Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


16:48
25.06.2021
Петък
35.173.234.169


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Аспекти на Сатурн


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


Квадратури на Сатурн


Сатурн квадратура Сатурн
Този аспект създава предизвикателства. Двамата индивиди са поставени на изпитание, тъй като всеки трябва да преодолее препятствията, поставени от другия, преди да са в състояние да продължат по своята кармична пътека. Тенденцията към упорство и инат прави тази връзка трудна и за двамата партньори. Обикновено съществува някакво неразбирателство относно важен принцип. С много борба и усилия двамата трябва накрая да осъзнаят правотата на собствените си убеждения. Идеологичните, философски или религиозни различия могат да бъдат толкова силни, че всеки да бъде шокиран от другия. Въпреки това, връзката е кармично преживяване, благодарение на което двамата партньори се научават, че реалностите на другия са съвършено достоверни.
Представяте си сигурността по коренно различен начин! И двамата търсите стабилност, но се разминавате в мнението си какво точно представлява тя и как да я постигате. Отнасяте се доста различно и към дълга и отговорностите, което ще обезсърчава и потиска и двамата. От време на време ще изниква и сянката на недоверието, вероятно безпочвено и породено от факта, че просто не разбирате подбудите на другия. Накрая това може да ви лиши от сили и ако и двамата не се постараете да попритъпите различията, вибрацията е толкова нехармонична, че нищо чудно и двамата да се поболеете или да се почувствате смазани от умора.
За да преобразите резултата на този аспект между планетите и да го превърнете в относително спокойно примирие, трябва да проявите огромно великодушие, търпение и добронамереност. Но двете планети Сатурн разполагат с достатъчно мощ, за да се справят. Винаги има начин да се отървете от някоя отрицателна вибрация и тази не прави изключение. Опитайте - поставете си предизвикателната цел да преодолеете различията. Така де, Сатурн все пак е планетата на мъдростта и зрелостта и я бива да се преборва с трудностите. Е, да, в този случай двете планети Сатурн при единия и при другия са се намирали в мига на вашето раждане в несъвместими знаци, мъчно дават израз на чувствата си, затова пък пред вас се откриват два пътя да преодолеете спънките и да удвоите мощното влияние на Сатурн - разполагате с двойно повече мъдрост и зрялост. Така че хич не си търсете оправдание и решете ако не друго, то поне повечето проблеми, създавани периодично от този аспект. Разковничето е да го правите заедно.

Сатурн квадрат Уран
Знаете ли, нека погледнем предизвикателството право в лицето, без страх и уплаха. Сатурн държи в живота му да има поне малко сигурност и понякога се стъписва и излиза от релси от неочакваното, шокиращо, необичайно, на моменти направо шантаво поведение на Уран. Нищо чудно Уран да смята Сатурн за студен, прекалено предпазлив, суров и властен. Оттук се поражда и напрежението между тези две планети. То обаче не ви тежи непрекъснато и ще възниква само от време на време, в лоши дни. Трябва да се опитате да разберете потребностите на човека до вас. Приемете, че и двамата имате правото да се изразявате свободно и да бъдете верни на себе си, и се помъчете да се отнасяте с търпимост, когато между вас възникнат разногласия. Уран не е чак такъв особняк, за какъвто понякога го мисли Сатурн, а Сатурн не е чак такъв сухар, както понякога смята Уран. Погледнете нещата откъм добрата им страна. Ако с общи усилия се опитате да преодолеете тази вибрация, и двамата ще получите възможност да съзреете емоционално и духовно. Нали, когато сте ядосани, и двамата мразите изтърканите назидателни фрази?

Сатурн (мъж) квадратура Уран (жена)
Този аспект отразява сблъсъка на културни ценности. Всеки индивид се чувства извън стихията си, когато работи с другия върху нещо, което за него е чужда територия. Мъжът символизира обичаите, традициите и морала на своите предци, заедно с всичко, което кармично е затвърдил в минали въплъщения. Жената символизира силата на промяната и всички "разчупващи" сили, които разрушават консервативните методи. Той я намира твърде разрушителна; тя го намира твърде отегчителен. И двамата се чувстват неудовлетворени, тъй като той се съпротивлява на нейните опити да го дърпа напред.
Този аспект обикновено се случва във връзка, която символизира кармичния избор. Мъжът, формирал своите методи в миналото, е достигнал ниво, на което има избора или да осъществи всичко, което е формирал, или да промени посоката. Той може да избере последното, ако се съмнява в правотата на своето намерение. Каквото и да избере, то ще бъде благодарение влиянието на жената в тази връзка.

