Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


22:03
31.03.2023
Петък
3.236.209.138


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Хирон


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Митология: Появата на ранения учител - Хирон

Когато една нова планета се идентифицира в Слънчевата система, астролозите започват да наблюдават основните тенденции, проявяващи се в рамките на културата по време на откриването на планетата, търсейки енергиите, които новото планетно тяло ще управлява в рамките на тази култура. Откриването на Уран през 1781 г., съвпаднало с времето на Американската и Френската революции и откриването на електричеството, което сигнализирало връзката на Урановата енергия с електричеството, личните и обществени трансформации. Обществото и индивидите не са същите оттогава. Същността на връзката между планетарните архетипни сили и обособените културни тенденции не е "научен факт". Обаче за учениците, които се придържат към херметичния принцип, връзката на макро и микрокосмоса, внезапните повратни промени в културите не могат да бъдат обяснени по друг начин.
Плутон бил видян през 1930, дванайсет години преди да бъде разделен първия атом. Скоро след това смъртоносната сила на нацизма изригнала като че ли от вътрешността на земята. Плутон управлява слънчевия сплит, борбата между Танатос и Ерос, първичната еволюция, коренната промяна на материята на молекулярно ниво и вулканите, които изригват с внезапна сила от дълбините, превръщайки скалата в течна субстанция. Подобно на съпруг, чийто слънчев сплит изригва в необуздан гняв, когато намери съпругата си в леглото с друг мъж, вулканът внезапно изригва и унищожава всичко по пътя си. Това са последиците от действието на Плутон и след като Плутон бил видян, светът скоро попаднал под заплахата на варварските сили в лицето на Хитлер и световните войни, сякаш чудовищата от ада поели управлението на света. Светът все още е травматизиран от Плутоновите разкрития - освобождаването на атома, световните войни и геноцида - а разкриването на архетипа на смъртта бил съкрушителен. Но Хирон спуска моста между смъртта (Сатурн) и живота (Уран). Появи се енергията, необходима за връщане на живота.

През 1977 г. Хирон бил видян и силите, сигнализиращи Хироновия архетип, се появили в рамките на културата и идентификацията започнала. Ние получихме бърз старт, изследвайки митологията на Хирон. Митологията на Хирон, подобно на тази на Плутон, е богата на информация. Митовете идват от родовата памет, която като по чудо беше пробудена, след като бе видяна планетата. Този процес наистина е запленяващ. Както казва Тони Джоузеф: "Виждането на една нова планета в нашата Слънчева система... осигурява метафоричен ключ към съдбоносните тенденции, изникващи от колективната психика." Ричард Нол казва: "Астрологията и мита вървят ръка за ръка, участвайки в една и съща магически подредена реалност."

Връзката между митологията на Хирон и състоянието на нашата култура от 1977 е странна, като Хирон управлява дори момента на това откритие! Това е съществена част от нашето пътешествие в търсене на мита. Хирон ръководи принципа на синхронността и изкуството на гадаенето, защото определено се фокусира върху висшите измерения на Сатурновото време, управлявани от Уран, Нептун и Плутон. Начинът, по който се разкрива историята, е толкова важен, колкото и самата история. По-късно ще видите, че Хирон е ключът към висшето познание, което се управлява от Стрелец. Затова много астролози имат чувството, че Хирон управлява Стрелец, докато той всъщност управлява пътя или ключа към познанието, защото е мостът към външните планети. След като веднъж сме се научили да използваме енергиите на външните планети, ние имаме способността да работим с висшето познание. Висшето познание е съзнателната еволюция на Аза по отношение на магическите сили.

