Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


09:34
03.02.2023
Петък
3.236.47.240


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Хирон


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Хирон - Мостът между вътрешните и външните планети

Като порой, стичащ се от всички посоки, вековната мъдрост залива световния пазар на идеите. Но в действителност тази мъдрост трябва да се разглежда и използва преднамерено в контекста на ежедневието на човека.

Ако искаме да понесем хаоса на нашата епоха, вековната мъдрост трябва да се настрои едновременно към нашето човешко поведение и нашия технологичен отговор към неотложните изисквания на икономиката, околната среда и цялата култура. Най-малко, което можем да направим, е да сведем натрупаното човешко познание през вековете до категорията на анахронизма: красиви думи, описващи безнадеждно отживели проникновения, прийоми и техники. Едва ли можем да си позволим такава глупост. И както убедително доказва Барбара Хенд Клоу в тази книга, Хирон идва точно в този момент на единение. Ако използваме понятия, свързани с гръцката митология, Хирон се основава на точката на парадокса и синтеза. Всъщност Хирон е въплъщение на парадокса и синтеза; едновременно кон и човек, божествен и смъртен, ученик и учител, ранена душа и целебно докосване.

Хирон едновременно е митична фигура и астрономическо чудо. Всичко, което представлява Хирон, всички проникновения, които обещава, си струват няколко часа изучаване. Човекът, който отдели време, за да идентифицира Хирон в своя хороскоп и да проникне в неговата същност, ще добие и задълбочено разбиране, и практически подход. В резултат на детайлно проучване можем смело да заявим, без страх от преувеличаване, че Хирон представлява главен антидот на болестите на нашето време. Разгледайте тези пет ключови момента:

• Хирон предлага ясно разбираема символична връзка между нашите ежедневни дейности и мъдростта на вековете. Когато бъде разбран, Хирон открива на практика пътищата, които водят от рутинното ежедневие към блаженото царство на духа и обратно.

• Хирон ни показва как да съединим полукълбата на мозъка, женско и мъжко, ляво и дясно, горе и долу, вътрешно и външно.

• Хирон живо описва нашата най-дълбока психологична рана и ясно показва как да подходим към тази рана, за да я изцелим.

• Хирон въплъщава ключа към нашето житейско търсене. Той може символично да разкрие пътя на съзнанието, който води към осъществяване на нашето личностно предопределение. По същия начин, но в по-общ контекст, той разкрива пътищата към нашето колективна предопределение.

• Хирон действа като небесен мост, извивайки се от древността през нашето преходно време към новото време, което сме предизвикани да създадем. Когато Хирон бъде разбран и използван правилно, ние можем уверено да прекосим този мост.

Още от древността, та до днес, човешките същества са гледали към небето за знамения. В Слънцето, Луната и звездите са виждали образи, които са им помагали да разберат модела и смисъла на живота. Сега, взирайки се в Хирон, ние можем да видим образ, който ни помага да се съсредоточим върху огромните предизвикателства на нашето време.
Почти всяко внимателно прочитане на новините от нашата епоха налага едно единствено заключение: годините, водещи към новото хилядолетие, са по-бурни и по-значими от предишните години. Тъй като външният свят продължава да се променя прогресивно, необикновените личностни трансформация, които преживяват хората, също ще се засилят. Онези, които са наясно с митичните архетипове, по-специално ключа на Хирон, ще бъдат в много по-силна позиция, както и убедени в това, че тези трансформации са за добро.

Както проницателно забелязва Барбара Хенд Клоу: "Крахът на повечето култури се причинява от апатия и липса на енергия.” В преходни и кризисни периоди не всеки се издига на висота. Не всеки знае как. Но този път, тъй като се ражда една планетарна култура, всеки един е необходим - всеки един е призован. Заради сегашното положение на Хирон, нашето предизвикателство е да намерим енергията, с която да преодолеем масовата личностна и институционална инертност. Трябва да накараме душата да надхвърли хаоса на прехода и да установи един възвишен ред. За да успеем, трябва да извършим своето посвещаване. С готовност трябва да се превърнем в това, на което сме способни: духовно пробудени герои и героини. Хирон несъмнено е ключът към това посвещаване.

