Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


09:40
03.02.2023
Петък
3.236.47.240


Онлайн: 5
Гости: 5
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Изключения


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Липса на точен аспект

Планета, която няма квадратури, опозиции, съвпади, куинконси, тригони или секстили е лесно да се открие в аспекториума на вашия хороскоп, фактически тя изпъква. Тази липса на точен аспект не е толкова важна в случай на тригони или секстили, но човек без квадратури или опозиции определено ще чувства липсата. Понякога, когато нещо липсва в хороскопа, ние го усещаме. Основният въпрос е, дали имаме възможност да заместим тази липса с нещо друго? Можем ли все пак да се справим въпреки тази липса?

Липса на Квадратури

Ако се върнем в основата на някой аспект и ползваме картата за ориентир, ние разбираме, че квадратурата е аспект между Овен и Рак или Козирог. Огненият "Аз", насочен от Овен, е разположен точно на 90 градуса срещу спокойния и воден Рак. Но какво прави водата с огъня? Тя го потушава. Как се чувства един Овен, когато някой се опита да го елиминира? Той полудява, достатъчно луд, за да направи нещо срещу това. Какво да кажем за тихия, земен, но амбициозен Козирог разположен срещу разгорещения и вироглав Овен? Какво прави земята с огъня? Същото като водата - потушава го като се опитва да го задуши. И отново Овен си мисли, че е най-важният и най-добрият от всички знаци, в края на краищата той е номер 1 в зодиака и чувства, че трябва да се съпротивлява или ще бъде потушен. Ето защо квадратурата се проявява с толкова много напрежение и предизвикателство и затова се нуждаем от квадратури, за да направим нещо със собствени сили, да се борим за оцеляване, дори да преодолеем мощното влияние на нашите планети, астрологически представени от 4-ти и 10-ти дом, домовете на Рак/Козирог Ако няма квадратури в картата, човекът не осъзнава липсата им; в действителност тези хора могат да имат труден живот, точно като всеки друг, но те ще ви кажат как всичко е просто перфектно, животът е хубав и да се живее е забавно.
Напрежението и опасенията, които другите вътрешно чувстват, като че ли отсъстват. Тъй като няма квадратура, която да ги подтиква да преодоляват пречките, те избират да пренебрегнат всички трудности и щастливо да живеят със статуквото. Съществува само един проблем, когато истинските проблеми започнат, те не знаят как да се справят с тях или избягват да приемат своите чувства. Те не са свикнали да се борят или открито да застанат срещу проблема и ако тяхната карта не предлага други силни точки (съвпади и/или опозиции), те може да не постигнат много в този живот. Някои известни (или неизвестни) хора в чиито рождени карти липсват квадратури са лейтенант Калей от военното разузнаване, при когото липсват и квадратури и опозиции, авиаторът Чарлз Линдберг, поетът Оден Неш, блестящата Марлене Дитрих и оперният импресарио Рудолф Бинг.


Липса на Опозиции

Връщайки се на картата, ние виждаме първият във всичко, ориентиран към себе си Овен, който се опитва да каже на света, че не се нуждае от никого, докато един ден не осъзнае, че неговият огън не може да се разгори, ако въздухът на Везни не го разпали. Той може да добие много сила и да провокира Везни да разгори истинска огнена стихия, но накрая Овен ще осъзнае, че няма човек, който да е остров - тъй като в края на краищата Овен е представен от Марс, а Везни от Венера, а какво по-забавно от съчетанието на Марс с Венера. Затова опозициите ни учат да бъдем наясно с другите и правейки това, също да сме наясно със своите собствени нужди.
Овен се нуждае от въздуха на Везни, но Везни се нуждае от топлината на Овен. Овен се нуждае от Везни, за да добави една изтънченост и стил към своята доста агресивна природа. Везни се нуждае от Овен, за да премахне своята флегматичност и заедно те могат да извличат полза от своите полюси. Когато няма опозиция, необходимостта на индивида да бъде съзнателен, нуждата да контактува с другите не е вътрешно залегнала и трябва да бъде научена по трудния път на опита. Но тъй като тези хора не осъзнават, че не отделят достатъчно време за контакти, те наистина си въобразяват, че отлично разбират другите, бизнес или брачните си партньори. Когато внезапно се изправят срещу факта, че нещо не е наред, не знаят за какво говори партньора. Тъй като често се разпалват, те вероятно се плашат от осъществяване на по-близки взаимоотношения тъй като "Никога не се получава". Както винаги, търсете компенсиращи фактори, като силни квадратури, които да подтикнат тези хора да се изправят срещу себе си и своите слабости. Фани Брайс, така умело портретирана от лишената от опозиции Барбара Стрейзанд в "Смешното момиче" и "Забавната дама", служи като един добър пример. Други примери са актьорите Монтгомъри Клифт и Дъстин Хофман, авторът и лекторът Хелън Келър, атеистката Маделин Мъри О`Хеър, секретарят в Белия дом Хамилтьн Джордан и диктаторът Бенито Мусолини.


