Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


08:29
26.04.2024
Петък
18.227.114.125


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Статии


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Сбъдване на желанията - мистика или изкуството на системното мислене

Татяна Мужицкая

    Защо се сбъдват желанията? Или по-точно, защо едни се сбъдват, а други - не? И кое е вълшебното заклинание за сбъдването им?

    От дете си задавах тези въпроси, подобно на всяко романтично момиче, вярващо в чудеса. Но първият Отговор с главни букви запомних за цял живот. От тогава отговорите започнаха да се появяват и се навързват в логическа верига. Но първият случай просто ме потресе с могъщото си въздействие. Защото противоречеше категорично на теорията на вероятностите. И отчасти на материализма...

    Бях на 13 и целият ми живот беше изпълнен с песните на любимата ми група. Типична фанатична тинейджърка в добрия смисъл. Разбрах, че на Олимпийския дворец ще има сборен концерт, включително с любимата ми група. Помислих си, че няма да съм аз, ако не отида на концерта. Бях абсолютно сигурна, че ще бъда на него, защото това е шансът ми да видя на живо кумирите си. Мечтата ми е само на една ръка разстояние. През 80-те беше абсолютно невъзможно да намериш билети в последния момент, но това не ме спираше. Разбих касичката си със събраните 50-копеечни монети и тръгнах...Преминах през сурово изпитание за решителността си, когато слязох от метрото и видях, че пред вратите на стадиона имаше тълпи от хора, търсещи излишни билети. Въображението ми веднага започна да изчислява вероятността, но желанието беше толкова огромно, че изчисленията веднага се изпариха. Реших упорито да отида на концерта и ето ме в тълпата, мръзнеща в тънкото си за времето яке. До концерта оставаха 15 минути. Покрай мен минават щастливи притежатели на билети, а аз дори не съм до централния вход. Разполагах само с 15 минути. Като изтекат може би ще се разплача и ще умоляват лелките контрольорки, но засега все още шепна: "Да ви се намира излишен билет?". Изведнъж зад гърба ми някой каза "Търсите ли билет" Обърнах се с надежда. Видях притичващият мъж, казал това. "Тръгвай с мен" - каза той без да спира. Ние почти бягаме покрай лелките-контрольорки, а те не ни питат нищо. Стигаме на най-горната площадка, той ме настанява на съвсем обикновена пейка и си тръгва. Без дори да поиска пари или да се опита да се запознаем. Просто така. Беше звукооператор или осветител. Но щастие има и аз съм на концерта. Обаче съм нависоко и оттук почти нищо не се вижда, а това е минус. Площадката се напълни с войничета и изведнъж едно от тях ми предложи: "Искате ли да виждате по-добре" като ми подаде истински полеви бинокъл. Всичко се вижда като на длан, а сълзи на щастие обливат бузите ми. Ето така, против теорията на вероятностите и житейската логика, че за всичко се заплаща, аз попаднах в мечтата си. Ако предварително бях мислила за невъзможността на такова щастие, то дори нямаше да се опитам, защото тя бе очевидна за всеки, зърнал тълпата чакащи за излишен билет. Но се случи.

    В този момент си помислих, че сигурно има секрет, с чието познаване всяка мечта би се сбъднала.

    Няколко години по-късно, вече студентка, участвах в един тренинг (от типа "позитивно мислене") и мъдрите треньори ми откриха тези секрети. Но срещнах повече езотерика, а към момента аз бях материалистка. Въпреки, че вече не вярвах в Дядо Мраз, но продължавах да мечтая за сбъдване на желанията. Бях скептична и не вярвах в силата на предлаганите от тях "вълшебни думички". Тогава треньорът ми предложи да задам "тестово" желание. Реших се на експеримента - в института, където учих, въведоха единен атестационен изпит - всеки изпитен билет съдържаше 20 въпроса от материала по всички предмети. И без това се бях насочила в друга посока и се канех да напусна стените на алма-матер, така че нищо особено не губех. Така че, ето ти повод да опитам. В момента, в който съкурсниците ми неистово се потяха над конспектите и книгите, за да обхванат необятното, аз просто си пожелах да взема изпита. Заветната дата, тегля билет и разбирам, че от всички въпроси, знам отговорите само на 2. Е, къде са прехвалените резултати от прилагане на технологията? Но...Съдбата ми показа, кой е стопанин на къщата - пред мен седна момиче, което съкурсниците ми недолюбваха, но аз нямах лоши отношения с нея. Тя отреагира на разстроената ми вид, попита ме кой номер билет се е паднал и ми подаде листче с отговорите. Впоследствие се оказа, че тя е работила в деканата и сама е печатала билетите, та ги е отработила всичките. Беше ми лошо, защото бях обвита от мъглата на колективния разум. Но нареченото желание беше в ръката ми... В този миг разбрах, че ако мисълта не е животворяща, то поне "има нещо" - начин за привличане на събитията. От този момент, не само започнах да ползвам тази технология, но и я разглеждах през призмата на знанията от психологията.