Заедно с хилядите други, които практикуват древното изкуство на небесните поличби, аз поздравявам Барбара Хенд Клоу за това, че тя първа направи усилие да разбере Хирон. След като Хирон беше забелязан през 1977 г., някой трябваше да се пресегне към ключа. През 1987 г., с първото издание на тази книга, ръката на Барбара беше от първите, които докоснаха Хирон. Както ще открият читателите на подобреното издание от 1992 г., нейното схващане става все по-убедително. С времето и зрелостта нейната умелост е нараснала. В епохата на объркващия парадокс ние сме щастливи да я имаме като пътеводител.


В края на 70-те години културният феномен на ССВ (свръхсетивно възприятие), ясновидският бум, спонтанните медиумни способности и алтернативното лечение се появиха по целия свят. Исторически винаги са съществували ясновидци, хора, които са имали паранормални способности или такива, които са контактували с други измерения. Този планетарен взрив на комуникации с други светове е събитие от световен мащаб, което сега е едва в началните си стадии. В края на един 400-годишен период от развитието на науката този ясновидски пробив става в областта на рационализма и възприятийното опровергаване. Както знаем, контактьорството, предсказанието и паранормалните способности не са нищо ново. Тези умения все още съществуват като традиция при повечето туземци. Мнозина вярват, че някога са съществували напреднали в научно (и магическо) отношение култури, каквато е Атлантида. Това, което ни интересува сега, е, че тези сили отново избухват внезапно в този момент и всички ние чувстваме, че това сигнализира промяна, която ще преобърне живота ни до неузнаваемост.

Тази книга, публикувана за първи път през 1987 г., се основава на теорията, че визирането на новата планета Хирон, стои зад този ясновидски пробив. Ще бъде от полза да погледнем какво се случва при различните култури, когато са откривани другите планети в днешно време. Вълна от мракобесие се спуска над Земята през 30-те години на нашия век. Хитлер, Мусолини и Сталин вилнеят като чудовища, изникнали от дълбините. Учените, главно в Америка и Германия, са навлезли в ранните етапи на смъртоносните ядрени и химични технологии, които ни правят заложници в продължение на петдесет години. Някаква нова енергия е присъствала в този пагубен покров, енергия, която предизвикала голяма промяна в индивидите, обществата и религиите. По целия свят астролозите приписали тези изблици на откриването на планетата Плутон през 1930 г. Плутон управлява подземния свят, силите на мрака, еволюцията и по-интензивните нива на емоционално очистване. Всичко, което било скрито и потиснато, излязло на бял свят - сянката се появила.

Повечето астролози, практикуващи през 60-те до 80-те години, живеели с интеграцията на този Плутонов архетип и се усъвършенствали в използването на тази малка далечна планета за своите интерпретации. Подобно на промяната, предизвикана от Плутон, появата в края на 70-те години на контактьорството, гадателството, лечението на тялото/духа, хомеопатичната медицина и полиизмерните възприятийни умения се ръководи от откриването на една друга планета, Хирон, на 1 ноември, 1977 г. Астролозите изследвали промяната в културите и индивидите по времето, когато била видяна новата планета. За да напиша тази книга, аз интервюирах много от основните лидери на новите движения относно съзнанието и изцелението, във връзка с техния живот през есента на 1977. Избрах тази област, защото Хирон е бил Кентавърът лечител, астролог, практикуващ алтернативна медицина и шаманство или този, който посвещавал другите в тяхната съдба от древни времена. Матю Фокс поставил началото на трансформативното движение за Духовна съзидателност на 5 ноември 1977 в Чикаго, четири дни след като планетата била видяна. Джийн Хюстън, Патриша Сън, П. М. X. Атуотър, Хосе Аргуелес, Крие Грискъм, Д-р Бру Джой и Дейвид Спанглър потвърдиха, че техните основни учения са направили своя пробив през есента на 1977 или през 1978 година. Може би ще бъде ценно за вас да си припомните какво сте правили през есента на 1977 или през 1978.

