Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


03:19
26.03.2023
Неделя
34.239.173.144


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Аспекти на Сатурн


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


Съвпади на Сатурн


Сатурн съвпад Сатурн
Този аспект може да се срещне във всяка връзка, при която двамата партньори са на една и съща възраст (Това се случва също, когато единият партньор е с близо 28 години по-възрастен от другия. В този случай има циклично повторение на кармата. Двамата индивиди имат подобни преживявания, но в различни етапи от живота). В резултат съществува тенденция всеки да се идентифицира чрез другия относно историческото съдържание на техните животи и смисъла на техните минали опитности. Всеки прибавя нещо към очертанията, структурата и целта на другия, тъй като те взаимно удостоверяват и потвърждават общите причини за тяхната среща - Двамата споделят много общи културни ценности. Те отстояват близки или допълващи се житейски принципи. Този аспект също показва близък произход в минало въплъщение. Жената се издига над своята женственост, за да намери истинския смисъл на връзката с баща си. Това отива отвъд настоящето, защото това са нейните спомени за положението и сигурността от миналото, които тя търси в настоящето. Двамата партньори може да са носили важни отговорности в друг живот, тъй като съществува склонност да се зашити онова, което вече е било установено. В някои случаи този аспект се появява във връзки, където двамата партньори чувстват, че трябва да пренесат традицията, с която са кармично обвързани. Това може да бъде "семейно име" или идея, или част от културата, към която и двамата чувстват отговорност, може би в резултат на обещание, дадено в минало въплъщение на някой, който е имал власт над тях. В тази връзка всеки от тях ще добави сила и мощ към другия, съхранявайки традицията, която е толкова важна за тях.
Имате еднакво мнение за амбициите и как да постигате успех, затова и си помагате взаимно, посветите ли се на обща цел. Отличавате се с еднакво чувство на отговорност и като деца по всяка вероятност сте се натъквали на сходни трудности, ограничения и спънки с родителите си, а на зряла възраст - с работодатели, шефове, държавата и други, които стоят по-високо от вас. И двамата ще смятате, че спъват развитието ви в една и съща област.
Съществува опасност взаимно да засилите един у друг склонността към потиснатост и черногледство и да преувеличавате общите си страхове, притеснения и тревоги, а също да ви липсва самочувствие, което ще осуетява напредъка и издигането ви. Най-добрият лек е съвсем целенасочено и съзнателно да си налагате да не взимате нещата толкова присърце, да си разправяте смешки и вицове, да подхранвате взаимно чувството си за хумор и да не възприемате толкова на сериозно живота. Налегнат ли ви най-черни настроения (имам предвид, когато сте заедно), вместо да обсъждате тъгата си и още повече да я засилвате, опишете тайничко върху лист хартия чувствата си, после си наложете през следващите двайсет и четири часа да говорите само за весели неща. Помага.
Или направете друго: в описанието на другите аспекти за съвместимост вече е ставало дума как да проверявате кой е оптимист и кой - песимист (с чашата и въпроса дали тя е наполовина пълна или наполовина празна), има обаче още нещо, което бихте могли да сторите заедно. Напълнете някоя чаша (защо да не е красива кристална?) до половината с вода и я сложете на масата или на лавицата над камината, където да я виждате всеки ден и да си напомняте, че е наполовина празна, но, от друга страна, е наполовина пълна. Кое от двете възприятия предпочитате? Защо да не е положителното? То е точно толкова вярно, както и отрицателното. А тъкмо в това е заложено тайнството на Вселената - остава само да го откриете и да разбулите неговата загадка.

