Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


04:13
02.05.2024
Четвъртък
3.141.41.187


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Статии


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Как блокираме чакрите си

Чакрите ни са енергоинформационни центрове, които работят в единство със осъзнатото ни преживяване на всичко, което се случва около нас. Ако някаква емоция ви гризе отвътре и чувствате, че определено състояние не ви позволява да се наслаждавате пълноценно на живота, определете, кои чакри блокирате по този начин сами.

    1. ПЪРВА ЧАКРА - цервен цвят, опашка, Съединяване със Земята, отговаря за жизнената сила на човека.

    Тя се блокира, ако човек чувства страх. За да подобрите работата й и свалите блокировката не подминавайте страховете си, а се вгледайте в тях "лице в лице".

    2. ВТОРА ЧАКРА - оранжев цвят, малко по-ниско от пъпа, отговаря за творческата реализация и удовлетворяването на потребностите.

    Блокира се, когато човек чувства вина. Това е разрушително състояние. Този, който го изпитва, се чувства като в безизходица. Деблокирането става, както и при първата чакра. Не бягайте от проблема, а уточнете, в какво точно виждате вината си. Погледнете ситуацията от друга гледна точка.


    3. ТРЕТА ЧАКРА - жълт цвят, пъпа, това е енергийния център на организма ни и отговаря за силата на намеренията ни.

    Причина за блокирането й е изпитвания срам и разочарование. За съжаление така ни учат в училище, като се опитват да накарат детето да се срамува с думите: "Не те ли е срам?" Така се блокира не само третата, но и втората чакра. Разблокирането й става като при първите две.


    4. ЧЕТВЪРТА ЧАКРА - зелен цвят, сърце, участва във всички жизнени процеси.

    Блокира се, когато човек чувства мъка и скръб. Това също е разрушително емоционално състояние. Когато се затваря тази чакра, човек чувства неприятно, болезнено състояние в областта на сърцето. Блокировката се сваля по-трудно, отколкото в другите чакри, защото съпровождащото състояние на апатия, често не позволява на човека да погледне трезво на проблема. Нужна е голяма сила на волята, за да може в състояние на мъка да се опиташ да анализираш ситуацията, да видиш причината и да я погледнеш с други очи.

    5. ПЕТА ЧАКРА - син цвят, гърло, подпомага работата по обмяна на веществата, комуникацията.

    Блокира се, когато човек предпочита да излъже и залъгва самия себе си. Сигурно е много трудно да не се лъже, особено когато общуваме с постоянно лъжещи хора, които съзират лъжа, дори и да не ги лъжат. За съжаление лъжата е заразна. Ако проумеете това състояние и внимателно проследите, как се заражда то, ще го оприличете на вирус, който се предава. Трудно е да се имунизира човек, но е възможно. Не отговаряйте на лъжата с лъжа и не се опитвайте да се самозалъгвате. Бъдете честни пред себе си.


    6. ШЕСТА ЧАКРА - лилав цвят, средата на челото или третото око, настройва тялото за контакт с подсъзнанието, духовната воля.

    Тя се блокира, ако човек се чувства самотен и живее с илюзии. Не трябва да носите повече, отколкото можете. "Звездната болест" винаги води до стремглаво падане. Ставате глухи и слепи за всичко. Приемете за реално това, което имате, а не това, което има съседа. Не се опитвайте да бъдете повече от ближния. Мечтите се сбъдват, ако са реални.


    7. СЕДМА ЧАКРА - виолетов цвят, над главата, съединяване с космическата енергия.

    Блокира се, когато човек има силни земни привързаности. Тук се подразбира всичко - дом, работа, кола, хора и т.н. Трябва да се научите да не се привързвате, а да пускате на свобода всичко, докоснало се до вас. Най-трудно е да освободите любимия човек. Но ще ви е по-лесно да го направите, като приемете, че любовта не е материална. Не взимайте земните си привързаности за догма. Не слагайте печат "мое", а освободете от чувствата си всичко. Бъдете безпристрастни.


    Превод: Анита

http://www.all-yoga.ru/page/kak-my-blokiruem-svoi-chakry
http://yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=6010
Папка: Статии | Посещения: 1863 | Ченълинги
Контакт          3.141.41.187