Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


14:34
02.02.2023
Четвъртък
3.93.74.25


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Планети


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Природата на кризата: интервю с Нептун

Уран, Нептун и Плутон, иначе известни като външни планети, са описани като “Богове на промяната” от един посветен астролог – как ли са заслужили тази чест? Най-очевидното обяснение е, че когато активират картата чрез транзит (или някои видове прогресии), доста често настъпват големи промени в психиката на човек, които водят и до видими промени в живота му. Означава ли това, че тези планети ПРИЧИНЯВАТ промени? Или просто отразяват това, което се случва вътре в нас? Или може би символизират срещите ни със съдбата? Нека се опитаме да открием отговора на този нелек въпрос.

Вярвам, че нашето израстване и психологическо развитие са направлявани от божествена сила вътре в нас, която ние обобщено наричаме Висш Аз. Изглежда, че тази наша вътрешна мъдрост, която ни води и която е в постоянен контакт със самите нас посредством интуицията ни, наставлява и окуражава нашето израстване и, при условие, че ние се грижим за нашите духовни нужди така добре както и за практическите по съзнателен начин, процесите на нашето израстване са определено по-плавни и лесни. И обратно – дългогодишните ми наблюдения и опит са ме научили, че ако се съпротивляваме, уроците и времето на кризите имат тенденция да са доста по-травматични, за да привлекат вниманието ни и да стимулират израстването ни.

Психологията ни учи, че всички ние имаме много суб-личности и подаръкът от астрологията е, че тя ни помага да осветим нашето подсъзнание и да научим повече за него. Вместо това метафизиката ни учи, че различните ситуации и хора, които ни се «случват», със сигурност не са случайни и ни носят някакво важно послание – те често отразяват някакви наши неосъзнати качества и/или фази от развитието ни. Следователно, ако се научим да сме по-бдителни към себе си и живота си, както и да слушаме (и следваме!) гласа на интуицията си, това ще ни поведе към повече осъзнатост и по-добро качество на живот.

Да се върнем към външните планети – за какво ни служат те? Можем ли да предскажем какво ще ни се случи, когато активират картите ни? Това, което със сигурност МОЖЕМ да предскажем, е типа енергия, която ще усетим и областта от живота ни, която ще бъде активирана (кариера, взаимоотношения, дом и т.н.). Разбира се, крайният изход зависи от много фактори, не на последно място от свободната ни воля. Едно е сигурно: разширеното съзнание води до по-голям избор. Но това, което имам предвид е, че ако ние пренебрегнем необходимостта да направим нужните промени в живота си по време или след транзитите на Уран, Нептун и Плутон, често се попадаме в болезнени и трудни ситуации, понякога причинени от други хора, в които имаме много малко избор и които ни принуждават да израснем. Изглежда, че промяната е единственото неизменно нещо в живота ни, но ние, бидейки човеци и същества на навика, сме склонни да приемаме промените единствено в нашите собствени срокове. За съжаление животът не функционира по този начин и, като се замислим, ако бяхме изцяло под контрола на нашето ежедневно съзнание - с всичките му страхове, неувереност и нужда от сигурност – навярно често щяхме да стигаме до задънена улица и да блокираме развитието и израстването си. Ето защо нашето Висше съзнание дърпа конците и от време на време ни показва това, което ние наричаме «криза».

