Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


11:07
03.02.2023
Петък
3.236.47.240


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Елементи


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Други комбинации между Елементите

Другите съчетания от два елемента у един и същи човек са съставени от „несъвместими” енергии. Това явно създава проблеми на интеграцията, защото различните видове енергийни нагласи представляват две отделни и чужди едно на друго измерения на живота, които може да бъдат едновременно фокусирани единствено с цената на големи усилия, дисциплина и практика. В екстремните случа индивидът ще усеща, че се разпъва между два радикално различни начина на себеизразяване и ще чувства изтощение, ако някой от двата бъде занемарен, фактът, че квадратурата (аспект от 90°) в астрологията обикновено се наблюдава между две планети в несъвместими знаци, и това, че същият ъгъл неизменно сочи области от живота, където човекът ще трябва да се старае повече, за да постигне изразяване и интеграция, ясно показва природата на тази дилема.
Все пак онова, което традиционната астрология обикновено не взема предвид при интерпретирането на подобни аспекти или несъвместимости, е фактът, че тези комбинации представляват взаимодействие между съзнателни и несъзнателни тенденции. Същият обмен, протичащ у една и съща личност, макар нерядко да поражда сериозни разминавания и конфликти, се изявява и във вид на специализирани умения от висш порядък. Чрез усилието да интегрира тези енергии човек се принуждава да развие висока степен на концентрация и майсторство в съответните области, в резултат на което той развива широка перспектива, по-дълбоко разбиране и необикновени творчески способности. Следните примери ще го изяснят.


Комбинации Въздух-Вода

Макар и често разкъсван между интелектуалната и емоционалната ориентация в живота, индивидът с това съчетание в най-добрия случай придобива нагласа и към двете сфери на опита. Не му е чужд нито абстрактният, нито емоционално-интуитивният свят, така че той успява да развие начин на действие, включващ и двата типа възприятие. В резултат човекът е способен да дава дълбочина на идеите си и да постига дистанциране и поглед върху чувствата и дълбоките си копнежи. Макар че това е най-чувствителната от всички комбинации (физически и психологически), и въпреки че подобна сензитивност може да подтикне индивида да стане мечтател, да бяга от действителността или да се превърне в податлив на фантазии недоволник, то невинаги това отнема най-доброто у човека. В най-благоприятния случай тези хора притежават удивително плодовито въображение, истински творчески способности в сферата на всички изкуства и науки и специализирани умения за работа с хора в коя да е област от консултирането и лечението. Способността, която използват във всички тези сфери, е да се настройват към финото възприемане на подсъзнателното и умението да го изразят с думи.


Комбинации Въздух-Земя

В тази комбинация, макар понякога ориентацията към абстрактно-концептуалната нагласа да се редува с практически-изпълнителското начало, няма толкова много конфликтност, колкото привидно изглежда. Това е така, защото въздухът и земята се управляват от едни и същи планети, които им придават донякъде сходни ценности, качества и начини на действие. Човек обаче трябва да съзнава, че съвместимостта им е по-видима, когато съчетанието преобладава у един и същи индивид, отколкото като интераспект в синастрията между двама души. По актуалния си начин на изразяване тези елементи са несъвместими енергии, но конкретните им настройки можем да считаме за взаимно допълващи се. Когато тези енергии са фокусирани до известна степен хармонично у индивида, той е в състояние да комбинира интелектуалното и концептуално съзнание с практическата настройка към конкретни цели. Следователно ще може да бъде практично заземен, което ще му даде основа за идеите и особено новаторски поглед върху реализирането на нещата в материалния свят. Този вид човек е склонен да обмисля предварително, да се дистанцира, той демонстрира практическа интелигентност и доста суха логика. Импулсивността и емоционалността като начин на действие не са му присъщи, нерядко той не вярва на хората, олицетворяващи подобни качества Това е прекрасна комбинация за ръководители в бизнеса, организатори или професионалисти, занимаващи се с други видове изискваща интелект работа. Много хора, които се чувстват у дома си в бюрокрацията, притежават това съчетание, защото са способни да работят с куп конкретни детайли, без да претоварват нервната си система.


