения до високо дисциплинирано поведение. Това вътрешно познание може да спаси живота на индивида един ден; то може да спаси живота на неговото дете и това може да е умение, което ще донесе изцеление на планетата.

150° - Куинконс и Йод

Куинконсът се счита за второстепенен аспект от много астролози, а Йод, "Божият пръст", не е добре разбран. В моята работа куинконсът представя динамика в съзнанието, която е толкова критична, колкото съвпадът, секстилът, квадратурата, тригонът и опозицията. Точката, на която планетата сключва тригона в картата, представя високо ниво на хармонично съзвучие и тъй като енергията излиза оттам и влиза в куинконса, то тази енергия се движи от пълна хармония към друго ниво на напрежение, което активира съзнанието за пълна проява при опозицията. Така куинконсът съдържа цялата яснота и хармония на тригона и активира този баланс, че да е възможно ясно съзнание и неотбягване на структурното напрежение при опозицията.
Куинконсите трябва да бъдат разбрани като процес повече от всеки друг аспект, защото те са или разходящи - движещи се към опозицията, или сходящи - излизайки от опозицията. За да определите дали аспектът куинконс е разходят или сходящ, идентифицирайте по-тежката планета в аспекта и след това решете дали другата планета се движи към или навън от точния градус на опозицията. При аспектирането по-леката планета винаги се движи по часовниковата стрелка. И когато този процес е разбран, тогава конфигурацията Йод също се схваща лесно. (Вижте фигура 7.) Опозицията между Хирон и планетата показва високо ниво на структурно напрежение, касаещо въпросния проблем и високото му осъзнаване след 40 години. Процесът е същият, описан при квадратурата, но крайният резултат при опозицията е напълно оформено полярно съзнание. Представата за това съзнание ни дава пълнолунието, при което всички проблеми, свързани с Луната, засети при новолунието, са разрешени. Куинконсите трябва да бъдат декодирани чрез идентифициране на опозицията, към която се движат или от която излизат. Проблемът на опозицията е проблем, който се проявява, и разходящият куинконс работи за неговото разрешаване в този живот. Разходящият куинконс 150° е свойствено хиротичен, защото придвижва тригона към проявата на опозицията. Това е хармонично движение към помирение на противоположности. Това са частите на вашето съзнание, които никога няма да престанат да ви подтикват към повече решителност, и индивидът често се развива на високо ниво благодарение на непрекъснатия натиск.

Куинконсът, излизащ от опозицията, или 210°, представлява енергията, която тласка към повече осъзнаване на опозицията, която е била разрешена във важен за индивида живот преди настоящия. Той слива неуловимите сфери с този живот. Тази енергия е малко смущаваща, но е като предпазна клапа, която дава сигурност на индивида да продължи да проявява силата на опозицията, която е развил преди толкова дълго време. Тя има свойствата на Плутон, издърпваща пялото съзнание по-дълбоко в подсъзнанието. Явно куинконсите са чудесни показатели относно информацията от минал живот в рождената карта, но това е тема за друга книга. Това е енергията, която сте наблюдавали у индивид, който е наистина добре развит в някаква област, но продължава да върви напред.

С разбирането на куинконсите като процес силата на Йод става по-очевидна. Той наистина е Божият пръст и също разкрива силата на Плутон и Хирон, действащи заедно. Йод притежава естествена сила и става много мощен от следната гледна точка. Разходящият куинконс е с природата на Хирон, сходящият куинконс е с природата на Плутон, а точката на Йод, формирана от Хироново-Плутоновия секстил, трябва да се усеща като "върбовото клонче, с което се намират подземни богатства". Ако си представите секстила шести/осми дом и се спуснете към самопознанието на първи дом, вие може да си представите по-добре Йод. Вие държите Плутон в дясната си ръка, а Хирон в лявата в секстил, и изстрелвате цялата сила на Хирон и Плутон през клончетата към обекта на търсенето, планетата, която е Божественият пръст. Ако Хирон е пръстът в Йод, тогава той ще представя енергията на потапяне и провокирана от двете планети, които са в секстил.

Този аспект е най-мощният и полезният в рождената карта. Той е дар от Бога и трябва да бъде разкрит на индивида. Обаче действието на Йод може също да рикошира, защото може да е подобно на тригона в 20-та година, докато е хармонично балансиран. Въпреки това в 30-та година индивидът с Йод, включващ Хирон, ще бъде обсебен от безпокойство. За разлика от тригона Йод не се разрушава, когато не е активиран. Той ще се активира в 40-та година. Това е човек, който не е забелязван до четирдесетата му година, и тогава изненадва всички. Също разглеждането на Хирон от гледна точка на разходящия куинконс разкрива посветителската природа на Хирон. А разглеждането на Плутон от гледна точка на сходящия куинконс ни дава едно прозрение относно това как Плутон ни привлича дълбоко в същността, скоро след като сме видели светлината на опозицията. Хирон управлява разходящите куинконси, а Плутон управлява сходящите куинконси, главният ключ към оползотворяване влиянието на опозицията.


