Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


10:23
24.05.2024
Петък
3.215.16.238


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Асцендент


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Индивидуалност

Слънчевият знак, който представлява най-вече потенциала за изява, е част от вътрешната същност, която трябва да бъде активирана. Доста интересно е, че малките деца са склонни да проявяват повече от качествата на техния Лунен знак, отколкото на Слънчевия знак. Чак към средата на живота (между 30 и 40 години), когато сме добили достатъчно житейски опит, Слънцето (истинското семе на същността ни) наистина започва да свети. През целия живот влиянието на Слънцето трябва да бъде филтрирано през асцендента, преди да достигне външна изява. Ако асцендентът не действа както трябва, индивидът може да не е способен да прояви конструктивните качества на една силна Слънчева позиция. Например да разгледаме някой, който има Слънчев знак Лъв и изгряващ Риби. Заради Слънце в Лъв, вътрешната същност съдържа богат потенциал. Поставянето на волята и властта в центъра на живота е възможно при такъв Слънчев знак. Личността обаче носи качествата на асцендента Риби и тъй като асцендентът представя концепцията на човека за изгрева в живота, индивидът ще мисли за себе си, като ще възприема негативно много неща в живота, които отслабват и разсейват мощта на Аза. Объркана самоличност, илюзии и образи проникват в мислите на индивида относно самия него. Това, което наистина се случва, е, че огнената сила на Слънцето не може лесно да се промъкне през потушаващите води на асцендента Риби. Вместо това яркият, оптимистичен възглед на Лъв става по-плах, когато действа през личностния филтър на асцендента Риби. Тъй като индивидът фокусира своята идентичност върху изявата под формата на външна активност, неговото място в света се разглежда по-скоро чрез качествата на Риби, отколкото на Лъв. Така индивидът възприема универсалното съзнание като създаващо неговото творчество, но може да не види способността си да придобие мощ.
Ако имате Луна в Дева, може да почувствате нуждата да подредите вашите емоции. Ако асцендентът е в Козирог, вие ще бъдете сензитивни към онези вибрации от външния свят, които символизират реализация. Така, тъй като влиянието на Луна в Дева се филтрира през асцендента Козирог, може да почувствате, че единственият начин да реализирате нещо с трайна стойност е чрез активиране на вашия потенциал да организирате своята емоционална структура. Човек със същия Лунен знак и асцендент във Везни ще има много различен начин на живот. В своята естествена позиция Везни символизира залязващото Слънце. Когато потенциалът на Луна в Дева се филтрира през асцендента във Везни, твърдата необходимост от ред се уталожва, точно както залязващото Слънце (към 6 ч. след обяд). Така вътрешната същност се съмнява в способността си да отпечата някаква мощ върху външната среда.
В един друг пример разглеждаме Слънце в Риби, филтрирано през асцендент в Лъв. Човекът ще пропилее много от своята вътрешна същност, опитвайки се да реализира мощта, която усеща заради асцендента в Лъв.
Не само Слънцето обаче действа по този начин. Всяка планета в картата съдържа в себе си част от потенциала на индивида. Той е смесица от въздействието на всички тези планети, филтрирано през вратата на асцендента, която накрая показва истинската индивидуалност на всеки човек. Една мощна карта със слаб асцендент няма да говори за експанзивен и динамичен живот. В същото време една по-скромна карта с мощен асцендент показва много по-широк обмен между вътрешната същност и всичко, което може да се преживее в заобикалящата среда. Индивидуалността е резултат от многото различни възможности, които картата може да прояви чрез асцендента. Индивидуалността е смислена тогава, когато душевните уроци предизвикват възможностите в картата да се проявят чрез личността.
Естествено, когато използвате вашата среда като център, вечно променящите се качества във външното съзнание ви карат да изглеждате краен индивидуалист. Но тъй като центърът непрекъснато се изменя, представата за вашия индивидуализъм е заблуждаваща, затова животът ви е живот на крайностите. Индивидуализмът, който проявявате не е лично ваш.

Папка: Асцендент | Добавил: Пим (03.01.2009)
Разгледан: 2753
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.215.16.238