Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


10:46
03.02.2023
Петък
3.236.47.240


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Хирон


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Хирон - Господар на Дева и 6-ти Дом

Енергията на Хирон е точният момент, точното място, точката на съзнанието - хиротичната точка. Христос е казал, че ние ще трябва да влезем в Царството Небесно през иглено ухо. Това е перфектната метафора за овладяване полярността на шести дом или игленото ухо, за да влезем в Царството Небесно или космическото съзвучие, дванайсети дом.

Това е ключовата концепция на тази книга: Влез изцяло в баланса на своето тяло/ум, в твоя личен живот, а Бог чака от другата страна.
Христос е най-добрият пример, който сме имали за Хироново съзнание на Земята до този момент, защото Христос е въплътен с пълна космическа връзка или Нептунов резонанс и въпреки това е бил изцяло човек. Раждането на Христос, случило се на Земята в самото начало на Ерата на Рибите, е важна промяна в енергиите, която е ключовото събитие за всички жители на Земята, а не само за историческата християнска църква. Повече относно значението на това разкритие ще включа в следващата ми книга.
Сърцето на Христос. Сега, в края на Ерата на Христос или Риби, планетното тяло, управляващо това съзнание, е видяно, така че всеки индивид е упълномощен да намери ключа към Царството в своето сърце. Хирон слива телата на коня и човека в сърдечната област на коня и в слънчевия сплит на човека. Всеки от нас трябва да открие тази тайна на пълното навлизане в сегашното време и място и резултатът на сбора от тези индивидуални открития ще бъде помирение. Девата или Дева (астр.) е Великата Майка, която ражда Христос или Риби. Виждането на Хирон символизира силата, дадена за завършване работата на Ерата на Рибите, така че да можем да влезем в Ерата на Водолея с Христос, който, изливайки водите на Риби, ги влива в галактическия поток.

Шести дом е начин или метод на осъзнаване; той е въведението към горните шест дома и опозицията и сливането с дванайсети дом. Самата Дева е съвършенството на земно ниво (Сатурн), необходимо за подготовката на електрическото тяло (Уран) за космическата светлина (Нептун). Дева просто не може да бъде разбрана посредством съзнанието на Меркурий; то не обяснява високата ментална честота, смесена с необикновените и възприятийни персоналности. Митологията на Кентавъра - неговата същност, като съчетание от животно и човек, неговата история за непрестанното и задължително обучение и посвещаване на служителите на планетата, неговата потребност да зарази дори себе си, за да усвои лечителските умения - обяснява Дева.
Това наистина е златен ключ, а сега ние се нуждаем от Деви, които да ни учат как да отворим вратата към Ерата на Водолея. Ние също се нуждаем от тях, за да ни покажат как да пречистим Земята. Отминаха дните, когато енергичната Дева щеше да бъде критикувана за нейния маниакален импулс към съвършенство. В края на краищата, те се стремят към божественост! Дайте им цялото време, от което се нуждаят; уважавайте тяхното желание за съвършенство като средство да усъвършенстват реалността. Девите познават пътя през игленото ухо. Четвърти и шести дом са в куинконс с единайсети дом: отглеждането на Рак (4-ти) и израстването на Дева (6-ти) са ключът към Ерата на Водолея (11-ти).

Четвърти и осми дом пък правят секстил с шести дом: дълбочината на Рак в четвърти дом и силата на Скорпион в осми дом са необходими, за да разберем Дева. От друга страна, десети дом/земни постижения и втори дом - приземяване правят голям тригон с шести дом - работа/лечение. Винаги тригонът дава леснота, така че Девите вършат своята работа много добре. Но истинският ключ към вроденото умение на Дева се намира в секстила на грижовността и силата. След това, ако можем да продължим нататък и да почувстваме куинконсите към Дева, които са от Водолей (Новата Епоха) и Овен (творческо използване на агресията), ние ще видим, как работата на Дева е основната врата към Новата Епоха. Не можем да позволим да си отиде Ерата на Риби, докато не сме я преживели цялостно, точно както трябва напълно да преживяваме пълнолунието всеки месец. Хирон многократно ще пита как, докато търсенето не приключи. Как се усеща енергията на Хирон?

