Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


11:07
02.02.2023
Четвъртък
3.235.25.27


Онлайн: 56
Гости: 56
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Интерпретации


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Интерпретиране на рождена карта

В уроците от 1 до 4 вие научихте най-основните принципи на астрологията: зодиакалните знаци, планетите, домовете и как всички те са групирани заедно по сходство. Ако разберете тези принципи и ключовите думи са станали част от вашето подсъзнание, почти няма да имате затруднения при изучаване на другите техники и допълнителни тънкости, които са част от интерпретацията на хороскопа. Логиката, обикновения усет и познаването на човешката природа ще ви помогне в интерпретирането на хороскопа, ако сте схванали значението на тези основни принципи.
Значенията на знаците, планетите и домовете са астрологични думи и ние сега имаме намерение да се научим да ги подреждаме заедно, за да съставим прости астрологични изречения. При изучаването на един език съществуват определени правила за конструиране на изреченията, в случая астрологични изречения.

ИЗПОЛЗВАНЕ НА КЛЮЧОВИТЕ ДУМИ В ИНТЕРПРЕТИРАНЕТО

 

Както беше обяснено в урок 1, кръга в астрологията започва с Овен на върха на първи дом, Телец на върха на втори дом и т.н. Така Слънцето в първи дом винаги ще отразява някои качества и черти на Овен независимо от знака, в който Слънцето действително е разположено. Важно е да запомните това правило.
За да илюстрираме това, нека да вземем един пример - Слънцето в Рак в първи дом. Ключовата дума за Слънце е вътрешния Аз. Някои ключови думи за Рак включват предан, майчински, семеен и чувствителен. Ключовите думи за първи дом включват идентичност, самоличност и себеизразяване. И накрая ключовите думи за Овен, естествения знак за първи дом, включват динамичен и активен. Тези ключови думи могат да бъдат поставени заедно, за да съставим едно астрологично изречение:
Преданият майчински вътрешен Аз(Слънце в Рак) ще бъде изразен по един активен и динамичен начин(1-ви дом в Овен).

Ето един друг пример: Луна в Близнаци в пети дом. Важни ключови думи за Луната са емоции и инстинкти; някои ключови думи за Близнаци включват променлив и литературен; ключовите думи за пети дом включват творчество и любовта, която давате; докато ключовите думи за Лъв, съответстващия знак на пети дом, включват творчески и щедър. Интерпретирано астрологически, вие можете да кажете:

Емоционално(Луна) многостранни(Близнаци), вие давате щедро любов(5-ти дом).

Или: Вие сте инстинктивен и съзидателен (Луна в 5-ти дом) в литературните занимания(Близнаци).

Сега нека да разширим концепцията: Венера в Козирог в девети дом (чийто съответстващ знак е Стрелец). Козирог е отговорен и предпазлив; Стрелец е либерален и оптимистичен; Венера представя обичта и морала; а девети дом представя философията и стремежите. Така можем да се досетим, че тези индивидуални стремежи и философски подход ще бъдат разумни, но естественият оптимизъм на Стрелец ще освободи разсъдливата природа на Козирог.
След като разберете защо позицията на една планета в дома модифицира природата на знака, в който се намира планетата, вие ще разберете също защо една планета действа различно в зависимост от вида на дома, в който се намира. Например човек със Слънце в Телец (фиксиран знак), поставено в падаш дом ще бъде по-адаптивен и по-малко инат от човек, чието Слънце в Телец попада в следваш дом. Падащите домове съответстват на променливите знаци, а следващите домове съответстват на фиксираните или неподвижни знаци. Ако същото това Слънце в Телец беше в ъглов дом (отговарящ на кардиналните знаци), индивидът можеше все пак да бъде упорит, но щеше да загуби част от издръжливостта и стабилността си и щеше да се превърне повече в инициатор.


Вие ще си спомните от урок 4, че извлякохме аналогия между планетите и театралната трупа. Трупата не се променя; Например Слънцето, винаги е вътрешната самоличност, сърцето на хороскопа и създателя на живота.


Знаците са ролите, които тази трупа играе и те изобщо не се променят; Телец винаги е Телец и запазва основния характер на този знак.
Обаче домовете са разнообразните декори, където трупата изпълнява своите роли и те могат да се изменят значително. Те се подреждат от открития Аз на първи дом към притежателното мой на втори дом към общителното ние на седми дом и т.н. през кръга.

 

ИНТЕРПРЕТАЦИЯ НА ХОРОСКОП - ОБРАЗЕЦ

 

Фигура 7 е рождения хороскоп на Франклин Делано Рузвелт. Той е роден на 30 Януари, 1882 в 20:41, източно-стандартно време в Хайд Парк, Ню Йорк.