През 1781 г., когато Уран (управляващ трансформацията) бил видян, мнозина почувствали дълбоко вътрешно вълнение, надявайки се да получат свободата, която им е необходима за тяхното индивидуално развитие. Астролозите считат, че Френската и Американската революция са добър пример за силата на ранното влияние на Уран. В началото на 40-те години на XIX век възникнали по света такива духовни общности, като шейкърите и трансценденталистите. Астролозите свързват тези движения с откриването на Нептун (господар на духовността, спиритуализма) през 1846 т. Вникването в дълбоката емоционалност се засилва в ранните години на XX век, когато възникнала психологията като наука за човешкото поведение, и това се задълбочило с откриването на Плутон (господар на емоционалния сблъсък през 1930. Хирон (господар на тайното посвещаване) е мостът към тези външни планети - Уран, Нептун и Плутон - и със своята поява през 1977 г., ние получихме достъп до начина, по който се използва процесът за достигане до енергиите на тези външни планети. От 1781 г. ние сме под въздействието на енергиите на външните планети, но сме имали възможност да и използваме тези сили съзнателно чак през 1977 г.

Нищо не се променя в другите измерения, но ние се променяме. Вие ще установите, че тази книга съдържа много нови понятия, като резонанс, хиротичен, дименционален и холографски. Ще срещнете нови дефиниции на много стари понятия, като гадателство, магия, алхимия, окултно и тъмни сили. Необходим е нов език, защото сме по средата на една голяма енергийна реорганизация, която създава нови възприятийни умения в нас. Този критичен скок към новите възприятийни умения не може да бъде успешен без един нов език, който да опише новите чувства и преживявания, които като че ли всички притежаваме.

При тези критични обстоятелства ние сме в сериозна опасност от изпадане в атавизъм или връщане към по-първично състояние на ума, ако не дефинираме тази нова свързваща енергия, според нашата сегашна реалност, вместо спрямо тази на далечното, лишено от енергия минало. Например, ако трябва да определим думата окултен според старата дефиниция - съхраняване на древни и тайни магически умения -тогава отговаряме, като се крием и се опитваме да изградим тайни сили, които пазим от другите. Но ние можем да погледнем на думата окултен по нов начин и да я възприемем от гледна точка на технологията на наблюдението. Тогава можем да използваме наблюдението, за да вникнем във вътрешната красота на космоса. През 1987 г., учените наблюдавали раждането на свръхнова звезда - Супернова 1987 - като същевременно наблюдавали седем галактики, раждащи се на 13 милиарда светлинни години от Земята. Нещо ново се случва, когато се осъществяват тези астрономически наблюдения.
В този случай гадателите на майте обявили, че това наблюдение предвещава крупно събитие за календарната 1987 г. Астрономите наблюдавали събития, които вероятно са се случили преди милиони години, тъй като светлината се движи с 186 000 мили в секунда, затова Супернова 1987 станала видима за земята през 1987! Да се върнем към стария спор на Бъркли и Хюм: Паднало ли е дървото в гората, ако няма никой в гората, който да види или чуе това? Тоест, случило ли се е нещо, ако не е било възприето? Дали Супернова се е родила през 1987, или преди милиони години? От тази гледна точка думата окултен пробужда зрителни усещания в точката, където зрителният нерв се свързва с мозъка, в резултат на което се получава съзнанието. Това е "хиротичната” точка, едно място, където неосезаемите неща - неща, които не са физически, докато не се възприемат - могат да бъдат видени.

