Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


13:46
02.02.2023
Четвъртък
3.93.74.25


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Планети


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Природата на кризата: интервю с Уран

Уран, Нептун и Плутон, иначе известни като външни планети, са описани като “Богове на промяната” от един посветен астролог – как ли са заслужили тази чест? Най-очевидното обяснение е, че когато активират картата чрез транзит (или някои видове прогресии), доста често настъпват големи промени в психиката на човек, които водят и до видими промени в живота му. Означава ли това, че тези планети ПРИЧИНЯВАТ промени? Или просто отразяват това, което се случва вътре в нас? Или може би символизират срещите ни със съдбата? Нека се опитаме да открием отговора на този нелек въпрос.

Вярвам, че нашето израстване и психологическо развитие са направлявани от божествена сила вътре в нас, която ние обобщено наричаме Висш Аз. Изглежда, че тази наша вътрешна мъдрост, която ни води и която е в постоянен контакт със самите нас посредством интуицията ни, наставлява и окуражава нашето израстване и, при условие, че ние се грижим за нашите духовни нужди така добре както и за практическите по съзнателен начин, процесите на нашето израстване са определено по-плавни и лесни. И обратно – дългогодишните ми наблюдения и опит са ме научили, че ако се съпротивляваме, уроците и времето на кризите имат тенденция да са доста по-травматични, за да привлекат вниманието ни и да стимулират израстването ни.

Психологията ни учи, че всички ние имаме много суб-личности и подаръкът от астрологията е, че тя ни помага да осветим нашето подсъзнание и да научим повече за него. Вместо това метафизиката ни учи, че различните ситуации и хора, които ни се «случват», със сигурност не са случайни и ни носят някакво важно послание – те често отразяват някакви наши неосъзнати качества и/или фази от развитието ни. Следователно, ако се научим да сме по-бдителни към себе си и живота си, както и да слушаме (и следваме!) гласа на интуицията си, това ще ни поведе към повече осъзнатост и по-добро качество на живот.

Да се върнем към външните планети – за какво ни служат те? Можем ли да предскажем какво ще ни се случи, когато активират картите ни? Това, което със сигурност МОЖЕМ да предскажем, е типа енергия, която ще усетим и областта от живота ни, която ще бъде активирана (кариера, взаимоотношения, дом и т.н.). Разбира се, крайният изход зависи от много фактори, не на последно място от свободната ни воля. Едно е сигурно: разширеното съзнание води до по-голям избор. Но това, което имам предвид е, че ако ние пренебрегнем необходимостта да направим нужните промени в живота си по време или след транзитите на Уран, Нептун и Плутон, често се попадаме в болезнени и трудни ситуации, понякога причинени от други хора, в които имаме много малко избор и които ни принуждават да израстнем. Изглежда, че промяната е единственото неизменно нещо в живота ни, но ние, бидейки човеци и същества на навика, сме склонни да приемаме промените единствено в нашите собствени срокове. За съжаление животът не функционира по този начин и, като се замислим, ако бяхме изцяло под контрола на нашето ежедневно съзнание - с всичките му страхове, неувереност и нужда от сигурност – навярно често щяхме да стигаме до задънена улица и да блокираме развитието и израстването си. Ето защо нашето Висше съзнание дърпа конците и от време на време ни показва това, което ние наричаме «криза».