Сатурн съвпад Уран
Едва ли има други две планети, влияещи на неща, които да са толкова противоположни. Първата (Сатурн) е свързвана с миналото, с всичко старо, докато за втората (Уран) се смята, че управлява новото, бъдещето. На пръв поглед те нямат нищо общо.
И все пак, когато разнопосочното им влияние се слее в съвпад в партньорския хороскоп на двама души, вибрацията бележи връзката ви с много силен авантюристичен дух и създава изключителна хармония и разбирателство. Със своята мъдрост и практичност Сатурн помага на Уран да насочи изобретателността си към съзидание, а блестящите (макар и нетрадиционни) схващания и хрумвания на Уран вдъхновяват Сатурн с неговите по-материалистични стремежи и дългосрочни цели. Ако Сатурн изпадне в тревога и се уплаши, Уран веднага му се притичва на помощ и разсейва потиснатостта и мрачните му настроения.
Малко по малко Уран ще убеди Сатурн да си отпусне душата, да не е толкова тесногръд, да се приспособява по-бързо към промените, а с предпазливостта и предвидливостта си Сатурн ще предпази Уран с неговите дръзки новаторски пориви да не се превърне в безотговорен ексцентрик.
Във всички тези отношения старото и новото, олицетворявани от двете планети, работят в разбирателство и хармония, когато са в съвпад в партньорския хороскоп на двама души. Но за да се възползвате докрай от вибрацията, за да получите всички възможни взаимни изгоди, Сатурн трябва да се опита да е малко по-гъвкав, а Уран трябва да се научи да е малко по-отговорен и надежден. Съвсем мъничко! С други думи, не е зле поне от време на време да се поставяте на мястото на другия.

Сатурн (мъж) съвпад Уран (жена)
Мъжът добавя мъдрост, форма и цел към идеите на своята партньорка. В същото време тя е влязла в неговия живот, за да промени чувството му за смисъл и посока. Всичко, което той нарича свои корени, ще бъде пренасочено към област, която никога не е имал предвид, но която накрая ще стане по-важна за него, отколкото всяко друго нещо, ангажиращо усещането му за значимост. Тъй като тя се освобождава от своето минало, връзката добива нюанс на кръстопът; повратна точка, в която мъжът, воден от нейното разбиране за бъдеще, ще се отърси от всичко, което му е давало сигурност, за да намери нова кармична пътека. Този аспект символизира края на един кармичен модел и началото на друг. Връзката ще включи поредица от трудни промени за мъжа. тъй като се разкрива неговата нова посока в живота. Той трябва да се научи как да деперсонализира авторитетните фигури или идеи, които са го задържали, и правейки това, да се научи как да преодолява страховете и несигурността. Той трябва да развие изцяло нов възглед за живота, ако иска да преживее новия цикъл, за който се подготвя.

Сатурн (жена) съвпад Уран (мъж)
При този аспект жената преживява промяна в своя кармичен модел. Всичко, в което е вярвала в продължение на години, е поставено на кръстопът. Нейните възгледи относно уважението, удоволствието и живота, основани на изискванията на авторитетни фигури или поддържането традиции, ще бъдат разтърсени из основи от нейния партньор. Накрая тя може да се освободи от миналата карма и да започне нов път. Мъжът, който я освобождава, ще стане по-конвенционален в резултат на тази връзка. Поради мощния сблъсък на идеологии, двамата партньори водят начин на живот, към който не са привикнали. Този аспект често е труден, но заради пречките, които създава, могат да се осъществят големи промени. Жената ще се променя постоянно. Мъжът ще научи значението на съдържанието, формата и силата на ограничението.
Обикновено това не е постоянна връзка, а по-скоро кармично взаимодействие, случващо се в определен етап от живота, когато е налице готовност да бъдат научени уроците. Въпреки че точно жената е тази, която поема новата посока в живота, мъжът ще чувства ефекта от връзката дълго време след това.