В митологията Хирон е бил велик учител-астролог, който посвещавал лечители, воини и магьосници и затова през 1977 г. сме започнали с тези идентификации. Ако размишлявате върху периода 1977-1979 ще откриете, че тогава са се появили много магически, лечителски и тайни учения, характерни за Новата Епоха. Подчертавам този въпрос, тъй като започнах историята за Хирон, защото визирането на тази планета сигнализира реалната възможност да бъдат възстановени всички древни езотерични техники за трансформация на тялото и душата. Винаги, когато адептът е бил готов да започне магическото дирене, той е трябвало да изучава тайното учение на гадателството, като Таро, астрология, руни или И Дзин. И сега тази енергия се дава на хората, за да активират своите гадателски умения.
Според Робърт Грейвс в Гръцки митове, Хирон е бил крал-жрец на кентаврите, които били пелагийци или траки. Той притежавал умения в лова, медицината, музиката, спорта, военното дело и астрологията. Основал древния лечителски храм на Асклепий и бил учител на Ахил, Орфей, Язон, Херкулес, Пелей и много други древни герои и воини. Мисля, че най-съвременният представител на Хирон е Мастър Миаджн, учителят по бойни изкуства на момчето от Карате Кид. Киното е мощен пример за това, как тези нови образи се раждат в нашата култура. Архетипът на учителя-воин е истински антидот срещу крайното политическо военизиране.

Според Грейвс името произхожда от гръцкото "cheir”, което означава "ръка” и "centron", което означава "коза". Едни от най-тайните езотерични ордени е Орденът на червената ръка, който носи същата пророческа сила като тази на Хирон. Тъй като е червен, Орденът ни показва, че пророческата сила е пробудена от способността на адептите да се изправят срещу силата на хаоса, червената сила, силата на Сет. И тъй като е ръка, ние виждаме Сатурновото моделиране на времето и пространството на Земята. Забележете, че Хирон винаги е главният учител или водач на адептите, които след това тръгват на поход.

Родословието на Хирон е доказателство за неговата изключителна древност. Неговите баба и дядо са Уран (небесният баща) и Гея (майката Земя), неговите родители са Кронос (Сатурн) и Реа (Венера), но той се ражда от незаконната връзка между Кронос, който приема формата на кон и морската нимфа Филриа. Затова Хирон е полуживотно получовек и е дете на Земята и морето. Връзката с морето, както и сложното тяло кон/човек, е свидетелство за изключителната му древност, преди времето на Ной, както и много от великите учители преди Потопа са произлезли от морето, според Берозий. Най-древните митове често описват съешаването на небесни същества и животински форми. Тези митове са семената на информацията за най-старите цивилизации и точно в тези семена се крие Муза, разкривайки своите посветителски тайни на тези, които имат очи. Откриването на Хирон е физическата проява на разкриването на важни езотерични тайни в нашата епоха.

Хирон се жени за водна богиня и тяхната дъщеря била Теа, което означава "облята от лунна светлина". Теа била прочута пророчица и астроложка в онези ранни времена. Забележете, че почти няма полова дискриминация в митовете за Хирон, което намеква, че те датират отпреди 1500 г пр. Хр. или много по-рано. Около 1300 пр. Хр. патриархата завладял Егейския регион с разцъфтяването на микенската култура. Забележете също, че Хирон се свързва с морска богиня, което трябва дълбоко да резонира в читателите, които са последователи на Юнг. Раждането от морски създания предизвиква интеграция на женското в мъжа, който има смелостта да тръгне по пътя на адепта. Теа се възнесла към звездите и се превърнала в съзвездието Пегас, а митологията ни учи, че Хирон отишъл на небето и се превърнал в съзвездието Стрелец (кон или еднорог). Това е една от причините, поради която астролозите считат, че Стрелец е управляван от Хирон. Двайсет и седем градусовия Стрелец е галактически център и затова Хирон се превръща в Стрелец. Забележете, популярността на еднорога и Пегас от 1977 и това, че нашите деца познават тези образи, е част от магическото търсене.

