Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


11:17
02.02.2023
Четвъртък
3.235.25.27


Онлайн: 54
Гости: 54
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Интерпретации


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Арабски точки

Както подсказва самото име, тези точки са били използвани в арабската астрология и в хода на историята на астрологията са били признавани и отричани. Хинди астрологията все още използва много от тези точки, докато западните нации използват главно т. н. Локус фортуна или Фортуна (Ф). Важно е да запомните, че тези точки са точно това, което подсказва името, а именно, чувствителна точка в хороскопа - НЕ ПЛАНЕТА - затова те не са от първа необходимост при интерпретацията на един хороскоп. Въпреки това много астролози все още ги намират за доста полезни, защото те като че ли показват чувствителните зони на подсъзнателно ниво, нивото което самият човек може да не съзнава.Съществуват стотици Арабски точки и за ваша информация, ние включваме списък от около петдесетина от тях. Както ще видите, може да създадете своите собствени точки, след като веднъж разберете логиката.Почти всички Арабски точки се базират на Асцендента като начална точка и формулата обикновено се чете: Асцендент + Планета X - Планета У = Локуса (точката)(Когато по-надолу четем "Изваждаме Слънцето", или "Прибавяме Луната" и т.н., се има предвид стойността на техните градуси от еклиптиката..) "Локусът на бащата" например ще бъде: Асцендент + Слънце - Сатурн (и Слънцето и Сатурн представят бащата в астрологията). "Локусът на майката", от друга страна, ще бъде: Асцендент + Луна - Венера (Луната и Венера представят майката).

За да интерпретирате влиянието на всяка от точките, която сте решили да използвате или с която искате да експериментирате, важно е да разберете самата процедура. Първо, нуждаете се от точното време на раждане, за да разберете точния градус и знак на Асцендента. Също трябва да знаете какво наистина означава Асцендента; той представлява вашата външна личност, тялото, с което сте били родени на този свят, лицето което показвате пред света, вашата физическа реалност в този живот.Използвайки Локус фортуна, най-популярната от всички точки, формулата е: Асцендент + Луна - Слънце. Асцендентът е началната точка в реалността на настоящето място и време, към която е прибавена Луната. Луната е вашата емоционална индивидуалност и тъй като емоциите не се основават на разсъжденията или разума, а на чувствата, повечето от нашите емоции са обусловени от това, което е съществувало в миналото - нашият минал опит, нашето възпитание, нашите спомени. Когато реагираме емоционално, това почти винаги е рефлекс, дължащ се на някакво минало събитие, което е оставило белег в резервоара на паметта ни. От тази комбинация между физическа реалност и емоционална индивидуалност ние изваждаме Слънцето. Слънцето е нашата вътрешна индивидуалност, животворящият извор, сърцето на хороскопа - то също отразява развитието на вътрешния потенциал в огнения обсег на Лъв и съзиданието на 5-ти дом. Извадете този обсег, или развиващия се потенциал и ние логично оставаме с това, което е дълбоко залегнало в нашата същност. Затова винаги имайте предвид планетите, с които работите, коя трябва да бъде прибавена и коя да бъде извадена, за да постигнете едно разумно тълкуване. Запомнете, че използвайки Слънцето, Луната и Асцендента, крайната точка е свързана с тях и ако точката прави аспект с някое от тях, ще покаже възможността за интегриране на всичките три. Ние препоръчваме орбисата на аспекта към всяка точка да се ограничи максимум до ±3°. Всеки астролог трябва да експериментира и да наблюдава ако желае да използва всички точки, някои точки или много точки. Някои астролози даже създават точки когато възникнат ситуации. Всички въпроси на кариерата могат да започнат с Медиум цели, вместо с Асцендента; въпросите, включващи децата, могат да използват върха на пети дом като начална точка и така нататък до края.Когато правим тълкуване в дълбочина, ние предпочитаме да използваме само две точки: Локус фортуна, която обсъждахме предварително, и Локуса на духа. Локусът на духа е точно обратно на Локус фортуна; Асцендент + Слънце - Луна. Ние прибавяме развиващия се потенциал на Слънцето и изваждаме миналото (Луната); затова ние оставаме с вътрешния или подсъзнателния развиващ се потенциал на индивида.

Обяснение на формулата:Зодиакът има дванайсет знака. Овен е първия знак, затова 3° Овен ще бъде равен на 0 знаци 3°. 3° Телец е 1 пълен знак (Овен) и 3° от Телец или 1s (s = Знак - Sign) 3°. 3° Близнаци се чете 2s 03° и така нататък през зодиака, докато достигнете 3° Риби, което ще се чете 11 s 03°. Някои хора предпочитат да превръщат тези стойности в цели числа, вместо знаци. В този случай 3° Овен ще се чете 03; 3° Телец ще бъде 33; 3° Близнаци ще бъде 63 и 3° Риби ще бъде 333. Използвайте метода, който ви изглежда по-лесен. Не забравяйте, че работите с 60 минути, 30 градуса и 12 знака. В нашия пример взимаме 60 минути, за да извадим, затова нашите градуси са редуцирани до 6°, което на свой ред е недостатъчно да извадим от него 14°. Затова трябва да вземем един цял знак или 30°, оставяйки само 8 пълни знака, вместо 9. Това, разбира се, е обикновена математика, но вие трябва да запомните, че не работите с десетични дроби, а с минути, градуси и знаци.

