Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


10:48
24.05.2024
Петък
3.215.16.238


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Асцендент


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Илюзията на външността

Асцендентът оказва влияние върху физическата външност и начина, по който се представя индивида пред външния свят. Астролозите са правили проучване върху различни физически характеристики, определени от дванайсетте асцендента.1 (Най-цялостното изследване в тази област е включено в книгата Как да преценим раждането от Алан Лео). Това проучване се оказало някак си ограничено, тъй като проявява тенденцията да затваря индивидуалностите в един по-тесен диапазон на разбиране. По-съществен от видимия ефект, който всеки асцендент може да има върху физическата външност на човека, е начинът, по който хората се свързват с тяхната външност и как базират възгледите си върху физическата външност на другите. Често сме толкова заслепени или увлечени на това ниво, че не можем да видим истинската функция на асцендента от гледна точка на начина, по който подпомага останалата част от картата.
Интересно е да се отбележи, че някои изключително красиви и привлекателни хора пропиляват много време, енергия и пари, подсилвайки физическата си външност с дрехи, аксесоари, парфюми, бижута и т.н. В тези случаи картата, вместо да се проявява чрез асцендента, се използва за подсилване, разширяване и издигане на външната аура на асцендента. В резултат тези индивиди рядко изпитват целостта на своята карта. Напротив те са склонни да виждат живота през едноизмерна гледна точка, а много от техните проблеми се концентрират около чувствата на празнота, недостиг и борба за себеутвърждаване.
Фокусирането на съзнанието върху физическата външност се пренася на други нива. Ако човек се безпокои за своята външност, тогава той също се пита: "Дали моите мисли и идеи са приемливи за теб?" или "Правилни ли са моите възгледи и схващания?" или "Моето съзнание има ли значение за теб?" Посредством естествена осмоза от едно ниво на друго този вид мислене поставя човека извън самия него. И в резултат той може да стане възприемчив към поредица от илюзии.
Трудно е за повечето хора да си представят, че един индивид със здрава структура или груби черти би могъл наистина да е нежен в своята същност. Трудно е също да си представим, че един индивид със спокойни и меки черти може наистина да притежава много силна вътрешна същност. Въпреки това и за двете крайности съществуват достатъчно доказателства, за да осъзнаем колко лесно можем да останем измамени, ако отдаваме прекалено голямо значение на физическата външност.
Невъзможно е някой да установи една реална идентичност, ако не познава природата на реалността. Навсякъде съществуват хиляди индивиди, които се стремят към собствено възвеличаване, богатство, власт и чувство за значимост. Нито едно от тези качества няма силата да преодолее времето. Често индивидът се идентифицира по име, пол, религия, професия и т.н. Но тези неща също включват толкова много илюзии, че човек трябва постоянно да се преоценява, опитвайки се да открие кой е той. В последните години силата на Аза се е превърнала в точка на интереса и отново илюзията скрива истинското схващане за реалността. Ако човек развива силата на Аза (в някаква област на стремеж), със сигурност ще срещне други, които имат по-голяма сила. Безкрайният цикъл на съревнование за собствена стойност продължава вечно.
Какво е имал предвид Исус, когато е казал: "Аз съм в този свят, но не съм от него"? За да разберем това, трябва да разгледаме реалното значение на асцендента. Но най-трудното за повечето индивиди да схванат e "защо" човек се изправя срещу външния свят.
Значението на реалността е, че ние всички преминаваме - живеейки и дишайки в едно тяло, след това почивайки и отново започвайки в друго - затова преживяваме безброй въплъщения. Може ли нашата реална идентичност да бъде име, пол или религия, ако всички те се променят от живот в живот? В целия свят съществуват основно два вида хора: такива, които знаят, и такива, които не знаят. Ако човек не разбере, че посещава това земно училище, така че душата му да помогне на Божията цел да се прояви, той ще има склонността да разбира погрешно своята истинска идентичност. Ще е склонен да вярва, че крайната му цел е свързана със самия него и може да живее с илюзията, че е възможно някак си да измами външните сили на колективната карма, така че да успее да завърши пътя си преди другите. Този вид мислене (дори ако го запазва за себе си) е в състояние да създаде един живот на дисхармонични илюзии, което води до неуспешни борби, невъзможност да се постигне щастие и окончателно разочарование.
Единствената реалност идва от вселенската цялост. Ако осъзнаем, че картата е символ за всички енергии и възможности, които ни дава вселената, тогава можем да разберем, че асцендентьт е тази точка, чрез която вечният поток на божественото съзнание протича през нас, за да влезе в контакт с външния свят. Само когато приемем това, ние ще започнем да разбираме намеците за правилна или неправилна идентификация чрез асцендента.
Индивидът взаимодейства с външния свят, така че да може да прояви вселенската и божествена воля на висшето съзнание тук, на земята. Когато направи това, лицето, което представя пред външния свят, се превръща в окото на Бога. Всеки живот му помага да се научи как по-добре да изразява божествения замисъл, на който вечно ни учи вселената. Асцендентът помага на индивида да прояви картата по начин, който е бил замислен да бъде изразен - като част от космическия план, който той осъществява.

Папка: Асцендент | Добавил: Пим (03.01.2009)
Разгледан: 2555
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.215.16.238