Медитиращият е в йогистка поза. Инструкторът минава и нагласява всеки крайник на съответното място, така че тялото да бъде в перфектна позиция. Дъхът изпълва тялото с прана, а медитиращият получава просветлението само за миг, но никога не го забравя.
Човек лови пъстърва с малки мушички. Той сяда тихо в лодката, тежестта е перфектно балансирана. Мъжът наблюдава водата, отразяваща небето, свързвайки го интуитивно с движенията на кафявата пъстърва под водата. Той хвърля малката мушичка направо към водния звяр, звярът се издига, за да клъвне мушичката, а човекът дърпа здраво въдицата, забивайки дълбоко куката в устата на рибата.
Музикантка свири Инвенция в три части от Бах. Нейните ръце са толкова перфектно тренирани, че пръстите й се движат несъзнателно по клавишите. Очите й са толкова съсредоточени върху музиката, че тя вече не мисли. Музиката излиза от нея, като че ли Бах живее в нейната същност.
Вие изчислявате рождена карта. Знаете значението на всяка планетна енергия, аспект и дом, дотолкова, че не мислите повече за значението на думата или образа. Вие чувствате всяка част от картата във вашето тяло, тъй като умът ви схваща значенията и е зает с интегрирането на всички части в едно цяло. Внезапно потръпвате от удоволствие, почти в оргазъм, когато виждате търсенето на душата в това въплъщение, разкрито на листа пред вас.
Същото може да се опише и при гадателя на Таро. Сатурновата форма е завършена, осъзнаването на Уран се появява за секунда и след това идва просветлението. Начинът да се разбере Хироновата енергия е да действа Нептуновото просветление в съзнанието, да се освободи и да премине към следващата задача на Сатурн, да създаде форма.Хирон е процес. Той е пътят към Уран, но не пожелавайте да уловите мълнията и не се опитвайте да замразявате процеса. Защото процесът съществува само докато се преживява.

Повторението на процеса е пренаситено, то е същността на желанието, и колкото по-просветлени ставате с вашата енергия, идваща от Дева, приемайки, че сте концентрирани върху нея, толкова по-бързо ще стигнете до точката, към която се стремите. Как? Стремете се към точния момент и тогава изпитайте удоволствието. Удоволствие може да бъде изпитано при сгъване на прането или лъскане на пода. Но ако нашата Дева се съсредоточи само върху необходимостта от един съвършено лъснат под, тогава удоволствието се превръща в ужасен натрапчив импулс, който освобождава много жлъч, разяждаща всичко със своята киселина. Всеки от нас е познавал хора, притежаващи много качества на Дева, които имат този проблем. Същата аналогия може да бъде направена в работата с началник Дева, който трябва да контролира всеки един от работещите. Но сега, след като можем да разберем енергията, е възможно да се съсредоточим върху конструктивното използване на тази енергия и нейния баланс спрямо Уран.

Хирон управлява еколозите в най-общ смисъл и ние трябва да освободим мощта на перфекционизма на Дева, преди да е станало твърде късно. Ключът е да помогнем на хората да осъзнаят разликата между натрапчивостта на Дева и процеса на наслада. Ако хората преживяват достатъчно свобода, която незабавно пропуска потока на просветление на Риби, тогава на тях ще им бъде по-лесно да работят върху освобождаването са от натрапчивия импулс на Сатурн. Осъзнаването, че астрологията може да ни предложи избор за използване на нашата потенциална енергия, може да се окаже много голяма помощ. Ключът е в секстилите към шести дом от четвърти и осми дом. Хората, засегнати от натрапчивостите на Дева, имат нужда да бъдат насочени как да навлязат дълбоко в себе си чрез четвърти дом и да бъдат посъветвани да се изправят с лице срещу своята тъмна страна с помощта на анализа на осми дом. Те трябва да бъдат посъветвани да престанат да се противопоставят на неврологичната реорганизация на Уран в тялото с помощта на Сатурновата власт. Възвръщането на Сатурн и опозицията на Уран показват нуждата от анализ в светлината на транзитите и прогресиите по време на тези цикли, помагайки на човека да достигне зрялост чрез Сатурн и Уран.