180° - Опозиция

Подобно на пълнолунието, Хирон в опозиция към дадена планета накрая подтиква и двете планети към пълна проява. Винаги съществува опозиция в рождената карта, за да доведе действието на две планети до пълно осъзнаване. За разлика от квадратурата, растежът при опозицията е постоянно интензивен. Не съществуват етапи; индивидът е високо енергизиран.
Наблюдава се тенденция да се действа в единия край на опозицията и да се анулира другия, но нормалното клатушкане при опозицията не е ясно изразено. Само трима клиенти в моите досиета, на възраст под двайсет и пет, имат Хирон в опозиция с планета. Едната клиентка има Хирон в опозиция с ретрограден Плутон и тя е зависима от наркотици и секс. Тя проявява нисшата страна на опозицията Плутон-Хирон. Двамата други млади хора са доста необичайни и лесно се контактува с тях. Едната е лечител на висшето съзнание с Хирон в съвпад със Слънце и в опозиция с ретрограден Плутон, който е в съвпад с ретрограден Марс. Тя проявява такова високо ниво на опозицията в своята работа, че е трудно да си представим нейното владеене на енергията. Другият клиент има стелиум, включващ Юпитер, Уран и Марс в точна опозиция на Хирон, и тази опозиция е част от Тао-квадратура с Венера, но той изглежда като че ли не е от тази Земя.
От двайсет и шестте карти, които подбрах с опозиция на Хирон, почти всички индивиди са много необикновени и проявяват високи нива на напрежение в живота. Планетата в опозиция на Хирон е активирана в криза на съзнанието. Всичките седем с Луна в опозиция на Хирон имат сложни емоционални реалности, освен един. По различни начини всички са научили много от своите партньори, но процесът е бил критичен и напрегнат. При Хирон в опозиция на Слънце индивидите не могат да разберат кои са те, без да се научат да лекуват. При Хирон в опозиция на Юпитер те не могат да се разгърнат докато не проумеят алхимичното съзнание. Хирон в опозиция на Уран увеличава умението за физическо лечение, но може да смути нервната система по време на детството. Планетата в опозиция на Хирон е изключително активирана и носи напрежение, но действието й ще се разгърне до крайна степен с времето.

Папка: Хирон | Добавил: Пим (09.02.2009)
Разгледан: 9638 | Коментари: 6
Коментари: 61 2 »
0  
1 Пим   (13.06.2009 23:36)
ДРУГИ 90º АСПЕКТИ: Тао-квадратура и Голяма квадратура

