Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


04:42
16.06.2021
Сряда
35.173.234.169


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Аспекти на Сатурн


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


Опозиции на Сатурн


Сатурн опозиция Сатурн
Това е най-трудният аспект, върху който се основава една връзка. Всеки индивид преживява карма, която е в пълна противоположност на другия. Двамата партньори имат конфликт по отношение на традициите и начина на живот, които са затвърдени. Миналите навици и начини за справяне с живота са предизвикани в тази връзка, тъй като всеки започва да вижда правотата на Другия, но не може да следва противоположния път.
Този аспект съществува в партньорства, в които има четиринадесетгодишна възрастова разлика. Социално-икономическите и културни различия съществуват поради разликата във времето между поколенията. По-възрастният партньор може да се опита да оправдае очакванията за бъдещето. Двамата индивиди са свързани с реалността, но нито един от тях не успява да го почувства в тази връзка. Два мощни тежкотоварни кораба преминават в нощта, и двата с различни предназначения.
Представяте си сигурността по коренно различен начин! И двамата търсите стабилност, но се разминавате в мнението си какво точно представлява тя и как да я постигате. Отнасяте се доста различно и към дълга и отговорностите, което ще обезсърчава и потиска и двамата. От време на време ще изниква и сянката на недоверието, вероятно безпочвено и породено от факта, че просто не разбирате подбудите на другия. Накрая това може да ви лиши от сили и ако и двамата не се постараете да попритъпите различията, вибрацията е толкова нехармонична, че нищо чудно и двамата да се поболеете или да се почувствате смазани от умора.
За да преобразите резултата на този аспект между планетите и да го превърнете в относително спокойно примирие, трябва да проявите огромно великодушие, търпение и добронамереност. Но двете планети Сатурн разполагат с достатъчно мощ, за да се справят. Винаги има начин да се отървете от някоя отрицателна вибрация и тази не прави изключение. Опитайте - поставете си предизвикателната цел да преодолеете различията. Така де, Сатурн все пак е планетата на мъдростта и зрелостта и я бива да се преборва с трудностите. Е, да, в този случай двете планети Сатурн при единия и при другия са се намирали в мига на вашето раждане в несъвместими знаци, мъчно дават израз на чувствата си, затова пък пред вас се откриват два пътя да преодолеете спънките и да удвоите мощното влияние на Сатурн - разполагате с двойно повече мъдрост и зрялост. Така че хич не си търсете оправдание и решете ако не друго, то поне повечето проблеми, създавани периодично от този аспект. Разковничето е да го правите заедно.

Сатурн опозиция Уран
Знаете ли, нека погледнем предизвикателството право в лицето, без страх и уплаха. Сатурн държи в живота му да има поне малко сигурност и понякога се стъписва и излиза от релси от неочакваното, шокиращо, необичайно, на моменти направо шантаво поведение на Уран. Нищо чудно Уран да смята Сатурн за студен, прекалено предпазлив, суров и властен. Оттук се поражда и напрежението между тези две планети. То обаче не ви тежи непрекъснато и ще възниква само от време на време, в лоши дни. Трябва да се опитате да разберете потребностите на човека до вас. Приемете, че и двамата имате правото да се изразявате свободно и да бъдете верни на себе си, и се помъчете да се отнасяте с търпимост, когато между вас възникнат разногласия. Уран не е чак такъв особняк, за какъвто понякога го мисли Сатурн, а Сатурн не е чак такъв сухар, както понякога смята Уран. Погледнете нещата откъм добрата им страна. Ако с общи усилия се опитате да преодолеете тази вибрация, и двамата ще получите възможност да съзреете емоционално и духовно. Нали, когато сте ядосани, и двамата мразите изтърканите назидателни фрази?

