Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


01:54
03.05.2024
Петък
18.191.211.66


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Статии


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Подсказките на Вселената - знаци и знамения

Дениз Лин

    Винаги, всяка секунда, Вселената ни шепне нещо. Вятърът ни носи посланията й. В утринните песни на птичките и в мекия шепот на морето, се крие велика мъдрост. Дори обичайните жизнени събития носят в себе си новините на духовния свят. И сега, когато четете тези страници, се докосвате до посланията на околния свят, адресирани лично до вас. Съзнавате или не, но вие сте обкръжени със знамения. Безусловно, знаменията идват при вас в съня, но не по-малко ярки знаци има около вас, и когато сте будни. Знаменията са важни указатели, които ви помогнат да разберете себе си и носят озарения, способни да обърнат целия ви живот. Те могат също да отразяват това, което се случва в подсъзнанието ви, това, за което понякога дори не подозирате.

    В далечното минало хората са знаели, как да тълкуват знаменията и знаците. Съдбите на цели племена и дори нации, често са решавани въз основа тълкуването на такива знамения. Но с развитието на технологиите хората все повече се откъсват от земята и собствената си вътрешна мъдрост. Повечето от нас са загубили способността да се вслушват в подобни съобщения. Лишени сме от възможността да виждаме знаците, които ни подсказват правилната посока във всеки миг. Време е да възстановим тези загубени способности. Влизаме във века на знаците и знаменията и точно сега трябва отново да изучим изкуството да се вслушваме шепота на Вселената.

    КАКВИ ЗНАЦИ СЕ ЯВЯВАТ В ЖИВОТА НИ

    Те винаги са до вас и се проявяват в милиарди разнообразни форми. По принцип, в живота ви няма такъв момент, когато около вас да не присъстват знаците. Макар и повечето знамения да се проявяват във видима форма, някои от тях идват като звук, аромат, усещане, вътрешен импулс или като сън. Възпитаните в близост до природата хора, различават знаците в естествените събития, наблюдавайки облаците или поведението на животните. При хората от Западната култура, знаците се появяват както в естествени, така и в изкуствени форми. Знаменията идват при вас по различни начини.

    ЧРЕЗ КОЙТО И ДА Е ЧОВЕК

    Всичко, което ни обкръжава, притежава енергия и тя реагира на очакванията ни. Когато и да зададете въпрос на Вселената (съзнателно или не), хората по вашия път носят посланията й. Понякога хората, които дават отговора на въпроса ви, се появяват загадъчно. Всеки човек, когото срещате в живота си, се е появил по определени причини. В противен случай не бихме видели тези хора - те биха тръгнали по друг път. Често ние не разчитаме посланията им, защото нямаме навика да се вслушваме в другите. Когато контактуваме с някого, повече мислим над отговора си и не слушаме думите на събеседника. Ако се вгледаме, ще разберем, че във всеки разговор е скрит дълбок смисъл. Зад думите се крият дълбоки и ярки знаци лично за вас.Съсредоточим ли се в това, което ни казват другите, ще успеем да обменим с тях важна информация. Дори случаен непознат на спирката може да ни обогати духовно и с мъдрост. Това се случва, защото има две паралелни вселени. Едната от тях е обикновената вселена на физическите форми, втората е мистичната реалност, стояща зад всяко нещо. Тези реалности могат да изглеждат еднакво, но преместите ли фокуса от обичайната реалност към другата (като успокоите разума и се вслушате в думите на събеседника си), ще можете да се сдобиете с голяма мъдрост. Всеки от нас може да превключи от едната реалност в другата, само трябва осъзнато да слуша. Което значи, че обърне ли се някой към вас, просто го слушайте, без да мислите за отговора. Не губете време да си припомняте миналото или рисувате бъдещето. Просто слушайте. Бъдете в настоящето точно сега...точно сега...и винаги сега. По този начин ще постигнете много, защото само със слушане, скоро ще започнете да чувате вътрешните импулси, послания, криещи се зад обикновените, произнесени на глас, думи.