Нека първо да погледнем общо неговата карта. Важно е да видим картата като цяло, преди да започнем да я разделяме. Забележете, че Рузвелт има седем планети над и три планети под хоризонта (виж числата в кръгчетата в центъра на схемата). Така можем да заключим, че този човек притежава много екстровертни и обективни качества. Той също има три планети на изток и седем планети на запад от меридиана. Така ние можем да заключим, че неговият живот е обвързан тясно със съдбите на другите.


Ако погледнете в таблицата под кръга ни фиг. 7, вие ще видите, че сме подредили планетите, Асцендента и Медиум цели в групи, които сме учили. Ще видите, че Рузвелт има една планета в кардинален знак, седем във фиксирани (неподвижни) и две в променливи (подвижни) знаци. С толкова много планети във фиксираните знаци, ние можем да кажем, че този мъж е много решителен, стабилен и непоколебим. Той притежава проницателен ум и отлична памет. Тъй като намираме неговия Асцендент и Медиум цели в променливи знаци, можем да добавим известна адаптивност и гъвкавост към неговия основен характер (урок 1).


Той няма планети в огнените знаци, има пет планети плюс неговия Асцендент в земните знаци, четири планети плюс Медиум цели небе във въздушните знаци и една планета във воден знак. Той е практичен, надежден и земен, тъй като планетите в земните знаци предоминират. Обаче с четири планети плюс Медиум цели във въздушния елемент, ние можем да добавим висока интелектуалност, способност да схваща абстрактното, логика, широки разбирания, способност да се оттегля, когато е необходимо. Само с една планета във воден елемент, ние можем да заключим, че на него му липсва чувствителност и отзивчивост; обаче Луната е планета, която, е не само на трон в Рак, но и в десети дом, който астрологически се нарича издигнат, тъй като е най-високата точка в картата. Така Луната ще действа с много сила.


Липсата на планети в огнения елемент може да ни разтревожи за момент, докато забележим, че има три планети в персоналните домове (или домове на живота), които съответстват на огнените елементи (виж урок 4). Той има три планети в домовете на материята, няма планети в домовете на взаимоотношенията и четири планети в домовете на края. Домовете на края отговарят на водата, която му дава повече чувствителност, отколкото е видно на пръв поглед в рождената карта.


Той има две планети в ъглови домове, пет планети в следващи домове и три планети в падащи домове, което отново ни показва неговата присъща стабилност на целите, а също финансови възможности (урок 4).


фиг.7. Рожденият хороскоп на Франклин Делано Рузвелт. Роден на 30 Януари, 1882 в 20:45 местно време (20:41 по източен стандарт) в Хайд Парк, Ню Йорк. Дължина 73°W56 минути; ширина 41°N48 минути.


Аспекториум: Той осигурява един общ поглед върху хороскопа. Ние сме подредили планетите, Асцендента (А) и Медиум цели (М) по качество, елемент и т.н. Например, до думата "променлив (подвижен)” ние подреждаме Марс, Уран, Медиум цели и Асцендента, защото всички те се намират в променливите знаци на картата. В края на списъка, планетите са категоризирани по домове; домове на живота (L), домове на материята (S), домове на взаимоотношенията (R) и домове на края (Е).


Както споменахме по-горе Луната е в знака на Рак. Точно в Рак, Луната действа най-добре. Ние също виждаме, че Меркурий е в екзалтация във Водолей. Тук Меркурий може да се прояви хармонично, усилвайки своите добродетели. Слънцето е в заточение във Водолей. Това отслабва качествата на Слънцето, но няма средства, които да го накарат да действа негативно, особено след като то е в пети дом, съответстващ на Лъв, управляван от Слънцето.


С този бърз преглед на рождената карта, ние вече имаме представа от основните черти в характера на Рузвелт. А сега да погледнем по-задълбочено. Първата планета, която трябва да потърсим е Слънцето, тъй като то е основната изява на индивида, вътрешния Аз и вътрешната самоличност. Той е сърцето на картата. Ние намираме неговото Слънце във Водолей, в пети дом. Бихме го описали като независим, прогресивен, индивидуалист, интелектуален, човечен, но доста студен и безпристрастен (няма огън в картата), доста консервативен във възгледите си, логичен и комуникативен. Ако погледнете ключовите думи за Водолей в урок 1, вие ще забележите, че сме извадили ключовите думи селективно. Защо не сме използвали ключовата дума стеснителен? Със седем планети над хоризонта (които често се отбелязват като екстровертни), ние автоматично ще елиминираме тази дума. Вие трябва да приложите същото това разсъждение и преценка при избиране на всички ключови думи във вашата интерпретация. Също не сме извадили думите ексцентричен и непокорен. С пет от неговите планети в елемента земя той би бил твърде практичен, за да е ексцентричен или непокорен; той вероятно би използвал тези енергии, за да бъде прогресивен и хуманен. Водолей се управлява от Уран. Затова ние казваме, че Слънце във Водолей се управлява от Уран, а в случая с Рузвелт Уран е в Дева в дванайсети дом (урок 3). Това господство ще добави една практичност (земя) към духовния Водолей (въздух). Идвайки от дванайсети дом, той ще добави скрита сила и често ще действа на подсъзнателно ниво (урок 4).