    ИЗКУСТВОТО ДА СЕ МИСЛИ СИСТЕМНО

    Изпълненията на желанията е изкуството да се мисли системно. За да се сбъдне желанието, трябва да определите, кои са ценностите ви и потребностите. Проблемът е в това, че ние често сме склонни да лъжем не само другите като се правим на такива, каквито не сме, но и себе си. Спомнете си "Сталкер"... Често чуваме приятелите ни да казват: "Не мога да си позволя почивка, толкова работа имам, че нямам никакво време за отдих, а толкова ми се иска". Стоп. Наистина ли тези хора имат желанието да си починат? Страстното им желание е да са необходими, незаменими и затова се сбъдва точно това им желание. Всички отлично знаем, че тези, които казват: "Защо трябва да върша всичко вместо вас?", като правило искат точно това, като провокират с поведението си в околните безотговорно поведение. Когато човек има няколко желания, сбъдва се по-силното. Искате да сте незаменими - тогава няма почивка. Ако искате силно именно почивката, тази възможност ще ви кацне на рамото, възможно е дори не оттам откъдето очаквате.

    Тук ще си позволя един съвет - не ограничавайте пътищата, по които може да пристигне резултатът, който очаквате. Да си представим, че имате мечта за почивка в Тайланд. Какво трябва да направите ,за да се сбъдне тази мечта? Не само да искате, но и да искате това правилно. Първото правило е да не влизате в тесния коридор на ограниченията, които слагаме относно желанията си. "Ще работя къртовски, но ще спечеля за почивка в Тайланд". Това е неправилно формулирано желание. Разбира се, ако целта е да печелите пари, а не да ходите в Тайланд, то всичко е наред. Обаче помислете - нима има само един начин за сбъдване на мечтата? Възможно е да ви изпратят в командировка там или някой да ви подари такава почивка, да спечелите от лотария или от томбола при покупка на кафе, например. Мой познат толкова силно желаеше да отиде в Америка без пари, че попаднал на улицата на някакви сектанти, които му предложили да отиде за две седмици на техни разноски в САЩ, по програма за обучение по тяхната религия. Веднага се съгласил, въпреки че дори не си представял такъв вариант на въплъщение на мечтата си.

    Като слагате ограничения ("ще отида на екскурзия само със спечелените от мен пари"), забранявате другите възможности. А възможностите отиват там, където има отворен достъп. Настоявате ли на вашия си начин на изпълнение на желанието, това усложнява задачата за силите, изпълняващи желанията. В тази връзка има един много поучителен пример с моя позната. Тя толкова искаше да е финансово обезпечена, но свързваше това желание само с работата. Обаче внезапно съпругът й забогатя, стана типичния "новобогаташ" и според етикета на новобогаташите, поискал тя да спре да работи. Това не беше, което тя имаше предвид, а това, което е желала.
    Нека разгледаме технологията наричане на желанията. В това сложно изкуство си има свой алгоритъм.

    Крачка първа - АНАЛИЗ

    Особено ефективно е, да се наричат желанията на Нова година, на рождения ден, когато има особен емоционален подем, и както в детството не се съмнявате, че чудесата са възможни. Но желанията ни се появяват много по-често и затова тази технология подхожда за всеки ден от живота. Първото ви действие е, да се подготвите емоционално за изпълнението на желанието. Затова си спомнете, какво хубаво ви се е случило в последно време. Спомнете си случаите, когато само е трябвало да си помислите: "Колко хубаво щеше да бъде, ако..." и то се е случвало доста бързо. Така настройваме възприятията си върху хубавото и реалното. Струва си да си спомните, как преди сте получавали малки подаръчета от съдбата, за да повярвате, че това не само е възможно, но и нормално и правилно. ("закъснях, но успях да хвана влака", "Мислих си за някого и той се появи", "Внезапно се сетих за рождения ден на познат и той ми предложи интересна работа").