    Чарли тръгва за остров Уайт от Лондон. Пътят му включва дълъг железопътен преход до Портсмут, откъдето с кораб да стигне до острова. Уморен е и се опитва да намери усамотено место. В крайна сметка успява, но минута преди тръгването на влака, в купето влиза огромен и потен мъж, едва дишащ от бързането, и се тръсва до Чарли. Чарли отмества поглед към прозореца, за да не срещне този на възпълничкия господин. Влакът потегля и спътникът на Чарли започва да разказва за какви ли не безинтересни му неща. Младият човек усеща, как раздразнението в него расте, но изведнъж му изплува фразата "Няма случайности, всеки срещнат ни носи послание". Тогава Чарли успокоява ума си като отхвърля недоверието и отвращението към събеседника и започва да го слуша. В този момент човекът превключва от политиката към фермерството и му разказва за детството си във фермата. Споменал за това, колко прекрасно е да ходиш по земята и повтарял постоянно "Помагате ли на Земята и тя ще ви помогне". Чарли бил поразен - спомнил си, че точно тези думи е чувал от баща си в детството. Въпреки, че и Чарли е отрасъл в такава селска ферма, след 18-тата си година отива в града да търси работа. Баща му винаги е мечтаел той да се върне и да работи във фермата. Но за младия човек това било тежка и неблагодарна работа. Вече е надхвърлил 40-те и баща му наскоро се е споминал, затова Чарли решава да продаде фермата. Сега, вслушан в думите на недодялания си събеседник, усеща полъха на детството и усеща, че въпреки тежкия труд, това е обогатявало духа му. Фермата е различна от градската суматоха. Когато спътникът му слиза след няколко спирки, Чарли притихва зашеметен. Той чувства, как в него съзрява важно жизнено решение и решава да се посвети на селскостопанския труд. Впоследствие, постоянно споменава, че никога не е съжалил за това си решение. Той се е вслушал в думите на непознатия и е разчел смисълът на посланието за себе си.

    Вселената отговаря на вътрешните ни молби като изпраща в живота ни хора, които по чуден начин ни помагат да отговорим на въпросите си и разрешим конфликтите. Винаги, когато следваме интуицията си, вибрациите ни се усилват. Това може да се сравни с увеличаване звука на стереоуредбата - колкото по-интензивни са личните ни вибрации, толкова с повече сила можете да привличате в живота си хора и толкова повече послания ще получавате. Това е универсален закон. Околните могат и да ви бъдат знаци във взаимоотношенията, които трябва да изградите. Срещнете ли някой, странно напомнящ ви за друг, с когото в миналото сте били в конфликт, значи е време да се изясните с последния. Понякога миналите взаимоотношения са прекалено парещи за вас, за да си определите среща, друг път виновникът за страданието ви отдавна не е на този свят. Но въпреки всичко срещата с припомнящия ви това човек, означава, че нанесените преди рани са започнали да оздравяват. Неразрешените конфликти се оправят от самосебе си, когато изградите нови отношения с човека, напомнящ и за неприятеля. Отнасяте ли се положително към новия човек, ще неутрализирате отрицателната енергия, съществуваща между вас и прототипа на скорошния ви познат. Мислите ли за някой, това означава, че скоро ще се срещнете. Като правило, отсрещният винаги е в очакване на вест от вас. Дори и да не знаете, защо трябва да се свържете с някой, правете го без колебание. Колкото повече слушате интуицията си, толкова в по-устойчиво равновесие сте.

    При разходка из нюйоркския Сентръл парк, Арнол среща човек, приличащ необичайно на Леонардо, с който преди 30 години са били съученици. За него това било знак да се свърже с Леонардо, с когото не са се виждали още от завършването на училище. Въпреки трудностите Арнолд се свързва с Леонардо и първите думи отсреща били "Привет, добре, че пръв ме намери. Бях се наканил да те търся, защото с класа си определихме среща. Всички имат желанието да се срещнем отново". Така, разчел знака, Арнолд успява да се срещне със училищните си приятели.


    РАЗГОВОРИТЕ

    Между впрочем, най-ясните знаци се проявяват при разговорите с други хора, а понякога дори в собствените ни фрази. Ако се вслушате наистина в това, което се говори около вас, ще можете да получавате забележителни лични съобщения.

    Дочут разговор

    Често знаменията могат да се проявят при дочутите разговори на странични хора. Чакайки на опашката в магазина, от нямане какво да прави, Карол се вслушва в разговора на две жени. Едната разказва на другата за износените гуми и за опасността, която чака шофьора, ако гумата се спука на магистралата. Карол никога не е проверявала гумите на автомобила си, дори въобще не е мислила за тях и за минута. Но думите на жените от опашката й се набиват в съзнанието и на спирката Карол решава да провери гумите си. Какво е изумлението й, когато вижда, че на едната има хубава издутина. Сяда зад волана и веднага откарва колата до близкия сервиз. Автомеханикът и казва, че съвсем навреме е потърсила помощ - гумата до толкова се е износила, че може всяка минута да се спука. А случи ли се това на скоростна отсечка, Карол е заплашена от беда.

    Случайни разговори

    Понякога знаците се явяват и в собствените ни случайни разговори.

    Джон разговаря с бивш съученик, когото отдавна не е виждал. Ненадейно разговорът стига до темата за алпинизма. Без да се замисля Джон казва: "Мисля да направя поход в планината". Дори сам се учудва на думите си, защото минута преди това, дори не си е мислил да се катери из камънаците. Той разбира, че това е подсказано от подсъзнанието му. Скоро Джон постъпва в клуб по алпинизъм и след премината тренировка, започва сериозно да се занимава с планински туризъм.
    Знаците могат да ни се явяват също и от случайни разговори на странични хора.

