Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


10:40
03.02.2023
Петък
3.236.47.240


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Елементи


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Дисбаланс на Въздух

Хората, в чиито хороскопи има много малък акцент върху елемента въздух, рядко го приемат като проблем, защото са твърде заети с действия, чувства и материални грижи, за да размишляват върху последиците от ангажиментите си. Но точно липсата на възприятие, неспособността да разсъждават над живота и над себе си създават неприятности на тези личности. Трудно им е да постигнат дистанциране от личните си действия, така че нерядко се оказват натоварени с ангажименти, които не са обмислили предварително, или не получават задоволство от близките взаимоотношения поради неспособността си да сътрудничат ефективно. Елементът въздух е обединяващо качество и улеснява човека леко и бързо да се настройва към нови идеи и различни видове хора. Онези, при които той липсва по рождение, трудно се приспособяват към новаторски възгледи и следователно - към нови хора. Това може да ги накара да не вярват някому, който им изглежда прекалено „интелектуален". Тези хора често нямат вяра на другите, които според тях мислят твърде много. Силен акцент върху Меркурий е в състояние до известна степен да смекчи този дисбаланс.
Настройката към въздуха сочи, че човек лесно вижда нещата в перспектива, но онези, при които липсва същата нагласа, трудно оценяват самите себе си и не могат да разсъждават от обективна гледна точка. Те по правило не се самоанализират (освен ако не е смекчено от акцент върху Дева) и рядко са способни на разумни разсъждения и членоразделно изразяване. От време на време нервната им система отслабва и липсата на умение бързо да се пригаждат към нови идеи в някои случаи предизвиква психосоматични проблеми. Възможно е тези хора да реагират остро, ако чуят нещо, което не могат умствено и емоционално да асимилират, физическата им реакция към неразбираеми от тях идеи или нови типажи хора така ги разтърсва, че те или се разболяват физически, или избухват в ирационален гняв, стремейки се да елиминират източника на застрашаващата ги мисъл.
Хората с прекален акцент върху елемента въздух имат свръх активен ум, който трябва да бъде направляван и контролиран. Те „живеят в главата си" и ако в хороскопа им има малко земя или огън, които да ги мотивират да работят върху идеите си, „въздушните” личности се заемат с всякакви любопитни неща - без да постигат особени резултати, или развиват огромни дълбочини в себе си. Тези хора не правят нищо, без предварително да го обмислят, което в екстремни случаи довежда до парализа на волята или сериозни психологически разстройства. Умът може да им избяга, да ги отведе в света на въображението и концептуалната брилянтност, но в други случаи им се струва, че са попаднали в „действителност", която няма нищо общо с възможните неща. Ако прилагат подходяща мисловна дисциплина, този тип личности могат да станат новатори в света на мисълта. (Повечето нобелисти имат Слънце във въздушни знаци.) Нерядко те имат специални способности да координират дейностите на различни видове хора.
Физически този тип личности също могат да бъдат толкова отделени от тялото си, че умът им да бяга, докато не се изтощи. Нервната система е силно активирана и изключително чувствителна, но те изчерпват психическата си енергия по-бързо от останалите, защото я използват по-интензивно. Необходимо им е да си почиват и да се възстановяват, да медитират, за да дадат възможност на нервната система да се презареди и да не позволяват на ума си да ги довежда до състояние на психическо изтощение. За тях е нужно периодично да сменят обстановката, да се откъсват от обичайната си работа и домашни задължения, за да позволят на ума да излезе от коловоза на притесненията, съмненията и безкрайните планове.

Папка: Елементи | Добавил: Пим (04.03.2009)
Разгледан: 2456
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.236.47.240