Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


11:53
26.04.2024
Петък
3.17.181.21


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Ангели и Архангели


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Смесени типове и хибриди: Ангели-мистици, Рицари, Леприкони и Морски хора

На моите семинари и курсове аз описвам подробно различните групи. После приканвам слушателите да се запознаят със събратята си от своето царство. На онези, които не се разпознават в никоя група, предлагам да се запознаят с всяка поотделно и да разберат къде се чувстват най-удобно. Обикновено хората веднага усещат към коя от тях принадлежат.

Случва се някои от моите слушатели да се разпознават в две групи. Например, неколцина заявяват, че не могат да решат дали са по-скоро Въплътени ангели или Мъдреци. Това ме наведе на мисълта, че вероятно те са души, които са се прехвърлили от една група в друга, затова ги причислявах към Еволюиращите, Променящите формата си или Аматьорите.

Интересното беше, че когато синът ми Чеиз отговаряше за регистрацията на участниците в семинара, винаги имахме много Елементали в залата. Не бях се замисляла за процентното им съотношение, докато на мястото на Чейз не дойде духовният консултант Бетси Браун. Внезапно енергията на нашите програми по Ангелска терапия се промени напълно.

На първия курс, организиран от Бетси, имаше поне 50 души, които по време на упражнението не можеха да си намерят мястото в никоя група. Всики заявяваха едно и също: че се чувстват еднакво привлечени към Въплътените ангели и Мъдреците. Същевременно нямахме нито един Елементал в залата, въпреки че преди това се събираше солидна група от феи и горски духове.

Ето, че открихме още една категория!

Новите ученици бяха хибриди, които нарекохме "Ангели-мистици" - и една от тях е Бетси Браун. Стана ми ясно, че на предишните семинари са се събирали толкова много Елементали, защото самият Чеиз принадлежи към тяхното царство. Подобното се привлича от подобно!

Ангели-мистици

Ако надникнете в очите на един Ангел-мистик, ще видите състрадание.

Както отбелязах по-горе, Ангелите-мистици са наполовина Въплътени ангели и наполовина Мъдреци. Те притежават много от характеристиките на ангелите - любов, загриженост и готовност за помогнат. Но тъй като са живели няколко пъти на Земята (като Въплътени ангели), са се адаптирали, станали са по-практични и са позагрубели. Някои от тях говорят нецензурно, обичат да попийват, играят комар ... и все пак си остават ангели.

Ангелите-мистици уважават закона, защото не могат да търпят хаоса. И те се извиняват като Въплътени ангели. Но казват "съжалявам", само за да избегнат конфликта, а не защото се чувстват виновни. От всички групи, Въплътените ангели стоят на най-високото стъпало по "скалата на вината".

В продължение на много животи, Ангелите-мистици са извоювали своята мъдрост по трудния начин - като помощници в огъня на войната и конфликтите. И макар да са преживели какво ли не, все пак са съхранили вярата си в доброто и в хората.

Голямата аудитория трудно може да ги притесни - за разлика от Въплътените ангели. Способностите, които са наследили от Мъдреците, ги правят прекрасни учители и лектори на семинари. Те обичат да преподават различни лечебни техники и да съветват хората как да живеят по-щастливо.

Ангелите-мистици не се страхуват да приемат тъмната страна на живота. Ясни са им проявите на егото зад човешките драми. Темите и начинът им на изразяване са малко по-грубовати и земни, в сравнение с тези на Въплътените ангели (чиито представители не обичат да надничат в мрака и да приемат човешките проблеми).

Ето как една представителка на тази група описва типичните й характеристики: "Обичаме както ангелските гадателски карти, така и Таро. Ние сме лечители и "всезнайковци". Тъй като сме били убивани в предишни животи, често се страхуваме да излезем на светло. Но когато го направим, политаме високо и надалеч и бързо осъществяваме житейската си мисия."