    Шарма не взима участие в общия разговор на сбирката, защото тази вечер й предстои да вземе важно решение. Вече е на четиридесет и няма постоянен спътник, а наскоро е установила, че е бременна. Никой от присъстващите не знае, че тя е бременна. Само личният й лекар е знаел и е настоявал за аборт, защото раждането заплашва здравето на майката, а и детето може да се роди непълноценно. Съвсем неочаквано гостите започват да обсъждат бременността на самотните майки след 40-те. Без да взима участие в разговора, Шарма се вслушва в различните мнения. Това, че точно тази тема се повдига на събирането за нея е знамение и тя решава да запази детето. Бременността й протича нормално и сега тя е щастлива майка на здраво момче.

    Всяка секунда в непосредственото ни обкръжение се случват много повече събития, отколкото съзнанието ни е способно да засече. На подсъзнателно ниво знаем много повече за чувствата и енергиите, с които се сблъскваме постоянно. Например при изнасяна от мен лекция в Южна Африка, при желанието си да разбера, дали всички участници в курса са си написали вярно имената, казах: "А сега ми позволете още един път да попитам за истинските ви имена. Знам, че всички вие вече сте ги съобщили. Но все пак, ако сте се записали под името Луиза, а искате да ви наричат и Джин, кажете ми, за да напиша правилно сертификата ви, където ще присъства пълното ви име - Луиза Джин". Съвсем случайно посочих тези имена, но в почивката при мен дойде жена и каза, че името й е Луиза и че тъкмо си е мислила, дали да не промени името си на Джин Луиза. Моите случайни думи всъщност са регистрирали и повторили нечии мисли. Дори коментари от подобен вид, могат да се окажат непреднамерен отговор на нечий вътрешен диалог. И разговорите, стигащи до ушите ви, могат да бъдат отговор на мислите ви.

    НЕВОЛНИТЕ ГРЕШКИ

    Знаците се проявяват и в още една сфера на речта - неволните грешки, наречени "фройдистки" в чест на знаменития психоаналитик, който утвърждава, че по време на разговор, хората не случайно грешат. Подобни грешки се срещат не само в нашата реч, но и в тази на събеседниците. Обръщайте внимание особено на тези моменти, когато вие (или някой друг), в желанието да каже едно, произнася съвсем друго. Джордж е фондов брокер и е в труден период. Сделките на борсата не му вървят добре. Веднъж, наблюдавайки, как сина му играе футбол, той се опитва да го ободри с думите "Следвай бика", вместо "Следвай топката". Дори не забелязал грешката си, докато жена му не му казва. Изведнъж го осеня мисълта, че тази замяна на думи е вътрешното съобщение да следва "бика" в сделките на борсата. Каза ми, че благодарение на тази информация, е могъл да промени политиката си и да поправи финансовото положение.

    ИЗРАЗИТЕ

    Изразите, които ползвайте в обичайната реч, също могат да играят ролята на знамение за вас.

    Карол постоянно употребява израза "Не мога да понеса това". Интересното е, че тя има проблеми с гръбнака и наистина нищо не може да "носи" и така изразът отразявал физическото й състояние. Когато Карол осъзнава, че любимият й израз има буквален смисъл, се залавя с лечение и започва да се учи "да носи" житейските трудности.

    Обръщайте внимание също и на изразите, които рядко ползвате. Случайно излезлите от устата ви фрази често са важни знаци. В оживен разговор, Тереза внезапно казва на приятелката си "За това дори не си струва да се говори". Веднага се усеща, че тези мисли, не са характерни за нея и като го проумява, разбира, че все пак за това си струва да се говори и започва да разказва това, за което е искала.

    След пътешествието си из Азия, Мартин започва често да употребява израза "Като червеи в буркан", когато описва една или друга ситуация. Преди никога не го е употребявал и се учудва откъде се е промъкнал в речта му. Едва след посещението на лекаря си, който му съобщава, че има глисти, разбира внезапната си привързаност към тази метафора. "Червеите в буркана" са се асоциирали в подсъзнанието му с паразитите, с които се е заразил при пътешествието си.

    Често изразите ви могат да отразяват личните ви важни знамения. Ако някой често казва "Не ми пука", може би е уместно да посети уролог и да се окаже, че има проблеми с бъбреците или пикочния мехур. Казвайки "Не мога да проумея това", може подсъзнателно да се оплакваме от проблеми в стомаха. Честата употреба на "уморих се до смърт" или "няма да отстъпя, дори да умра" свидетелства за подсъзнателното желание да умреш. Изразът "Втриса ме от това" говори за повишена чувствителност на кожата.