Елиптичната орбита на Хирон трябва да бъде изследвана във връзка с цикъла на трансмутация (превръщане) на клиента. Цикълът на трансмутация е индивидуалният процес на израстване, включващ моментите на овладяване на Сатурновата форма, вземайки предвид това ново разбиране на физическо ниво, за да се отвори прозорецът на съзнанието (Уран), което позволява интеграцията на Урановото съзнание за следващия растежен процес. Или когато се превръщаме, ние променяме формата от една същност към друга. Ние се трансформираме с помощта на Сатурновия растеж и Плутоновата дълбочина; Трансформацията (преобразуване) е израстване от един етап към следващия. Трансмутацията и нейната най-висша форма, трансфигурацията (метаморфоза) е различен вид енергия. Всички планети управляват разнообразни форми на растеж, но Хирон управлява растежа от едно енергийно ниво към друго, от вътрешните персонални планети към външните планети, което ни помага да резонираме с всички същности и неща във Вселената, така че да повишим нашата вибрация.
Трансмутацията и трансфигурацията са онези преживявания, които се случват, когато излезем от физическото тяло и преживеем нефизичните сфери (както при учителите и духовните водачи) - толкова реални, колкото физическата сфера; просто ги преживяваме различно. За да сме способни на нефизични възприятия, ние трябва да знаем как да провокираме нефизичната и етерична система на възприятие на нашите тела.

Тази тема сама по себе си може да бъде разгърната в цяла книга и тук я споменавам само за да обясня въздействието на Хироновия транзит в нашия живот. Ние знаем много за процеса на Сатурновия растеж по структура и форма в живота; много сме учили относно Урановото преструктуриране на нервната система в тялото, предизвиквайки голямо осъзнаване в нашия живот. Тъй като третият главен транзит в живота, след Сатурн и Уран, е транзитът на Хирон, моята цел ще бъде да го опиша достатъчно добре, така че неговата работа в живота да бъде толкова ясно разбрана, колкото на Сатурн и Уран в момента.
Хирон е същността на прагматизма, на добиването на съзнателна сензитивност по отношение на самите нас, така че да можем да се трансфигурираме в нещо изцяло ново. Тази хиротична форма на трансмутация е толкова системна, промяната толкова пълна, преживяването толкова интензивно, че повечето хора до няколко часа забравят, че им се е случило. Често тя може да бъде разпозната само чрез нейните ефекти като внезапно ново видение, пълна промяна в житейския път, усещането, че си прероден.

За астролозите главната цел при разглеждането на Хирон е задълбочено изследване, тъй като клиентите желаят максимален растеж на съзнанието. Сега, след като е бил видян Хирон, аз забелязвам едно изцяло ново ниво на съзнание появяващо се у клиенти, които са осъзнали действието на Хирон по рождение или при транзит. Главният аспект на Хирон е неговото многоизмерно преустройство. В миналото този тип преживяване е било толкова далече от нормалното възприятие, че бързо било забравяно. Сега клиентите могат съзнателно да заявят и да се присъединят към многоизмерната промяна. Един ден съзнанието ще бъде преформулирано, когато достатъчно хора ще могат да разпознаят холографската промяна.