Спомням си, че четох някъде, че на древнокитайски думата «криза» е съставена от две думи – «вей-чи». Тези две думи имат много интересно значение – «вей» означава опасност, а «чи» означава «шанс». Това означава, че кризата може да бъде възприемана по два начина – като катастрофа, която трябва да бъде избегната на всяка цена или като повратна точка, важен етап от развитието ни и шанс да преобразим живота си. Мисля, че в края на краищата всички ще се съгласите, че отхвърлянето на болезнените ситуации, породени от кризите, и желанието нещата да се върнат по стария начин, е чисто човешка черта. Всъщност при някои тази тенденция стига доста далеч и те наистина са готови на всичко, за да върнат старото статукво. Както всички знаем, това е безсмислено, но въпреки това много хора не се отказват да опитват – по този начин кризата само се отлага и задълбочава. Ако въпреки това ние съзнателно решим да използваме този период като благоприятна възможност да преразгледаме живота си и да се вгледаме в себе си по-отблизо, ние ще бъдем в състояние да направим място на нещо ново (и необходимо), което ще придаде форма на съществуването ни и ще го обогати. В края на краищата «Ако не рискуваш, няма да спечелиш!». Следователно въпросът за кризите не бива да се върти около тяхното избягване – а те и без друго са неизбежни. Може би бихме били по-мъдри, ако се запитаме как да разбираме и използваме тези периоди в живота ни по възможно най-конструктивния и творчески начин. Ако приемем това предизвикателство, ще можем да живеем пълноценно, приемайки светлината и тъмнината, радостта и болката като необходима част от нашето съществуване. Защо необходима – можете да попитате. Защото, поне на този етап, ние човеците се учим и отваряме сърцата си в болезнени ситуации. За съжаление все още не сме се научили да израстваме с радост и екстаз, но бих искала да мисля, че бавно ще достигнем онази точка, в която ще се учим приемайки емоциите си и изправяйки се пред страховете си. Въпреки това изглежда, че докато стигнем до там, кризите и така наречената Съдба ще ни водят по пътя нагоре.

Връщайки се към нашите външни планети е интересно да отбележим, че периодите на криза почти винаги съвпадат с транзитите и прогресиите на Уран, Нептун и Плутон в картата ни. Изглежда така, сякаш тези планети са като космически часовници, които активират тези части от душите ни, които са готови да бъдат осветени и да израснат. Който и да ни е дал дара на астрологията, връщайки ни към древното минало, е бил щедър и мъдър – осигурявайки ни космично огледало за нашето психологично развитие, ни е дал възможността да разберем нашия Висш Аз (или Божията воля) по-добре и да си сътрудничим с него, а също така и съзнателно да допринесем за израстването си.

След това въведение бих искала, заедно с вас, читателите, да разбера по какъв начин тези космически енергии символизират нашето развитие. Какво е основното послание от тези Богове на промяната? Можем ли да видим и разберем техните енергии по-добре? За да успея да стигна до някакъв отговор, се опитах да си представя, че интервюирам тези «знаменитости» и бих искала да споделя с вас до какви открития успях да достигна чрез интуицията и въображението си. Сигурно ще забележите, че тонът е различен в зависимост от това коя планета «интервюирам» - Уран е нетърпелив и бързо достигащ целта, Нептун е изпълнен с Вселенска Любов, а Плутон е пророчески дълбок, но също пълен с любов. Може би докато слушаме и анализираме техните послания, съюзявайки се с неизбежното, ще се научим да привличаме и манифестираме промените в живота си по-малко травматично, а защо не и с радост? Да облека тези послания в думи беше изключително интересно упражнение за мен и със сигурност беше великолепно преживяване. Като човек, в чийто хороскоп външните планети са силно подчертани, се надявам да съм техен достоен говорител. Със сигурност доста се постарах. Може би “Боговете” дават вдъхновение, изобилие и израстване на всеки от нас, който се стреми да бъде по-осъзнат и просветен в търсенето на себе си и на истината.


НЕПТУН

НЕПТУН – О, колко мило! Някой от моите любими хора се опитва да се свърже с мен…

АЗ – Моите уважения, господин Нептун. Давам си сметка, че вероятно ще е трудно да получа ясни и логични отговори от разговора с Вас. Както знаете, в момента използвам интуицията си, която е реално Вашият език. Мога ли да Ви помоля в замяна на това да ме “посрещнете на половината път”, давайки ми в това интервю колкото е възможно по-ясни отговори?

НЕПТУН - Знам, че съм смятан за неуловим и неосезаем, но не мисля, че съм разбран… Аз символизирам всичко интуитивно и ирационално. Аз ви говоря чрез сънища, предчувствия и интуиция…

АЗ – По принцип е прието, че Вие подтиквате хората към бягство от действителността. Така ли е наистина? Какво мислите по този въпрос?