    СЛУЧАЙНИТЕ МИСЛИ

    Благодарение на изглеждащите ви случайни мисли, знаците ефективно достигат съзнанието ви. Мислите, които се появяват без причина и връзка и изчезват без следа, могат да съдържат в себе си учудващи решения на вътрешните ви проблеми. Опитвайте се всеки път да улавяте такава мисъл и да откривате важното й послание.

    Чък ми сподели, че при обичайната си разходка по крайбрежната ивица, изведнъж, незнайно защо си припомня техниката за изкуствено дишане с масаж на сърцето от курса по първа медицинска помощ. На всеки му идват случайни мисли в главата, но случилото се с Чък на връщане от разходката, го кара да повярва във важността на тези мисли. Почти стигайки до дома си, пред него възрастна жена пада на земята и загубва съзнание. Приличало на сърдечен пристъп. Без да се колебае и секунда, Чък оказва първа помощ и е сигурен, че точно тези случайни мисли са го подготвили за светкавично действие. Линейката пристига след минути и докторът му казва, че е ако не е бил той, жената е можело да умре.

    ЕМОЦИИТЕ

    Емоциите са прекрасни преводачи на знаците (особено за тези, които са в постоянен контакт с чувствата си). Те имат отличителни черти, които са удивително средство за информация.

    Анита се подготвя за круиз в океана, след като две и повече години е събирала пари за това, но когато настъпва времето, тя се чувства подтисната. Мислено отчита всички възможни причини за това състояние. Преразглежда всички нерешени проблеми, които могат да имат дори най-далечно отношение към предстоящото пътуване, но не открива нищо. Но емоциите й толкова ясно са заявили за себе си, че тя решава да отложи пътуването, чувствайки в това знамение. Едва променила датата на пътуването си и отрицателните й емоции се изпаряват. Вече на палубата на кораба, още първия ден среща млад мъж край басейна. Те се заприказвали и се харесали, скоро дружбата им прераства в истински роман, който след няколко месеца приключва с брак. Анита много се радва, че е послушала вътрешния си глас и сега е щастливо омъжена.

    Понякога емоциите, които усещате особено силно са признак за това, че някой около вас изпитва същите чувства. Когато сте близо до човек, изпитващ силни емоции, дори и без да знаете да присъствието му, може да преживявате същото, което и той и да възприемате тези чувства за свои. Емоциите, проектирани от другите, могат да се възприемат като лични. Ето и пример. Леа разглежда списание в приемната на зъболекаря, когато внезапно усеща прилив на мъка. Чуди се, защо й е толкова мъчно, сигурно защото нещо се е случило с нея. Преравяйки паметта си, открива тъжен период от живота си. Спомня си, как в детството баща й тръгва за някъде, без да се сбогува с нея. Колкото повече мисли за този случай, толкова по-мъчно й става. Когато сяда на зъболекарския стол, тъгата и внезапно отлита, както и внезапно се е появила. Тя се вслушва в разговора на дантистите за жената преди нея. Мъжът й е на мисия в чужда страна отдавна. Леа дори не подозирала за близкото присъствие на пациентката, но е споделила емоциите й, приемайки ги за свои.

    Внезапната поява и изчезване на емоции свидетелства за това, че близо до вас някой преживява силно нещо. Разбира се, вие няма да уловите тези емоции, ако нещо във вас не резонира с тях. Те ще преминат покрай вас, ако не се натъкнат на нещо (по правило - на подобен опит), с което да се свържат.

    Шина медитира в затъмнената стая, когато внезапно усеща прилив на раздразнение. Спомнила си, колко небрежно е вкарал колата й в сервиза автомеханикът. Тя все повече се дразнила от това, а също и от това, че се дразни по време на медитация. Изведнъж раздразнението изчезва. Тя се изумява, защото вчера не е изпитвала и една десета от днешната ярост. На тръгване разбира, че по същото време е влязъл човек, силно раздразнен от закъснението си, заради задръстването. Той отворил вратата и виждайки медитиращата Щина, решава да си тръгне. Тя интуитивно е почувствала емоциите му и е потърсила нещо в себе си, към което да ги насочи. Те не биха я обхванали, ако нямаше, за какво да се задържат. Когато изпитвате силни емоции се насочете към вътрешната си мъдрост и ги притеглете - възможно е просто да сте се настроили на чужда вълна.

    Разбира се, тези емоции могат да идват от много източници. Понякога емоциите ви насочват към собственото съпротивление в духовния растеж. Например, човек, който се страхува от всякакви обстоятелства в живота, може да изпитва силни чувства, когато му се наложи да реши дали да установи постоянна връзка. За такъв човек емоциите въобще не са сигнал за отстъпване - те могат да му подсказват, че трябва да преодолее вътрешните бариери. Емоциите също могат да ни подскажат, че е време да прослушаме някои стари записи от паметта си. За пример можем да посочим човек, който изпада в ужас от малко паяче поради това, че в детството се е наплашил от паяк. В същото време има и емоции, които ви носят важни послания на вътрешната ви мъдрост и такива, които дават сигнали за други хора. При всички случаи трябва внимателно да се вслушвате в емоциите си.