Сатурн съвпад Нептун
Този аспект между планетите няма да навреди сериозно на вашата връзка, нито пък ще ви помогне особено.
Ползите от него, колкото и малки да са те, включват това, че Нептун е способен да добавя известен идеализъм и духовност в приземените, практични стремежи на Сатурн, а Сатурн, от своя страна, знае как да озаптява развихреното въображение на Нептун, когато той започне да се рее прекалено високо в облаците. Напрежението, колкото и малко да е то, включва взаимни съмнения и недоразумения, вероятно безпочвени подозрения в измама и изневяра, а също опитите на Сатурн да накара Нептун да е малко по-отговорен, срещу които Нептун ще се съпротивлява ожесточено. Освен това Сатурн ще смята, че Нептун е празен мечтател, и ще се мъчи да го ограничава. Това ще обтегне отношенията ви, без обаче да ги помрачава сериозно - само от време на време ще ви дразни, както ви дразни жуженето на пчелите в топъл летен ден. Прогонете ги! Но внимавайте да не ви ужилят!

Сатурн (мъж) съвпад Нептун (жена)
Това е най-загадъчният аспект, който може да съществува в една връзка. Странни, дори чудотворни събития се случват ежедневно. Всичко, за което жената е мечтаела или фантазирала в продължение на години преди тази връзка, може да се прояви в резултат на взаимодействието между двамата. Той избистря нейното въображение. Тя може да мечтае за цветя следобед, а той да ги материализира същата вечер. Още по-учудващо е, че цветята, които той й поднася, са точно такива, каквито тя си ги е представяла. Нивата на извънсетивно възприятие при двамата индивиди са свързани едно с друго, така че задоволяването на въображението е напълно възможно.
Докато жената витае в облаците, мъжът е твърдо вкоренен в реалността. Духът и формата се съчетават в този аспект на "осъществените мечти". Обикновено връзка от този вид се осъществява в живота на жена, която има изключително живо въображение (с голям творчески потенциал), но е неспособна да фокусира своите мечти или дори да види тяхната връзка с реалния свят. Чрез тази връзка тя научава, че нейните мечти имат много материални последствия. Мъжът й помага да фокусира своето въображение върху осъществяването на това, което е стойностно, учейки я в същото време, да елиминира мечтите без стойност. Той поставя на изпитание нейните убеждения, предизвиква нейните суеверия и накрая й показва практическата връзка между нейното творческо въображение и начина, по който той може да й помогне да го прояви в реалния свят.

Сатурн (жена) съвпад Нептун (мъж)
Тук чрез авторитетната си роля на баща жената учи мъжа как да фокусира своето въображение. Колкото повече мечтае той, толкова повече тя структурира неговите фантазии. Накрая той се научава как да кристализира конструктивно своите впечатления, своите възприятия и интуиция. Този аспект обикновено се случва при мъже, които притежават голяма творческа сила на въображението, но не знаят как да проявят мечтите си. Жената се превръща във водач, който води своя партньор към конструктивни дейности; въпреки че може да изглеждат на пръв поглед малко скучни, накрая те "претворяват мечтата в реалност". Имам чувството, че всички велики творения са в основата си един процент вдъхновение и деветдесет и девет процента усилен труд. Това е кармичният урок, който мъжът трябва да научи, ако е в състояние да прояви своята творческа сила. Когато неговите мечти са нереалистични, жената го спира и чрез неуловима телепатия го учи, че му трябва още, за да осъществи своя потенциал. Когато обаче неговите мечти са възможни, тя му показва резултатите, които би могъл да постигне, само като добави малко усилия към осъществяването на своите непосредствени фантазии. Ако е ориентиран към успеха, неговата партньорка може да му помогне да го осъществи. Тъй като изследва неговото минало, тя може да му покаже някои качества, които той притежава. Тя може да му покаже неговите възможности и да го научи как да насочи творческата си енергия. Всъщност тя го ръководи като му подсигурява това, от което той се нуждае, за да постигне удовлетворение.
Тук съществува мълчаливо разбирателство поради мистичното настройване, осъществяващо се на подсъзнателно ниво. Как жената знае всичко, от което се нуждае нейният партньор? Била ли е тя важна за него в минало въплъщение? Той винаги ще си задава този въпрос. Тъй като тя има кармичното предназначение да го учи в този живот, той ще узнае отговора само когато го е заслужил.