Рицари паладини

Тази категория беше открита от сина ми Грант. Ако си спомняте, той пръв ми посочи групата на Мъдреците. След като я описахме, Грант сам се причисли към подкатегорията Мъдри, която първоначално нарекохме "Рицари". Но това понятие не беше точно, защото се свързваше единствено с "воини". По-късно двама представители на тази група предложиха към името да се добави "паладин" - магичен или свещен рицар, тръгнал на кръстоносен поход в името на доброто и справедливостта. В исторически план, паладините са били магове, които използвали заклинания при изпълнение на мисията си.

Рицарите паладини притежават много от характеристиките на Ангелите-мистици, защото са наполовина Мъдреци и наполовина Ангели. Те проявяват ангелските си качества, като лекуват хората, като споделят знанията или енергията си и символизират ролята на ангелите като бранители и закрилници. Ангелите-мистици изразяват лечебната енергия на архангел Рафаил, а Рицарите паладини - закрилата на щита и меча на архангел Михаил.

Те са пазители на реда; пазители на истината, свещените тайни и изтънчените обноски. Можете да им се доверите, защото умеят да пазят тайни (освен ако не се налага да ги разкрият в името на справел ливостта) и са готови винаги да се притекат ми помощ както на близките си, така и на непознат хора. Чувстват се неудобно сред много хора, освен ако не разговарят на теми, които ги вълнуват лично. Те са изискани и вежливи кавалери, но могат дп проявят твърдост и упорство, ако някой засегне ценностите им. Що се отнася до етиката, тук не правят никакви компромиси. Спомнете си, че Въплътените ангели (от които произлизат Рицарите паладини) уважават органите на властта, институциите и законите, особено ако вярват в тях.

Членове на тази група някога са били тамплиери; рицари на Кръглата маса; героите от френския средновековен епос - 12-те Chanson de geste ("Песен за подвизите" - епически поеми от френската средновековна литература (ХП-Х1У в.), чиито герои са отделни персонажи, цели родове или групи, извършващи героични подвизи; най-известна е "Песен за Роланд") ; телохранители на Върховни жреци и жрици, светци и старейшини.

Обикновено Рицарите паладини са едри и мускулести. Имат изправена и горда осанка, без сянка от самолюбие и високомерие; със силен, ясен и съсредоточен поглед - като на бдителни пазители. Очите им забелязват всичко.

Увличат се от истории за рицари, доспехи и оръжия, легендите за крал Артур и Кръглата маса, за дракони и турнири. Обичат книги, филми и видеоигри, в които има военни стратегии, сражения с мечове, изпълнение на дълга и спасяване на невинните. Сред знаменитите представители на Рицарите паладини са Жана Д'Арк, крал Артур, цар Давид и сър Ланселот.

Погледът на Рицаря паладин е силен, ясен и съсредоточен - като на бдителен пазител, изпълняващ важна мисия.

Много представители на тази група избират професия, свързана армията, полицията, сигурността - съвременните символи на рицарския дълг. Освен това се присъединяват към тайните духовни общности (свободни масони, рицари тамплиери и розенкройцери) или четат за тях. Но в днешни времена често им се налага да действат самостоятелно, за да изпълнят мисията си. Вместо заповедите на своя крал, те трябва да следват повелите на вътрешния си глас. А службата в армията или полицията може да ограничи свободата им и да им попречи да се вслушат във вътрешната си мъдрост, дори да заглуши напълно нейния глас.

Рицарите паладини имат свои събратя на Изток, в лицето на самураите и монасите от Шао Лин, които в своята практика съчетават дихателни техники, характерни пози, сурова дисциплина и мъдрост.

Те могат да бъдат прекрасни активисти и защитници на някаква кауза, в която вярват и за която се борят. Справят се добре като юристи, политици, писатели, оратори, треньори, организатори на кампании и ръководители. Ако са индигови хора (поколението с високоразвити психични и пророчески способности и природни лидерски дарби), могат да станат впечатляващи и вдъхновяващи духовни водачи.