Сатурн (мъж) опозиция Уран (жена)
Мъжът се опитва да контролира ексцентричната жена. Нейното чувство за свобода и оригиналност е заплаха за сигурността, която той очаква да намери в нея. Играейки ролята на баща си, той може да открие, че методите, с които е било обвързано неговото съзнание в миналото, въздействат слабо върху неговата безпристрастна партньорка. Той започва бавно да освобождава себе си от тежестта на традицията, която е пренесъл. По този начин трябва да се освободи от всичко, което му носи сигурност. Този аспект е изключително труден за мъжа. Неговата партньорка го изпитва отново и отново, за да види дали това, на което държи той, наистина има смисъл за него.
Този аспект се случва във връзки, с поучителен характер. Мъжът, след като дълго е следвал определена линия на мислене, вижда, че разумът се изпречва на пътя му, тъй като все още не е готов да приеме отговорността да мисли по определен начин. Независимо от това, неговото подсъзнание има нужда да приеме това оригинално мислене и да допусне освободената жена в живота си. Благодарение на нейната инициативност той ще започне да разрушава старите навици и ще разбере как да приема свободата, която тя го учи да преживее.
Тъй като жената буквално разтърсва мъжа из основи, тя се разстройва повече, тъй като все още не може да го притежава. Този аспект създава промяна в кармичния молел, който определено е по-труден за мъжа. Аспектът няма елементите, необходими за едно хармонично трайно партньорство или брак. Но освобождава мъжа, подготвяйки по-удовлетворяваща връзка в бъдеще.

Сатурн (жена) опозиция Уран (мъж)
Жената е привлечена от мъж, който произхожда от напълно различна прослойка на обществото. Тя се изправя срещу традициите на баща си, на своя род, а в някои случаи дори срещу своя духовен произход. Въпреки че това може да е много трудно за нея, мъжът представя свободата от миналото, към която се е стремяла, но не е могла да достигне сама. Тя има нужда от него като символ на това, което все още не може да изрази.
Съществува голямо страдание, тъй като връзката я откъсва от нейните корени и я принуждава да положи нови основи. В резултат на незавършената кармична връзка от минало въплъщение, появата на мъжа на сцената е по-важна за нея, отколкото сигурността, която е изградила за себе си в този живот. Напрежението от връзката ще постави на изпитание тази сигурност, както и другите й ценности, докато направи избора между желанието да запази своето минало и нуждата да достигне вълнуващото, но неопределено бъдеще. Ако се протегне към бъдещето, връзката вероятно ще се разруши; тъй като мъжът съществува в нейния живот с една единствена цел - да я освободи. Ако остане здраво вкоренена в своята фамилия, връзката вероятно ще продължи, защото поставя предизвикателство пред мъжа, което той трябва да приеме. И в двата случая, жената ще бъде разстроена.
Най-голямата трудност може да се получи от това, че мъжът изглежда непостоянен, ексцентричен или несериозен в очите на нейното семейство и приятели. Той се превръща в кръстоносец, който се бие за свободата на девицата, която никога няма да притежава.

Сатурн опозиция Нептун
Ако някой от двамата смята да става банкер или борсов посредник или пък е решил да се издигне до депутат или президент, ви препоръчвам да се сбогувате, да се разделите по живо, по здраво и всеки да поеме по своя път, защото е твърде възможно да си донесете взаимно лош късмет в областта на финансите, държавните дела и политиката.
Но ако не възнамерявате да се посветите на тези поприща, продължавайте смело напред и останете заедно за кратко или за по-дълго - както решите, имайте предвид обаче, че трябва да разсечете възлите на аспекта.
Сигурно ще има подозрение и недоразумения, посети било от властното, ограничаващо поведение на Сатурн, било от уклончивостта и отчуждеността, които от време на време обхващат Нептун. Сатурн вероятно ще обвинява Нептун, че го мами, което може да е вярно, но може и да е неоснователно, ала ако все пак е вярно, явно произтича от страха на Нептун, че каже ли открито истината, ще си навлече суровата, пристрастна критика на Сатурн. Според Сатурн Нептун е хлъзгав, непрактичен, празен мечтател. А колкото до Нептун, дълбоко в себе си той вероятно смята Сатурн за студен, надут и себичен. Пак Нептун сигурно ще е принуден да прави отстъпките, да подлага и другата си буза, защото приспособимостта и готовността за компромиси обикновено не са сред добродетелите на Сатурн.
И все пак, ако в партньорския си хороскоп имате много планети в благоприятни аспекти и най-чистосърдечно желаете и двамата да изгладите грапавините на тази вибрация, сте в състояние да промените нейното влияние и тя да ви носи удовлетвореност, а не тревоги и притеснения. Така например Нептун би могъл да омекоти характера на Сатурн и да го изважда от пристъпите на черногледство, а Сатурн знае как да обгърне вечно напрегнатия, но и нехаен Нептун в топлото одеяло на закрилата и сигурността. Единственото, което се иска за това, е да обичате достатъчно.