Комбинации Вода-Огън

Това е точната противоположност на предшестващото съчетание, защото обменът вода-огън изразява всичко емоционално, възбудено и доста импулсивно. Често пъти на тези хора им липсва логична, системна мисъл и ред на действие, което поражда неспокойствие и субективизъм. Индивидите с разглежданата комбинация са изпълнени с напрежение, емоционални крайности и изненадваща чувствителност към това, което околните мислят за тях. Те са склонни да бъдат безкомпромисни, проявяват явна липса на задръжки. Отсъствието на контрол или дисциплина (което се проявява дори у хора с комбинации между Скорпион и Лъв, когато най-накрая се освободят!) в много случаи води до изключително резки промени в настроението. Тези индивиди функционират в състояние на високо напрежение и по принцип се справят най-добре, когато външните обстоятелства ги притиснат. Макар че е възможно да има конфликт между свободата и обвързаността, между стремежа към бъдещето и нуждите на сигурността, между егото и себеотрицанието, разглежданото съчетание позволява на хората да обуздават ентусиазма си чрез сензитивност и директно да изразяват чувствата си към околните. Поведението им обикновено е лишено от преструвки и е освежаващо насърчително. В най-лошия случай този тип хора са експлозивно непредсказуеми, поддаващи се ту на вдъхновения, ту на дълбоки разочарования.
В най-благоприятния вариант те са изпълнени с топлота, подкрепят другите и им помагат. Често пъти въпросното съчетание е добро за професии в областта на бизнеса или развлеченията, защото тези индивиди са способни да обуздават шумните си изяви с доза предпазливост и проецират чувствата си с убедителна ангажираност.


Комбинации Земя-Огън

Ципора Добинс нарича съчетанието „парен валяк". Според нея това е „най-творческата и най-продуктивната от всички комбинации - инициативността и творческата сила на огъня, съчетана с практичността на земята, с нейния стремеж да произвежда в осезаеми форма". В книгата си да намерим личността в хороскопа" д-р Добинс пише също така, че същото съчетание „влияе върху света и върви напред, когато всички други спират насред път". Това е точно описание на взаимодействието между тези два елемента, защото земята дава подкрепяща сила на подтика към себеизразяване, представляван от огъня. Такива хора винаги са практически заземени и те го използват, за да изпробват вдъхновенията си и да разберат дали разходът на енергия би могъл да даде резултати. Така че те притежават способността да съхраняват и направляват почти невероятната си жизненост и да канализират своя ентусиазъм с оглед осъществяване на определени амбиции. Настройката към земята дава на огъня повече търпение и дисциплина, докато той пък осигурява увереност и спонтанна вяра, каквито липсват на земята. Тези хора обикновено обичат да работят, защото получават голямо удовлетворение, когато видят резултата от енергията си да се проявява в света. Много от себемотивираните предприемачи, които започват малък бизнес, прерастващ впоследствие в голямо предприятие, имат тази доминираща комбинация в хороскопите си.
В съчетанието земя-огън често пъти има деликатен баланс между егоизма и смирението, великодушието и консерватизма. Тези хора обикновено са най-щастливи, когато вървят по свой път и посрещат предизвикателствата във външния свят, а не ако трябва да разчитат на установени социални роли или образователни модели, за да постигнат успех. Основният проблем при това съчетание е известна грубост и безчувственост. „Парните валяци" нито мислят особено много за себе си, нито внимават кого газят в усилията си да стигнат там, накъдето са се запътили. Следователно за тях ще бъде добре да култивират по-голямо внимание към по-фините аспекти на битието, включително към собствения си вътрешен живот, идеали и ценности. Когато тази енергия се излее в служба на другите и бъде насочвана, като се вземат предвид последиците от действията, въпросният индивид ще е в състояние активно да демонстрира мощна любов чрез постоянство, надеждност и продуктивност.


Папка: Елементи | Добавил: Пим (01.03.2009)
Разгледан: 2666
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.236.47.240