Хирон е бил полукон или еднорог и получовек. Нека това да резонира във вашата психика, като почувствате това архетипно единение на животното и човека във вашия слънчев сплит. Забележете, че съединяването на животното и човека е точно в слънчевия сплит, а фалосът е на тялото на коня, а не на човека. Символът ни говори, че борбата между силите на доброто и злото е с Плутон, а не със секса. Този мощен символ се появява сега, и така нашето обсебване от малките грехове трябва да приключи, за да можем да се борим с истинските сили. Този велик учител, който бил и животно, и човек, космичен и потопен в морето, бил лечител и воин; този архетип притежава силата, от която имаме нужда, за да се изправим срещу тъмната страна, нашият привидно безкраен флирт със смъртта и злото. Той е мостът към животинската ни същност и възстановяването на нашата сила и енергия.

В Окото на кентавъра, аз писах, че имаме един и същ животински тотем през всичките ни въплъщения, както вярвам и в това, че имаме един и същ Асцендент, който може да бъде разчетен чрез сабианските символи, Тотемните животни на Хирон били въртошийката (вид кълвач) и планинският лъв, така че има много мъдрост в оцеляването на това познание. Предполагам, че въртошийката, свещена птица, подобно на щъркела в Европа, е неговият небесен тотем (тъй като бил и Бог, и човек) и оттук идва откровението на оракула. Въртошийката била позната като вестителя на Ло, която привлякла Зевс, и според Грейвс оракулските колела били наречени „iynges” което означава въртошийка. Тайната, която се крие тук, е, че вие може да извикате духове, ако вкарате вашето съзнание във врата си, обикновено отдясно, и тогава ще имате "въртошийка".
Предполагам, че планинският лъв е неговия земен тотем и това показва, че Хирон по произход е учител от Атлантида, защото двойният лъв е символ на атлантската теокрация. Учителят Хирон е връзката между Земята и висшите измерения и неговото планетно визиране показва, че е дошло времето, в което ние трябва да проявим своята божественост.
Тайните учения за животинската енергия били много развити от египетската мъдрост и животинските образи на зодиака показват, че най-ранните опити да се разберат архетипните енергии бали посредством стихиите и животните. Това всъщност е първата стъпка по един дълъг път, защото вашите животински тотеми ще ви заведат при вашия оракул и тогава вие отново ще можете да чувате. Както казва Ричард Нол: "Като най-съвършения баланс между животинската и човешката природа, който някога е съществувал, Хирон бил настроен едновременно към тайните на инстинкта и тези на интелекта".
Кей Негьс изложи някои изключително ценни наблюдения върху енергията на Хирон по време на годишната среща на Американската федерация на астролозите през 1981. Кен направил обширно проучване, изследвайки рождените позиции на Хирон при известни еколози, и достигнал до някои удивителни изводи. Той забелязал, че според гърците, кентаврите по принцип били изнасилвачи, содомити и грабители; точно същото поведение имали християнските завоеватели на Америка, проектирани върху местните американци! Исторически източникът на оправдание на геноцида, винаги е бил точно такъв вид проекция върху хора, които се изпречват на пътя, и способността да се интегрира тази форма на деструктивност, може да се крие в откриването на Хирон. Хирон е бил модел на висша войнствена енергия, за разлика от другите кентаври. Нисшата войнствена енергия предизвиква насилие и плячкосване; висшата войнствена енергия е защита на домашното огнище и усъвършенстване на уменията. Друга проява на Хироновата енергия може да бъде видяна като сексуално объркване при много съвременни духовни учители или "гуру" в Америка, след 1977. Често тези учители експлоатират сексуално последователите си, мъже и жени, под формата на упражнения за усъвършенстване и посвещаване.
Много посветени еколози имат проминентен Хирон в рождената карта и качествата на такива хора ще бъдат разгледани в тази книга. Сега е моментът да кажем, че откриването на Хирон показва, че ние ще намерим начин да спрем замърсяването на Земята и превръщането ни в жертви на стихийните разрушителни сили. Или по думите на Тони Джоузеф: "Отделяйки се от природата, в опита си да я обуздаем и контролираме, ние парадоксално се превръщаме в подобие на деструктивните кентаври, неспособни да обуздаем самите себе си."
Учили са ни, че ще продължаваме да правим същите грешки, отново и отново, докато научим нашата история; тази история също се повтаря. Но всичко, което виждаме около себе си, е пренебрегването на тази поука. Историята е всъщност, "неговата история". Жените и животните са изключени подобно на кентавър без тяло на кон. Какво ни остава тогава, като начин да преустановим това безкрайно повторение? Отговорът може лесно да се съзре, след като планетата, която управлява тези въпроси, е била видяна. Отговорът е, че ние трябва да станем одухотворени, да вкараме душата в тялото и да благословим телата си и съществуването на Земята с цялата си същност. Ние трябва да вкараме цялата Уранова енергия в Сатурновата форма тук на Земята. Как? Запомнете, че Хирон е пътят, по който учителят по прагматизъм ни води към съвършенство. Какво е съвършенството? Съвършенството е пълно одухотворяване, съзнателно въплъщаване на най-висшата ни същност или най-високата октава дълбоко в нас.