НЕПТУН – Аз насърчавам хората да ценят емоциите, творчеството и търсенето на единство с безкрайността. Във вашия свят царуват логиката и интелектът, за сметка на всичко, което е “ин”, женствено и творческо. Логиката без интуиция ви прави сухи и незавършени. С вашата нужда да знаете и контролирате, вие сте загубили усещането си за МИСТЕРИЯТА, ПРОСМУКВАЩА ЖИВОТА – и аз просто се опитвам да ви го припомня. Все пак, ако много хора използват алкохол и наркотици, за да обезчувствят същността си, това означава само едно – вашата сегашна земна реалност ги кара да се чувстват празни и незавършени. Аз съм загадка и предизвикателство за науката, защото символизирам всичко МИСТИЧНО и ДУХОВНО. Имате ли представа как можете да продължите жизнения си път, просто следвайки интуицията си?

АЗ – Е, очевидно все още имаме да извървим дълъг път, но вече сме тръгнали натам, усещам го. Ако не бъркам, съществува и връзка между Вас и Красотата във всичките й форми?

НЕПТУН – Не, не бъркаш, любимо мое дете. Изостряйки чувствителността ви към красотата, която ви заобикаля – така, както съм сторил с всички художници, които постоянно вдъхновявам – аз ви помагам да се докоснете отново до енергиите, които са навсякъде около вас – и които един ден всички вие ще можете да виждате. Всичко е енергия във вашия физически свят и тази енергия всъщност е Космическа Любов. Моето намерение е да ви свържа отново с ЛЮБОВТА и СЪСТРАДАНИЕТО. Ако вие отворите сърцата си и се научите да черпите от Космичната енергия, с която разполагате, накрая ще осъзнаете, че сте свързани с всичко и вибрирате с Абсолюта. Щом веднъж проумеете това, ще видите, че всичко във вашата Земна реалност е създадено от чиста енергия – вашата реалност е много по-гъвкава, отколкото изглежда и изменя формата си според начина ви на мислене. Това познание не е ново…

АЗ – Защо имате репутацията на объркващ хората и техните лични обстоятелства?

НЕПТУН – Защото на вашата планета липсва равновесие между логика и интуиция. Често да смутя усещането ви за логика и реалност, създавайки ви дискомфорт, е единственият начин, по който мога да ви накарам да потърсите и интегрирате повече космична осъзнатост в живота ви. Освен всичко останало аз символизирам МЕДИТАЦИЯТА и ЕКСТРАСЕНЗОРНИТЕ ВЪЗПРИЯТИЯ. Аз съм завесата, разделяща много различни светове и реалности, които, като цяло, вие все още не сте се научили да изследвате. Някой ден и това ще стане.

АЗ - Някакъв съвет?

НЕПТУН – Научете са да разбирате Безусловната любов дълбоко със сърцето си. Това е постепенен процес, който започва с това да оценявате вътрешната и външната красота. Като резултат ще бъдете подкрепени да се научите да обичате себе си и да започнете да търсите хармония между противоположностите в себе си. Вслушвайте се в мечтите си, наблюдавайте така наречените случайни стечения на обстоятелствата и ги приемайте като послания от тези “случайно” срещнати хора. Чрез тях говори вашият Висш Аз. Постепенно ще започнете да усещате силна връзка с Космичната любов, с която ще се научите да се храните. Тези енергии ще ви донесат огромно душевно и психологическо развитие. Тогава, когато достатъчно много хора бъдат въвлечени в този духовен жизнен път, ще има много повече състрадание, универсално братство, сътрудничество и мистичен съюз с Абсолюта.

АЗ – Благодаря Ви – бяхте необичайно ясен! Знам, че Вие управлявате и ясновидството, освен всичко останало. Надявам се, че тази великолепна картина на бъдещето на човечеството ще се сбъдне скоро, въпреки че съзнавам, че времето е нещо относително… Бихте ли добавил още нещо?

НЕПТУН - Да. Вие живеете с илюзията, че можете и имате нужда да контролирате света с логика и технологии, но вие го правите без любов. Чувствате се пресъхнали и празни отвътре, но аз чувам как душите ви плачат. Следвайте гласа на вашия Висш Аз. По този начин най-накрая “ще се върнете у дома”, защото ще станете частица от естествения поток на еволюцията, от който неразделна част е и Любовта…

Папка: Планети | Добавил: Пим (02.02.2009)
Разгледан: 1961
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.93.74.25