Сатурн съвпад Плутон
Плутон вероятно ще се опита да промени и превъзпита Сатурн, така че той да не се отнася толкова сериозно и сурово към живота, срещу което Сатурн ще се съпротивлява със зъби и нокти. Стига другите аспекти между планетите в партньорския ви хороскоп да са като цяло благоприятни, тази вибрация надали ще ви създаде непреодолими трудности. Но ако повечето други аспекти също не са добри, отношенията ви ще бъдат доста обтегнати и с времето все по-често ще прерастват в неприкрита вражда. Има само два начина да избегнете тази опасност:
1) както вече подчертах, със съдействието на благоприятните аспекти между повечето други планети в партньорския ви хороскоп, или
2) с безусловно, непрекъснато проявявано великодушие и прошка, рожби на истинската любов. Ако жителите на Земята веднъж завинаги си дадат сметка, че любовта е в състояние да победи като с мощна вълшебна пръчица нещастието, несгодите и трудностите, дори и партньорският ви хороскоп да е пълен с така наречените отрицателни аспекти, те няма да ви попречат, защото любовта ще победи влиянието на планетите. Тя може да заличи дори кармата. Да, достатъчно е хората да проумеят тази простичка истина. Очаквам това да стане всеки момент - все пак живеем в епохата на Водолея, когато ни предстои да направим най-неочаквани, благотворни за нас открития.

Сатурн (жена) съвпад Плутон (мъж)
Тук жената учи мъжа да спре пилеенето на енергия и да започне да изразява продуктивните цели, към които наистина се стреми. Действайки чрез авторитетната роля на бащата, тя му показва сигурността, идваща от угаждането на висшестоящите, и безполезността да се противопоставя на собствените си реални желания. Връзката често приема характера на реформа, постигната благодарение на дисциплината.
Мъжът трябва кармично да сложи край на всякакво разпиляване чрез сексуална енергия или необмислени отдушници, които не представят целите, към които се стреми. Неговата партньорка всъщност поставя "психична преграда" за всякакви деструктивни енергии, които може да се излъчват от него, тъй като тя приема само тези желания, които може да прояви конструктивно. Мъжът ще трябва да се научи да не върви против волята си. Той ще може да гледа към далечния изход, който търси неговата душа в живота, и да насочи своите енергии към наследството, което би искал да остави в дар на човечеството. Това, върху което е била насочена динамичната, но неканализирана енергия у мъжа, там ще бъде фокусирано и усещането за стойност; не само за самия него, но и за тази специална кауза, на която би искал да посвети живота си.

Сатурн (мъж) съвпад Плутон (жена)
Този аспект символизира приключване на кармата. Мъжът действа като спирачна сила, прекъсвайки инерцията на своята партньорка. Така тя е принудена да преоцени себе си в контекста на големите проекти. Вместо да се движи напред, както е свикнала в миналото, тя трябва да се научи как да размишлява върху смисъла на посоката.
Обикновено този аспект се случва във връзка, при която трябва да бъде научен стар кармичен урок. Женското подсъзнание е узряло и сега жената е в състояние да види мъдростта или ехото от нейното минало. В резултат на този аспект тя вероятно ще загуби интерес към грубата сексуалност, бруталните желания или първичните предизвикателства в живота. Ще започне да търси това, което е с дълготрайна стойност. Мъжът използва момента, за да научи своята партньорка на ценностите в живота. Той й показва, че използвайки по възможно най-добрия начин времето, тя ще започне да фокусира и проявява всичко, което нейното подсъзнание се опитва да изрази. С времето тя ще стане по-практична, изкоренявайки от своето съзнание тези желания, които в крайна сметка противоречат на нейните житейски цели, тъй като се научава да съсредоточава своите енергии по-продуктивно.

Папка: Аспекти на Сатурн | Добавил: Пим (10.03.2009)
Разгледан: 11295
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          34.239.173.144