Учениците на Хирон идвали при него, за да им покаже прагматичния начин за осъществяване на най-висшия им потенциал. Той ги учел на основни умения, водещи до най-високата октава, която била първата част от четири етапен процес. Той научил Язон как да предприеме похода, научил Ахил да бъде свещен куриер и да свири на китара. Той научил Асклепий на изкуството да лекува и така всъщност Хирон е бащата на медицината. Хирон основал Хирониума, лечителски храм на връх Пелий, и този храм бил втората част от този четири етапен лечителски процес. Хирон пръв определил дарбата на всеки ученик, след което интегрирал тази дарба в едно цялостно съзнание. Сега, след като разполагаме с Хирон. астролозите са надарени със силата да определят съдбата и лечителския талант на своите клиенти, като го инициират в съзнанието на клиента. Хирон е липсващият ключ към това дело, макар и първо на ниво митология.

Ние знаем много за древна Гърция, Тракия и Минойските лечителските храмове от археологични, митологични и духовни източници. Лечението на болестта било провеждано като болният се оставял да преспи в храма, при което щял да получи сън, който да му покаже болестта и необходимото лечение. Храмът също се използвал за достигаме на възможно най-високата октава в същността на посвещаването и това било извършвано чрез хипноза или полусънни състояния. На кратко, когато посветеният бил готов, той получавал достъп до всички познания и опит от минал живот. Така посветеният можел да напредва от този момент нататък, тъй като осъществявал съдбата си. Болният човек можел да си припомни травмата от минал живот или латентната болест в тялото и разпознавайки я, имал избора да не я пробужда наново. Транзитите на Хирон често ще определят периодите на ограничение в живота, които са и периоди на просветление. Тези периоди често настъпват, когато безмилостният натиск на Сатурн остава назад и се освобождава електрическия лечебен потенциал на Уран. Хирон управлява кристалите. Кристалите могат да бъдат невероятни целебни средства, защото те са застинала бяла светлина в твърдите Сатурнови шестоъгълни минерални форми. Ако сте имали травма от минал живот или болест някъде в тялото си, по време на всеки живот. Висшият ви Аз ще се опитва да премине предпазливо през това място. Или пък ще имате страдание на това място, докато не го избистрите, докато не го превърнете в чиста кристална бяла светлина. Това е втората стъпка в изучаване на пътя към висшето познание, включващ системно прочистване на отрицателните моменти в системата, в тялото, а това, от своя страна, включва преоценка на някои моменти от минали животи, преди човекът да премине успешно по-нататък. Ако Сатурновите задръжки останат неизяснени, тогава заболяването започва от тези задръжки. Ако човек върви напред в издигане на своето съзнание, без да е изчистил задръжките, той ще заболее. Всяко въплъщение е възможност да се изчистят задръжките от минал живот и да се постигне една цялостност в живота и това е втората стъпка от обучението на Хирон.