Сатурн (жена) квадратура Уран (мъж)
Жената, често идентифицираща се с бащата, е на прага на задълженията, натрупани от миналото. В продължение на години (може би животи) тя се е опитвала да угажда на тези, които са имали авторитет (власт). Сега тя е придобила правото да направи своя свободен избор. Чрез връзката си с мъжа тя трябва да реши дали нейното бъдеще ще продължи по съшия път, по който е пътувала досега, или ще изостави напълно този път и ще започне нова карма.
Връзката често е изпълнена с конфликти, поради тежестта от последствията. Мъжът се чувства като заплаха за всички традиции от миналото, които се е опитвала да защитава жената. Тя, на свой ред, приема себе си като ограничение на неговата свобода. Колкото повече тя се опитва да го учи на смисъла от границите, ограниченията и правилата, толкова повече тези идеи губят смисъл за нея. В резултат тя или ще негодува срещу ексцентричната природа на мъжа и ще прибягва към старите си методи, или ще загърби товара на миналото - оставяйки излишния багаж със остатъците от своята карма, и ще поеме нов път в живота заедно с него.
Докато тя съзерцава смисъла на своята връзка, мъжът може да я вижда като препятствието, което трябва да преодолее в борбата си за оцеляване. Тя символизира стената, изпречила се на неговата пътека. И той трябва да взема решения. Трябва да се научи да разбира себе си сред социалните структури, които представлява жената.
Това е мощен аспект за кармична промяна и личностен растеж. Двамата индивиди преживяват една след друга конфронтации, преди да разберат колко важна роля играят в живота на другия.

Сатурн квадрат Нептун
Ако някой от двамата смята да става банкер или борсов посредник или пък е решил да се издигне до депутат или президент, ви препоръчвам да се сбогувате, да се разделите по живо, по здраво и всеки да поеме по своя път, защото е твърде възможно да си донесете взаимно лош късмет в областта на финансите, държавните дела и политиката.
Но ако не възнамерявате да се посветите на тези поприща, продължавайте смело напред и останете заедно за кратко или за по-дълго - както решите, имайте предвид обаче, че трябва да разсечете възлите на аспекта.
Сигурно ще има подозрение и недоразумения, посети било от властното, ограничаващо поведение на Сатурн, било от уклончивостта и отчуждеността, които от време на време обхващат Нептун. Сатурн вероятно ще обвинява Нептун, че го мами, което може да е вярно, но може и да е неоснователно, ала ако все пак е вярно, явно произтича от страха на Нептун, че каже ли открито истината, ще си навлече суровата, пристрастна критика на Сатурн. Според Сатурн Нептун е хлъзгав, непрактичен, празен мечтател. А колкото до Нептун, дълбоко в себе си той вероятно смята Сатурн за студен, надут и себичен. Пак Нептун сигурно ще е принуден да прави отстъпките, да подлага и другата си буза, защото приспособимостта и готовността за компромиси обикновено не са сред добродетелите на Сатурн.
И все пак, ако в партньорския си хороскоп имате много планети в благоприятни аспекти и най-чистосърдечно желаете и двамата да изгладите грапавините на тази вибрация, сте в състояние да промените нейното влияние и тя да ви носи удовлетвореност, а не тревоги и притеснения. Така например Нептун би могъл да омекоти характера на Сатурн и да го изважда от пристъпите на черногледство, а Сатурн знае как да обгърне вечно напрегнатия, но и нехаен Нептун в топлото одеяло на закрилата и сигурността. Единственото, което се иска за това, е да обичате достатъчно.

Сатурн (мъж) квадратура Нептун (жена)
Мъжът се явява непреодолима пречка, с която жената трябва да се справи чрез своето въображение. Тя трябва да намери сили в себе си, за да преодолее преградите, които като че ли той поставя на пътя й. Той може да е обезкуражен поради нейната липса на практичност, предпазливост или здрав разум. Така той се опитва да наложи идеите си върху нея. за да я накара да се съобразява с неговите критерии. Колкото повече той прави това, толкова по-смазана се чувства жената и не може да изрази това, което протича през нейното въображение. Тя вижда неговата реалност монотонна и безцветна; той вижда нейната реалност без база или конструктивна основа. Мъжът усеща нейната нужда от дисциплина, планиране и съсредоточаване, но не може да я достигне през стената, зад която е застанал, и не може да остане верен на себе си, ако излезе и се изправи срещу нея. В резултат този аспект създава много скрито отчаяние и пораженство. Никой от партньорите в действителност не се опитва да нарани другия, но се нанасят постоянни рани на дълбоко ниво. Нейната състрадателност няма отдушник, въпреки това тя може да се опита да намери разбиране, защото мъжът символизира тази структура, от която тя се нуждае.
Този аспект може да създаде един вял брак с недостатъчна комуникация. Въпреки това може да има бъдеще, защото всеки вижда в другия предизвикателството, с което трябва да се справи.