    Много е важно да се стараете да гледате позитивно на живота. Народната мъдрост гласи: "От каквото бягаш, на това попадаш". Хората, които се страхуват от нещо много силно, изпращат тези послания на Вселената и в резултат получават адекватен на тях отговор. Колкото по-позитивно е отношението ни към живота, толкова повече са шансовете да се изпълнят желанията.

    Стъпка втора - ФОРМУЛИРАНЕ

    Според източна мъдрост: "Господ ни наказва с изпълняване на желанията ни".

    След като сме усетили емоционалния подем, трябва да формулираме новото си желание. А тук има няколко много важни правила:

    1. Важно е формулировката да звучи позитивно. Не трябва да се казва "Не искам това да се случи", а това, което искате. Не "не искам детето ми да боледува", а "искам детето ми да е здраво".

    2. Желателно е да се опитате така да формулирате желанието, че то да не зависи от други хора, а от вас. Не "Искам да дойде принцът на бял кон", а "искам да накарам принца да се влюби в мен". Дори формулировка от рода "Искам да съм толкова чаровна, че той да се влюби в мен" също е добра.

    3. Трябва да формулирате желанието си според собствените реални жизнени ценности. Въпросната съпруга на новобогаташ, трябваше да формулира желанието си: "Искам да печеля повече, да съм търсена като специалист и да получавам удоволствие от това".

    4. Формулирането на желанието трябва или да е много точно, описано с всичките му условия, или много всеобхватно. Представете си, че желанията ви се приемат от някакъв космически компютър. Спомняте ли си, как се търси информация в търсачката? Или въпросът ви трябва да е много точен или възможно по-всеобхватен.

    Ето момичето си е пожелало: "Искам да дойде принцът на бял кон". Ами, ако той дойде в офиса по работа, но си тръгне, и какво? Тя би трябвало да добави "И да се влюби". Ако е добавено и се случи, каква ще е ползата, ако тази любов не е споделена. Така че, добре е да се добави "И аз да съм влюбена в него". И изведнъж разбирате, че и от това няма полза, ако влюбеният принц не е свободен. И т.н. Тези условия е трудно да се изкажат първия път.

    5. Има забавен случай с две момичета, пишещи обява за търсения съпруг. Писали колкото трябва, не повече - по 5 характеристики от очаквания възлюбен. И възлюбените дошли, както по обявата - умни, красиви, богати. Само че, единият от Нигерия, другият от Арабските емирства, а момичетата не споменали, че трябва да са местни.

    Понякога е полезно запитването да е по-всеобхватно. Например, не да търсите принц или съседа Вася, а просто да помолите "да имам благоустроен живот". Обаче трябва да помните за правилото, което вече споменахме относно противоречивите желания - сбъдва се по-силното. Ако момичето търси и семейство, и кариера, е възможно под "благоустроен живот" да има предвид безпроблемно семейство, за да е успешна в кариерата си.

    Време е, пак да споменем системността: при наричане на желанията - непременно трябва да отчетем всички възможни последствия и да внимаваме за чистотата на желанията. Когато ентусиазирано експериментирах със наричането на желанията, се убедих бързо, че това също си е и голяма отговорност. В един момент се зачудих, защо не си поръчвам в желанията определена сума, затова реших да го направя с космически за онези времена цифри - 5000 долара на месец. След седмица на моя тренинг пристигна човек с черни очила и двама охранители. В почивката ме повика насаме: "Имаме нужда от вас. Предлагаме ви работа за 5000 долара на месец за 2 години, през които ще живеете при нас, за да ни консултирате при преговорите, след това можете да правите, каквото си поискате, но нямате право да разгласявате наученото при нас". Стана ми лошо - да, точно за това помолих, но бих искала да получавам удоволствие от тези пари, а не куршум в челото след 2 години". И досега се радвам, че успях да отхвърля такова познанство, но вече добавих в желанието си: "...и да ми харесва това". Е, за изпълнението на това ми поправено желание минаха не 2 седмици, а 5 години.