Тогава Хирон научава учениците да поемат пътеката на съдбата в рамките на културата. Всички митове за Хирон разказват, че той е бил голям лечител, астролог и оракул. След лечителството следва определянето на дарованието за този живот. Това основно е астрологично умение, защото талантът в културен аспект се разкрива чрез единайсети дом, който се управлява от Уран. Третата пътека е тази на оракула. Самият Хирон е бил оракул, което показва, че оракулските или гадателски способности идват, когато човек се прочисти от своята негативност и тогава умението става автоматично. Всичко това има връзка с възвръщането към нашата животинска същност, която е там, откъдето сме започнали, защото гадателското умение на оракула идва след първите две стъпки. Сега ние живеем в една култура, в която са обезценени пророческите умения, дори се страхуват от тях, но всъщност това ниво на способности е просто достигане на едно цялостно ниво на интеграция, където действаме без намесата на съзнателната мисъл. Подобно на сребърния вълк, почитан като символ на Хироновата култура, ние се превръщаме в инстинкт, преставаме да се наблюдаваме и се превръщаме в енергия. Или, казано астрологически, когато Урановите електрически и Нептуновите магнитни енергии се вливат в Сатурновата форма, оракулските и гадателски способности заливат съзнанието. По-нататък в тази книга аз ще развия тези четири пътя на обучение за достигане на степента майстор-лечител, като използвам Язон и Медея за примери. Но преди да преминем към четвъртия път, който е овладяването на смъртта, съществува една тайна, свързана с това ниво на обучение: ако допуснете да се превърнете в инстинкт, вие ще се намерите на пътя на вълка - ще знаете как да живеете без да използвате рационални форми Митологията на Хирон относно смъртта е особено привлекателна, защото, както ще видите в моята работа върху Язон в Медея, Хирон е живял във време, подобно на нашето. Той е преживял много смърт; мисля, че е било точно толкова мъчително като усещане, колкото и сега. Но неговото истинско учение се разкрива по време на неговите кризи. Кентаврите били пияници и гуляйджии, но станало така, че Хирон останал единствен. Веднъж, когато взел една от отровните стрели на Херкулес, той я изпуснал върху крака си и така се отровил. Това била отровата, която Хирон показал на Херкулес как да прави, а паралелите със съвременното въоръжаване са очевидни.

Съществуват много варианти на тази легенда, но една от най-интересните е, че Хирон се върнал в своята пещера, агонизирайки , но не могъл да умре, защото бил безсмъртен. По-късно Херкулес отишъл в Кавказ, където бил прикован с вериги Прометей, разкъсван от лешоядите. Прометей бил прикован от Зевс за това, че е дал огън на човешката раса, и Зевс го освободил срещу слизането на Хирон в царството на Хадес. За мен това е най-силната част от мита, защото откриването на планетата Хирон предвещава, че се отлага Божествената присъда относно ядрената дилема. А разрешението на проблема СПИН ще дойде, когато разберем по-добре хиротичната енергия. Тъй като хората се опитват да вкарат ерос - сексуалната жизнена сила на Уран - във формата на Сатурн (тялото), се проявяват болестите. Този проблем ще продължи, докато човеците се страхуват от смъртта. Хиротичната енергия ще ни научи да освободим страха, така че да въплътим ерос/Уран, без да предизвикваме дисбаланс и болест.
Хирон се е пожертвал с готовност, за да бъде освободен огънят от подземния свят чрез Прометей. Това било направено, за да може човечеството да продължава да се учи как да използва силата правилно. Това освобождаване е за доброто на човечеството. Живеем във време, в което хората харчат хиляди долари и ресурси, за да продължат живота си с още малко, защото се страхуват да се изправят срещу това, което следва.
Често млади хора и деца умират от лоши грижи и недостиг на храна, докато в същото време полумъртви възрастни богаташи облъчват телата си, трансплантират си органи, след което напускат болницата, за да пушат и пият още повече. Хирон е бил учител, който предавал лечителството с помощта на пречистване и храброст, след което идвало освобождаването от страха. Планетните енергии и ресурси са изключително потиснати от екологически нездравия медицински метод за поддържане живота на възрастните хора, така че да не се изправят срещу нещо, което не могат да контролират - Урановата енергия. Това е като дърво с болни клони, които не са премахнати, и така умира самото дърво. Хирон е учител по храброст, учител, който прочиства това, което е слабо и нездраво. Хирон с готовност си взаимодейства с Плутон, вместо да се стреми да избегне подземния свят до последния момент. Можем да научим много за смъртта от Хирон - забележете колко мощно става движението за създаване на приюти след 1977. Трудно е да се изправиш срещу Плутон без насоките на Хирон, а точно сега ние имаме неговата подкрепа.