    РАЗСЪЖДЕНИЯ

    Понякога обсъждането на другите, е знак за самите нас. Често при приключване на лекциите ми, хората идват да разговарят с мен. Чувам много отзиви за семинарите си и за самата себе си. Забележително е колко много истина разкриват тези коментари за хората, които ги правят. Примерно, веднъж след семинар една жена ми заяви: "Бедничката, толкова уморена изглеждате, че лицето ви почти се е загубило. Добре е веднага да си отидете вкъщи, за да си починете". Удивителното беше, че тази жена имаше толкова увиснали рамене, сякаш с труд произнасяше всяка дума. Изглеждаше напълно изтощена. Тъкмо жената си тръгна и един мъж възкликна: "Браво, как правите това? Никога не съм виждал човек, който да излъчва толкова енергия като вас". Този човек излъчваше огромна жизнена сила. Виждам такива неща след всеки семинар. Разсъжденията, които хората изказват за мен и лекциите ми, изцяло отразяват техния собствен вътрешен свят. Те са сигналите, които им изпраща собственото подсъзнание. Разсъждавате ли, че хората, с които се срещате в живота като цяло са лоши, значи не сте се освободили от собствената си вътрешна злоба (дори и да ви се струва, че сте в състояние на покой и равновесие). Ако виждате около себе си само състрадателни и милосърдни хора, значи вие самите излъчвате добрина (дори да не се усещате толкова състрадателен). Познавам човек, който постоянно се оплаква, че всички го лъжат. В същото време околните, дори и бегло да го познават, в един глас казват, че на него за нищо не трябва да му се вярва. Разсъжденията му за другите, отразяват подсъзнателните мисли за самия себе си. Това е още един начин да разшифровате разсъжденията, въз основа на криещата се в тях информация - да се замислите, какво според вас мислят другите за вас.

    На спирката, Уилма хвърля опаковката от сладоледа на земята. С крайчеца на окото си вижда мъж, който според нея я наблюдава. Тя дори е сигурна, че той я осъжда за немърливото поведение. Тя вдига опаковката от земята и я хвърля в кошчето, след което се отчита на мъжа, че е прибрала боклука. От недоумението му Уилма се досеща, че той дори не е забелязал действията й, а тя само е проектирала собствения си морал върху него.

    Това, което на вас ви се струва, че другите мислят за вас, всъщност са собствените ви съждения за самия себе си. Ако мислете, че някой ви осъжда за определена черта, което може и да е така, но по-скоро вие не одобрявате това качество в себе си.

    След прочетената лекция, Ерик се канил да премине към обсъждане на определена тема. Мимоходом забелязал, че жена от първия ред поклаща главата си и казва: "Не, Ерик, сега не е време да обсъждаме това". Той счита, че жената говори на него и след секунда размисъл, решава че тя е права. По-късно намерил жената и й благодарил за уместната забележка. Но тя се смутила от думите му, поради което той разяснил: "Нали поклатихте глава и ми казахте, че сега не е време". Жената се разсмяла и му казала "Просто обеците ми са като малки камбанки и аз понякога тръсвам глава, за да чуя звъна им". На Ерик му се е сторило, че жената казва тези думи, защото е имал вътрешна потребност от смяна на темата на лекцията.

    ПЕРИФЕРНОТО ЗРЕНИЕ

    Някога изпитвали ли сте усещането, че сте забелязали нещо с крайчеца на окото си, но когато се обърнете разбирате, че само ви се е сторило, или че сте видели нещо, което сте взели за друго нещо? Това се случва тогава, когато висшето ни АЗ иска да получим някакво значение.

    При разходката си в мола, Мартина вижда с периферното си зрение котка. Обръща се нататък, но няма такова нещо. След няколко секунди, отново й се привижда котарак, но това се оказало отражение във витрината. Мартина се замисля над значението на тези знаци. Какво ли може да означава котката? И изведнъж си спомня за собствената й котка, която неотдавна се е окотила. Излизайки от къщи, Мартина затваря вратата и така оставила котката на улицата далеч от малките. И макар, че мислила да се шляе цял ден в мола, веднага се прибрала, за да открие мятащата се под прозорците котка и жално мяукащите изгладнели котета.

    Понякога периферните знаци са не само зрителни, но и слухови. Може да ви се стори, че чувате нещо, което въобще не е било произнасяно, но това също е знак, че следва да му обърнете внимание. Боб говори с Грант за поправката на автомобилите и му казва: "Грант, имаш в гаража си неголяма гума", което той чува като "Имаш в гаража си неголям огън". Когато разяснили недоразумението, те се посмели от душа. Грант би забравил за това, ако на връщане у дома не разбрал, че при отсъствието му в гаража действително е имало малък пожар. Понякога ние чуваме невярно това, което другите ни казват. И въпреки това не всичко е знак - често посланията се скриват зад това, което на нас ни се струва, че сме видели или чули.

