Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


10:52
03.02.2023
Петък
3.236.47.240


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Изключения


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Неаспектирани Планети

Напълно неаспектирани планети е почти невъзможно да се намерят; обаче планета при която липсват т.н. главни аспекти (съвпади, опозиции, квадратури, куинконси, тригони или секстили) съществува и когато това е така, общият модел е много интересен. Не си правете извода, че такава планета е слаба, защото не се интегрира с останалата част от картата; точно обратното, тя действа два пъти по-силно, като че ли компенсира факта, че стои сама. Това солово изпълнение понякога може да бъде изтощително, но никога не е досадно! Много зависи от това какво от планетата не е аспектирано, знака в който се намира или дома, който заема.

Слънцето

Представящо вашата индивидуалност, вътрешния Аз, сърцето на картата, без аспект към другите планети, ще се прояви по няколко начина, всеки от тях е много важен, защото това е Твоята вътрешна същност, за която говорим. Ако Ти застанеш до себе си, сам и каквото и да направиш е без затруднение или без да се тревожиш за другите, тогава другата част от теб - мисли, чувства, амбиции, партньори, семейство - ще бъдат различни. Вътре в себе си може да бъдете това, което Слънцето желае да бъдете. Може да работите усърдно за това, но то ще бъде относително лесно, защото никой и нищо не може да ви спре. Кралица Елизабет, която дръзна да бъде човек, въпреки че е кралица, беше независима, "Ще правя каквото си искам", актрисата Миа Фароу, момичето жокей Робин Смит Астер, първа нарушила табуто, и художникът Винсент Ван Гог, са добри примери.


Луната

Показва вашите емоции, чувства, потребности навици и инстинкти. Когато не е аспектирана, ако останалата част от картата потвърждава това, може да се стигне до огромен световен успех. Нищо не застава толкова много на пътя ни, както емоциите. Те ни пречат да мислим ясно от проявата на нашата любов и привързаност до страха да не бъдем отхвърлени и от преследването на нашите цели до страха да не нараним другите или да не се провалим в много други неща. Разбира се, като не се обвързваме емоционално можем да пропуснем най-важния аспект на живота - а именно, истинската връзка с някое друго човешко същество. Обаче всички практични области на живота ще бъдат много по-лесни за осъществяване, без емоционални травми и безпокойства. Луи Пастьор, великият френски учен, е имал неаспектирана Луна в Близнаци в своя осми дом. В неговия случай останалата част от картата му потвърждава импулса към конкретни постижения и способността да успява, тъй като има шест планетен стелиум в Козирог в неговия трети дом, управляван от Сатурн в Телец, който е в тригон с този стелиум. Бейзболната звезда Вайда Блу е друг пример.


Меркурий

Представя вашата способност да разсъждавате вашия ум, интелектуален импулс и начин на изразяване. Когато Меркурий е неаспектиран, целият мисловен процес се разсейва от останалата част от хороскопа или от вас. Може да се превърнете във вързоп от емоционално неблагополучие, изоставен в ъгъла, със сълзи на очи, докато вашият ум каже, "Ха така! Какво правиш, седейки и плачейки?", останал напълно неангажиран с вашето нещастие или самосъжаление. По средата на романтичното приключение или по време на дълбок сън, умът никога не спира да работи и винаги ви дърпа в ментална посока. Ако Меркурий е в един от рационалните или ментални знаци, посоката ще бъде логична, хладна и разсъдлива.
Ако е в подвижен знак, понякога може да ви дойде твърде много да се справите и вие или издухвате вашата собствена купа (със сено), или страда нервната ви система. Тези личности могат да извлекат голяма полза от медитация или Йога, които дават възможност на ума да се отпусне от време на време. Прочути личности с неаспектиран Меркурий са Мария Монтесори, възпитател, с Меркурий във Везни в десети дом и комикът Джонатан Уинтърс с Меркурий в Стрелец в пети - домът на творчеството. За да илюстрираме хороскоп, където неаспектираният Меркурий подсилва ума. Ганди, обичайно познат като "Махатма", има неаспектиран Меркурий в Скорпион в 1-ви дом; това ни помага да разберем невероятната способност, която притежава, да постави ума над материята, да остане жив въпреки суровите условия в затвора, неговите безкрайни гладни стачки и въпреки всичко това е бил в състояние да води Индия към независимост, със спокойствие и мъдрост.

Венера

Планетата на привързаността, ценностите и социалния импулс, когато й липсва, способността да се интегрира, може да поеме по един от следните два пътя. Човек може да преследва своите цели, без да се нуждае от обич и привързаност, необвързан и самостоятелен (подобно на неаспектираната Луна), но по-силно изразено, тъй като емоциите са до известна степен прикрити, докато ефектите са видими във външния модел на поведение. Другият път е, когато личността може да чувства постоянна нужда да дава и да получава любов, но в същото време независимо колко дава или получава, се чувства отбягвана, нежелана и самотна.
Ние разполагаме с примери за двата типа сред известните личности. Например един Мики Руни с Венера във Везни, той непрекъснато сменя партньорите си, за да се чувства обичан; Сами Дейвис, с Венера във Водолей в своя единайсети дом, дори сменя религията си, за да бъде част от своите приятели; един Жан Клод Кили, известният френски скиор и атлет, с Венера в Дева в своя втори дом, самомнителен и самодоволен със собствена ценностна система - най-вече пари.