Въплътените дракони са подкатегория на тази група.

Звездни мистици

Това е хибриден тип - съчетание от Звездни хора и Мъдреци. Те са родени учители, донесли универсалното познание на Земята. Имат глобалната задача да допринесат за световния мир, като дават на хората полезна информация, която би намалила общото ниво на стреса.

Звездните мистици имат странни, екзотични очи, в които се отразява техният сериозен, решителен и осъзнат стремеж да бъдат учители.

Звездните мистици имат развита чувствителност и усещат енергията на чуждите емоции. Често им е трудно сред хора и затова понякога имат нестандартно поведение в обществото. Те се борят със социалното напрежение, като обучават хората на своите теоретични и практически знания.

Звездните мистици несъзнателно се опитват да обучават и членовете на семейството си, като ги засипват с порой от техническа информация. Затова представителите на тази група се справят най-добре, ако следят реакциите на слушателите си - дали не са започнали да се разсейват. Те са толкова интелигентни, че без да искат, могат да досадят на събеседниците си. Затова трябва да се постараят да се приспособят към нивото на другите, за да бъдат разбрани - без да опростяват съдържанието на информацията, но и без да го усложняват.

Леприкони

Когато кажем "леприкон", най-напред се сещаме за дребни човечета в зелени дрехи. Но представителите на Леприконите сред Земните ангели са най-различни по ръст, телосложение и стил на обличане. Сред тях има и мъже, и жени, и много от тях наистина приличат на големи леприкони. Но основните им характерни черти са по-скоро вътрешни, отколкото външни.

Леприконите са наполовина Мъдреци и наполовина Елементали. Отличават се с мъдрост, натрупана в продължение на много земни животи, здрав разум и практично отношение към живота, дълбока връзка с природата и малко дебелашко чувство за хумор.

Когато надникнете в очите на някой Леприкон, най-напред ще видите дълбоката и сериозна мъдрост на учителя. Но в следващия миг ще доловите дяволития поглед на седемгодишен малчуган, който замисля поредната лудория.

За да разберем царството на Леприконите, нека надникнем в тяхната история. Един от коренните народи на Ирландия се наричал Туаха де Данаан "Децата на Дана" или "Народът на Дана". Дана е келтеката Богиня-създателка. Представителите на това племе притежавали магически способности променяли формата си, пътували във времето, дори сред някои общности ги смятали за полубогове. Сражавали се в многобройни битки, за да задържат владенията си в Ирландия, но накрая били победени от галските нашественици. Но вместо да напуснат своя остров, туахите се преместили в друго измерение и се превърнали в леприкони. Те все още управляват Ирландия, но ги виждат само хора с отворени умове и сърца.

И така, работниците на Светлината от царството на леприконите, са наполовина Мъдреци и наполовина Елементали. Те притежават древни знания за магията, лечителството и изкуството на проявлението - като всички Мъдреци от други култури. А като Леприкони, носят характеристиките на Елементали - живеят в различни измерения и имат силна връзка с природата.

Леприконите проявяват характерните черти както на Мъдреците, така и на Елементалите. Те са някъде по средата между сериозните учители и палавите шегаджии. Една минута ще ви четат лекция, в следващата ще ви уморят от смях. Въпреки че според разпространената представа леприконите са дребни човечета с рижи бради, дебели кореми и зелени дрехи, членовете на тази група могат да изглеждат прекрасно, като истински фотомодели. Мнозина от тях наистина имат нещо от чертите на истинските леприкони - например предпочитание към зелени тениски, червеникави коси, румени лица, дори склонност към "пускане на коремче".

Леприконите могат да бъдат чудесни, много забавни учители, които очароват учениците и задържат вниманието им. Те са прекрасни разказвачи, като във всяка тяхна история се съдържа някакво иажна поука. Ако успеете да свикнете с променливото им настроение и склонността към флиртове, ще имате чудесни приятели и романтични партньори. Във всеки случай, никога няма да ви е скучно в тяхно присъствие!