Истинската същност на всяка енергия може да бъде разкрита лингвистично, тъй като повечето езотерични традиции са ни учили, че думите и звуците пренасят тайните или панацеята. Езикът, като преносител на езотерично учение, каквото е свещеното монотонно пеене или староеврейското тонално учение, идва от епифизната жлеза, най-плътната и най-тъмната част от мозъка, където интелектът или вътрешната светлина се сливат с външни вибрации или звуци. Древното юдейско мъдро учение е обогатено с това древно знание и до днес ортодоксалните евреи изучават свещените писания на древния език. Хирон идва от сянката на древността, както ще ви покажа това с легендата за Язон и аргонавтите, и древногръцкият език, който ни дава неговото име, е остатък от атлантската теокрация.

Често, когато истината е замъглена, езиковият резонанс ще ни даде ключа към тайните, като че ли звуковите "хироси" са изречени вчера. Толкова силен е бил този звук, че и до днес е се е запазил коренът на думата, свързана с древните лечителски изкуства, разкрити за първи път от великия кентавър. Chiral означава поляризацията на светлината от едната до другата ръка; хиромантията е гледане на ръка; хиропрактиката е лечение на ставите и костите с помощта на ръцете; хиротезията е енергия в ръцете по време на свещени церемонии; благословията с ръце е хиротония; а хирургията е древна практика, която се превръща в съвременната хирургия. В езика на местните американци коренът на думата става "мана" и тази дума и до днес означава свещената енергия или мощ на коренното население. Хирографията е изкуството на писането и както вече казахме, пренасянето на думи, устно и писмено, винаги е начало на свещеното учение, Закона на Тот. Магията винаги е почивала върху някакви тайни словесни формули, които също са записани, и действителното визиране на Хирон намеква, че силата на духовенството е излишна, че всеки може да научи тайните звуци и думи за разкриването на мистериите.

Магическата гадателска форма на Хирон е хиромантия, което е Таро. Таро е път за разбиране на начина, по който Хирон ръководи търсенето на точното място и време в съзнанието, което се превръща във вратата към неговата противоположност, Нептун, или към целия космос. Хирон постоянно загатва, чрез своята същност на животно/човек, чрез прагматичното си учение, че пътят към мистицизма, или Нептун, е през тялото. Така, първата карта Таро е Магьосникът, владеещ метода или пътя на арканата (мистерията). Нека да цитираме големия анонимен нов труд върху Таро: "Арканум е фермент или ензим, чието присъствие стимулира духовния и психичен живот на човека." Магьосникът показва начин за концентрация без полагане на усилия, който се получава, когато духът преодолява волята и резултатът е съвършено спокойствие. Тогава магьосникът е в единство и със себе си, и с духовния свят. Това е същността на опозицията шести/дванадесети дом, която е определима след визирането на Хирон. Точно както магьосникът, първата карта, е началото на магическото търсене, така Хирон е нашият индивидуален астрологичен пътепоказател към фокусната точка на Нептун. Хирон е тук сега, за да покаже, че началото на пътя е в играта и танца на космичните енергии. И трябва да бъде отбелязано, че не съществува карта Таро за Хирон, защото Хирон управлява гадателя на Таро, хироманта.
Ричард Нол намира интересен архетипен символизъм в думата-корен "cheir" или ръка. Той го вижда като пълно единение на интелект и инстинкт, ум и тяло - точно както кентавърът е човек и животно. В създаването на едно произведение на изкуството и главата, и ръката са съществени и нещо магично се случва, когато те работят заедно, за да творят. Ръката е форма или Сатурн, интелектът е Уран и като че ли те никога няма да се срещнат, но сега това е разрешено. Мостът - алхимията - се проявява и точно както трети дом (интеграция и комуникация) води до дълбокото съзнание на четвърти дом, така ключът към все още неразбрания шести дом, Хирон, ще разкрие тайната на същността на седми дом, на другия.