Ние знаем от холографското проучване, че всички сме направени от основни единици, които винаги са едни и същи, независимо дали се разделяме на милиони части, или на една. Тези единици са организационният принцип на реалността, такава каквато я възприемаме, или основата на съществуването. Ако ние наистина ПРОМЕНИМ СЪЗНАНИЕТО, основната холограма еволюира. Анализът на действието на Хирон често е ключът към истинското разрешение на проблема при сериозно обезпокоени я неуравновесени клиенти. Изпитанията на Хирон са периодът в нашия живот, когато напълно се отделяме от физическото ниво, за да преживеем други измерения. Някои са изгубили равновесие и здравия си разум в този момент и могат да си възвърнат допира със земното ниво с помощта на астролог, който би могъл да изследва транзитите и аспектите по време на отделянето от съзнанието. Те са изгубили пътя си и буквално се нуждаят от пътепоказател.

Главните аспекти на транзитиращия Хирон са долната квадратура, опозицията и горната квадратура. Долната квадратура може да се случи по всяко време, от 6 до 23 години, както е показано на фигура 5. Начинът, по който е почувствана енергията, се определя от нивото на съзнание, съществуващо по време на аспекта. Това се определя от възрастта на клиента и от заобикалящата среда по време на преживяването. Начинът, по който се преживяват всички транзити, е силно повлиян от заобикалящата среда при всички планети, но при Хирон голямата разлика в годините предизвиква уникална динамика. Най-напред, възрастта, на която родителите са изпитали действието на Хирон, коренно се различава от цикъла на транзитиращия Хирон при техните деца. Голяма разлика няма единствено когато родителите и децата са разделени с 50 години. Така, родителите, родени в началото на четирийсетте, имат своята първа квадратура на 6 или 7 години. Те са поколението на Плутон в Лъв; те са радикални реформатори и губят търпение от бавното развитие. Техните деца преживяват своята първа квадратура в края на пубертета или около двайсетте! Тъй като родителите са разговаряли за мистични преживявания или астрални пътешествия, има възможност техните деца да са ги мислели за побъркани. Трябва да бъде добавено, че много от тези деца имат Плутон в съвпад с Уран по рождение - главният аспект, който кара техните родители да проявяват радикалната енергия на трансформация в рамките на културата, чрез политическата активност против войната с Виетнам и еуфористичния експеримент с наркотици - и тези деца ще проявят този енергиен пробив на техните родители, на културно и съзнателно ниво.

Ние не знаем достатъчно за последствията, предизвикани от първата квадратура. Но хората, родени през четирийсетте били отгледани от родители, които преживели своите първи квадратури много късно. Така, когато децата, родени в началото на четирийсетте имали транзитиращ Хирон квадратура с Хирон от радикса и започнали да виждат светлината и да се взират в небето за космически кораби, може да сте сигурни, че родителите са мислели, че техните деца са група подрастващи шизофреници. Забележете как това възрастно поколение създало дори мозъчната лоботомия , вместо да започне процеса на осъзнаване! Въпреки че не знаем много за времевия ефект на осъзнаването, могат да бъдат предложени две хипотези. Едната е, че ранното преживяването на тези Хиронови квадратури бързо отворило пътя към висшето съзнание. Втората хипотеза е, че Хироновите аспекти може да са причината, поради която толкова много деца наистина се чувстват близко до своите баби и дядовци на едно мистично ниво, а същевременно се чувстват отчуждени от собствените си родители. Бабите и дядовците често са около 50-те, когато се раждат техните внуци. Ако циклите на Хирон провокират скока на поколенията и ако астролозите са в състояние да разяснят истината за мистичния пробив на Хирон при първата квадратура, родителите ще получат мост, за да се свържат със своите деца, така че да намалим напрежението между поколенията.

Тук е мястото да повторим отново, че тъй като Хирон ни отделя временно от Земята, за да направи място в нашето съзнание за преустройство на етерните нива или Божествената същност, някои деца може да реагират чрез суицидни идеи (за самоубийство). Квадратурата или опозицията на Хирон също карат детето да се отдели напълно от това, което му доставя най-голямо удоволствие. Бъдете сигурни, че това дете може да говори на някого по това време, особено ако неговият Хирон прави силни аспекти с Лунните възли или Нептун. Често самадхи се преживява около смъртта на човека. При всяка квадратура на Хирон има голяма възможност за смърт, както това се случи с моя баща при първата квадратура на Хирон след неговото възвръщане на 51 години. Тази смърт често е блажена.