Морски хора

Повечето Морски хора имат зеленикави очи.

Също като Леприконите, и Морските хора са хибриди от царството на Елементалите, затова са палави и весели. В книгата си "Богини и ангели" съм публикувала резултатите от изследването върху Морския народ.

Избрах само анкетите на хора, които със сигурност принадлежат към това царство. Това мнение се основаваше най-вече на факта, че техните характеристики съвпадаха с моето описание - наистина живеят близо до воден басейн, идентифицират се с русалки и тритони още от детството си, често сънуват тези морски същества и т.н.

Ето най-важните от всички фактори в анкетата:
• 82% са естествено рижи или имат червени отблясъци в косите;
• 82% предпочитат да носят косите си дълги (89% от анкетираните жени);
• 79% имат естествено къдрави или вълнисти коси;
• 69% имат зелени или зеленикави очи;
• 85% изпитват честа или непрекъсната жажда;
- 80% твърдят, че им е студено, дори при топло време.

И така, 82% от тях имат червени или златисто-кестеняви коси, при положение че сред цялото население хората с естествено рижи или кестеняви коси, са между 2 и 10%. Вероятно червената коса е генетична аномалия. Някога червенокосите жени са били смятани за вещици. През XVI и XVII век в Европа много от тях са били изгаряни на клада. Дали не са били Морски хора, запазили магическите си способности и знания?

Както вече посочих, Морските хора трябва да живеят край вода, за да се чувстват здрави и щастливи. Водните феи предпочитат реките и езерата, докато Морските ангели, Морските мистици и Морските звезди са привлечени от морето. Много Морски хора имат спомени или обичат истории за Атлантида и Лемурия - двете древни океански цивилизации.

Подобно на представителите на другите групи, и Морските хора приличат на духовните си събратя. Жените напомнят на русалки с женствените си форми, тънка талия и склонност да носят дрехи в тюркоазени и морски цветове. Мъжете са атлетични, елегантни и обичат да прекарват времето си на открито. И двата пола харесват косите си дълги; повечето имат естествени.къдрици с червеникав оттенък.

Морските хора са зиморничави и затова предпочитат да почиват или да живеят в тропически климат. Колкото и да обичат да плуват, обикновено избягват басейните с хлорирана вода, защото са чувствителни към миризмата и въздействието на химикала по кожата им.

Те непрекъснато са жадни и често страдат от запек. Обикновено си носят шише с вода; препоръчително е да избягват сухите плодове, защото те извличат течностите от организма. Кожата на стъпалата, петите и пръстите им е суха. Чувствителността им към водата ги прави капризни в избора на марката минерална вода, която пият. Обичат да ядат салата от водорасли, морски дарове и нори (кора от сушени водорасли, с която се завиват рулцата суши), може би защото телата им се нуждаят от специални хранителни съставки, съдържащи се в морската храна.

Повечето хора обичат делфините, но Морските хора просто ги обожават. Харесват и китовете, морските птици, водните кончета и другите водни обитатели. Много от тях отделят от времето и средствата си за благотворителни каузи, свързани с опазване на океаните, езерата и реките. Най-любимото им място през ваканцията е тропическият плаж. Те или живеят близо до воден басейн, или цял живот мечтаят за това. Винаги много старателно чистят боклуците по плажа или брега на езерото.
Има няколко категории Морски хора:

- Морски ангели: Като хибриди между Въплътени ангели и Елементали (Морският народ е част от царството на Елементалите), те се люшкат между желанието да се държат прилично и импулса да направят някоя лудория. Жените понякога напомнят Ангелите - с пищни фигури, младолики лица и бляскави вълнисти коси. Но това са Въплътени ангели, които живеят "на ръба". Сред тях се срещат алкохолици, наркомани, неверни съпрузи, дори нарушители на закона. И все пак, в гърдите им туптят чисти ангелски сърца.