Спомням си, че четох някъде, че на древно китайски думата «криза» е съставена от две думи – «вей-чи». Тези две думи имат много интересно значение – «вей» означава опасност, а «чи» означава «шанс». Това означава, че кризата може да бъде възприемана по два начина – като катастрофа, която трябва да бъде избегната на всяка цена или като повратна точка, важен етап от развитието ни и шанс да преобразим живота си. Мисля, че в края на краищата всички ще се съгласите, че отхвърлянето на болезнените ситуации, породени от кризите, и желанието нещата да се върнат по стария начин, е чисто човешка черта. Всъщност при някои тази тенденция стига доста далеч и те наистина са готови на всичко, за да върнат старото статукво. Както всички знаем, това е безсмислено, но въпреки това много хора не се отказват да опитват – по този начин кризата само се отлага и задълбочава. Ако въпреки това ние съзнателно решим да използваме този период като благоприятна възможност да преразгледаме живота си и да се вгледаме в себе си по-отблизо, ние ще бъдем в състояние да направим място на нещо ново (и необходимо), което ще придаде форма на съществуването ни и ще го обогати. В края на краищата «Ако не рискуваш, няма да спечелиш!». Следователно въпросът за кризите не бива да се върти около тяхното избягване – а те и без друго са неизбежни. Може би бихме били по-мъдри, ако се запитаме как да разбираме и използваме тези периоди в живота ни по възможно най-конструктивния и творчески начин. Ако приемем това предизвикателство, ще можем да живеем пълноценно, приемайки светлината и тъмнината, радостта и болката като необходима част от нашето съществуване. Защо необходима – можете да попитате. Защото, поне на този етап, ние човеците се учим и отваряме сърцата си в болезнени ситуации. За съжаление все още не сме се научили да израстваме с радост и екстаз, но бих искала да мисля, че бавно ще достигнем онази точка, в която ще се учим приемайки емоциите си и изправяйки се пред страховете си. Въпреки това изглежда, че докато стигнем до там, кризите и така наречената Съдба ще ни водят по пътя нагоре.

Връщайки се към нашите външни планети е интересно да отбележим, че периодите на криза почти винаги съвпадат с транзитите и прогресиите на Уран, Нептун и Плутон в картата ни. Изглежда така, сякаш тези планети са като космически часовници, които активират тези части от душите ни, които са готови да бъдат осветени и да израснат. Който и да ни е дал дара на астрологията, връщайки ни към древното минало, е бил щедър и мъдър – осигурявайки ни космично огледало за нашето психологично развитие, ни е дал възможността да разберем нашия Висш Аз (или Божията воля) по-добре и да си сътрудничим с него, а също така и съзнателно да допринесем за израстването си.

След това въведение бих искала, заедно с вас, читателите, да разбера по какъв начин тези космически енергии символизират нашето развитие. Какво е основното послание от тези Богове на промяната? Можем ли да видим и разберем техните енергии по-добре? За да успея да стигна до някакъв отговор, се опитах да си представя, че интервюирам тези «знаменитости» и бих искала да споделя с вас до какви открития успях да достигна чрез интуицията и въображението си. Сигурно ще забележите, че тонът е различен в зависимост от това коя планета «интервюирам» - Уран е нетърпелив и бързо достигащ целта, Нептун е изпълнен с Вселенска Любов, а Плутон е пророчески дълбок, но също пълен с любов. Може би докато слушаме и анализираме техните послания, съюзявайки се с неизбежното, ще се научим да привличаме и манифестираме промените в живота си по-малко травматично, а защо не и с радост? Да облека тези послания в думи беше изключително интересно упражнение за мен и със сигурност беше великолепно преживяване. Като човек, в чийто хороскоп външните планети са силно подчертани, се надявам да съм техен достоен говорител. Със сигурност доста се постарах. Може би “Боговете” дават вдъхновение, изобилие и израстване на всеки от нас, който се стреми да бъде по-осъзнат и просветен в търсенето на себе си и на истината.

УРАН

УРАН – Разбирам, че се опитваш да проумееш нашите енергии и живот през призмата на астрологията, покрай другите неща.

АЗ – Ами да, най-малкото се опитвам.…

УРАН – Знаеш, че астрологията е наука, която аз управлявам, също както и компютрите, уредите и всичко, което е футуристично и новаторско, нали?

АЗ - Да, наясно съм с това.

УРАН – Склонен съм да разбера, че искаш информация за същността на това, на което се опитвам да ви науча.

АЗ – Да, действително ще ти бъда много признателна, ако ни помогнеш да разберем енергията, която изразяваш, както и същностното ти послание към нас, хората…

УРАН – Вие хората сте твърде вкопчени в търсенето на лъжлива сигурност и сте загубили усета си за забавление и приключение. След като през средновековието част от религиите постепенно загубиха репутацията и способността си да бъдат духовни водачи, в търсенето на отговорите вие се доверихте твърде много на науката. Тази тенденция, независимо, че е принципно положителна, ви накара да вярвате, че можете да манипулирате и контролирате до безкрайност земните ресурси. Напреднахте много в развитието на технологиите и това, освен всичко останало, ви помогна да живеете много по-комфортно на вашата красива планета. Проблемът е в това, че сте обсебени от нуждата да контролирате поради погрешна причина – СТРАХ! Страх и несигурност доминират в живота ви и забавят развитието ви. Забравили сте, че сте души, обитаващи човешките си тела временно, за да участвате в приключението, наречено живот и да му бъдете сътворци, в съзвучие с Божествения разум, част от който сте вие самите.

