Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


11:19
24.05.2024
Петък
3.215.16.238


Онлайн: 4
Гости: 4
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Асцендент


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Асцендент Дева

Асцендентът в Дева символизира способността на човека да подрежда своята личност. Ако имате изгряваща Дева, вие може да разберете как да направите разлика между доброто, по-доброто и това, което накрая ще породи чистота в душата. Тук е най-чувствителният личностен филтър от всички други положения на Асцендента в зодиака. Вие имате изключително тесен канал, чрез който вътрешното чувство за благоприличие може да бъде защитено от всичко, което иначе унищожава чистотата на идеалите. Може да бъдете задълбочени, възпитани и хуманни в рамките на разума, който е самата същност на вашата личност. Ако се идентифицирате с външната карма (и живеете извън Асцендента), може да преживеете крайно разочарование. В хода на един ден съществуват буквално милиони мисли или идеи, които се носят в етера.

Голямата чувствителност, заедно с нуждата от ред, ви карат да изследвате критично всички мисли, които възприемате. Това може да бъде преживяно като непрекъсната нервност, тъй като независимо колко анализирате даден проблем, не може да бъде разрешен.

Затова поведението ви може да стане френетично, което непрестанно ще ви подтиква да критикувате и да се занимавате с карма, която не е лична. Може да започнете да мислите прекалено за здравето си, почти до вманиачаване, в зависимост от поредните мании или съвети на други хора. Може да сте прекалено взискателни към вашата работа, за да избегнете изнервянето, което така или иначе се създава. В търсенето на това, което наистина ви безпокои, вие може да бъдете привлечени от толкова много детайли, идващи от външната среда, че да попаднете в капана на "микроманията".

Колкото повече се опитвате лично да подредите заобикалящата ви среда (която обективно трябва да следва собствения си ред), толкова повече връзката ви със света излиза от синхрон с реалността. Вие се опитвате да разрешите загадки, които не са във вашите възможности, или реагирате на променящото се равновесие в природата така, като че ли то разстройва реда, който сте планирали. Разбира се, когато живеете извън себе си и имате добро чувство за ред, тогава безредието в заобикалящата ви среда лесно се превръща в лично оскърбление. Най-голямата трудност за личността с изгряваща Дева (когато се идентифицира с външните въздействия) е начинът, по който третира другите като човешки същества. Поради нервността и опита да се предпазите от поглъщането на всичко, което или е твърде грубо, или твърде разхвърляно, за да подхожда на вашата лична концепция за вселената, вие сте склонни да блокирате структурата на вашата личност.

Може да се разделите на малки прегради, тъй като различните части от вас са ловко подредени. Вие не се влияете от потока на живота, който би позволил на вашата личност лесно да се интегрира с другите. В контакта си с другите ставате прекалено механични, непреклонни, предпазливи или прекалено критични, тъй като се опитвате да давате мнение, независимо дали вашата лична вселена е приета, или е преобърната. Вие осъждате себе си според вашите идеали. Осъждате другите според техните действия. И систематично се мъчите да създадете един кръг от приятели и познати които подхождат на планирания от вас ред. Но всички хора са несъвършени и това заключение води до разочарование.

Тъй като се идентифицирате с другите, вие осъзнавате, че техните несъвършенства могат да бъдат заличени от вас. Възприемате света като заразно място, където трябва да бъдете или изключително предпазливи (за да оцелеете), или да виждате хората като продължение на нещата, които правят, и на нещата, които притежават (вместо като човешки същества каквито се опитват да бъдат). Когато живеете отвътре на защитната врата на вашия Асцендент, схващането ви за самите вас, както и по отношение на връзката ви с другите и външния свят, е крайно различно. Този възглед означава, че вие вече нямате осъдително отношение към външния свят. Ще се стремите да очистите собствените си подбуди. Ще бъдете чувствителни към вашия вътрешен потенциал и ще разберете как да го изразявате посредством реда и разума. Вместо да бъдете критични към себе си или към другите, вие използвате способността си да разсъждавате, за да изразите най-добре себе си, когато имате тази възможност.

Дева е уникален знак за Асцендент. Когато живеете вътре в себе си, това повишава качеството и чистотата на цялата карта. Даже когато аспектите в хороскопа се отнасят до нисшата природа на човека, тези аспекти се облагородяват, тъй като влиянието им се изразява чрез филтъра на Асцендента в Дева.