Тао-квадратурата и голямата квадратура са много енергизирани от участието на Хирон. Планетата на върха на Тао-квадратурата е склонна да насочи опозицията към центъра и да се прояви чрез енергията на планетата на върха. Ако Хирон е върхът на Тао-квадратурата, той е много енергизиран от двете планети във всеки край на Тао-квадратурата и добива голяма мощ. Една млада клиентка, която има Уран на върха на Тао-квадратура, включваща Хирон в опозиция на Слънце, почти е нямала енергия, докато не активирала силата на висшето съзнание. Лечителка, която лекува рак, има Хирон в опозиция на Уран в голяма квадратура със Сатурн в опозиция на Слънце, но тя не е притежавала обективност; затруднява се да преценява другите добре. Невролог, който се опитва да измери енергията кундалини в тялото, има Хирон в съвпад с Марс в опозиция с Уран, който е в точен съвпад с Юпитер. Тази опозиция е част от Тао-квадратура с Нептун на върха. На него му е липсвало усещане за истинската му посока, докато не осъзнал миналите си животи като лечител.
Фигура 6 показва астрологичната Мандала. Втората половина или сходящият цикъл на аспектите е толкова важен и сложен, колкото първата половина или разходящият цикъл. Коментарът относно сходящия цикъл ще бъде по-кратък, защото енергетиката е същата, както при разходящия цикъл, но процесът е различен. Илюстрацията на колелото предлага холистичен баланс на въпроса за реда, за да се избегне измерването на разходящата енергия в сравнение със сходящата. Астрологията се е ангажирала изключително с разрешаване проблемите на клиентите, което включва работа с разходящия цикъл; има какво повече да кажем за това. Но Хирон е мостът към неуловимите сфери. Способността да работим с Хирон изисква да активираме неуловимите сфери, сходящия цикъл и освобождаването, което ни подготвя за ново раждане. Също така разходящият цикъл е ляво-мозъчен; сходящият е дясно-мозъчен.
Когато разчитаме картата, ние се движим през дванайсетте дома на зодиака; и напредваме обратно на аспектното колело. Асцендентът, откъдето започваме нашето движение, е разположен точно на горната квадратура, най-напрегнатата точка в картата между земното ниво и неуловимите сфери. IC се намира на противоположната точка на астрологичната енергия, точката на не-Аза или достигане на нищото в картата. Когато достигнем подсъзнанието съзнателно, ние стигаме до нищото, небитието, чистия Нептун, крайното мистично състояние. Върхът на четвърти дом съответства на тъмната нощ на душата. Придвижвайки се към върха на седми дом, забелязваме, че върхът на пети дом - домът на творчеството, е хиротичната точка на куинконса. Ето защо творчеството, детето, което носим в себе си, и изкуството са вратата към Бога. При седми дом ние сме в точката на първата квадратура в аспектното колело, напълно осъзнавайки материята, с която разполагаме. Това е, когато проумяваме неуловимата същност на взаимоотношенията и започваме да разбираме съществуването. Св. Тома Аквински смятал, че на въпросите за съществуването може да се отговори само във взаимоотношенията. Върхът на картата, десети дом, където сме най-енергизирани на земно ниво, е мястото, където се възпламеняваме, съвършеното сливане на енергията. И придвижвайки се от върха на картата, през десети, единайсети и дванайсети дом, ние се интегрираме с познанието в дадено въплъщение. Това е пълната сходяща енергия на аспектния цикъл, времето за освобождаване от проблема, когато трябва да изпразним тялото, за да направим място за ново съзидание.
Аспектното колело, свързано със зодиака, представлява принципа на инволюцията, разглеждан в книгата на Ричард Вилхелм Тайната на златното цвете: Китайска книга за живота. В нея се говори за циркулацията на светлината обратно към тялото при въплъщаване на душата. Ето как изпразваме себе си, за да можем да преживеем блаженство, екстаз или самадхи. Аспектите от сходящия цикъл освобождават преживяванията, които сме достигнали при разходящия цикъл, голямото изпитание, което прави преживяването самадхи възможно.

0  
2 Пим   (13.06.2009 23:41)
210° - Сходящ Куинконс

Книгата на Джеф Грийн Плутон: Еволюционното пътуване на душата сложи край на негативността по отношение на Плутон, Скорпион и осми дом. За да разберете наистина сходящия цикъл, ще бъде полезно да изучите работата на Грийн върху Плутон. Сходящият цикъл, който често е отляво на Йод, както вече обяснихме, е точката, където еволюиралата екстатична същност влиза отново в колелото; това е, когато ние се връщаме на служба. Това е един аспект с Хирон, при който аспектиращата планета познава обучението на земно ниво и се връща на служба. Този аспект означава перфектна служба на Плутоново ниво или максимално довеждане на енергията до най-дълбокото и най-мощно ниво.
Куинконсите винаги подтикват индивида, докато доставят енергията, и затова те са толкова дразнещи и въздействащи.
Този индивид е предназначен да обслужва енергията на планетата, която прави куинконс с Хирон. Така индивидът с Венера в сходящ куинконс с Хирон отдава отзивчиво любов. С Марс в сходящ куинконс с Хирон индивидът би могъл да предложи себе си в служба на голям воин. Със Слънце в сходящ куинконс с Хирон дарът на Аза е най-голям, нещо като майка Тереза, Сходящият куинконс на Хирон с Венера означава, че индивидът учи на това каква е силата на отдадената към другите любов.
Проблемът с идентифицирането на сходящите и разходящите куинконси е причината, поради която се избягва работата с куинконси от повечето астролози. В действителност това е доста лесно, след като веднъж бъде усвоена концепцията. Фигура 7 ще ви помогне да разберете процеса.