    Тук трябва да се отчете още едно важно обстоятелство, че всеки човек има собствена мисия. И ако той следва това, за което е "изпратен" на този свят, той получава подаръци. Ако изведнъж ви се случват необясними периоди на провали, значи е време да проверите дали не сте се отклонили от пътя. Такова отклонение демонстрира един мой познат, занимаващ се с връщането на алкохолиците към нормален начин на живот, но сполетян от идеята за сериозен бизнес. Отвори си фирма, но след известно време се разболя, възникнаха семейни проблеми и кулминацията беше арестуването му, 2 години следствие и свобода, благодарение на адвоката му. Излезе от ареста щастлив, защото в затвора е имал времето да размисли и прочете много книги. Там той е лекувал алкохолиците, т.е. е правил това, което е можел отлично, затова след излизането си се върна към старата работа. Самият той казваше "че са го върнали към това, с което е трябвало да се занимава".

    Стъпка трета - "БИЛЕТ ЗА КИНО"

    След като желанието е придобило идеалната математична формулировка, е добре да се гмурнем в него и да го изживеем вътрешно все едно гледаме филма с неговото сбъдване. Може би сватбата с принца или семейната почивка с народените вече дечица или шефския ви кабинет с красива секретарка, носеща ви кафе или изгледа от Айфеловата кула, снимката ви върху исканата студентска книжка, пресконференцията за новата ви книга... Този филм трябва много да ви харесва и неговата реалност ще направи желанието ви почти осезаемо и ще ви помогне да се сбъдне. Най-важното е да бъдете главният герой в този филм. Защото може да попаднете на същия като в желанията ви кабинет, но това да няма отношение към вас. Във филма ви непременно трябва да има потвърждение, че това е ваше.

    Стъпка четвърта - "ДОСТОЙНА СЪМ ЗА ТОВА"

    Открийте паролата, подобна на "Сезам, отвори се", която ще ви дава позитивната настройка и убеденост Може да е всякаква, но по ваш вкус. Например "Аз съм любимеца на Вселената", "Всички природни сили съществуват, за да изпълняват желанията ми", "Ако Бог ме е създал, то е създал и всичко, което ми е нужно", "Няма желание, което да се роди без ресурсите за осъществяването му", "Достойна съм за хубав живот и винаги получавам полагаемото се за него", "Вселената е приятелската среда, пълна с много възможности и ресурси".

    Подобни формулировки трябва да приемете изцяло със сърцето си, да сте убедени. Ако сте религиозни, то молитвата е към вашия Бог. Ако сте материалист, утвърждението трябва да е такова: "Мога да забележа хубавото, което ми се случва". Убежденията ни в живота са като леха - в нея има и добре отгледани растения и плевели. Вредните убеждения от рода "нищо не струвам", "не съм достоен за добър живот" трябва безжалостно да се изкореняват, а добрите да се обсипват с грижа. Като тренировка преди лягане визуализирайте избраната формулировка, например да виждате себе си като любимото дете на Вселената. Във това ваше кино, няма защо да се притеснявате, никой няма да види филма ви, така че измисляйте, каквото ви сърце иска - от ласкавия поглед на Бог до поздравителните ръкомахания на зелените човечета или просто поток светлина. Важното е тази "Любов на Вселената" да ви дава увереност.

    Стъпка пета - ВРЕМЕНА, СРОКОВЕ И ЗНАЦИ

    Непременно при наричането задайте и сроковете за изпълнение на желанието. Често се случва отдавна зададено желание все пак да се сбъдне, но то вече не е нужно. Затова при наричането поставете срок, през който очаквате, че желанието ще се сбъдне. Тук има само едно ограничение - не поставяйте 15-минутен срок, ако не вярвате, че е възможен.

    Следете за знаците, които ви съпровождат в живота. Ако по пътя за вкъщи си мислите за объркана работа и мислено формулирате желанието си, но при премигването виждате пред себе си надпис "Защо?" - отговорете му, той не е случаен.

    Тръгвате със закъснение от вкъщи, автомобилът отказва, градския транспорт е бавен и когато след няколко препятствия сте пристигнали за важната среща, тя е отменена. Познато ли ви е? А е можело да се досетите, просто е трябвало да следите знаците. Вслушващият се в себе си човек и обръщащ внимание на знаците следващият път ще направи това, което е трябвало и първия път - да позвъни и разбере дали срещата не е отменена. Филмите "Ослепени от желанията" и "Трасе 60" могат да ви бъдат добри инструктори относно това, как да наричате желанията, и какво се случва при наблюдаване на технологията.

    "Ако той си тръгне, то ще е завинаги?"