Ако решите да използвате тази система, запомнете, че ще вземете 360 пълни градуси, ако вашата горна цифра е по-малка от долната.За да проверите дали са верни резултатите: Трябва да знаете, че Локус фортуна трябва да бъде на същото разстояние от Асцендента, на каквото е Луната от Слънцето. В случая с Джоан Съдърланд, Слънцето е на 19° 58' от Луната. На 22º Телец 58', Локус фортуна е също на 19° 58' от Асцендента и това е вярно.За да интерпретираме знанието на Локус фортуна на Джоан Съдърланд, ние ще кажем че тя е изключително продукт на нейното възпитание, минали спомени, отчаяния и страхове. Но тъй като тази Точка попада в 1-ви дом, тя е свикнала да овладява това или да се справя с него по един доста практичен и земен начин (Телец). Тъй като всички Точки действат на подсъзнателно или дълбоко ниво, тя може дори да не съзнава този факт. Тя просто действа без много да се замисля и затова се справя. Точката на духа е изчислен точно като Локус фортуна, само че формулата е обърната (Асцендент + Слънце -Луна). В случая на Съдърланд, тя е 13° Овен 02' и попада в 12-ти дом. Можем да кажем, че що се отнася до евентуално развитие или вътрешен растеж, Мис Съдърланд ще трябва да го постигне вътрешно, да опознае себе си в дълбочина и на най-лично ниво, за да постигне истинско вътрешно спокойствие и просветление.

 

 Точка Формула
 Убийство  Марс + Нептун – Уран
 Астрология АСЦ + Меркурий – Уран
 Робство АСЦ + Луна - диспозитор на Луната
 Братя и сестри  АСЦ + Юпитер – Сатурн
 Катастрофа(голямо нещастие) АСЦ + Уран - Сатурн
 Деца (жени) АСЦ + Венера – Луна
 Деца (мъже) АСЦ + Юпитер – Луна
 Търговия АСЦ + Меркурий – Слънце
 Смърт АСЦ + върха на 8-ми дом – Луна
 Сексуално желание и привличане АСЦ + върха на 5-та дом - господар на 5-ти дом
 Спор и разногласия АСЦ + Юпитер - Марс
 Развод
 АСЦ + Венера - върха на 7-ми дом (винаги в опозиция на Венера)
 Вяра АСЦ + Меркурий - Луна
 Баща  АСЦ + Слънце - Сатурн
 Фортуна (щастие) АСЦ + Луна - Слънце
 Щастие в брака на  жените АСЦ + Сатурн - Венера
 Приятели АСЦ + Луна - Уран
 Облаги, благодеяния АСЦ + върха на втори дом - господаря на 2-ри дом
 Почит, уважение, добро име АСЦ + 19° Овен - Слънце
 Лишаване от свобода, скръб АСЦ + Локус фортуна - Нептун
 Растеж, нарастване, множене АСЦ + Юпитер - Слънце
 Наследство,  собственост АСЦ + Луна - Сатурн
 Живот (жени) АСЦ + Луна - градус на пълнолунието
 Живот (мъже)
 АСЦ + Луна - нова Луна преди раждане
 Любов и брак 
 АСЦ + Венера - Юпитер
 Любов и измама с жени АСЦ + Венера - Слънце
 Карма (съдба) АСЦ + Сатурн - Слънце
 Женитба  
 АСЦ + върха на 7-ми дом - Венера
 Майка 
 АСЦ + Луна - Венера
 Организация
 АСЦ + Плутон - Слънце
 Страст АСЦ + Марс - Слънце
 Опасност, риск АСЦ + господар на 8-ми дом - Сатурн
 Извратеност АСЦ + Венера - Уран
 Лични врагове
 АСЦ + върха на 12-ти дом - господар на 12-ти дом
 Публични врагове
 АСЦ + върха на 7-ми дом - господар на 7-ми дом
 Слуги АСЦ + Луна - Меркурий
 Болест 
 АСЦ + Марс - Сатурн
 Дух АСЦ + Слънце - Луна
 Внезапен успех
 АСЦ + Локус фортуна - Сатурн
 Хирургия
 АСЦ + Сатурн - Марс
 Пътуване по земя АСЦ + върха на 9-ти дом - господар на 9-ти дом
 Пътуване по въздух АСЦ + Уран - връх на 9-ти дом
 Пътуване по вода АСЦ +15° Рак - Сатурн
 Разбиране  
 АСЦ + Луна - Венера или АСЦ + Марс - Меркурий
 Професия МС + Луна - Слънце
 Клопка АСЦ + Нептун - Слънце
                   
Папка: Интерпретации | Добавил: Пим (05.01.2009)
Разгледан: 5941
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.235.25.27