Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


05:46
26.04.2024
Петък
18.217.228.35


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Великият преход


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Как да се вслушвам в тялото си след като не чувствам нищо?

Не чувате и не чувствате тялото си, защото в него има много блокажи, които не допускат до вас тази информация, която вие приемате за нежелана.

За да ви е по-ясен механизмът за загубата на взаимовръзката с вътрешния ви свят, бих искала да ви разкажа за черупката на характера.

Що е черупка на характера? Това понятие е въведено от В.Райх, ученик на Фройд, когато е описвал процесът защита на човека от негативните чувства, които той не иска да изпитва. Тази защита се състои в това, че се случва автоматично, на ниво тяло – потискат се неприятните емоции, които с времето формират защитен блок. Човек на съзнателно ниво престава да усеща нежелателните емоции, което за него е едновременно и свобода и затвор. Той престава да получава сигнали от тялото си, губи връзката със самия себе си. Тези блокове са общо седем и всеки от тях прикрива определена информация от различните части на тялото.

ПЪРВИ БЛОК – това са очите.
Защитата в областта на очите се проявява с неподвижност на челото и празно изражение на очите. Лицето прилича на каменна маска – като застинало е.

ВТОРИ БЛОК – намира се в областта на устата.
Включва в себе си мускулите на подбрадичката, гърлото и тила. Челюстта може да бъде както прекалено стисната, така и неестествено отпусната. Тази защита задържа емоционални прояви като плач, гняв, смучене.

ТРЕТИ БЛОК – шията.
Този сегмент включва дълбоките мускули на шията и езика, задтилната част на главата. Защитната черупка задържа като цяло гнева и вика. Човекът, с блокаж на този участък, всъщност е изцяло откъснат от тялото си. Той е „ходеща глава”, загубила изцяло връзката с тялото.

ЧЕТВЪРТИ БЛОК – това са гърдите.
Включва широките мускули на гърдите, на плещите, лопатките и целия гръден кош и ръцете с китките. Този сегмент сдържа смеха, мъката, страстите. Той се формира тогава, когато човек, изпитващ негативни емоции, се сдържа на ниво дишане – задържа вдишване/издишване. Човек с блокаж на това ниво на тялото престава да усеща изцяло, чувства подобни на любов, състрадание, емпатия. За него вече е трудно да разбира чувствата на другите.

ПЕТИ БЛОК – диафрагмата.
Тук влизат диафрагмата, слънчевия сплит, различните вътрешни органи, мускули на прешлените в ниските дялове на гръбначния стълб. Издишването е по-трудно от вдишването. Като цяло тази черупка задържа силният гняв.

ШЕСТИ БЛОК – това е коремът.
Сегментът му включва широките мускули на корема и гърба. Напрежението в кръста е свързано със страх от нападение. То се формира от подтискането на такива чувства като гняв и неприязън.

СЕДМИ БЛОК – е тазът.
Той включва всички мускули на таза и долните крайници. Тазът е неподвижен, той е мъртъв и асексуален. Тази черупка служи за подтискане възбудата, гнева, удоволствието. Човек с такъв блокаж, не може да почувства изцяло насладата от живота с цялата й многообразност. Заради блокирани усещания в краката, няма връзка със земята и е като откъснат от нея, неспокоен.

Лишеният заради черупката на характера си от обратната връзка с тялото си човек, не може изцяло да усети истинските си емоции. Той е свикнал да не чувства и да не забелязва. Получава се така, че по-голямата част от сигналите на тялото си пропускаме въпреки съзнателния си ум.

Как да започнем отново да слушаме тялото си. Мога да ви предложа лесно, на пръв поглед, упражнение, което на практика е много ефективно за разблокиране на свиванията в тялото ви.

Постарайте се в началото на деня за половин-един час да се отпуснете в тишина и да наблюдавате тялото си. Всяка удобна поза е подходяща. Наблюдавайте, какво чувствате и усещате в тялото си. Първоначално ще ви е трудно да преминете от вътрешния постоянен говор към наблюдение. Ще напират много мисли, които ще искате да обмислите. Но си кажете – ще помисля за това след практикуване на мълчанието и продължете да наблюдавате дишането си и усещанията в тялото.

Практиката на мълчание, въпреки изглеждащата леснина, е много ефективно упражнение за постигане на връзка с тялото. Могат да нахлуят емоции – това е първия признак за разрушаването на блокажите. Разрешете си да изживеете тези емоции, не се страхувайте от тях. Точно отъждествяването ви пречи да ги чувствате. Когато сте гневни, ви се струва, че сте гневен човек. Когато тъгувате или плачете, може да си мислите, че сте слаби. Но това не е така. Това са само емоции към момента. Те преминават, а истинската ви същност си остава неизменна.

Разрешете си да чувствате различните емоции, дори тези, които ви изглеждат неприлични и неприемливи. Занимавайте се с практиката на мълчание в продължение на 40 дни и ще се учудите, колко силен ще стане гласът на тялото ви, на истинското ви АЗ.


Превод: Анита
http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=4418
Папка: Великият преход | Посещения: 2320 | Ченълинги
Контакт          18.217.228.35