    НАПИСАНОТО

    Търсете знаци и в печатното слово. Особено внимание отделяйте на думите, които постоянно ви се набиват на очи. Носещото послание печатно слово, може да ви се яви във вестниците, списанията, афишите, по камиони и автобуси, на тениски или от екрана на телевизора. В съвременния живот плуваме в море от печатно слово, но думите, които са личното ви знамение или се повтарят постоянно в живота ви или неочаквано ви се забиват в паметта.

    По пътя за работата от квартирата си, Кери всеки ден се самонавива да поиска увеличение на заплатата, но още с влизането в сградата, смелостта й се изпарява. Пък и колегите й смятат, че не е работила достатъчно във фирмата, за да прави дори намек за това. Пътят й от квартирата до работата преминава през много магазини, които сутрин обикновено са затворени и на вратите им се мъдри табелка "Затворено". Но веднъж по неясна причина почти всички табелки са били забравени с надписа от предния работен ден и почти на всички врати се четяло "Отворено", макар и заключени. Кери се впечатлила, как така изведнъж повечето са забравили да обърнат табелките и така открила, че може би това е личното й знамение, което означава, че пътят за нея е отворен. Тя разбрала, че е време най-накрая да говори за повишение, след като Вселената й сочи това. Нахъсана влязла в кабинета на шефа и... получила съгласие за повишение на заплатата. Шефът й казал, че е избрала много удачно времето за разговор, тъй като на дневен ред било преразглеждане заплатите на сътрудниците и промени в офиса. Казал й също, че само ако ден по-рано е помолила за това, е щяла да срещне отказ.

    СЛУЧВАЩОТО СЕ В ПРИРОДАТА

    Всички култури са следели промените в природата в търсене на знамения. Миграцията на зверове и птици, местата, ударени от мълния, формата на облаците - всичко това е носело послание на предците ни и са знамения за нас. Дори жителят от суперградовете е в природна среда и също може да получава знамения като наблюдава поведението на катеричките, гълъбите, враните, посоката на вятъра и формата на облаците.

    Съпругата на Джерард умира след дълга болест и той тежко понася загубата. Вече 2 години след това, той все още е подтиснат. Той споделил на съседа си: "Мъчно ми е за нея, но повече ме потиска мисълта, че смъртта е край на съществуването на Руби. Ако вярвах в живота след смъртта, ако Руби можеше да ми изпрати вест, че всичко с нея е наред. Не мога да повярвам, че нея съвсем я няма, само защото тялото е умряло". Съседът го успокоил, че е възможно Руби да му съобщи нещо за себе си. Повтаряйки си неговите думи преди заспиване Джерард се моли: "Руби, кажи ми, че всичко при теб е добре". Сутринта нещо внезапно го разбужда. Сторило му се, че някой чука на прозореца в дневната. Без да се преоблича влиза там и вижда на прозореца красива сойка с яркосиньо оперение. Тя чукала с клюн по прозореца. Когато Джерард се приближил до него, сойката спряла да чука и се вгледала в него за няколко мига, след което отлетяла. Сякаш шлюзове се отворили в гърдите на Джерард и всичко натрупало се изляло навън. Синята сойка била любимата птица на Руби. Преди тя му е разказвала, как на лятната им вила всяка сутрин идвала синя сойка и чукала с клюна по прозореца. След този случай Джерард споделя, че се е успокоил от това, че му е изпратена вест, как се чувства Руби и сякаш оттогава товара е паднал от гърба му.

    Ние често получаваме знамения от отишлите си от този свят. Това са вести за това, че на тях им е добре в другия свят.

    ФИЗИЧЕСКАТА СРЕДА НА ОБИТАНИЕ

    За кой ли път Джон обмисля дали да не напусне поста мениджър в голяма компания, за да започне свой бизнес. Отдавна е привлечен от мисълта за собствена малка компания, но изпитвал известна неувереност. Знаел, че ако начинанието му пропадне, едва ли ще си намери толкова хубава работа като сегашната. Рядко има свободна позиция за мениджър.Решил да обмисли в парка мечтата си и при разходката си видял голям жълъд на алеята. Вдигнал го и се огледал. Странното било, че наоколо нямало дъбове. Хората намират жълъди в парковете, но за замисленият Джон, жълъдът се превърнал в знамение. Разглеждайки го си мислел, как от този малък жълъд ще израсне могъщо дърво и решил, че това е своеобразно знамение - да започне малък бизнес, който с времето може да се разрасне. Скоро той напуснал работа и пожънал успехи в собствената си фирма.

