Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


09:22
03.02.2023
Петък
3.236.47.240


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Елементи


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Дисбаланс на Вода

Прекалено слабият акцент върху водата се проявява в широк спектър от психологически, емоционални и физически проблеми. Повечето хора, при които липсва настройка към елемента вода, трудно проявяват съчувствие и състрадание към чувствата на другите, не им е лесно и да влязат в допир със собствените си чувства и емоционални потребности. Това не означава, че въобще им липсва чувствителност, но те трудно се справят със собствените си усещания; светът на емоциите им изглежда като чужда земя, изпълнена с опасности, която ще им донесе повече тревоги, отколкото полза. В екстремните случаи човекът става студен, дистанциран, безчувствен. Подобни хора показват липса на всякакви симпатии и рядко имат добри емоционални отношения с околните. Склонни са да пренебрегват чувствата на другите хора като незначителни, не могат да видят у другия това, което не приемат у себе си. Опитвайки се да си бъдат емоционално самодостатъчни, тези индивиди нерядко изобщо отричат емоционалната си природа, което може да доведе до изключително несъзнателна зависимост от хора, които изразяват чувствата си.
Липсата на елемента вода се проявява и като вродено недоверие към интуитивното познание, фактически в някои случаи основният емоционален проблем на тези хора е, че изобщо не вярват на самите себе си, защото веднага отхвърлят чувствата си като маловажни и досадни. Както сочи Юнг във всичките си произведения, онова, на което съзнателно се отказва достъп, продължава да влияе на индивида, но чрез несъзнателни процеси. Хората, при които липсва вода, често се противят на усилията на околните да ги извлекат от емоционалната им пропаст, докато в същото време правят неумели, несъзнателни жестове към индивиди, споделящи тяхната самота, страхове или вътрешно нещастие. Хората, в чиито хороскопи има дисбаланс на елемента вода, могат да постигнат емоционална стабилност, ако лека-полека позволят на привидно безкрайното море от чувства да излезе на повърхността, като по този начин отприщят толкова дълго отричаните натрупани болка и страдание. Подобни индивиди като чели фанатично се боят от страданието, като в резултат пренебрежението към емоционалните им нужди довежда до още повече болка.
На физическо равнище липсата на вода почти винаги се проявява като доста сериозни физически разстройства, обикновено дължащи се на интоксикация на организма. Водният елемент е прочистващият, а когато той отсъства, човекът бавно се отравя от едновременното натрупване на емоционални и физически отпадъчни продукти. Подобно токсично състояние може да се прояви чрез безкрайно множество симптоми, но принципно терапията е една и съща за всички: пълно физическо и емоционално прочистване. Д-р Стоун, за когото вече говорихме, в една своя лекция казва, че 90-95 % от физическите проблеми са свързани с елемента вода и следователно - с емоционалната страна на природата. Хората, в чийто организъм водата не функционира ефективно, са особено податливи на физически заболявания, фактът, че енергията на този елемент е прочистваща и лекуваща сила, е явен от преобладаващото присъствие на вода в хороскопите на повечето природо лечители. Хората, в чийто натални карти тя липсва, трябва да внимават с храненето си - те ще имат голяма полза от периодичните диети за прочистване или умерено постене. С други думи, когато те съзнателно работят, за да подобрят прочистващите функции на емоционално и физическо равнище, ще успеят да преодолеят много от посочените проблеми и ще избегнат повечето сериозни разстройства, до които обикновено довежда подобно токсично състояние.
Хората, при които има прекален акцент върху водата, обикновено чувстват, че са изхвърлени в малка лодка в открито море и нямат нито кормило, нито платно, нито весло, нито компас. Те обичайно много лесно се повлияват от всеки подухнал вятър и това ги прави прекалено впечатлителни и нерядко изложени на произвола на емоционални модели, над които нямат контрол. Повечето индивиди с такъв дисбаланс са изключително чувствителни към всяко преживяване, което може да доведе или до дълбоко проникваща интуиция, или до прекалена реакция и към най-слабите стимули. Ако емоциите съвсем излязат от контрол и обикновено човекът функционира в състояние на напрегната самозащита, то страховете, отрицателните модели на реакция и плахостта му лесно могат да го лишат от жизнени сили. Владеят ли емоциите целия ни всекидневен живот, това в крайна сметка ни изхабява и фактът, че тези хора често усещат, че не са способни да преодолеят стреса от справянето с външния свят, вероятно ще ги кара да се отдръпнат вътре в себе си или да бягат от предизвикателствата на живота.
Възможно е подобни личности в действителност да са „наводнени" от емоции и противоречиви чувства - състояние, до което лесно се достига, ако човек не използва вътрешната си чувствителност и състрадание в активна грижа за другите. В най-добрия случай, когато преодолеят вглеждането в себе си, тези хора са способни да развият емоционална самодостатъчност, основаваща се на богат вътрешен живот или тотално отдаване на някакъв идеал. Те често проявяват богато въображение и естествена нагласа към духовни и окултни реалности. Привидно тоталното им посвещаваме на живот, отдаден на саможертвата, понякога е истинско, но в други случаи просто представлява маскировка, прикриваща абсолютен егоизъм и импулсивни модели на изискване околните да запълват вътрешната им празнота. Няма начин този тип хора да бъдат разбрани, освен ако човек осъзнае, че ги мотивират най-вече дълбоки копнежи и несигурности, които им е трудно да идентифицират. Докато въпросните необходимости не бъдат изяснени в пълната светлина на съзнанието, тези хора неизменно ще се държат доста импулсивно. Едва когато копнежите бъдат идентифицирани като желание на душата за освобождение и върховно спокойствие, индивидът ще успее да оползотвори най-голямата си сила.
Хората със силен акцент върху водата са склонни да стигат до крайности в поведението си - повече, отколкото при всеки друг елемент - и е доста трудно да се правят обобщения, които да важат за всички попадащи в тази категория. За мен обаче е очевидно, че индивидите с такава комбинация в хороскопите си имат потенциала да изразяват изцяло най-висшите духовни качества: любов, състрадание, преданост и съчувствена помощ. Но хората, постигнали това равнище на себеизразяване, са много малко. На физическо равнище прекаленият акцент върху водата сочи, че тялото винаги елиминира отровите - и физическите токсини, и емоционалните отпадъци. Но ефикасността на подобен очистителен процес зависи от степента, в която човекът осъзнава емоционалните си потребности.

Папка: Елементи | Добавил: Пим (03.03.2009)
Разгледан: 2439
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.236.47.240