    Не само трябва да умеете да наричате желанията, но и да се възползвате от момента. По този повод има притча. Един човек попаднал в рая и тъй като бил свикнал да работи, помолил да му дадат някакво занимание. Поставили му задачата да подреди картотеката на рая от сътворяването на света. Първоначално подреждал картончетата на райските жители само по азбучен ред , но после разбрал, че на всяко от тях пише освен данните на човека, и какви блага му се полагат в земния живот. Веднага проверил своя картон, а там пишело "отлична работа, триетажен дом, красива съпруга, две талантливи деца, три автомобила". Почувствал се като ограбен и изтичал да се жалва пред райското началство. Отговорът бил: "Хайде да се разберем. Когато завърши 8 клас, ние ти бяхме приготвили място в елитно училище, но ти избра техникума зад ъгъла. Трябваше да се срещнеш с бъдещата си красива съпруга според нас на юг, но ти реши да не харчиш пари за почивка, а за съпруга си пожела "може и Люси от съседния вход". Можем ли да ти откажем. Възможността за триетажния дом пропусна, когато отказа на молбата на леля си да я посетиш, а тя имаше желанието да те види, за да ти го дари. А с колата дори беше смешно - подхвърляхме ти лотарийни билети, но ти избра Запорожеца".

    Има много хора, които наричат желания, но въпреки това не са готови за изпълнението им - или ги обезценяват, или когато се сбъднат започват да се съмняват и дори да се съпротивляват. Ако сте си нарекли, че трябва да се срещнете с конкретен човек, то бъдете готови за такава среща, а не като го видите да притичате отстрани, защото следващ път може и да няма, затова дайте възможност желанието ви да се сбъдне. Имайте предвид, че съществува любовта от пръв поглед - любов към човека, към фирмата, към предмета. Не се съпротивлявайте на идващото в ръцете ви, защото след това ще е по-трудно желанието ви да се сбъдне.

    Разбралите и почувствали, че изпълняването на желания по наша заповед е възможно, дори и тези, които още се съмняват, но са готови да пробват, могат да не четат нататък. За романтиците е по-добре да вярват, че това е просто вълшебно заклинание. Това е рецептата на чудото. Опитайте и ще се убедите.

    Ако обаче ви се струва, че дадения алгоритъм е прекалено чудат, остава да разобличим магията за вас. Всички знаем, че шофьорът преминава улицата не като прост пешеходец - той е способен да предусети поведението на другите шофьори. Фокусът е във фокуса на вниманието на съзнанието ни, извинете каламбура ми. Човекът програмира мозъка си върху нещо чрез мислите, думите и поведението си. Ако искаме да си купим обувки, то постоянно ще срещаме обувни магазини. А когато вече сме ги купили, ще се фокусираме върху друго. Подсъзнанието ни избира именно тази информация, която сега за нас е ценна и интересна. Задачата ни е да създадем условията в помощ на съзнанието да хване нужната информация. Всеки мениджър знае, че в бизнеса непременно трябва да си поставяш конкретни цели. Защо ли? Ако няма цел, трудно се разпределят ресурсите и не е ясно, кога тя е достигната, и как се измерва резултатът. Ако не си поставяме цели, не можем да постигнем нищо. Защо тогава в бизнеса сме по-внимателни, отколкото към собствения си живот? Ако се научим да си поставяме цели в живота (а какво са желанията ни, ако не формулирането на някаква цел), то ще разбираме по-добре и ресурсите си и пътя за постигането им, ще виждаме по-добре и силните и слабите страни, ще се концентрираме и търсим начини за постигането на целта.

    Как обясняваме резултата - къртовски труд, или Божията намеса, не е от значение. Важното е, че желанията могат да се сбъдват.

    И съвет за в бъдеще - наречете ли си желание, проследете то да бъде изпълнено. За да ви е точна равносметката, има смисъл да запазите желанието, написано върху листче, а листчето скрийте. На човек нищо не му е достатъчно, затова не се пенете, ако принцът най-сетне е дошъл, но е с венчална халка на пръста. По-добре проверете, какво точно сте написали. Сбъднатите желания много ще ви помогнат при наричането на другите в бъдеще при "артподготовката" им (първата стъпка). Колкото по-голям е опита от сбъднатите желания, толкова по-лесно ще ги наричате всеки следващ път. Позволете си да се удивите, когато те се сбъдват.

    Превод и предложение: Анита

http://www.liveinternet.ru/users/light2811/post288458640/
http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=6651
Папка: Статии | Посещения: 3534 | Ченълинги
Контакт          18.227.114.125