Липса на Съвпади

Има много карти без съвпади. В някоя карта, в която планетите са широко разпръснати, няма да има съвпади. Този тип хороскопи могат да покажат една всестранна личност, която затваряйки едната врата отваря следващата. Съвпадът символизира импулса и действието, характерни за двете планети разположени в Овен в първи дом. Ако това чувство липсва, човек може да разпръсне енергиите си или да бъде твърде многоаспектен.
Все пак точната квадратура може да компенсира липсата. Актрисите Нина Фох и Миа Фароу, пианистът Игнац Падаревски и актьорът Клинт Истууд.


Липса на Куинконси

В картата куинконсите се свързват с отношението на Овен към Дева или Скорпион. Овен е активен, кардинален и огнен знак, Дева е пасивна, променлива и земна, докато Скорпион е пасивен, неподвижен в воден. Всичко е различно, няма едно нещо между тези знаци, което да е общо, затова те намират за определено трудно да контактуват едни с други, да разбират взаимно своите нужди и желания. Отново Овен е в защитна позиция, защото земята в водата застрашават неговия огън. Но аспектът не е под прав ъгъл, затова заплахата е повече психологическа (8-ми дом на Скорпион) или ментална (6-ти дом на Дева).
Нашите известни думи за куинконсите са "приспособяване", когато енергията им се използва позитивно и "компромис", когато се използва негативно. Хората без куинконси в картата не знаят дори какво е чувството, когато се нагаждаш към нуждите и желанията на някой. Те могат да изпаднат в обичайния дискомфорт, като че ли знаят, че нещо се очаква от тях, но не знаят точно какво, защото основно мислят за своите собствени чувства. Някои добри примери могат да бъдат френският певец Морис Шевалие, пророкът Едгар Кейси, актьорите Монтгомъри Клифт и Орсън Уелс, авторът Джес Стърн и режисьорът Алфред Хичкок.


Липса на Тригони или Секстили

Рядко ще се намери хороскоп, в който да липсват едновременно тригони и секстили. Много карти нямат едното или другото, така че тази липса може да се компенсира. Така наречените неблагоприятни аспекти ни дават тласъка, който ни е необходим, докато тригоните дават една лекота и плавност, а секстилите дават възможност да се използват благоприятно неблагоприятните аспекти. Секстилите и тригоните служат като добри отдушници на напрежението, проявено чрез неблагоприятните аспекти, затова когато липсва едното или другото индивидът трябва да работи малко повече, за да успее, разбира се, ако не липсват и двата вида аспекти; тогава компенсиращи фактори лесно се намират. Ако и секстилите и тригоните липсват, напрежението и предизвикателствата могат да станат твърде много и тогава човек се предава и не прави нищо или се опитва да намери друг лесен начин, който понякога може да означава отдаване на престъпни действия. Някои известни личности, на които липсват тригони са поетесата Емили Дикинсън, авторът Симон дьо Бовоар, актьорът Кийнън Уин, композиторът и актьорът Ноел Коуърд. Примери за липсващи секстили са авторите Скот Фицджералд, Ан Мороу Линдберг и Гертруде Щайн, боксьорът Мохамед Али, кралиците Елизабет Английска и Беатрикс Холандска, както и бившият съветник на Белия дом Джон Дийн.


Папка: Изключения | Добавил: Пим (01.04.2009)
Разгледан: 2726
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.236.47.240