Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


10:12
03.02.2023
Петък
3.236.47.240


Онлайн: 3
Гости: 2
Потребители: 1
INANA


 Пими ® » Астрология » Натална » Елементи


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Себеизразяващ или Себепотискащ Акцент

Както споменах в раздела за класификацията на елементите, активните или себеизразяващи се стихии (огънят и въздухът) и пасивните или себепотискащи се (водата и земята) представят два различни типа енергийна настройка, В индивидуалните хороскопи обикновено единият тип нагласа е прекалено акцентиран, а другият почти отсъства. Това поражда специфични психологически дисбаланси, особено очевидни, когато елементите бъдат класифицирани като съзнателни (огън и въздух) и несъзнателни (вода и земя). Следователно тук ще е полезно да анализираме накратко как подобни се изразяват дисбаланси и кои са присъщите им психологически характеристики.

Силен акцент върху вода и земя, липса на въздух и огън

Най-ярките характеристики на този тип са необикновена дълбочина, сериозност и себепредпазване във всички дейности. Те обикновено работят усилено и фактически не се чувстват удобно, ако не носят някакво бреме - или емоционално, или във всекидневната си работа. Силно загрижени са за нуждите на оцеляването, на сигурността и се стремят околните да разчитат на тяхната солидност и възможности. Така че голяма част от енергията им се изразходва в усилия да поддържат ресурсите си и в голяма привързаност към парите, притежанията, работата, децата и други фактори на сигурността. Те притежават завидна издръжливост, способност да оцеляват във всяко затруднение. Привързаност им към сигурността и към по-традиционните ценности често се проявява в силна връзка със семейството, дома и отговорностите пред общността.
Разбираме проблемната страна на този тип хора, когато видим, че тях ги мотивират предимно чувства, страхове, навици, минало обуславяне и други несъзнателни фактори. Това често поражда тенденция да манипулират околните, за да задоволят потребностите на собствената си сигурност, като си остават твърде привързани към миналото и се боят от настоящето и бъдещето. Често пъти е налице липса на житейски идеал, вяра и положително мислене, интелектуалните и комуникативните им способности обикновено са недоразвити. В най-добрия случай този тип е закотвен в настоящето на всекидневните преживявания и посреща нещата с голяма вътрешна сила и решителност. В най-лошия случай те са хапливи, манипулативни, алчни и никак не се решават да рискуват, за да подтикнат растежа си.


Силен акцент върху въздух и огън, липса на вода и земя

В най-добрия случай този тип хора са идеалисти, изпълнени със стремежи, положително мислещи, с безукорни намерения и мотиви. Подходът им към живота обаче не е особено реалистичен - те нерядко установяват, че трябва да научат нещо повече за неговата тъмна страна чрез горчив опит и разочарования. Често пъти пренебрегват именно потребностите и чувствата, които могат да им дадат повече стабилност и вътрешна сила. Но в много случаи хората с такъв акцент в хороскопа гравитират (като един вид компенсация) към изучаването на подсъзнателни, емоционални проблеми, учат се как да се грижат за физическите си нужди. Това е ясна стъпка в израстването им към по-пълноценен начин на живот. Подобни хора са способни да накарат идеите си да работят и са в състояние да обхванат и осъзнаят значението на своите действия и последиците от тях. Опасността тук е, че човекът живее в главата си и в своите стремежи, така че пренебрегва емоционалната дълбочина и физическите нужди, от които би могъл да извлича вътрешни Ресурси.
Този тип хора са известни с остро чувство за хумор, оптимистичен подход към живота и нерядко - с изявени вербални способности. В най-добрия случай това е изключително творческа комбинация, хармонизираща идеи, вдъхновения и планове със способност и желание за осъществяването им. Но проблемът с действителната реализация на нещата произтича от факта, че тези хора не са заземени; те предпочитат да се реят във висините, да се издигнат над по-всекидневните изисквания - а именно, справянето с отговорности, емоционални потребности и постоянна работа. Така че е напълно възможно разглежданите хора да разпиляват енергията си в прекалено много работа, докато прегорят и се изтощят. Поради липсата на дълбочина и подкрепяща сила им е трудно да презареждат батериите си в усилие да се възстановят от всекидневните стресове. У тях отсъстват подмладяващите, изцелителните качества на водата и земята; следователно те трябва да разберат, че не могат безрезервно да изливат енергиите си, без същевременно да прибягват до по-дълбоките си ресурси, ако искат да избегнат състоянието на постоянно изтощение.


Папка: Елементи | Добавил: Пим (02.03.2009)
Разгледан: 2815
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.236.47.240