    Приятелката на Сам живеела на село и младият човек пътувал всеки петък, за да са заедно за уикенда. Знаел пътя и със завързани очи и въпреки, че е внимателен шофьор понякога си позволявал да превишава скоростта. В един петъчен ден по пътя за работата си, срещнал две полицейски коли. От офиса видял още една, спряна под прозореца. Тези съвпадения му се сторили странни и той решил, че може би са знак да пътува внимателно към приятелката си. Асоциирал полицейските коли с превишената скорост, но за всеки асоциацията ще е различна. Този ден той внимателно следял всички знаци по пътя и след един завой (който обикновено преминавал на скорост) видял, как полицаите спират задминалия го шофьор. Сам бил уверен, че ако не е взел под внимание знаците, със сигурност е щял да бъде глобен за превишена скорост.

    БОЛЕСТИТЕ И НЕДЪЗИТЕ

    Всяка болест е важен знак за работата на подсъзнанието ви. Трябва да се вслушвате в посланията, които тялото ви изпраща в пика на болестта. Ако не чуете това, което то шепнешком ви казва, то волю-неволю му обръщате внимание, когато симптомите се засилят. Вслушвайте се за шепота, за да не чувате вика. Болестта е начин тялото ви да съобщи за дисбаланса в живота ви. Болестта винаги носи в себе си послание. То може да е много просто и нещо от рода: "Не бързай, не се напрягай. Спри и се огледай". Но може да носи и много по-дълбок смисъл.

    Простудата при Еми пораства в ларингит. Тя разбира, че загубата на гласа може да е символ за това, че за някои неща в живота си се страхува да говори. (Знамение може да е както определена болест, така и част от организма ви, която особено страда от нея). Еми страда от това, че на работата хора с по-малко стаж и квалификация са получили повишение, а тя - не. Тя искала да извика, че това е несправедливо, и че постоянно я забравят, но не казвала нищо. Това само влошавало емоционалното й състояние, което довело до болестта. Вслушвайки се в това, което тялото й казва, тя събира смелост и говори с шефа си за тази несправедливост. Това не й донесло повишение, но я е освободило от огромния емоционален товар. След този разговор тя започнала по-добре да разбира ситуацията в работата си.

    Трудно е да се въздържаш от самообвинения по време на болест, но въпреки това, тогава трябва да проявявате особена любов и разбиране към себе си. Всяка болест и недъг могат да ви помогнат да разберете по-добре себе си. Важно е да се вслушвате, какво ви съобщава тялото при оздравяване. Тези послания могат да ви дадат причината за заболяването и да ви помогнат да се отървете от болестта. Важно е да обърнете внимание върху първите си емоции при разболяването. Джоан ми се оплака от киста в матката. Попитах я какви емоции най-напред е предизвикала тази болест. Тя без колебание каза, че е предизвикала злоба. Казах й, че точно тези емоции са ускорили появата на кистата и тя много се учуди. Но после си спомни, че малко преди да й открият болестта е имала сложни интимни отношения и този човек, често е предизвикал раздразнение в нея, особено за половия им живот. Тя се съгласи, че това недоволство е възможната причина за поява на кистата.

    НЕЩАСТНИТЕ СЛУЧКИ И ПРОИЗШЕСТВИЯ

    Обикновено нещастните случаи значително променят обичайния ход на живота ни и почти непосредствено пред всеки от тях възникват отчетливи знаци, за които по-късно си спомняме. За да разбираме значението на тези послания, трябва да си припомним мислите, които са ни идвали точно преди произшествието. Като правило се открива връзка между тях и нещастният случай.

    Рейви пътува с новия си форд под дъжда. При един завой, насред пътя вижда парализиран от светлината на фаровете елен. Той натиска спирачките, колата занася и спира в мантинелата. Отървава се само с уплах. Връщайки се назад в мислите си преди произшествието, си спомня, че минута преди това обмислял деловото предложение на брат си. Сторило му се, че между тези мисли и загубата на контрол над колата има връзка. Може инцидентът да е предупреждение да не се захваща с това. Затова на следващия ден Рейви се обажда на брат си и му отказва. Интересното в случая е, че в следващите години брат му често употребява фразата: "загубих контрол над бизнеса". Накрая фалирал, а Рейви е доволен, че е взел под внимание знака.

    При нещастни случаи са важни не само мислите, които ги предшестват, но и частите на тялото, които страдат след това. Още щом се случи неприятност, помислете си, коя част от тялото ви е пострадала и доколко е увредена. И въпреки че телесните знаци могат да се тълкуват по своему, има универсални знамения, които сякаш обединяват всички хора на Земята. Ако сте си ударили крака се попитайте дали ви е трудно да си намерите мястото в живота или пък, дали можете да се грижите за себе си. Всяка част от тялото ви символизира определена област от живота ви. Във втората част на тази книга има указател със знаменията. След като откриете търсеното, анализирайте характера на самото произшествие. Ако нещастието се е случило заради превишена скорост, може би това е намек да спрете гонитбата в живота си. Ако сте се изплашили да направите необходимото и след това сте попаднали в аварията, знайте, че следва да проявявате повече решимост в действията си.