Нека да намерим някои подходящи думи за позицията на пети дом, в който се намира Слънцето. Тъй като Лъв е естествено съответстващия знак на пети дом, ние ще добавим някои обертонове на Лъв към това разположение. Бихме добавили чувство на гордост, достойнство, самоувереност и усет към драматичното (урок 2). А също със Слънце в пети дом, забавление, удоволствия, романтика, любовни афери и деца. В нашите ключови думи за пети дом (урок 4), ние забелязваме, че една от думите е политика; това определено се прилага към Рузвелт. Но защо не артистични способности или театър? Ние няма да използваме тези думи, защото няма достатъчно лъвско влияние или драма в картата. Качествата на Лъв съществуват само чрез позицията на Слънцето; в пети дом виждаме, че има практичност вместо огън. Същото това съждение ще приляга на ключовата дума фини изкуства.


Докато разделяте картата и я изучавате подробно никога не изпускайте от поглед цялостната картина и се опитайте да съхраните всичко в перспектива, докато упражнявате вашата преценка.


Следващата планета, която ще обсъдим е Луната. Знаем, че тя символизира емоциите, инстинктите, настроенията, импулсите и желанията (урок 3). Ние вече показахме, че Луната в картата на Франклин Делано Рузвелт е силна, защото е на трон в Рак. Ключови думи, които можем да използваме са: съчувствен, упорит, патриотичен, добра памет, доста егоистичен и донякъде обидчив. С неговото Слънце в прогресивния Водолей, той няма да е много предпазлив; с неговата способност да се абстрахира, той няма да е прекалено чувствителен и със сигнификаторите на импулса и емоциите, разположени високо в десети дом, той няма да е много грижовен и домошар (виж урок 2). Когато Луна е в Рак, това е нейния собствен знак, трябва да добавим други думи на този етап. Обаче тъй като неговата Луна е в десети дом, ние трябва да добавим нюанси от Козирог (съответстващ знак на десети дом). Бихме могли да използваме ключовата дума отговорност, тъй като земния елемент е силно застъпен в хороскопа. Това също го кара да се стреми към положение и можем да кажем, че умът управлява сърцето (урок 2).


Тъй като Луната представя желанията и импулсите, подходящи думи за позицията й в десети дом (урок 4) ще бъдат желание за уважение, репутация и слава. Егото е много развито. Тази позиция е отлична за държавна служба. Десети дом също показва как ви вижда светът; Рузвелт ще представя образа на бащата или родителя. С Луна, означаваща майката или съпругата в картата на мъж, можем да приемем, че десети дом представя неговата майка и това, че той я вижда много грижовна, закриляща и любяща, с други думи чувствата на Рак.


Сега, ние прехвърляме нашето внимание към следващия най-разкриващ фактор, Асцендента. Асцендентът описва външната самоличност; как ви виждат хората и вашата физическа външност. Асцендентът на Рузвелт е в Дева. Затова хората ще го виждат като трудолюбив, ученолюбив, методичен, реалистичен и леко критичен (урок 2). Господарят на Дева, Меркурий, е във Водолей и така ние осъзнаваме, че неговият Асцендент в Дева ще даде повече човечност и по-малко дребнавост, повече изкусност и по-малко скептичност, отколкото има средния човек с Асцендент Дева. Хората имат доверие на човек, който притежава тези качества; те чувстват, че той е надежден. С Меркурий, разположен в шести дом (домът на работата и службата), ние можем да кажем, че той има естествена дарба и желание да работи и служи на другите.


Меркурий е много важен елемент за разбирането на човешката природа. Меркурий символизира мисловните способности, начина на изразяване, интелекта и основното съзнаване (урок 3). Меркурий на Франклин Делано Рузвелт е екзалтиран в знака на Водолей. Това е в шести дом, а господарят на Водолей, планетата Уран, е в Дева в дванайсети дом. Така неговата мисловна способност показва независимост, прогресивност, логичност, интелектуалност и т.н. (урок 2).


Уран е господар (диспозитор) на Меркурий в Дева, откъдето ние смесваме логичния и практичен подход. Тъй като шести дом е естествения дом на Дева (управлявана от Меркурий), Меркурий е поставен добре тук (на трон по дом) и дома придобива значителен колорит от Дева. Шести дом е дома на работата, дълга, здравето, навиците и службата (урок 4). Така можем да разберем защо повечето от мислите и начина на изразяване на Франклин Делано Рузвелт отиват в служба на хората. Това също показва защо неговото здраве се превръща във важен фактор на живота му. Меркурий представя нервната система и предразположението към полиомиелит, който е опасен за нервите.

Папка: Интерпретации | Добавил: Пим (05.01.2009)
Разгледан: 4943
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.235.25.27