Хирон управлява повечето интензивни и мистични преживявания; той управлява духовния екстаз. Хората, с които споделяме тези нива на преживяване, са единствените, с които сме в най-дълбок резонанс. Този урок извлякох от най-големия ми син (вижте Карта № 24), който преживя първата си квадратура на двайсет и три, въпреки че аз преживях моята на шест. Живеела съм в заблуда по отношение на него, мислейки, че той наистина е разбрал хиротичното съзнание, вероятно защото неговият рожден Хирон е в съвпад с моята Венера в Риби. Аз наистина никога не съм го познавала, докато един ден осъзнах, че той все още не е разбрал това ниво. И тъй като в тази книга всичко е откровено, трябва да призная, че това хиротично различие в нашето съзнание наистина ме е отделило от него по време на детството му. Тогава започнах да размишлявам върху това, какво би означавало за него да почувства хиротичното съзнание за първи път на двайсет и три години. Точно на време аз усетих интуитивно, че преживяването може да бъде опустошително.
Аз говорих с него, за да го предупредя да избягва наркотици, особено по време на точната квадратура, особено крек и той последва моя съвет. Крекът е много хиротична дрога, защото с неговото взимане се преживява Нептунов екстаз и след това незабавно се напуска Земята. Забележете, че крекът уврежда сърдечната чакра, предизвиквайки масивни инфаркти у някои, които го ползват. Един ден, след като говорих със сина ми, баскетболната звезда Лен Биас, на 23 години умря от сърдечен пристъп след приемане на доза крак. Синът ми осъзна, че това можеше да е той. Имам чувството, че Лен Биас и много други хора, преживяващи първата Хиронова квадратура толкова късно, можеше да бъдат спасени чрез разбирането на Хироновите транзити. Транзитите на Хирон разрушават формата на Сатурн и отварят съзнанието към външните планети. Има опасност от неврологично преустройство на Уран (възможност за инфаркт при здраво сърце), Нептуново дрогиране и/или Плутонови мании. Пълното разбиране на енергията на Хирон се крие в дълбокия резонанс с астрологичната полярност. Истинското разбиране на енергията на всяка планета идва само чрез пълното разбиране на полярността на домовете - точно както светлината не може да съществува без мрака - положителната енергия без отрицателната. Полярността първи/седми дом, разбира се, е Овен/Везни или Марс/Нибиру. Не е време да се спираме на управителството на Везни, а на полярността на Марс/животинското/мъжката агресивност и Нибиру/другата страна/възприемчивост към противоположната същност. Така ние опознаваме нашите най-дълбоки същности, когато почувстваме другия, който е непознат.
Полярността на втори/осми дом е Телец/Скорпион или Венера/Плутон. Работата на втори дом е да заземи нашата същност, след като е била опозната чрез разкриването на Аза в първи дом, а работата на осми дом е да открива истинските ценности на живота, след като сме се приземили на нивото на Земята. Какво щях да бъда аз, ако всичко беше премахнато? Най-същественият урок е този на осми дом. Фината възприемчивост и баланс на Венера наистина се опознават, когато елиминираме всичко, освен най-важното. Това е изясняването на действието на Плутон и е установено чрез цялостно преживяване на растеж посредством влиянието на Лунните възли, както сочи Джеф Грийн.
След това ние се придвижваме към полярността на трети/девети дом с енергията на Меркурий/Юпитер, Близнаци/Стрелец. Работата на трети дом е комуникация и интеграция на Земята, а девети дом е интеграция с духовните сили, комуникация с нашите учители и висши същности. Така истинската енергия на Меркурий е допълнена с експанзията на Юпитер, а потенциално разпръснатата енергия на Меркурий е фокусирана от стрелата на Стрелец, насочена към точната цел.
След като сме опознали Аза и другите в първи/седми, приземили и установили нашата същност във втори/осми, ние интегрираме и разширяваме нашата същност в трети/девети дом. С пътешествието през първите три дома и съответната полярност от седми до девети дом ние приключваме пътешествието, с което сме открили кои сме ние, кое е нашето място и как да комуникираме и разширяваме себе си. Ние сме задвижени от енергията на Дървото на Живота.