По-късно аз не се чувствах удовлетворена от господство¬то на Венера над Везни и седми дом, тъй като тя управлява също и Телец и втори дом. Същото изпитах по отношение на Меркурий като господар на Дева и шести дом в края на седемдесетте. Меркурий действа прекрасно в Близнаци и трети дом. Ще се върна към седми дом и Везни, след като приключа с определяне господаря на Дева и шести дом, базиращо се на обширно проучване. Истинският алхимичен труд може да бъде завършен сега, като се използва Хирон като управител на шести дом. Цялостната природа на другия, управлявана от седми дом (Везни), може да бъде търсена, когато разберем по-добре шести дом. Астрологията е управлявана от Уран, но Хирон е енергийната врата от формата към висшето съзнание Уран. Уран е просветление; пробивът на кундалини. Никой не е постигнал разбирането за Уран, без да разбере другия (огледалото), защото Уран управлява противоположностите заедно с Меркурий. Хирон, вратата от Сатурн към Уран, също е магическата врата към другия - Везни.

Нещо магично се случва, когато астрологът внимателно изчертава рождената карта и размишлява върху символите. Внезапно цялата енергетика оживява, давайки възможност на творческото съзнание, когато тази динамика е в добра връзка с клиента. Астрологията е алхимия и няма да се придвижи отвъд Сатурн, ако не използва истинската природа на външните планети, докато астролозите не започнат да резонират - в тялото - със своите алхимични сили. Сега трябва да осъзнаят, че на астролозите е било дарено звездното гадателство, за да посвещават клиентите в мощта на външните планети. От 1 ноември, 1977 г., астролозите имат правото да посвещават всеки клиент дотогава, докато открият истинската цел на клиента в картата. Това наистина е голяма сила и все пак, ако осъзнаете, че това умение е било откраднато от вас в продължение на хиляди години от ортодоксалното духовенство и властимащите, вие с готовност ще приемете вашата сила. Просто използвайте Хирон, истинският учител по астрология. Ако при вас дойде воин, посветете го в свещен воин; ако при вас дойде човек, който може да прехвърля душите от другата страна, посветете го; ако човек е готов за женитба, дайте му вяра; ако едно дете дойде при вас, посветете го/кръстете го. Сега сме готови за Уран, свържете сърцето, ума и ръката във вашето разчитане и тогава Хирон ще ви покаже пътя към посвещаването.
Това е всичко за преминаването на енергията, движейки се от формата на Сатурн към електричеството на Уран. Ако отговорът за вашия клиент не е посвещаване, тогава резултатът може да бъде смърт или началото на едно умиране. Човешкият организъм постоянно се движи чрез формата на Сатурн в нова реорганизация, докато тя се износи, и тогава смъртта се приема толкова лесно, колкото и животът, когато се приема съзнателно. Сега, след като Хирон беше видян, истината е налице: начинът, по който умира един човек, е толкова критичен, колкото и начинът, по който живее.

