Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


21:48
02.05.2024
Четвъртък
3.146.105.137


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Статии


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Строежът на Душата - Четирите тела

Повечето лечители са запознати със седемте чакри на кундалини и с четирите аурични тела, но те представляват едва на­чалото от една сложна и удивителна структура. Наши­те физически тела са върхът на огромен айсберг; ве­роятно 95 процента от него са невидими, неописани и непознати.

Въпреки че повечето лечители наблягат на чакрите, в процеса на кармично лечение те са подчинени на ауричните тела и на шаблоните, които свързват ауричните тела. Ще разгледам чакрите на кундалини и на хара линията съвсем накратко и във връзка с техните функционални тела. По-подробно определение на чакрите и линията хара можете да намерите в моята книга "Психично лечение с духовните водачи и ангелите".

Етерното, емоционалното, менталното и духов­ното тела, които са най-близо до плътното физическо тяло, са познати на повечето лечители.

Те са изклю­чително важни за ежедневния живот и функционира­нето на хората и животните, но играят важна роля и като свързващи допирни точки с горните октави на външните пластове на ауричното тяло. По същия на­чин, съзнанието на земно ниво е жизненоважно за всички въплътени на Земята, но има и други жизнено­важни нива на душевно съзнание, които не са толкова достъпни за ежедневно осъзнаване. Тези по-външни "азове" на личността са свързани и съединени с вън­шните аурични тела.

 Довеждането им до четирите най-близки до физическата енергия слоя и осъзнава­нето им оказва огромно въздействие върху духовното израстване и задълбоченото кармично изцеление.


 ЕТЕРНОТО  ТЯЛО

Започвайки от нивото, което е най-близо до физи­ческото тяло, първият енергиен слой - Етерното тя­ло. Този ауричен слой представлява енергиен близнак на физическото тяло, познат като Етерен двойник. Всичко, което се случва във физическото тяло, става най-напред в етерното тяло, а Етерният двойник е прословутото съзнание на детето в нас. Произтичащо­то на етерно ниво лечение проявява промени във физическото здраве и физическото тяло. Чакрите на кундалини се намират в етерното тяло, а шаблонът Ка свързва физическото тяло с етерното. Коренната чакра по енергийната линия кундалини се свързва с чакрата на перинеума по линията хара, като същевремен­но свързва етерното тяло със следващото енергийно ниво.

Седемте кундалини чакри са най-познатата част от енергийната анатомия. При хората те са подредени в отвесна линия по предната и задната страна на тялото, по протежение на гръбначния стълб. Ще ги изброя накратко.

Коренната чакра, разположена при опашната кост, обозначава енергията на жизнената сила, физическата идентичност и оцеляването. Ней­ният цвят е червен и тя е първото низходящо отвърстие за енергията и копие на етерното тяло. Коремната или сакралната чакра, разположена под пъпа, управлява съзидателността, сексуалността и плодовитост­та. Описват я оранжева на цвят. Тя е вторият преоб­разувател на етерната енергия. Третата чакра, разпо­ложена между последните ребра, е слънчевият сплит. Жълта на цвят; тя е третото и последното отвърстие за етерната енергия. Регулира съзнателния ум, рационалното мислене и психичното възприятие.

Следва сърдечната чакра, разположена в центъ­ра на гръдния кош, обозначавана със зелен или розов цвят. Сърдечната чакра предава трансформираната по-долу енергия от астралното/емоционалното тяло и го свързва с линията хара/емоционалното тяло чрез тимусната чакра от линията хара, разположена точно над сърдечната. Астралният близнак влиза в тази двойка чакри от етерното и емоционалното тяло. Това е центърът на състраданието и универсалната любов, на усещането на човека за свързаност с всички оста­нали. 

Светлосинята гърлена чакра, на нивото на фи­зическото гърло, е първото силно снижено отвърстие на духовното тяло. Тази чакра управлява човешката способност за изразяване на истината, артистичната съзидателност и за възприемането на духовни слова (емпатия). Тя е най-сложната от всички чакри, защото възприема съзнанието на "азовете" на личността и съдържа пълно копие на физическото, емоционално­то, менталното и духовното тела.

Следващата чакра от духовното тяло е третото око, разположена в центъра на челото, над физически­те очи, и обозначавана с индигов цвят. Третото око управлява психичното зрение, телепатията и ясновидството. То е и снижената преобразуваща връзка на индивидуалната мисловна мрежа, земната мисловна мрежа (колективното планетно съзнание) и вселенска­та мисловна мрежа (галактическото или универсалното съзнание).

