Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


03:26
03.05.2024
Петък
18.190.219.65


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Статии


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Важността на мауна /мълчание/

Органа на речта е най-големият смутител на ума. Твърде многото говорене показва, че човек е раджастичен (неспокоен). Мауна (обета на мълчанието) е почти смърт за светския човек. Говоренето прави ума обърнат навън. Тя е огромна благословия за духовния последовател.

Един светски човек винаги желае компания и да говори. Това е природата му. Енергията се губи в това п
разно клюкарстване. Консервирайте тази енергия чрез мауна и я използвайте за съзерцание на божественото. Ако спазвате мауна за два месеца, вие ще разберете нейните предимства. Тогава вие самите няма да искате да прекъснете практиката. Ако органа на речта е контролиран, тогава очите и ушите също идват под контрол доста лесно.

Мауна развива волята. Тя контролира импулса за говорене. Тя е огромна помощ в спазването на истината и контрола над гнева. Емоциите също биват контролирани и нервността изчезва. Муни (този който спазва мауна) използва отмерени думи и неговата реч е много впечатляваща.

Един муни първо мисли дали думите му ще наранят чувствата на другите, какво впечатление ще направят на умовете на другите, и после говори. Той е внимателен в речта си. Той е тактичен и деликатен. Премерва всяка дума преди да излезе от устата му. Той може да остане за дълго време в уединение. Практикувайте. Почувствайте радостта и спокойствието от тишината за себе си.

Ако искате да спазвате мауна, вие трябва да държите себе си съвършено заети в джапа (повтаряне на името на Бог), медитация и писане на мантра. Не се смесвайте с другите. Не излизайте често от стаята си.

Енергията използвана за говорене трябва да бъде сублимирана в духовна енергия. Тя трябва да се използва за медитация. Само тогава ще се наслаждавате на ведрина, спокойствие, мир и вътрешна духовна сила.

По време на мауна се самоанализирайте. Наблюдавайте мислите. Тогава ще разберете пътищата на ума и начините му на работа. Ще видите как ума тича от един обект на друг за кратко време. Вие ще извлечете огромна полза от практикуването на мауна. Истинската мауна е тишината в ума. Физичесата мауна води накрая до затихване на ума. Мауна на ума е по-висша от мауна на речта. Мауна трябва да дойде от само себе си. Тя трябва да бъде естествена. Форсираната мауна е само борене с ума. Тя е усилие. Ако живеете в истина, тогава мауна ще дойде от само себе си и ще имате абсолютен мир.

СВАMИ ШИВАНАНДА

http://blogzaserioznihora.blogspot.com/2011/07/blog-post_29.html
Папка: Статии | Посещения: 1562 | Ченълинги
Контакт          18.190.219.65