Гадателството е било древна техника за проникване в безвремието и други измерения. Било е определено от християните като магическо умение, използващо поличби или знамения за разчитане на бъдещето. Ако сега изберем да бъдем атависти, ние бихме могли да се потопим в стари ритуали, за да си върнем силата на предсказанието. Или, след като сега знаем от науката и източния мистицизъм, че не съществува минало, настояще или бъдеще, бихме могли да се пробудим за факта, че гадателството не е нищо друго освен разчитане на пресечните точки в мрежите, които създават реалностите. Според последните математически теории времето просто е удобна триизмерна структура за организиране на реалности. Затова е неправилно да използваме времето, за да ограничаваме възприятието за други измерения, където времето просто не съществува. Имайте предвид следното: Вие ще откриете в тази книга, че Хирон свързва нашите дефиниции за самите нас като тела, емоции, умове и души, като всяко определение е по-малко физическо от предходното. Гадателството е умение, което трябва да бъде използвано за разчитане на архетипните сфери - емоционално, ментално или душевно съзнание, която не са физически, но са реални - и тези сфери са достъпни за чувствата, идеите и представите. Хороскопът е основното предсказателно средство, защото използва минало, настояще и бъдеще едновременно, за да види как функционира съзнанието. До откриването на Хирон възприятието от другите сфери било предимно инцидентно, освен неясните магически практики, но сега ние можем да разпрострем използването на тези умения, като знаем как действат, и ги използваме напълно съзнателно. Аз знам, че ви натоварвам с моите коментари относно измеренията и времето, но разглеждането на Хирон изисква това. В края на краищата Хирон се е считал за един от най-великите астролози в древната митология и това планетно визиране предвещава завръщането на астрологията като голяма наука.
Живеем във време, когато се изследва холографското виждане. Холограмата е унифицирана енергийна структура, която е една и съща във всичките си части, така че холограмите могат да бъдат въведени в реалностите. Неотдавна много от нас са имали възможността да изследват холографската фотография, при което непосредствено са възприели, че реалността е повече или по-малко поредица от унифицирани енергийни полета.

Астрологичната карта описва енергийното поле, което се получава в една холограма, поместена в едно въплъщение. Това е унифицирано поле на съзнание, което е проекция на процеса на формиране на душата в материята, от раждането до смъртта. Използвам думите холографски, резонанс и настройване в тази книга, за да улесня разбирането на "хиротичната точка", мястото, където се пресичат измеренията. Според физиката ние сме предимно празно пространство отвътре. Разстоянието от един атом до друг може да бъде представено като една миля от края на това изречение. Като астролог бих си представила разстоянието между два атома като разстоянието от Меркурий до Венера или от Уран до Нептун. Опитайте се да са представите нашата Слънчева система като едно функциониращо тяло и тогава ще осъзнаете, че наистина сте празни и прозрачни. Дори оловото, което управлява Сатурн, е "празно". Ако останем с усещането за празнота в материята, тогава какво е това, което има граници или може да бъде измерено? В действителност нищо. Ние сме гледали на всичко наопаки, поради непреодолимата си нужда да се определим като материалисти, за да се почувстваме реални. Сега стана възможно да си представим себе си като унифицирани енергийни полета. Астролозите могат да ни научат на това по-малко материално възприятие за самите себе си, защото за нас реалностите са създадени чрез наблюдаване на движение, ъглова връзка и времеви синхрони. От тази гледна точка измерението е енергийна разделяща повърхнина. Третото измерение ни определя като материални тела, които съществуват в линейно пространство и време. Междувременно чувствата и възприятията извън пространството и времето стават по-достъпни за нас със средствата на гадателските системи, каквото е Таро или И Дзин. Сега започваме да възприемаме четвъртото измерение - както знаем, това са архетипове извън пространството и времето. Ние имаме много преживявания, следвайки нашите чувства или интуиция, които се оказват верни, и така научаваме, че невидимата информация е ценна.

Има много места в тази книга, където поради липса на думи, аз съм прибегнала до примери, за да покажа динамиката на Хирон. Когато сме били деца, са ни учили, че не можем да определяме думите като използваме примери, че ние трябва да опишем или дефинираме една дума. Това ни е принуждавало да ограничаваме, вместо да разширяваме дефиницията. Влиянието на Хирон не е нещо, то е енергийна сила; то е глагол, изразяващ действие, а не съществително. Египетските йероглифи са хиротичен език и затова истинския смисъл на египетските тайнописи може да бъде разбран само от тези, които мислят като древните египтяни. Йероглифът птица не е просто буква от азбуката. Той означава комуникация на едно място с друго, способността да виждаме какво става, способността да се знае какъв е сезонът, да се знае как да реагираме на времето и звездните модели, както и способността да бъдем свободни. Мястото на Хирон в рождената карта действа подобно на йероглиф. Той е средството в картата, което показва къде и как се пресичат реалностите. Той е ключът в светската зона, чрез който можем да получим достъп до многоизмерността. Той е вратата на усета към събитията, знанието защо нещо се случва и разкриването на космическото влияние. Той е окултен или пророчески инструмент. Можем да видим колко е важно това за астролозите, като отбележим, че Войяджър отлетя през 1977, за да направи снимки на Сатурн, Уран и Нептун. Когато се опитвахме да намерим достъп до многоизмерността преди 1977, ние имахме чувството, че скачаме в бездна, но Хирон е мостът от материалните към фините сфери. Ние сме готови да изпитаме космоса - Войяджър доказа това - ето защо астрономът Коуал имаше възможността да види Хирон през 1977.