АЗ - Да, разбирам гледната Ви точка, но има някои чисто практически проблеми, срещу които сме изправени в ежедневния си живот. Често животът изглежда твърде крехък и ние имаме нужда да си създадем някаква сигурност въпреки всичко!

УРАН - Да, да - разбирам какво казваш. Изглежда, че вие просто не можете да проумеете, че докато създавате това, което наричате “сигурност”, не си оставяте достатъчно пространство за растеж и промяна. Загубили сте вкуса към приключение, чуваш ли? Всеки от вас носи вътре в себе си нужда от постоянен прогрес и, като последица, вашите потребности непрекъснато се променят. Помисли над това: колко лесно обикновеният човек променя личните си обстоятелства, за да ги приспособи към психическия си растеж и да промени потребностите си? Какво те спира да се развиваш и да се движиш напред? Не е ли страх истинската дума?

АЗ - Ако трябва да съм честна, действително понякога сме склонни да чакаме и да отлагаме промяната дотогава, докато не сме наистина притиснати до стената. Не е толкова лесно…

УРАН – Истината е, че вие се страхувате главно от недоимъка – тъкмо заради това не споделяте ресурсите на планетата си с тези, които гладуват. Страхувате се от провал – затова не искате дори да опитате. Страхувате се от самотата – затова сте така вкопчени в отношения и ситуации, които ви изтощават и ви оставят нещастни и празни. Всъщност имам новина за вас. Ако се научите да обичате себе си повече и да се уповавате на космичната енергия за вашата емоционална храна преди всичко, всичко останало би било много по-лесно. Тази Божествена енергия е безгранична и вие никога няма да я загубите. Съберете кураж да излезете извън рамките на рутината и прегърнете реалния прогрес! Вие основавате съществуването си на фалшив морал и остарели принципи, които блокират духовното ви развитие – а тъкмо то е вашата реална цел, имайки предвид, че това е основната причина да се преродите на Земята.

АЗ - Изглежда, че имате нещо предвид. Бихте ли бил така добър сега да обобщите накратко вашето послание към нас, земните хора?

УРАН – Аз ви нося ПРОБУЖДАНЕ и СМЕЛОСТ. Аз бавно довеждам хората до такова ниво на раздразнение и нетърпимост към сегашните обстоятелства, блокиращи развитието им, че те да бъдат притиснати да ДЕЙСТВАТ или да реагират. Колкото и стресиращо да е това, аз често имам нужда да добавя и доза НЕТЪРПИМОСТ и ИНДИВИДУАЛНОСТ към енергията, която “нося”, за да мога наистина да насърча хората да се разбунтуват и да материализират промените, от които така силно се нуждаят и които толкова дълго отлагат. Аз символизирам ПРОГРЕСА, особено на човешкия потенциал. И нямам време за губене с лицемерие или с така наречения морал.

Това, което ме развеселява, е че вашите астролози твърдят, че промените, които аз символизирам, са “внезапни” и неочаквани. Това изобщо не е така, скъпа. Забрави! Обстоятелствата и събитията в човешкия живот отстрани може и да изглеждат внезапни, но вътрешните процеси, които ни отвеждат до “внезапните събития”, винаги започват много повече време назад, отколкото изглежда. Просто работата е там, че вие, човеците, можете да бъдете толкова глупави, че едва ли ще се размърдате без сериозен психологически натиск и фрустрация. Затова, когато най-накрая настъпи промяна, тя ви изглежда толкова внезапна – защото повече не можете да издържате на напрежението.

АЗ – Много Ви благодаря за това обяснение. В заключение нека да Ви попитам – защо смятате, че вашите енергии са толкова важни за нас, човеците?

УРАН – Мила, вече ти казах! Вие трябва да промените вашите жизнени структури и да се СЪБУДИТЕ! Съществуват толкова много хоризонти и алтернативни реалности, които все още не сте изследвали…

Папка: Планети | Добавил: Пим (03.02.2009)
Разгледан: 2121
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.93.74.25