Този въпрос е най-ясно представен в египетския ритуал Претегляне сърцето на душата. Душата е инструктирана да премине през четиридесет и две врати, като изрича правилната свещена дума на всяка врата. За да разберем този ритуал, трябва да се върнем към първата карта от Таро, Магьосникът. Всяка една от четирийсет и двете врати е аркан или ензим, който стимулира психичното разбиране на пророка. Всички египетски ритуали, свързани със смъртта, са доктрини за живота, а четирийсет и двете години са достигане до опозиция на транзитиращия Уран към рождената му позиция, като цикъл на трансформация и интегриране на кундалини. Когато този цикъл приключи, на 41 години, всички вътрешни врати или електрически окръжности в тялото са отворени, така че електрическото съзнание да се настрои на високи честоти. Все едно да повишите вашия ампераж от 110 на 220. Транзитиращият Уран в опозиция на рождения е втория главен транзит в живота след възвръщането на Сатурн, на около тридесет години. Подготовката за възвръщането на Хирон, на 50-51 години, третият главен транзит в живота и започва след Урановата опозиция от трийсет и осмата до четирийстата година. Ние също преживяваме Плутон квадратура Плутон и Нептун квадратура Нептун, обикновено след опозицията на Уран. Също така индивидуалният цикъл на трансформация на клиента се осъществява след четирийсет и втората година, защото тялото е подготвено чрез енергията на кундалини, придвижваща се нагоре по гръбначния стълб, изчиствайки чакрите. В египетската доктрина Претегляне на сърцето се съдържа учението за Хирон, че аркана, ензимите, трябва да бъде усвоен от тялото и активиран на четирийсет и две години. Или в средата на живота тялото съдържа тайни, които са готови да бъдат разкрити, а египтяните практикуват специален ритуал през този период, чрез което може да бъде постигнато истинското резониране в тялото, като се премине през четирийсет и две врати. В противен случай ще последва смърт или връщане към формата на Сатурн.

Пътят към другия не е завършен чрез Сатурновото бутане на камъка по склона, подобно на Сизиф. Вместо да бутате скалата нагоре, пуснете я или намерете алхимичен метод да я направите по-лека, както са правили строителите на пирамидите. Те са ни оставили пирамидите като урок. Или се превърнете в самата скала, станете компактни, поемете енергията в тялото и ги опознайте. Тони Джоузеф казва, че същността на Хироновата смърт съдържа важни указания, с помощта на които да разберем неговата роля в човешки условия. И аз съм съгласна. Никой досега не е разбрал подбудите на Хирон да си отиде така внезапно, за да бъде освободен Прометей от Хадес. Мисля, че е очевидно: огънят няма повече да ни унищожава, ако прегърнем смъртта, когато й дойде времето. Опасността, срещу която се изправяме в днешно време, която е наистина Прометеева, е, че група хора, които трябва да си отидат, са заети със създаването на оръжия за унищожение, защото нямат готовност да трансформират своето съзнание и да се изправят с лице срещу другия.

Накрая иронията на нашето време се крие в легендата за Прометей. Прометей бил окован с вериги и лешоядите ядели черния му дроб всеки ден. Черният дроб е орган, който задържа насилие и разрушение, а също контролира пречистването на тялото и енергията. Поколението, което държи света под атомно иго, главно поколението на Плутон в Рак, има най-високия рейтинг по алкохолизъм до този момент в историята на човечеството. Те инвестират голяма част от своя капитал във фабрики за производство на алкохол, които създават лешоядите, изяждащи хиротичните им черни дробове. Така Хирон е енергията в рождената карта, която трябва да се изучи, а това ще ни помогне да изчистим планетата от алкохолизма и бавната преднамерена смърт. Ето защо движението на зависимостите, което помага на хората да се излекуват от различни зависимости, е толкова мощно в нашето време.

Парализиращият страх от другата страна намалява с часове, тъй като младото поколение, което е в синхрон с преобразуването, природолечението и пречистването, "идва на власт". Както всички останали действия на Хирон като транзит, изходът ще бъде разкрит по внезапен и много изненадваш начин. Защото, след като веднъж се разсее страхът от смъртта, всичко става възможно. Това е ключът към избора на Хирон да отиде при Плутон в подземния свят, освобождавайки Прометей от жестокото наказание да бъде кълван вечно черният му дроб от лешоядите.

Папка: Хирон | Добавил: Пим (02.02.2009)
Разгледан: 2769
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.236.209.138