Сатурн управлява структурата и формата. Той обикаля в орбита около вътрешните планети, които управляват нашите личностни реактивни модели. Юпитер също управлява нашата способност да се разпростираме до фините светове, а Хирон е отвътре на орбитата на Юпитер в продължение на 18 години от неговия 51 годишен орбитален цикъл! Що се отнася до вътрешните планети, Меркурий управлява функционирането на нашия ум, Венера управлява нашата женска възприемчивост към всичко, което съществува, Земята управлява нашата интеграцията с Аза и е центърът на геоцентричната астрологична карта. Луната екранира възприятията, идващи при нас на Земята и нашите самостоятелни отговори на преживяването. Марс управлява нашите мъжки проекционни сили; Юпитер управлява нашия хармоничен отговор към Слънцето и ни помага да синхронизираме вибрациите си с тези на космоса; а Сатурн създава нашата персонална форма по свой собствен модел, както и енергиите на всичките вътрешни планети.

Просто, нали? Да, тази част от астрологията е доста елементарна. А сега ние сме по средата на интегрирането на енергиите на външните планети - Хирон (достигайки многоизмерните възприятия), Уран (трансформация), Нептун (духовност) и Плутон (емоционално очистване). За да бъдем по-конкретни. Уран управлява кундалини/електрическия отговор (реакция) към Слънцето или слънчевата жизнена сила, Нептун управлява чувствения отговор към неуловимите архетипни сфери в слънчевото съзнание, а Плутон управлява нашите емоционално-телесни кармични модели, които се съдържат в съзнанието на Слънцето. Сега ние имаме мост към тези слънчеви форми на живот и Хирон може да ни научи как да бъдем изцяло в настоящето пространство и време - осъзнавайки слънчевата еволюция като звезда в космоса. Нашият достъп до цялата Вселена се осъществя посредством настройването към слънчевите сили, защото останалата част от космоса комуникира с нас чрез Слънцето. Планетите са изяви на слънчевото съзнание. Ние сме по средата на много вълнуващ астрологичен пробив. Когато публикувах тази книга през 1987 г„ научния каузален принцип в астрологията все още не беше установен. Докато пиша това ново въведение през 1992 г., вече разполагаме с този научен принцип, който е установен от астронома д-р Пърси Сиймор в Астрологията: според доказателството през 1989. Сиймор установил, че качествата на слънчевото магнитно поле се създават от движенията и ъгловите връзки на планетите и това слънчево магнитно поле се пренася до Земята чрез слънчевите вихри, които създават електромагнитното поле на Земята. Качествата на тези ЕМ полета могат да бъдат разтълкувани посредством рождената карта. Ето защо аз акцентирам толкова много върху съзнанието на Слънцето. И Хирон е небесният мост от нашите разбираеми вътрешно планетни личностни модели към по-неуловимите влияния на външните планети.

Тъй като живеем на Земята, където усещаме слънчевото магнитно поле, ние можем да се настроим към това слънчево съзнание, като бъдем изцяло в мига на всеки даден момент от нашия живот. Това е било наречено самадхи, блаженство, екстаз или сливане, докато сме във физическа форма. Забелязала съм, че мога да достигна извънредно състояние на съзнание, просто като лежа гола на Слънцето, отваряйки себе си за неговия разум.
Внимавайте с тези, които ви казват, че Слънцето е опасно! Разбира се, винаги може да прекалите, но Слънцето е най-лесното средство да се настроите за комуникация с космоса. Според Сиймор планетите формират качеството на слънчевото поле във всеки даден момент, така че изучаването на планетните модели и влияние - астрологията - определено е ключът към собственото разбиране на дадено въплъщение.