Ако живеете извън себе си, идеалите на Асцендента в Дева стават прекалено високи, за да ги постигнете. Така, независимо какво правите, вие не можете да удовлетворите себе си. Но когато живеете отвътре на кармичната врата на Асцендента (свързан с вашия източник), вие лесно може да действате на позитивни кармични нива.

От тази карта не може да се прояви нещо, което е извън стандартите на вашия високоморален характер. В този смисъл вие не правите компромис със себе си, защото вместо да бъдете критични към другите, се стремите да запазите ниво на съзнание, чрез което да се прояви най-добрият потенциал на вътрешната ви същност. Вие познавате моралната стойност на идентичността и това, че трябва да се подчинявате на себе си, ако искате да служите на себе си. Вместо да формирате едно осъдително отношение, засягащо правилата на обществото, които съществуват в колективната карма, вие поддържате изтънчена етика в себе си.

Ако се идентифицирате с външната карма, тогава лично ще се идентифицирате с всичко в света, което се нуждае от коригиране. В резултат може да изпитате силно чувство на малоценност. Може да критикувате другите в опита си да балансирате това чувство, но никога не е сигурно, че вашата личност действа адекватно на нивото, което удовлетворява душата. Така може да сте перфекционист без смисъл. Но когато вашата идентичност е устойчиво вкоренена във вас, вие сте в състояние да изработите системи, които ви карат да се чувствате способни да действате във всяка ситуация. Тъй като проявявате естествено внимание към детайлите, вие сте склонни до голяма степен към ментално самоизследване. Постоянно учите и анализирате начините, по които можете да подредите по-добре ума си. Изработвате си "компютъроподобни" методи на подреждане и съхранение на информацията.

Когато вашата идентичност е вкоренена извън Асцендента, сте склонни да манипулирате ума си и колкото повече намирате места или категории за всичко, толкова повече чувствате, че вашето съзнание действа ефективно. Тук трудността се състои във факта, че може да прекарате целия си живот, разрешавайки лични проблеми, само защото имате достатъчно информация да докажете начините, по които можете да накарате вашия ум да работи. В резултат вие продължавате да работите върху ума си, вместо чрез него, опитвайки се механично да построите едно отворено съзнание. Вие прекалено се ангажирате с много допълнителни мисли, които ви водят до отговорите, но не и до разрешенията.

Колкото повече се опитвате да подредите вашето съзнание, толкова повече се лишавате от човечност. В резултат, вместо да преживеете по естествен начин живота, вие може да се роботизирате подобно на въжена кукла, реагирайки негативно на дърпането на въжетата или на копчетата, които сами натискате. Когато останете отвътре на този Асцендент няма нужда да манипулирате. Вие се превръщате във вашия собствен източник на съзнание, вместо да сте външни отломки от колективната карма, които някак си се опитват да сглобят парчетата от вашия пъзел. След като това съзнание се пречисти и прояви, идеалите на Дева действат като разграничителен филтър, позволявайки ви да действате чрез ума си, вместо да въздействате върху него. Вие се стремите към качеството, а не към количеството в живота. Можете да го направите, без да се налага да критикувате това, което не е предназначено за вас в колективната карма.

Вие може да виждате реда в нещата и вместо да сте критични, да бъдете в състояние да действате спокойно, докато постигнете много. Имате силно чувство за присъствие в пространството и времето и знаете как да използвате най-добрия потенциал от вашата карта, без да се разкъсвате на парченца. Колкото повече действате отвътре, чрез вътрешната същност, толкова повече Асцендентът в Дева ви извежда до върха. Може незабавно да почувствате божествената същност в целите и идеалите. Вместо да запълвате ума си с излишни глупости, можете да постигнете един ползотворен начин на живот. Тъй като Северният възел (чрез своето пречистващо действие) е много подобен на знака Дева, вие лесно може да научите уроците, към които ви насочва вашата душа. Не е необходимо да правите компромис.

Асцендентът в Дева, когато е използван правилно, не е продукт на егото. Напротив, вие се стремите към едно висше разбиране на собствения потенциал не само в рамките на това, което можете, но също и в контекста на това, как могат да бъдат изпълнени задълженията посредством полезния контакт с външната среда. Така не е необходимо да се анализирате, за да разберете себе си. Всичко, което би следвало да направите, е да позволите на различните части от себе си да действат посредством установените филтри на Асцендента в Дева.

Папка: Асцендент | Добавил: Пим (04.01.2009)
Разгледан: 6846
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.215.16.238