Дъното на картата, трети и четвърти дом, е най-добре да се изобрази като кореновата система на Дървото на Живота. Мощният ствол на Дървото е линията IС/МС. С придвижването към четвърти дом ние навлизаме в най-дълбоките преживявания на дадено въплъщение. Ние се придвижваме с всички преживявания от първите три дома в дълбоката утроба на четвърти дом и тук откриваме кои сме наистина. Само сребърният сателит на Земята пресява всички възприятия извън Земята; Луната знае кои наистина сме ние. Придвижвайки се в десети дом, клоните на Дървото на Живота стигат високо в небето и ние взимаме със себе си познанието за света от нашите преживявания от седми до девети дом. Само Сатурн притежава енергията да ни държи постоянно във форма, да ни предлага творческата мощ на Земята, както и плода от многогодишни усилия.
Полярността Рак/Козирог е мястото, където трябва да опознаем нивото на грижовност, необходима за истинския растеж; това е мястото, където ще измерим дълбочината на нашата коренова система, ще измерим силата на дървесния ствол, за да узнаем колко високо можем да стигнем в небето, докато живеем на Земята. След като веднъж тази мощна системна динамика е била изпитана и практикувана, следва изпитанието на волята на оста Лъв/Водолей.

Ние се придвижваме към пети/единайсети дом, управляващ изявата на детето и дара на индивидуалната изява на същността в единайсети дом. Полярността е Слънце/Уран и в тази полярност има много мъдрост, тъй като и двете тела управляват свободната воля. Най-висшата дарба, която притежава човечеството, е волята, която накрая освобождаваме, ако искаме да върнем нашата сила. Така ние светим със Слънчевата мощ на пети дом и създаваме най-силната енергия Уран/кундалини в нашето съзнание, така че да можем да проявим най-великата си същност през това време. И с цялото това личностно развитие и сила ние се придвижваме към прехода шести/дванайсети дом.
Астрологичната карта представлява колело; тя не е права безкрайна линия. Така, шести дом ще ни роди в седми и т.н.; а дванайсети дом ще ни роди в първи, опознавайки себе си. За да преминем към другия, седми дом, ние трябва да се локализираме в градуса, който ни дава максимални възможности тук, на Земята, във времето и пространството. Това може да се осъществи само чрез посвещаване в самите нас и самоопознаване чрез работата, формата и лечението на Сатурн. Забелязали ли сте колко много хора се лекуват първо чрез своята работа? Необходимо е пълно приземяване преди освобождаването през дванайсети дом, иначе ще се изгубим в заблудата на Нептун. И така, Хирон управлява шести дом; той е водач към другата страна на седми дом и посветител на Нептун и на Вселената.
Двете фокусиращи динамики на висшата енергия и съзнание са в шести и девети дом и затова е имало объркване относно господството на Хирон над Стрелец. Хирон се съсредоточава, както и Стрелец, но Хирон съсредоточава неосезаемото и други неземни качества на Нептун, а Стрелец съсредоточава експанзията на Аза, основана на интеграцията тук, на Земята, изстрелвайки я като стрела към висшия Аз. Точно както Хирон управлява астролога и гадателя на Таро, така той управлява пътя към Юпитер, домът на учителите. Хирон управлява пътя през Риби към Ерата на Водолея.

Папка: Хирон | Добавил: Пим (08.02.2009)
Разгледан: 5186
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.236.47.240