0  
3 Пим   (13.06.2009 23:42)
240° - Сходящ Тригон

Дали тригонът е сходящ се определя в зависимост от това коя е по-тежката планета в аспекта и след това, движейки по-леката планета по посока на часовниковата стрелка, ако се доближаваме до точен аспект, то той е сходящ, ако се отдалечаваме от точен аспект, той е разходящ. Сходящият тригон е хармонично сливане с фините сфери; това е точката на релаксация в пътешествието; тя е сън, блаженство, тих екстаз. Често и се наслаждаваме, но не я използваме. Сходящите тригони трябва да бъдат използвани на земно ниво; ако не се използват, индивидът ще пренебрегне космическия дар. Пренебрегвайки сходящия тригон, е все едно да пренебрегнем божественото - пренебрегване на мистицизма, шанса да видим неуловимите сфери. Последствията не се забелязват толкова на земно ниво, както при разходящия тригон, при който се проявява мързел, но негативното въздействие върху психиката е доста сериозно.
Пропускът да се активира сходящия тригон към Хирон е особено критичен, тъй като Хирон е мостът към неуловимите сфери. Сходящият тригон към Хирон, следвайки аспектното колело, показва един мотивиран минал живот преди настоящото въплъщение, когато индивидът е бил лечител, силно повлиян от действието на планетата, аспектираща Хирон, или е бил учител на това лечение. Този път индивидът влага цялата хармония и дара на тази изцелителна сила, ако еволюира. Понякога си мисля, че сходящият тригон е там, където много хора стават мързеливи и скачат от колелото на познанието, защото усещат наближаването на горната или сходяща квадратура. Например индивид със Слънце в сходящ тригон с Хирон ще бъде голям учител, използвайки своя живот като пример за изцеление. Сега индивидът живее един живот на хармония, който е за пример, и така учи другите. Това може да е например Пабло Казала. Но, ако шансът да излъчвате хармония е пропуснат, тогава се върнете отначало, за да намерите изцелителния Аз в точката на точния аспект.


0  
4 Пим   (13.06.2009 23:42)
270° - Сходяща Квадратура

Този аспект характеризира най-неуловимата и интензивна криза като цяло. Индивидът е призван да изгради основа в съзнанието за фините сфери. Дадена му е възможността да пренесе Божественото ниво на Земята. Това е аспектът на пророка и животът на Исая е добър пример за мощта на тази енергия. Често планетата в сходяща квадратура с Хирон предопределя нещастен живот, защото това е аспект на безпрекословно служене на висшите сфери, на базата на изключително осъзнаване относно това какво ще предизвика това на земно ниво. Така Исая знаел, че неговият народ ще бъде завладян, и въпреки това отдал живота си, за да проповядва моралните причини за тяхното страдание, така че да могат да се върнат много животи назад, разбирайки напълно политическите последствия от тяхното поведение. Този аспект означава, че индивидът трябва да приеме важно познание от неуловимите сфери, макар да вижда, че то не е ефективно за това време. И така, за да можем да живеем тук, на Земята, и да въплътим душата в тялото, дори тази криза трябва да бъде преодоляна по някое време, тъй като горният или сходящ секстил ни учи, че е възможно да живеем на Земята с въплътена в тялото душа.


0  
5 Пим   (13.06.2009 23:43)
300° - Сходящ Секстил

Не обичам сравненията, но това е най-съвършеният аспект в цикъла. Дълбоко в психиката лежат важни минали животи, притежаващи изцелителна сила, когато индивидът проявява земното ниво и познанията на фините сфери относно планетата, която е в сходящ секстил към Хирон. Докато действието на аспекта не е изпитано, често има голямо объркване в ума на индивида, защото той не може да си обясни как знае толкова много по този въпрос. Накрая заложбите във връзка с проблема създават възможността да се използва аспектът и тогава се проявява геният.
Например роденият с Хирон в сходящ аспект с Луната ще разбере напълно човешката мотивация и съответните мотивации още като малко дете. Никой няма да е наясно как това дете разбира напълно какво прави всеки. Детето ще се опитва да изучава философия или психология и ще се възприема като "различно". То вече знае повече от своите учители и образованието за него е едно разочарование. Накрая заложбите ще бъдат заслужени, ще прояви възможностите си да лекува емоциите и ще бъде голям лечител/съветник. Все пак индивидът ще бъде разстроен, защото не може да си обясни защо всичко му е познато. Накрая ще се появи човек, който просто ще обясни как е станало това. И поради астрологичната вибрация на индивида, хората ще се вслушват в това, което казва той. Същото се отнася до секстила с Марс, който дава учители по бойна енергия; с Юпитер дава големия учител, който разширява реалността, и т.н. Астролозите трябва да помогнат в идентифицирането на такива кармични дарби, да преустроят индивида на собственото му ниво и да му помогнат да състави план за усъвършенстване на тези дарби колкото се може по-скоро.


1-5 6-6
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.236.209.138