Сатурн (жена) квадратура Нептун (мъж)
Мъжът вижда жената като пречка за своето въображение. Тя представлява нещо, което той трябва да превъзмогне в себе си, ако иска да притежава сила на убежденията си. Независимо колко силен си въобразява, че е, неговата партньорка се явява непреодолима преграда от цели и значения за него. Тя представя авторитета или авторитетната фигура, чиято никога не се разклаща, независимо от неговия чар. Затова връзката е силна, въпреки неуловимите предизвикателства, които правят двамата партньори потайни или затворени. Скрити нюанси, неизречени мисли, проницателни погледи могат да заемат мястото на откритата комуникация. Накрая важно за двамата партньори е да преодолеят дребнавите подозрения.

Сатурн квадрат Плутон
Плутон вероятно ще се опита да промени и превъзпита Сатурн, така че той да не се отнася толкова сериозно и сурово към живота, срещу което Сатурн ще се съпротивлява със зъби и нокти. Стига другите аспекти между планетите в партньорския ви хороскоп да са като цяло благоприятни, тази вибрация надали ще ви създаде непреодолими трудности. Но ако повечето други аспекти също не са добри, отношенията ви ще бъдат доста обтегнати и с времето все по-често ще прерастват в неприкрита вражда. Има само два начина да избегнете тази опасност:
1) както вече подчертах, със съдействието на благоприятните аспекти между повечето други планети в партньорския ви хороскоп, или
2) с безусловно, непрекъснато проявявано великодушие и прошка, рожби на истинската любов. Ако жителите на Земята веднъж завинаги си дадат сметка, че любовта е в състояние да победи като с мощна вълшебна пръчица нещастието, несгодите и трудностите, дори и партньорският ви хороскоп да е пълен с така наречените отрицателни аспекти, те няма да ви попречат, защото любовта ще победи влиянието на планетите. Тя може да заличи дори кармата. Да, достатъчно е хората да проумеят тази простичка истина.

Сатурн (мъж) квадратура Плутон (жена)
Този аспект води до разрив. Жената има бурно подсъзнание и трябва да се научи на отговорност за своите идеи. Нейният партньор дава указания, които се опитва да наложи във връзката. Често неговите строги традиции, обичаи или религиозни правила са изключително трудни за нея. Тя може да чувства младежки импулси, докато нейният партньор приема поучителната роля на бащата, опитвайки се да я учи на самообладание, търпение или зрялост. Обикновено този аспект се появява във връзки между партньори, които са били интимно свързани в минал живот. Благодарение на растежа, който е постигнала жената, връзката се формира отново в това въплъщение, но така, че би могла да се разруши напълно. Тя иска да скъса не само с мъжа, но и с твърдите възгледи, зад които стои той. Когато наистина настъпи този разрив, това ще е, защото тя духовно е надраснала правилата, от които се е нуждаела някога.

Сатурн (жена) квадратура Плутон (мъж)
Жената се опитва да наложи структурата, формата и мисленето си на мъжа. Нейните идеи идват от другите, от миналото или от авторитетни фигури, които тя е уважавала. Разбирането на мъжа идва от дълбините на неговото подсъзнание. Той негодува срещу тези правила и срещу авторитета, който придобива жената. Накрая той ще се откъсне от нея, за да поеме сам отговорността за себе си.
Този аспект символизира продължението на връзка от минал живот, която отново се формира, за да приключи с разбиране. Мъжът трябва да надрасне правилата, които жената се опитва да му наложи, така че той да има свой собствен път. Накрая той не скъсва със своята партньорка, а по-скоро с идеята за обвързване. Той има нужда от свобода за душата си.

Папка: Аспекти на Сатурн | Добавил: Пим (09.03.2009)
Разгледан: 6654
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          35.173.234.169