Марс

Символизира енергията, импулса, действието и предприемчивостта. Когато тези качества се разгръщат самостоятелно, се получава пресилване. Индивидът ще живее прекалено интензивно и по този начин ще се изразходва много бързо. Когато Марс е в пасивен знак, това е благоприятно. Такива хора са изследователи, пионери, изобретатели и хора на крайностите, които могат да уплашат другите със своята енергия. Роалд Амундсен (изследователят) е един добър пример. Също и лидерът на мнозинството в Сената, Хауърд Бейкър, който използва своя неаспектиран Марс в Скорпион в седми дом да въздейства на другите и да ги убеди в правотата на собствените си възгледи. Той е известен като неуморим и усърден служител, който неотстъпно следва своите задължения в Сената.


Юпитер

Сега се преместваме от личностните планети в една по-обща област. Юпитер и Сатурн стоят между личностните и трансцендентални планети, между мотивираното от самия човек действие и абстрактната и обективна сфера. Въпреки това Юпитер представя един фактор от живота, който е важен за личностното израстване, а именно способността да разширява и използва висшето съзнание в такива насоки, като идеи и идеали, философия и религия. Когато Юпитер е неаспектиран, личността формира своите убеждения и мислени образи още в ранна възраст. Той може да изглежда необикновен в очите на връстниците си, дори ексцентричен, особено поради това, че сякаш не го е грижа какво мислят другите. Ако неговият хороскоп показва амбиция и има желание да се развива, той ще го осъществи на своя глава, независимо от морала и нравите, характерни за това време. В карта, която иначе е добре интегрирана, това може да означава завладяващ индивид, който има нови идеи, които да предложи на жадния за това свят. Обаче в един труден хороскоп (с неблагоприятни аспекти?) това може да доведе до крайности, характерни за Юпитер, зависещи от неговото разположение. Погледнете хороскопа на убиеца Ричард Лоеб, където влиянието на Юпитер в Телец в единайсети дом е използвано неправилно. Като контраст служи Оскар Уайлд с Юпитер в Овен в неговия седми дом. Уайлд може да е бил краен, но поне е предоставил на човечеството превъзходни литературни произведения, както и поетът хуморист Оден Неш.


Сатурн

Въпреки че не е персонална планета, е много важна за хороскопа. Тя представя импулса за сигурност и безопасност; дава чувството на отговорност; подклажда нашата амбиция и подтиква егото; тя е учителя и наставника, от когото се нуждаем, за да не престъпим нашите граници. Когато е неаспектиран, Сатурн може да направи индивида твърде взискателен; нищо не е достатъчно добро, независимо от нашата усърдност. Резултатът от това може да бъде едно много самотно човешко същество, толкова дисциплинирано, че животът не му предлага радости или удоволствия, само работа и задължения. Ако останалата част от картата е благоприятна, Сатурн става полезен насочвайки личността и това може да се интерпретира като благоприятно, но в един чувствителен и напрегнат хороскоп, надменният Сатурн може да бъде твърде труден за овладяване. Сенатор Тед Кенеди има неаспектиран Сатурн и самият той и неговото семейство предявяват големи изисквания към него. Така че понякога, той се опитва да избяга, но никога за дълго, тъй като Сатурн винаги го призовава обратно към дълга.


Уран, Нептун и Плутон

Тези три трансцендентални планети не могат да бъдат интерпретирани в същия дух като нашите предишни интерпретации. Човекът се формира най-вече от събитията в неговите ранни години. Детството, околната среда, отношението на родителите, братята и сестрите - всичко това са определящи фактори, които оказват влияние върху нашето поведение в късните години. Уран, Нептун и Плутон са много далече от Земята, много безпристрастни, абстрактни планети и като деца ние не можем да влезем в синхрон с техните вибрации - дори несъзнателно. Дори детето Водолей ще бъде по-скоро повлияно от Сатурн, детето Риби от Юпитер, а детето Скорпион от Марс, отколкото от техните съвременни господари. Каквото и влияние да имат тези планети, то като че ли е на вай-ниското еволюционно ниво. Част от силата на Плутон се предава на детето Скорпион, детето Водолей би могло да бъде малко по-оригинално или непримиримо, отколкото личността управлявана, от Сатурн, а детето Риби - с по-богато въображение и по-замечтано или поне така изглежда.
Така, тези планети, самотни в неаспектирани, ще влияят само върху късната част от живота, след като основната личност е формирана. Неаспектираният Уран дава възможност на личността да ползва своята уникалност, която вече е развил през своя живот като възрастен и която му помага да изпъкне като различен или особен в някой етап от живота. Например генерал Шарл де Гол, епископ Джеймс Пайк, тенорът Енрико Карузо, работническият лидер Джеймс Хофа и актрисата Сали Фийлд.
Нептун дава някаква творческа нагласа, духовност или артистична способност, станала вече очевидна и това може да привлече вниманието върху индивида, когато той започне да се синхронизира с него (Нептун). Певецът Франк Синатра, астрономът Йоханес Кеплер и актьорът Роди Макдоуол са някои примери в тази насока. Вижте картата на Синатра на страница 109. Плутон, планетата на трансформацията, е също планетата на масите, масовия призив за добро или лошо и ако индивидът осъзнае силата на Плутон, той ще започне да се отличава от тълпата като някой, на когото трябва да се обърне внимание, както при президентите Джон Ф. Кенеди и Джералд Форд.

Папка: Изключения | Добавил: Пим (02.04.2009)
Разгледан: 5501
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.236.47.240