Хирон има 50-51 годишен орбитален цикъл главно между Сатурн и Уран и така свързва нашите по-физически същности с нашите по-фини същности. Тъй като сме по средата на ранното проучване върху Хирон, полезно е да представим Хирон във връзка с външната планетна група, подобно на Меркурий по отношение на вътрешната планетна група. Меркурий ни помага да декодираме нашата женска страна (Венера), живеейки на Земята, докато Луната екранира всички енергии, идващи към нас, и ни помага да направим връзка с нашата мъжка страна (Марс), докато Юпитер ни разширява. Тогава Хирон ни кара да обърнем внимание на нашата продължителна трансформация (Уран), нашите мистични чувства (Нептун) и нашия непрестанен кармичен тласък (Плутон). Меркурий казва, "Проумей го!", а Хирон казва, "Настрой се!" Това не е лесно! Получих хиляди писма за Хирон, откакто публикувах тази книга през 1987. Вече съм казвала, че Хирон управлява кристалите, изцелението на тялото/ума, посвещаването, алхимията, гадателството и лечението с ръце. От писмата ми стана ясно, че Хирон управлява също хомеопатичната медицина, ароматерапията и всички нови и в същото време стари форми на енергийна медицина. Хирон е силен и като имаме предвид неговия размер и странната му орбита, можем да видим как неуловимо действа енергията. Ароматите от цветя са най-добрият пример. Незначителни количества от цветния екстракт са в състояние да причинят голяма промяна в неподатливите емоционални структури, ако човек определи качеството на една емоция и използва подходящия аромат, за да я освободи. Хирон може и предизвиква основни промени, като транзитира и прогресира в живота на хората. Какъв е механизмът на това действие?

В книгата Чистото озарение на секса: Осъзнаване на ключовите моменти в живота ви аз изследвах трите важни промени, които всички ние преживяваме в живота си - връщането на Сатурн около 29 година, радикален Уран в опозиция на транзитиращ Уран (криза в средата на живота) около 38 до 44 година и възвръщането на Хирон около 51 година. Тези три ключови промени са функция на динамиката между Сатурн, Хирон и Уран. Сатурн създава форма и се опитва да ни втвърди, Уран постоянно разбива тази скованост и подтиква Сатурн да създава нови форми и точно тогава Хирон ни оживява чрез непрекъснатото проникване на фините сфери в нашата форма. Елиптичната орбита на Хирон означава, че това е планетата, която създава конфликт на ниво генерация. Както ще откриете и в текста, изпитването на Хирон от децата коренно се различава от това на техните родители, но същите тези деца притежават подобни модели на тези на техните баби и дядовци. Запомнете, че Хирон управлява процеса на достъп до фините сфери, така че процесът се различава и това предпазва цели фамилии, генерации и общества да не бъдат разкъсани от Урановата трансформация или втвърдени от Сатурновата скованост.

Ние преживяваме нашата първа квадратура на Хирон към неговата рождена позиция, когато сме на 5,5 до 23 години. Тази първа Хиронова квадратура причинява изумително проникване на духовни и еволюционни енергии в полето на аурата. Ние не просто чувстваме и мислим за божествената святост, но също я преживяваме. Това е стълбът бяла светлина, който мигновено ни заслепява, който е отвъд времето, и така на хората им се губи моментът или напълно забравят събитието. Това възбуждащо преживяване ни разделя от структурата на нашето его и ни слива с Божественото съзнание. За някои това е екстаз на духовно пробуждане и се случва най-вероятно по време на опозицията на Хирон към рождената му позиция, горната квадратура или неговото възвръщане. При първата квадратура ние сме проникнати, при опозицията сме свързани, при горната квадратура осъзнаваме процеса, а при възвръщането въплъщаваме процеса. Мнозина обаче се придържат към структурата на своето его, отделяйки се от Божественото, и те изпадат в стрес - изпитват страх от неуловимите енергии и духовните сили, поради което изгубват своята идентичност в капсулата на егото. За петгодишните, преживяващи първата си квадратура, съществува незначително отделяне от духовната реалност, но много проблеми с необходимите ограничения на егото. Двайсет и три годишните могат да видят, че реалността, която са създали, е тяхна собствена илюзия и смятат, че това е собствената им проекция, а това може да създаде голямо объркване.

