Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


10:22
03.02.2023
Петък
3.236.47.240


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Изключения


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Липса на Елемент в Хороскопа

Без планети в елемента Земя

Да предположим, че имате хороскоп, в който няма планети в елемента земя и нито един дом на материята. Вие ще приемете, че това е индивид чиито крака не са на земята, който има проблеми с парите тъй като не означават много за него, някой който мечтае невъзможни неща и рядко ги претворява на практика, Но най-големият проблем за всички тези хора е, че трудно правят разлика между истинските материални неща (материалното е твърде земно и практично) и това, което е несъществено и преходно. Те правят от мухата, слон и рядко имат време да обърнат внимание на същественото. Писателката Зелда Фицджералд, винаги малко смахната, винаги шеметна, винаги търсеща и рядко намираща, добре представя този вид липса.
От известните личности без акцентиране върху земния елемент, но с няколко планети в домовете на материята са писателите Марк Твен, Юджин О’Нийл и Артър Милър, репортерът Ерни Пайл, херцогинята на Уиндзор и бейзболната звезда Джо Димаджо. Тези хора също търсят "пипнешком" действителността, но обикновено успяват да намерят някои нейни аспекти. Марк Твен, който е бил идеалист и много непрактичен човек, описва по най-реалистичен начин своята младост по Мисисипи в много от книгите си.


Без планети в елемента Огън

Казано е с тези две думи. На тези индивиди определено им липсва искра. Те показват малко или никакъв ентусиазъм. Могат да бъдат много отговорни, практични, амбициозни, интелигентни, интелектуални и всичко друго, което техният хороскоп обещава, но им липсва точно този плам. Мотивацията не идва нито от желанието за развитие (Лъв - Стрелец), нито от вътрешния импулс да опитат и да дръзнат (Овен), а по-скоро изниква от нуждата или желанието да успеят. Ученият Луи Пастьор служи като добър пример.
Ако планети в огнения елемент липсват, но домовете на живота са заети, част от огненото чувство присъства, но не така очевидно. Спомнете си Джак Бени, пионер в този тип комедия, може ли да забравите това прелестно безизразно лице? Актрисата Мерл Оберон с нейното красиво, но почти безизразно лице попада в същата категория. Други примери са актьорът Винсент Прайс, президентът Франклин Делано Рузвелт и големият бейзболист Бейб Рут.


Без планети в елемента Въздух

Когато няма планета в елемента въздух и домовете на взаимоотношенията не са заети, сензорните и ментални способности липсват или са затормозени и акцентът е в друга посока.
Тъй като въздуха се счита за елемент на комуникацията (Близнаци - Меркурий), тези личности трябва да намерят абсолютно различен начин на комуникиране, като използват своя талант или потенциал, за да изразят себе си. Въздухът е свързан със способността за разсъждаване, разбиране на абстрактните понятия, отстраняване на емоциите и изправяне срещу фактите, обективност (Водолей - Уран). Въздухът също показва как общуваме с останалите (Везни). Ако тези способности липсват, тогава емоциите могат да надделеят или трябва да бъде намерен някакъв друг начин. Хелън Келър е доста драстичен пример в това отношение. Тя няма планети в елемента въздух в своята карта и само една планета (Плутон в 7-ми дом) в дома на взаимоотношенията. Въпреки нейната неспособност да вижда или чува (сетивно възприятие), тя е успяла да стане модел на хората с недъзи по целия свят. Художникът Винсент Ван Гог е друг пример за индивид без планети в елемента въздух и без планети в домовете на взаимоотношенията.
Без планети в елемента въздух, но със заети домове на взаимоотношенията, е хороскопът на Едгар Кейси. Този пророк се е научил да вижда хората не такива, каквито са, а такива каквито са били. Друг добър пример е актьорът Марлон Брандо, който с неясния си говор създава нов стил за комуникиране, превръщайки своята твърде неразбрана дикция в мода. Други примери са актьорът Дъстин Хофман* проповедникът Джим Джоунс и писателят Клифърд Ървинг.


Без планети в елемента Вода

И без планети в домовете на края показва личност, която няма сензитивността или способността да чувства проникновено и интуитивно. Обикновено това е някой, чийто емоции са добре контролирани, който не се влияе от своята среда и по принцип не издава настроенията си. Всяко човешко същество притежава чувства, също и хората, които нямат планети в елемента вода, но те изразяват своите чувства на различно ниво. Тяхната мотивация няма да бъде нито в грижовността (Рак) или дълбокото чувство (Скорпион) или в интуицията (Риби), някои други елементи надделяват. Композиторът Лудвиг Ван Бетовен е бил такава личност. Този, който е запознат с неговия живот, разбира, че той е бил много непривлекателен човек. Едно прилагателно, което се използва в почти всички биографии за него е "безчувствен" (липса на чувство - липса на вода). Той се е считал за груб, избухлив, мнителен и нетактичен. Имал е малко приятели и твърдял, че предпочита да бъде сам. Но липсата на чувствителност към хората най-вече се компенсира с неговото творчество и със способността му да чувства чрез музиката. Съзидателността на огъня (той има стелиум в Стрелец) надделява и той ще остане в историята като един от най-великите музикални гении. Без планети в елемента вода, но с планети в домовете на края са актрисата Марлене Дитрих и боксьорът Мохамед Али. И двамата изглеждат хладни, разсъдливи и не емоционални. Все пак всички, които познават любовта на Марлене към нейната дъщеря и нейното влечение към дома, разбират, че силния 4-ти дом действа. Наблюдавайки Мохамед Али, можем да почувстваме, че зад фасадата на "Аз съм най-великият" стои едно тревожно и даже емоционално човешко същество. Други примери са издателят Бенет Сърф, Морис Шевалие, сенатор Маргарет Чейс Смит, оперният менажер Рудолф Бинт и диктаторът Адолф Хитлер.
Един от най-интересните феномени при липсата на планети в някой елемент е да се открие, че липсващият елемент заема Асцендента. Тази прекалена компенсация изглежда абсолютна и цялата външна личностна изява (Асцендент), начина по който ви виждат хората, се представя от този елемент. Като пример в това отношение може да служи мултимилионерът Ж. Пол Гети, който няма планети в елемента вода, но е с Асцендент в Рак. Без съмнение той стъпва здраво на земята, той най-добре знае какво да прави с парите и как да направи много от малко. Наполеон Бонапарт няма планети в елемента въздух, но има Асцендент във Везни и е типичният за Везни стратег, човекът който води война, за да балансира везните, който отчаяно се нуждае да предаде своите идеи и убеждения под формата на Наполеоновия кодекс, човекът който се нуждае от двама, трима или четирима партньори, с които да контактува едновременно. Други добри примери са комикът Фани Брайс, без планети в елемента огън, но с Асцендент в Лъв. Диетологът Адел Дейвис, без планети в елемента земя, но с Асцендент в Козирог и двамата художници Тулуз Лотрек и Жорж Брак, без планети в елемента вода, но с Асценденти, съответно, в Скорпион и в Риби.

Папка: Изключения | Добавил: Пим (05.04.2009)
Разгледан: 4154
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.236.47.240