- Морски феи: Те са сто процента Елементали, затова нищо чудно, че приличат на водни обитатели. Обичат да си пият коктейла, докато се наслаждават на залеза в морето, возят се на яхта или се излежават на плажа. Често са перфекционисти по отношение на романтичните си партньори, което води до поредица от сменящи се приятели и приятелки. Но те ще ви заявят, че се опитват да намерят идеалната връзка за цял живот, в която има забавления, финансова сигурност - о, споменах ли забавленията? Морските феи обичат туризма, къмпингите край планинските реки и езера. Имат специална връзка с водните феи, наричани ундини или русалки, както и с водните кончета.

- Морски звезди: Всички Звездни хора обичат морето, но тази категория изпитва особено влечение към него. Това са самотници, които предпочитат да плуват, да карат лодки, да се гмуркат или да сърфират сами (или с някой специален доверен приятел). Много им харесва да се взират в звездното небе, седнали на палубата на яхтата насред океана. Те се свързват с родните си планети с помощта на водните йони.

- Морски мистици: Тази категория е хибрид между Морския народ и Мъдреците. Те имат ясно изразени характеристики на Елементали, комбинирани със сериозността на Мъдрите. Обичат да учат и преподават, особено за делфините, китовете, Атлантида, екология на морето, гмуркане, навигация - всичко, свързано с океана.

Въплътени делфини: Тази група се състои от делфини, които са приели човешка форма, за да предадат ясно посланията си на хората. Но външният им вид издава истинската им същност. Телата им приличат на делфински. С леко изпъкналия си корем, наподобяват топка за американски футбол. Повечето Въплътени делфини имат сиви очи, като на морските си събратя.

Повечето Въплътени делфини имат сиви очи, като на морските си събратя.

Смехът на Въплътените делфини наподобява гъргорещите звуци на истинските обитатели на океана. Повечето упражняват професии, свързани с водата, например морски биолози, океанолози, корабни капитани или океански еколози. Те са запалени на тема опазване на моретата и океаните и са прекрасни преподаватели в тази област. Но заради произхода си, те - като истински делфини - знаят как да се отпуснат, да се забавляват и да флиртуват, докато изпълняват задълженията си. Тъй като са свикнали да живеят в групи, обикновено са много общителни. Обичат дългите неангажиращи разговори.

Ето един пример. Моята позната Гейл, обича делфините и редовно води групи от екскурзианти да плуват с тях на екзотични места. Тя дори прилича на делфин - със закръглено в средата тяло и издължени очи. Интересното е, че Гейл ръководи фирма за плувни басейни. Астрологичният й знак е Риби (воден знак със символ риба). Тя споделя:

"Обичам океана и трябва да прекарам известно време край него, за да се презаредя. Обичам делфините и китовете и дълго плувам с тях. Питах водачите си защо се чувствам толкова свързана с океана, а те ми отговориха: "Защото си дошла оттам, Гейл." Отначало не разбрах какво искат да кажат. Но сега вярвам, че може би преди съм била делфин."

Освен Делфини, познавам и няколко Въплътени кита - о, не, изобщо не са дебели. Докато първите имат веселия характер на елементалите, Въплътените китове носят закрилящата и любяща енергия на архангелите. Те са очаровани от истинските си морски събратя; често стават активисти и защитници на околната среда, морски биолози, моряци или водолази, за да могат да изучават живота на китовете.

Това са основните смесени групи, които описах, докато преподавах този материал на семинарите си. Онези, които не се разпознават в нито една, продължават да ми помагат да откривам нови хибриди. Но някои хора просто не пасват никъде. За тях приложих различен подход към смесените категории, за който ще прочетете в следващата глава.


Дорийн Върчу "Земните ангели"
Папка: Ангели и Архангели | Посещения: 2116 | Ченълинги | Етикети: Дорийн Върчу
Контакт          3.17.181.21