Това е такъв радикален скок, че аз започнах да вярвам, че Хирон управлява преживяванията, близки до смъртта. Не съм имала възможност да изследвам това и се надявам, че другите ще го направят, но интересно е да отбележим, че преживяванията по време на квадратурите и опозицията на Хирон от хората са забележително близки до преживяванията, близки до смъртта.
Преживяванията, близки до смъртта, може би са по-силни, защото те са физическо преживяване - те са "реални" и затова не могат да се отрекат, докато действието на аспектите на Хирон е неуловимо, но също толкова трансформиращо. Докато пишех това ново въведение през 1992 г., ние преживяхме първата планетна квадратура на Хирон, т.е. Хирон е достигнал квадратура спрямо своята новооткрита позиция на 3° от Телец и ние сме по средата на едно планетарно преживяване, близко до смъртта. Ние планираме един потенциален екоцид (съзнателно унищожаване на природата), но нашето его е прекалено закоравяло, за да осъзнаем какво вършим с нашата планета. Има още неща по този въпрос в Глава 2, която трябваше да бъде написана изцяло наново, поради големия поток нова информация от 1987 до сега.
Тази книга е съсредоточена върху астрологичното използване на Хирон като господар на Дева и шести дом, поради което по-голямата част от книгата не изискваше промени. Между другото, съществува повече информация относно общото влияние на Хирон в книгата ми Чистото озарение на секса: Осъзнаване на ключовите моменти в живота ви.

За мнозина може би изглежда, че е твърде рано да определим астрологичното влияние на Хирон, но след години обратна информация, получена чрез многобройните писма, това не ми изглежда толкова прибързано, колкото през 1987. От 1983 до 1987 аз съм работила върху 500 карти, използвайки Хирон като господар на Дева и шести дом. При триста и петдесет от тези карти бяха използвани транзити и прогресии и бяха разтълкувани най-подробно (шест часа на карта). Използвах около 50 от тези 350 карти като примери в тази книга, тъй като беше невъзможно да публикувам всичките 350. При избирането на тези 50 карти аз съм акцентирала върху индивиди, които изглеждаха много хиротични, т.е. дълбоко изживяващи Хироновия архетип. Тъй като тази книга беше публикувана през 1987, сега огромен процент астролози експериментират с Хирон като господар на Дева и шести дом и повечето от тях изглеждат удовлетворени от тази теория. През 1950, двайсет години след като бил видян Плутон, само 10 % от астролозите докладвали, че са го използвали в своите интерпретации и повечето считали, че Марс управлява Скорпион. Преди да публикувам тази книга, някои астролози имаха чувството, че Хирон управлява Стрелец. Все още смятам, че това не е правилно, но тези астролози са се настроили изключително към познавателните сили на Хирон. Според митологията Хирон се превърнал в звезда от съзвездието Стрелец, когато изгубил своето безсмъртие. Аз мисля, че това просто означава, че Юпитер управлява Стрелец (разширявайки нашето висше познание), а Хирон е този, който ни посвещава по този път, създавайки способа (Дева). За мен само напрегнатата връзка на Хирон със Сатурн и Уран обяснява напрежението в структурата на Дева, което е в състояние да забави толкова много осъзнаването, просветлението и прозрението. Винаги съм поставяла Дева някъде между Сатурновата скованост и Урановата трансформация. Тяхната средна точка е Хирон - напълно осъзнат, така че да прояви своя гений в работата си.