    Картър миел прозорците от стълбите. В старанието си да изчисти най-отгоре губи равновесие и пада. Няма счупено, но добре се е насинил. За него това е повод да вземе решението да не рискува толкова много в живота. В бизнеса стоял пред дилемата, дали да рискува или да е по-внимателен. Риска от падането отвисоко не си струва и после не съжалявал за това си тълкуване на нещата.

    ГРЕШКИТЕ

    Често, уж случайните грешки, които допускаме в живота са скрити знаци. Докато планирах градината си мислех, че тя трябва да носи в себе си мира и покоя, и затова реших да засадя само цветя с нежни цветове - сини, пурпурни, бели и розови. Струваше ми се, че така ще изглежда страхотно. Но въпреки старанията ми в градината всяка пролет цъфтяха оранжеви, червени и жълти цветя, които не съм и планирала. Разбрах, че тази какафония в цветята символизира огромната жизнена енергия, и когато съзнанието ми се стремеше към мир и покой, подсъзнанието е искало нещо вълнуващо и динамично. Анализирайки живота си, стигнах до извода, че в него са натежали стереотипите и ярките цветове в градината ми само напомнят, че трябва с нещо да съживя съществуването си. Окончателно реших, че всички цветова имат право на съществуване, а аз трябва да разширя хоризонта си. А "грешните" цветя не случайно се появяват в градината ви. Всяко от тях носи специално послание. Примерно, случайно появилият се слънчоглед ви подсказва, че е време да се отворите за слънцето и светлината в живота, т.е. да разтваряте душата и сърцето си за Вселената, точно както слънчогледа следва Слънцето. Мащерката е сигнал, че трябва повече да мислите за себе си. Лавандулата в градината ви подсказва, че трябва повече да си почивате, да релаксирате и да мислите за вътрешния си мир и спокойствие (в аромотерапията я употребяват като успокоително средство).

    При семейната екскурзия из щатите, Томас решава да отидат в югоизточните части на страната, тъй като никога не са били там. С карта лесно преминавали през всички големи градове по пътя. Но през Атланта грешно свил в неправилна посока. Горещината била непоносима и семейството потърсило хотел, пък и климатикът на колата се развалил. Били на крачка от отчаянието. След няколко грешни посоки вече никой не знаел, къде се намират. Той спира край мантинелата, за да поразмисли над нещата. Томас решава, че грешните завои са знак, че трябва да стигне по друг път в хотела. С това решение, вече по-уверен, той стига до нужното място лесно и бързо, макар и по обходен маршрут. На регистрацията в хотела ги попитали дали не са попаднали в задръстване по скоростния маршрут. Той отговорил, че не са, но се поинтересувал, какво се е случило. Оказало се, че по скоростния маршрут се е преобърнал тир и блокирал движението за няколко часа. "Провървяло ви е, че не сте тръгнали по този път, иначе доста сте щели да чакате", добавил регистраторът. Томас въздъхнал облекчено - ако не е хванал новия маршрут и досега са щели да се пържат в колата.

    СЪВПАДЕНИЯТА

    Всеки ден ни носи малки съвпадения и това винаги е знамение. Съвпадения има толкова често, че в по-голямата им част, изглеждат като обичайната реалност. Срещаме ли хора на улицата, сядаме ли до някой в автобуса, имаме ли обща приказка със случаен непознат - това са все съвпадения, но живота ни е наситен с тях и ние им обръщаме внимание само в поразителните случаи.

    Когато бях на 20 години, реших да посетя Хаваите. Никого не познавах там и моя приятелка ми даде името на свой познат написано на къс хартия. Каза ми, че винаги мога да потърся помощ от него. Хвърлих листчето в чантата, без дори да го погледна и то си стоя там няколкото месеца, докато си бях вкъщи. Когато най-накрая стигнах до Хаваите, се хванах като сервитьорка в ресторант след като прочетох обявата в местния вестник. На работата се сближих с колегата си Тони и започнахме да се срещаме. Когато след известно време реших да изчистя чантата си, се натъкнах на листчето, където имаш адрес и името Тони. И въпреки, че за скептиците това е само съвпадения, аз и досега виждам знамение в това, че ми е било съдено да се срещна с Тони. И въпреки, че романът ни не беше много продължителен, аз разбрах доста неща за себе си благодарение на него.


    Превод: Анита

http://www.liveinternet.ru/users/light2811/post255341289/

http://yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=5910


Папка: Статии | Посещения: 1969 | Ченълинги
Контакт          18.191.211.66