Кармичното очистване и освобождение се осъществява на това ниво, за да премине през четирите долни тела

Всяко лечение на ду­шевната същност, включващо балансиране на енерги­ята, очистване на шаблона, ДНК лечение и т. н., влиза през тази чакра, за да стигне до най-близката до фи­зическата енергийна система. Силно снижените енер­гии на Същностния Аз и Свръхдушата се приемат на това ниво, макар че и двете са много далеч от ежед­невното съзнание.

Третата чакра на духовното тя­ло, разположена на темето (короната или теменната чакра), е последната кундалини чакра. Тя обикновено се описва като виолетова и е седалището на надфизическото съзнание и духовност. 

Това са кундалини чакрите, но тук трябва да спо­менем и техните съответствия по гърба. Те са точно толкова функционални, колкото са чакрите от предна­та страна на тялото, като същевременно са и контак­тни приемници за енергията на външното тяло. Гър­бът на сърдечната чакра, например, е мястото, където Астралният близнак се слива с Етерния двойник, къ­дето Висшият Аз се слива с Астралния близнак, къде­то Същностният Аз/Звездният Аз се слива с Висшия Аз и където Свръхдушата/Божественият Аз смесва енергията си със Същностния Аз. Тук се осъществява и връзката с Богинята вътре в нас. По-нататък следва още информация за тези енергийни "азове". Тези връз­ки откъм гърба на сърдечната чакра съставляват Сре­бърната нишка.

 

ЧАКРИТЕ НА КУНДАЛИНИ - Етерно тяло 

 

ТЕМЕННА ЧАКРА - Надфизическа идентичност

ЧАКРА НА ТРЕТОТО ОКО - Зрение отвъд триизмерното

ГЪРЛЕНА ЧАКРА - Говор, истина

СЪРДЕЧНА ЧАКРА - Състрадание, свързаност

ЧАКРА НА СЛЪНЧЕВИЯ СПЛИТ -  Възприятия, усещания

КОРЕМНА ЧАКРА - Сексуалност, съзидателност

КОРЕННА ЧАКРА - Оцеляване, същностна идентичност


ЕМОЦИОНАЛНОТО/ АСТРАЛНОТО  ТЯЛО

 След етерното тяло следващото енергийно ниво е Емоционалното тяло, което е свързано с външното енергийно ниво на астралния свят и с Астралния близнак

Емоционалното тяло помещава линията хара и чакрите от линията хара, които се свързват с етер­ното тяло и линията кундалини директно в перинеума/коренната, тимусната чакра/сърдечната чакра и надличностната точка/теменната чакра. Етерният шаблон свързва етерното тяло с емоционалното/астралното тяло, както и тимусната и сърдечната чакри. В емоционалното тяло има 13 хара чакри, описани накратко по-долу.

Надличностната точка или Душевната звезда е разположена над теменната чакра. Тя е прозрачна на цвят и канализира жизнената сила на външното тяло към най-близката до физическата енергийна система.

Следващи са двойката зрителни чакри зад очите. Тези чакри са сребристи на цвят и чрез тях очите могат да се използват като лазери при психичното лечение. 

 Следва чакрата на каузалното тяло, в основата на черепа. Нейният цвят е или ярко червеникаво-лилав, или сребристо-син. Това е центърът за ченълинг и проявление. Нашият достъп до Висшия Аз се осъщес­твява чрез чакрите на каузалното тяло и чрез третото око (кундалини). Висшият Аз се възприема на нивото на гърлената чакра и се свързва с физическото тяло чрез Астралния близнак на гърба на сърдечната чакра.

Тимусната чакра по линията хара, разположена високо на гръдната кост, точно над сърдечната чакра по линията кундалини, е главната връзка между енер­гийните тела на хара и кундалини. Достъпът до астралното ниво отвъд емоционалното тяло и подобния на дете Астрален близнак се осъществява чрез тази двойка свързани чакри. Цветът на тимусната чакра е синьо-зелен; тя освобождава емоциите и защитава физическата имунна система. 

 След нея идва диафрагмената чакра, разположена между и над слънчевия сплит и сърдечна чакра по линията кундалини. Ней­ният цвят е светлозелен, а предназначението й е очис­тване на линията хара от отровите и емоционална промяна.

Под пъпа, между и над коренната и корем­ната чакри по кундалини, е чакрата хара. Нейният цвят е оранжево-кафяв или златист, а функцията й е да осъществява мисията в живота на човека. 

 Чакрата на перинеума, разположена между ануса и вагината на нематериалното емоционално ниво, е светлокафява на цвят, а функцията й е издигане над физическото. Етерното и емоционалното тела се свързват и в този център.

   

Даян Стейн

Папка: Статии | Посещения: 1276 | Ченълинги
Контакт          3.146.105.137