Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


09:50
03.02.2023
Петък
3.236.47.240


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Елементи


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Дисбаланс на Земя

Хората със слаб акцент върху земния елемент не са естествено настроени към физическия свят, физическото тяло или ограниченията и изискванията на оцеляването в материален план. Следователно те може да бъдат „извън пространството”, тъй като не са заземени в моментното осъзнаване на зависимостта си от материалните неща като подслон, храна, пари и други практически съображения. Подобен човек нерядко пренебрегва изискванията на оцеляването в материалния свят и е склонен да се бори срещу „израстването" и приспособяването към суровата необходимост, докато не бъде принуден да го стори поради неотменните изисквания на действителността, които той предпочита да пренебрегва. Тази липса на контакт с материалния свят и с физическото измерение на реалността кара човека да се чувства съвсем не на място в този свят, незаземен, невкоренен, без опора и здравина в усилията да се изразява. Той често усеща, че няма собствено място, не се вмества в нито една ниша от структурата на обществото, нерядко му е трудно да намери задоволяваща го работа. Това усещане, че не е на мястото си в света, често кара подобни хора да търсят преки преживявания в някое измерение от живота, което им изглежда по-реално - например да бъдат активни в сферата на въображението или да предприемат духовно търсене, за да надхвърлят веднъж завинаги ограниченията на материалния свят. С други думи, липсата на елемента земя може да има и благотворни последици, защото индивидът не приема, че възможното има ограничения, независимо дали в духовен аспект или в творческите му усилия. Въображението може да се развихри и това понякога води до плодотворни резултати, но само ако човекът най-малкото се е научил да приема основните изисквания на земния живот.
Отсъствието на елемента земя може да доведе да пренебрегване на физиологическите необходимост на тялото. За такива хора физическите нужди изглеждат второстепенни, ако изобщо се замислят за тях; така че те често забравят да ядат, да правят упражнения, да си вземат редовно почивка. Нерядко у тях се наблюдава атонична кожа - индикация, че жизнената енергия недостатъчно захранва физическото тяло, докато хората със силен акцент върху земята често имат особено мазна и активна кожа с добър тонус и цвят. Онези, у които разглежданият елемент липсва, ще имат огромна полза от съзнателно привикване към редовен график във всекидневния живот - да определят специални часове за релаксирано хранене, умерени упражнения и достатъчно почивка. С други думи, когато съзнателно приемат ограниченията на физическия свят, тези хора ще могат да го овладеят и да използват поддържащата енергия на земята. Тук ще е полезно да споменем, че дори в нечий хороскоп елементът земя да липсва, силните аспекти със Сатурн в много отношения преодоляват проблемната страна на този дисбаланс.
Хората със силно подчертан земен елемент са склонни твърде много да разчитат на нещата такива, каквито са или каквито изглеждат. Възможни са прояви на тесногръдие, натрапчиво взиране в това, което „действа”, вместо в потенциално реализуеми идеали, а нерядко се наблюдава и значителна липса на въображение. Бившият американски президент Никсън е добър пример (с изгряваща Дева и Слънце в Козирог) за човек, който поставя прекалено силно ударение върху практическата ефикасност и материалните грижи в ущърб на теоретичните и етическите принципи. Подобни хора лесно губят верния поглед относно постъпките си (освен ако елементът въздух не е акцентиран, за да балансира това) и крайните последици от действията си. Естествено, индивидите със силно присъствие на елемента земя в повечето случаи са олицетворение на забележителна сила и ефикасност, но е необходимо да канализират енергията си в специфична работа, която да ги изправя пред предизвикателства. Но светът на службата и практическите дела нерядко като че ли доминира над целия им живот, като в резултат става така, че усещането им за собствена стойност е застрашено, ако се получи непредвидена промяна в дейностите, които те смятат за свое призвание. У тези хора доста често се наблюдава особен цинизъм и скептицизъм - качества на ума, които неизбежно се надигат, ако човек няма идеал или вдъхновение, което да придава значимост на живота му. Силният акцент върху Нептун или до известна степен - върху Юпитер, може да помогне на подобен човек да канализира практичността си така, че да надхвърли по-отрицателните качества на този дисбаланс.
Папка: Елементи | Добавил: Пим (05.03.2009)
Разгледан: 2325
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.236.47.240