Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


09:51
03.02.2023
Петък
3.236.47.240


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Интерпретации


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Неподвижни Звезди

Понятието Неподвижни звезди е било измислено преди хиляди години, за да разграничават тези небесни тела от онези, които били наричани Бродещи звезди, които днес познаваме като планети. Терминът неподвижен като че ли е приложим и днес, тъй като разстоянието от Земята до най-близката звезда е толкова далечно, че изглежда като че ли са неподвижни или фиксирани в техните небесни позиции. В действителност те се движат, но не с повече от минута за всяка година, така че повечето от тях се нуждаят от повече от петдесет години, за да променят позицията си или да напреднат с един градус. Според някои древни учения, на Неподвижните звезди се приписва собствено влияние, когато са в съвпад с планета, Асцендента или Медиум цели. Тяхното влияние е по-слабо, когато са в опозиция. Допустимата орбиса трябва Да е до ±1° максимум. Тъй като говорим за учения съществували приблизително преди 150 г. пр. Хр., всички качества приписани на различните звезди са доста ужасяващи, тъй като висшите жреци (посветени) държали в подчинение хората и кралете чрез страха. Както всичко друго в астрологията, тези страховити думи трябва да бъдат приемани с известен скептицизъм и би трябвало да бъдат преведени на съвременен език и пропити с по-психологично и хуманно звучене.

Да дадем няколко примера, които ще обяснят какво имаме предвид:

Алгол е на 25° Телец 47' и е известна като най-зловредната от всички неподвижни звезди. Някои от нейните ключови думи са: "Злият, насилие, инциденти с гърлото и врата, удушване, обезглавяване". Това е, меко казано, един доста страховит език! Ние знаем за едно дете което е родено, когато Марс е бил на 25° Телец 10', или в съвпад с Алгол. По време на неговото раждане пъпната връв се увила около вратлето му; докторите веднага забелязали това, направили инцизия и спасили едно живо и здраво дете. В древни времена това дете вероятно е щяло да умре от удушване; в съвременния свят това не би станало. Човек с Медиум цели на 25° Телец и известен като "изгубващ" главата си, когато има проблеми с бизнес дела.
Друга доста ужасяваща Неподвижна звезда е Плеяди (известна също като Ридаещите сестри) е на 29° Телец 36'. Ние познаваме много хора, които имат планети на такъв градус, и все пак никой от тях не е бил въвлечен в "насилие, ослепяване или инциденти", както предвещават ключовите думи, но сме забелязали, че много от тях плачат при най-малкия повод!
Да продължим със щастливите Неподвижни звезди, като Бетелгейзе, Спика и Арктур, обещаващи почит, богатство, слава и вдъхновение. Това също е преувеличено. От всички хора, които знаем че имат съвпад на планети с една или повече от тези обнадеждаващи звезди в хороскопа си, никой не е постигнал слава, само един е богат и само няколко са вдъхновени. Но всички те като че ли излизат невредими от трудни ситуации. Тези щастливи звезди като че ли предлагат определен вид защита. Неподвижните звезди изглежда, че подчертават качествата, които вече са очевидни в хороскопа; те не променят основния смисъл на хороскопа. Те може да ги подсилват или отслабват, което зависи от природата на определената звезда. Вие може да разчетете всяка рождена карта без никога да използвате неподвижни звезди, но като ги използвате, може да получите допълнителен поглед, да добавите друг нюанс към вашето тълкуване.
На страница 332 е списъка на по-забележимите Неподвижни звезди. Има много повече, разбира се, и ако желаете повече информация, тези книги ще ви я осигурят. Неподвижни звезди от Вивиан Робсън; Силата на неподвижните звезди от Джоузеф Ригор. За да представим как някои от неподвижните звезди могат да действат в хороскопа на Уолт Дисни, ние взимаме неподвижната звезда Бунгула съвпад с Меркурий, Вега съвпад със Сатурн и Алтаир съвпад с Венера. Спомнете си, че Дисни е роден 1901 и неподвижните звезди са били с 1°10' по-назад, отколкото са сега. Аналитичността и философските наклонности, които дава Бунгула в съвпад с Меркурий, също и способността да разсъждава, със сигурност са добавени към умствения подход на Уолт Дисни. Неговите филми, преднамерено проектирани за деца, са изпълнени с поуки и философия. Практичността и щедростта, давани от Вега съвпад със Сатурн (който управлява неговия 5-ти дом на творчеството) също са доста очевидни. Повече от сигурно неговите творчески усилия, определени от Венера в 5-ти дом, показват смелост и увереност, дадени от Алтаир. Моля запомнете, че това са допълнителни нюанси, които ако не се проявяват в рождената карта, трябва да се приемат скептично. В случая на Дисни те служат да потвърдят факторите, които вече са открити по рождение. И така, неподвижните звезди самостоятелно не са достатъчни, за да удостоверят инциденти, насилие или почит и богатство. Но ако това е видно в рождения хороскоп, фиксираната звезда ще даде допълнително потвърждение - и както знаете, в астрологията всичко би трябвало да се потвърждава повече от един път, за да бъде истински ефективно и смислено. Обзорен въпрос: Моля ви, определете местонахождението на важните неподвижни звезди в картите на Джоан Съдърланд и Фара Фосет, след което ги интерпретирайте накратко. За нашите отговори, направете справка с приложението на страница 366.Папка: Интерпретации | Добавил: Пим (05.01.2009)
Разгледан: 4947
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.236.47.240