Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


14:36
02.02.2023
Четвъртък
3.93.74.25


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Планети


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Сатурн

Управлява – Козирог
Съуправлява - Водолей
Екзалтация – Везни
Заточение – Рак
Падение – Овен
Глиф – сърпа на Кронос, бога на времето
Символизира – импулса за сигурност и безопасност
Ключова дума – учителят
Анатомия – кожа, костна система (включително зъби), връзки, колена, ляво ухо и слухов орган, жлъчен мехур, паращитовидна жлеза, телесни белтъчини.

Управлява формата, дисциплината, отговорността, организацията, амбицията, способностите за кариера, ограниченията, страданията и задръжките. Сатурн управлява теориите и научния закон, по-възрастните, дълбочината, търпението, времето, традицията, шаблона, ортодоксалността и плодотворната полза от времето. Сатурн представя принципите на истината, сплотяването, мъдростта и вечността. Неговото действие е бавно и продължително. Сатурн е надзирателят на хороскопа. В древни времена е бил известен като големия злосторник. Мястото на Сатурн а хороскопа е там, където се чувствате най-несигурни и имате склонност да декомпенсирате.

Който в древността са наричали “Голямото Hещастие” не ни дава такова право на избор като Луната. Домът, в който попада Сатурн, определя в какво ни постига най-голям неуспех, лишения и ограничения чак до летален изход. Ако Сатурн е единствена планета в дома или тук се намират само неблагоприятни и неутрални планети, може да се гарантира, че неуспехът в тези дела ще бъде абсолютно фатален. Сатурн показва онова нещастие, което ние получаваме просто защото ни има. Най-добрият път за разрешаване на тези проблеми се състои в преодоляване на страха, самопознание и духовни практики.

Всяка от следващите концепции може лесно да се приложи към индивидуалната карта. Такова приложение е особено ценно при анализа на положението на Сатурн в домовете, в тази област на интерпретация съответното му значение изпъква най-ясно. Това е така, защото всеки дом обозначава определена област на непосредственото изживяване, с което повечето хора лесно могат да се отъждествят. Все пак, прилагането на тези принципи към положението на Сатурн в знаците обикновено изисква голямо разбиране и знание за по-дълбоката психологична натура на човека и енергийния поток.

а) Сатурн в рождената карта показва къде сте прекалено свързани и твърде егоцентрични, така че се опитвате да се контролирате по твърде краен начин в тази област на живота; оттук, вие обикновено реагирате отбранително, тъй като сте завързани на възел от негативност. Следователно, личността трябва да изпита някои сурови уроци в тази област, за да преодолее стените на отбраната и егоцентричните позиции.

б) Както е писал един духовен учител: “Дългът и отговорността (Сатурн) е бентът, който държи нашият ум”. Следователно, тази област на картата, в която откриваме Сатурн, е сферата, където преживяваме определени кармични длъжности и задължения, които служат да ни помогнат да дисциплинираме ума и желанията си. Тази дисциплина от своя страна ни помага да започнем да поемаме отговорност за собствените си действия, желания и участие в тази област. Известно време дисциплината може да се възприема като разочарование или сдържане, но – както знае всеки консултант или психотерапевт – разочарованието може да бъде терапевтично в това, че то отблъсква личността назад към себе си, като по такъв начин й дава възможност да развие вътрешна сила, черпейки от собствените си ресурси.

в) В рождената карта Сатурн символизира точка на голяма чувствителност, област от живота, където личността може да се стреми да преодолее ограничението чрез сериозен, старателен, ефективен подход. (Или може да реагира с изграждане на стена около себе си за самозащита в тази област на живота, гарантирайки по такъв начин, че задълбочаващата се негативност ще се развива с течение на годините.) Сатурн може да посочва, къде чувството ни за непълноценност, неловкост или превъзходство ни причиняват болка, като предизвикват чувство на обида или огорчение, ако предизвикателствата не са били посрещнати както трябва. Все пак, ако личността приеме предизвикателствата на Сатурн да работи за изграждане на нова структура и комплект от позиции в тази област на живота, тогава положението на Сатурн може да показва къде можем да изпитаме някакво по-дълбоко удовлетворение в нашия живот.

г) Положението на Сатурн показва влияние на сериозност върху вас, където считате опитът за значителен и важен, където обикновено сте склонни да работите по-напрегнато, за да установите стабилност и надеждност. Именно тук личността трябва да се приспособи към практичните потребности на живота, като влага допълнителни усилия и поема допълнителна отговорност, независимо от какъвто и да е страх и безпокойство, което може да усеща.

д) Положението на Сатурн показва къде сте особено чувствителни към обществените норми и очаквания, къде се нуждаете от обществено одобрение и/или искате да бъдете достойни за някакъв стандарт на успех или признание. В много случаи личността ще действува като че ли абсолютно отхвърля социалните роли или норми в посочената област, но такова поведение не трябва винаги да се приема за чиста монета, тъй като човек обикновено реагира на страха от неуспех в тази област на активност. Понеже усеща, че тази област е толкова важна, може да иска по-скоро напълно да я избягва или напълно да я отхвърли, отколкото да се сблъска със страховете и приемането на тежките задачи, които тя изисква.

Папка: Планети | Добавил: Пим (04.03.2009)
Разгледан: 2765
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.93.74.25