Аз специализирам трансформативна астрология и се опитвам да инструктирам клиентите за начина, по който да активират вътрешните си изцелителни сили. Винаги съм привличала много лечители, астролози и медиуми на Новата Епоха. Хирон е най-силният водач за тях, благодарение на който ще разберат по-добре могъщите енергии, които използват. При работа с Хирон се разрешават най-травматичните периоди в живота на хората. Това е така, защото Хирон е раненият лечител, той ни кара да почувстваме най-дълбоката вътрешна рана, така че да можем да изчистим вътрешната болка. В този смисъл Хирон и Плутон са най-мъчителните и най-интензивни сили в нашия живот. Препоръчвам ви книгата на Джеф Грийн за повече информация, относно Плутон. Плутон ни подтиква да еволюираме, да надхвърлим нашите ограничения и преценки, и тогава Хирон довежда този растеж до още по-силен резонанс, карайки ни да усетим цялата болка на нашия живот, на другите животи и дори на планетата. Винаги съм считала за интересно, че спътникът на Плутон, Хирон, бил видян през 1978, което сигнализирало, че Плутоновото емоционално пречистване е в дълбок резонанс с еволюцията на хиротичния ранен лечител.
След като определих господството на Хирон в моята собствена практика през 1983 и започнах да го прилагам в интерпретациите си, се появи едно дълбоко разбиране към външните планети, особено към Нептун. Ако все още не резонирате с използването на Хирон като господар на Дева, опитайте да си поиграете с полярността Дева-Хирон/Риби-Нептун.
Освен че Меркурий се "сработва" толкова добре с Близнаци и само частично описва Дева, той никога не се е чувствал комфортно в полярната си връзка с Нептун. Полярности, каквито са Рак-Луна/Козирог-Сатурн или Лъв-Слънце/Водолей-Уран, описват пълния спектър на един енергиен процес. Рак-Луна в противовес на Козирог-Сатурн описва как да чувстваме и как да запазим силата си. Чрез Рак-Луна ние затваряме нашата индивидуалност, защитаваме я и я подхранваме, а след това чрез Козирог-Сатурн взимаме тази същност и използваме властта, за да я превърнем в реалност. При опозицията на Хирон с Нептун имаме съвършената полярност, за да достигнем до духа. Дева-Хирон ни помага да открием истинската точка на физическата ситуация, така че повишавайки нейните вибрации, духът внезапно да се окаже непосредствено пред нас. Дева ни учи да използваме момента и незабавно да влезем в контакт с Божественото и неуловимото, което ни разкрива Нептун-Риби. Шестте дома, разположени под хоризонта стимулират нашата личност, така че да прояви енергиите ни във външния свят чрез шестте дома, разположени над хоризонта. Меркурий като господар на Дева не ни свързва с духа/Нептун. Прекаленото мислене блокира достъпа ни до духа.
Това е една много прагматична книга, защото самият Хирон е много прагматична планета. Това е планетата, която ни показва как да достигнем неуловимите енергии. Митологията, свързана с Хирон, е била изследвана от Ерминн Лантеро, Ричард Нол, Тони Джоузеф и Зейн Стейн; и аз ви препоръчвам тези автори по отношение на митологията, защото моята работа върху свързаната с Хирон митология е съвсем експериментална. Тази книга е концентрирана върху господството и приложението на Хирон, както и позициите му в домовете, защото нашата цел е да открием как да работим колкото се може по-бързо с тази планета. Тъй като книгата изучава господството и приложението на Хирон на теоретична основа, включени са много карти като примери, така че други астролози да разискват дали някакви други сили в конкретната карта обясняват въздействието, което аз приписвам на Хирон. Всички, които четат тази книга, лечители, изследователи на съзнанието и енергетичната медицина, както и астролози, биха могли да не вземат под внимание това нагледно проучване.

Сега, след като са изминали няколко години, астролозите, които са експериментирали с действието на Хирон в картите - наблюдавайки го чрез транзити и прогресии - споделят, че са изумени, както бях и самата аз при появата на тази нова възможност за тълкуване. Тази малка планета е липсващата брънка между външните планети и основните архетипове на вътрешните планети, Луната и Слънцето. Ефемеридите на Хирон вече са в наличност; Хирон е въведен в компютърните програми; той е разположен в долния десен край на страниците на ефемеридите на Михелсън под заглавието „Astro-Data". За улеснение аз съм изложила в Глава 7 списък с разположенията на Хирон за периода 1900-2000 по знак, а в книгата Чистото озарение на секса има много таблици с Хирон. Моля ви, насладете се на това пътешествие заедно с мен, за да намерите кентавъра в себе си.

Папка: Хирон | Добавил: Пим (03.02.2009)
Разгледан: 3222
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.236.47.240