Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


09:14
02.12.2022
Петък
18.207.136.189


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Нива на проработка на Планетите


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Нива на проработка на Марс

На първо ниво на проработка на Марс човек е способен да приема и транслира само груби енергии и освен това лошо ги управлява, явявайки се тяхна марионетка.

На това ниво човек прилича на непорасло дете: той може да се управлява само с груби крясъци, угроза и насилие; при хармоничен вариант леко се подчинява на горестоящата сила, но само на нея, а слабото въздействие просто не забелязва. Такива са и принципите му за въздействие над света, а за възможностите за косвено влияние не се и досеща. Себе изразяването върви само чрез прякото действие, удовлетворение доставя физическия труд, директният скандал и силовите състезания. При такъв човек е силно затруднен менталният контрол над действията му и силните емоции: ако започнат, той не може да ги преустанови. Марс оказва силно влияние на Слънцето и Меркурий.

На второ ниво на проработка на Марс за човек става възможно частичното управление на силните емоционални състояния, например надигащата се вълна гняв или агресия може да бъде успешно потисната. Сега волята (Слънцето) не се намира вече под прякото въздействие на силата, а човек може да насочи своята (и чужда) енергия в едно или друго избрано направление. Разширява се и енергийният спектър, възприеман и излъчван от човека. Сега той реагира не само на директната заплаха, но и на изказано с неутрален тон указание и на скрита враждебност. Но все още психологически комфортно за човек е единствено състоянието, когато той усеща явен превес на силите и волята си над тези на околните и тайно (или явно) той винаги се стреми към това. За това ниво е характерно усещането, че единственото надеждно средство за контрол е пряката власт, обезпечена със силов контрол. На това ниво се води борба за пълен контрол над енергийните потоци.

Емоционалният живот не е толкова примитивен, защото започват реално да се усещат по-тънки душевни състояния, но въпреки всичко в любовта основно положително чувство се явява властта над любимото същество или обратно-усещането на неговата власт над себе си.

На третото ниво на проработка на Марс човек някак овладява примитивен волеви контрол над силните си афектирани състояния, т.е. чрез потискане, което води до неврози, фрустрации и чувство на емоционална неудовлетвореност. Волевият контрол над енергийните потоци е възможен, но труден и малко ефективен-колкото и да си каляваш волята, да преодолееш с нейна помощ света и себе си се удава за кратко.

Тук човек започва да усеща по-тънки енергии и психическата енергия става напълно осезаема...започва да усеща енергетиката на ситуацията и пр.

Тук човек овладява енергията в такава степен, че може да управлява колективи-това са т.н. силни личности; може да активизира дълбоко скритите програми на подсъзнанието. Човек плътно се приближава до проблема за съзнателно управление на енергията чрез мисълта и спонтанно понякога го прави, но да овладее това изкуство регулярно-не може.

На вътрешно ниво се учи да сублимира примитивните инстинкти и подсъзнателни програми, например не му е трудно да преведе външната агресия в конструктивна енергия (разсъждение от типа-този човек ме изнервя, значи аз имам низша програма на подсъзнанието, откликваща му, следователно трябва да я намеря, осъзная, преодолея и превърна в по-висока).

На четвърто ниво на проработка на Марс протичат качествени изменения в характера на възприемане на енергиите. Човек разбира, че всички видове енергии са само разновидност на едно и също и се учи да ги превръща от една в друга посредством ментална концентрация. Вече волевият контрол над енергията престава да бъде необходим и низшата воля (манипура чакра) отстъпва функциите си на висшата (аджна чакра), която до този момент е давала само обща устремености и неясни идеали.

При взаимодействие с останалите човек в много голяма степен използва просто безлично внимание, несъпроводено с никакви видими външни действия; но при правилен избор на направление на вниманието (основните усилия отиват за неговата концентрация - в това е функцията на Марс) през човека въпреки волята му започва да тече мощен енергиен поток от високи вибрации, който сам произвежда необходимите действия.

Освен това на четвърто ниво най-обикновените действия и постъпки оказват силно влияние на околните, защото са заредени с огромна енергия.

Важно е да се отбележи, че енергията на високите вибрации е по-силна от енергията на ниските; ако те са дисхармонични, първата разрушава втората. Например ако човек на четвърто ниво срещне опит за свирепа енергийна атака и отвърне със своето излъчване (.например произнасяйки вежлива фраза), врагът мигновено проиграва и напълно се лишава от своята енергия, бойният му дух изчезва и той започва да усеща непривично уважение.

Папка: Нива на проработка на Планетите | Добавил: Пим (17.08.2011)
Разгледан: 2617
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          18.207.136.189