Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


09:13
03.02.2023
Петък
3.236.47.240


Онлайн: 3
Гости: 2
Потребители: 1
INANA


 Пими ® » Астрология » Натална » Интерпретации


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Парамханса Йогананда

Тук имаме пример за това как рождената карта с възлите може да доведе енергията до една по-висша форма на земен живот.

Северният възел в Телец винаги е показател за съзидание. Докато много индивиди избират физическия път, Йогананда се е настроил към най-фините лъчи на съзидателната любов в Телец. Като мистичен (Уран в съвпад с Южния възел в Скорпион) и духовен учител, той е достигнал до сърцата на всички онези, които се стремят към истината по цялата земя.

Интересно е да се отбележи, че неговият живот като йога, който е толкова противоположен на американския начин на живот, също проличава на картата. Неговото Слънце в Козирог е в точна опозиция на Слънцето в картата на Америка, както и неговата Луна в Лъв е също в опозиция на американската Луна. И Йогананда и САЩ имат Сатурн във Везни, което бележи една кармична мисия, водеща към успокоение.

Целта на Гуру е била да дойде в Америка и да засее нови семена (Марс в Овен) на духовен стремеж (Юпитер в Овен) в една земя, която вече е била засята с твърде много себичност.

Разчитайки схемата, на големия мистик, ние трябва да разбираме по различен начин значението на възлите, тъй като такава душа вече е пренесла някаква негативна карма от предишни въплъщения. По този начин Южният възел се превръща в улицата или канала, по който цялата мъдрост и знание на вселената, получени в минали животи, могат да бъдат пренесени и използвани в настоящето въплъщение.

Йогананда е достигнал нивото на осъзнатост, когато е могъл да види настоящия си живот като една перла от огърлицата на Вечния Живот. Така ние виждаме Южния възел в Скорпион не като остатък, който трябва да се елиминира, а по-скоро като символ на строителните блокчета от минал живот, върху които сегашният Северен възел в Телец е трябвало да бъде положен като крайъгълен камък.

Посредством съвпада Уран-Южен възел, който е в Скорпион, Йогананда влиза в това въплъщение, след като вече е постигнал мистичните тайни на вътрешното зрение на най-високите нива на преобразование на съзнанието в Скорпион.

Посредством Северния възел в Телец той представя своята мъдрост с елементарна простота, какъвто винаги е бил модела на великите учители преди него. Неговото собствено обучение следва една традиционна линия (Слънце в Козирог) и все пак той въвежда нова концепция за Бога в западния свят.

Големия тригон между Юпитер, Луна и Меркурий поставя ударение върху Луна в Лъв. Меркурий е в деканата управляван от Лъв в Стрелец, докато Юпитер е в деканата управляван от Лъв в Овен. Самата Луна, която символизира Майката, е поставена в знака на Бащата. Живеейки това въплъщение в мъжко тяло, Йогананда е бил насочен да осъзнае колко важно би било за всички мъже на света да могат да видят Бога като Божествената Майка. Той е знаел, че това би дало възможност на мъжа да развие най-висока чувствителност към женските принципи за това, че съзидателната любов и състраданието са над всичко!

Неговата собствена любов е била толкова голяма (Венера в Стрелец, Венера управлява знака, в който се намира Северния възел), че е било невъзможно да я задържи вътре в себе си. В продължение на 32 години той лично предава своето учение на над 100 000 души.

Физическият материализъм, толкова обичаен за Северния възел в Телец, се проявява чрез ашрамите, лечебните центрове и уединените места, които Йогананда установява. Той е бил насочен да направи това, така че дълго след като приключи неговия физически живот светът да може да чувства все още силата на посланието му.

Този хороскоп е чудесен пример за това как чистата наука астрология е все още в своето детство. Ако някой се опита да интерпретира според възприетите сега стандарти, текстът може би ще бъде следният:

Венера в Стрелец в опозиция с Нептун в Близнаци показва непостоянството в любовта плюс душевен смут. Меркурий в падение в Стрелец в тригон с Юпитер в Овен показва склонност към прибързани заключения и разпиляване на енергията в области, нямащи връзка помежду си.

Луната в Лъв показва твърде силно его, потискано от една властна майка. Трябва да се добави, че това е един от индикаторите за алкохолизъм, Марс в съвпад с Юпитер в Овен дава егоизъм, докато Слънце в Козирог превръща цялата карта в отрицателна.

Докато всяко от тези изявления се излага като емпирично вярно за голям брой хора, нито едно от тях няма да бъде точно в случая.

Съществуват души, еволюирали до по-висша степен на астрологично тълкуване и Йогананда е един от тях. При пълно господство над емоционалното равнище, няма астрологично изявление, базиращо се на персонификацията, което да е приложимо. Когато големият мистик напуснал физическото си тяло за последен път, наблюдатели забелязали, че повече от 20 дни нямало и най-слаби признаци за гниене на тялото. Йогананда е овладял физическото ниво!

Няма ограничение за извисяването, което Южният възел в Скорпион е можел да постигне в минали въплъщения. Трябва да се добави, че Северният възел в Телец символизира Окото на Просвещението в тялото на Бог.

Папка: Интерпретации | Добавил: Пим (05.08.2009)
Разгледан: 2372
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.236.47.240