Сатурн (мъж) опозиция Нептун (жена)
Този аспект често символизира несподелена любов. Мъжът се привлича от традициите и положението в живота, върху които се гради неговият характер. Ако достигне жената, той губи собствената си идентичност. Тя символизира неговата не достижима мечта и му дава колоритни впечатления, които прибавят чувство и дълбочина към неговата същност. Все пак той не може да се откъсне от своята кармична мисия в живота мощното привличане го разстройва и той не може да намери едно трайно удовлетворение.
Жената мечтае за своя партньор и си представя най-хубавите неща за него. Тя се опитва да смекчи съпротивата му и някак си прониква в неговата външно груба личност. Всъщност тя наистина го достига в много случаи, но неспособността му да разбере нейните фини докосвания, прави почти невъзможно той да го осъзнае. Вместо това той може да поставя преграда след преграда, за да не отстъпи пред желанието на сърцето си.
Тази връзка предизвиква конфликт между формата и безформеното, структурата и безструктурното, традицията и блуждаенето. В резултат на кармична раздяла в минал живот двамата индивиди се срещат сега, опитвайки се да осъществят това, което са пропуснали душите им. Тъй като времето и опитът застават между тях, всеки един следва различен път в живота. Мъжът се е научил как да гради своята сигурност чрез непрекъснато структуриране на идеи. Жената се е идентифицирала със скръбта. Въпреки че двамата трябва да дадат много един на друг, съществува твърде голяма пукнатина между техните начини за установяване на самоличност, за да може тази връзка да протича гладко. Мъжът се опитва да даде пример на своята партньорка, но тя не оправдава неговите очаквания.

Сатурн (жена) опозиция Нептун (мъж)
Жената се опитва да учи мъжа на ценностите на отговорността, играейки ролята на бащата. Тя вижда, че той иска да избяга, да се изплъзне от тежестите на живота. В минало въплъщение е съществувала незавършена връзка, което сега събира заедно двамата индивиди. Жената се опитва да укрепи връзката чрез структура, форма и изграждане на реалистични основи. Тъй като тя е по-сигурна в себе си от мъжа, гази структура има по-голямо значение за нея, отколкото за него. Той оценява уроците, които тя му предлага но не може да ги реализира, както тя възнамерява. Вместо това неговите мечти могат да го люшкат ту навътре, ту навън от партньорството.
Тук съществува конфликт, тъй като жената не може да притежава себе си, а също и мъжа. Колкото повече тя се опитва да го задържи, толкова повече губи своята стабилна идентификация в реалността. Накрая тя трябва да вземе решение между това да притежава своя партньор и да осъществи своята мисия към себе си. Тя е пясъкът на времето. Той е вълната, която се удря в брега. Всеки взима от другия, когато тези две мощни сили се срещат.

Сатурн опозиция Плутон
Плутон вероятно ще се опита да промени и превъзпита Сатурн, така че той да не се отнася толкова сериозно и сурово към живота, срещу което Сатурн ще се съпротивлява със зъби и нокти. Стига другите аспекти между планетите в партньорския ви хороскоп да са като цяло благоприятни, тази вибрация надали ще ви създаде непреодолими трудности. Но ако повечето други аспекти също не са добри, отношенията ви ще бъдат доста обтегнати и с времето все по-често ще прерастват в неприкрита вражда. Има само два начина да избегнете тази опасност:
1) както вече подчертах, със съдействието на благоприятните аспекти между повечето други планети в партньорския ви хороскоп, или
2) с безусловно, непрекъснато проявявано великодушие и прошка, рожби на истинската любов. Ако жителите на Земята веднъж завинаги си дадат сметка, че любовта е в състояние да победи като с мощна вълшебна пръчица нещастието, несгодите и трудностите, дори и партньорският ви хороскоп да е пълен с така наречените отрицателни аспекти, те няма да ви попречат, защото любовта ще победи влиянието на планетите. Тя може да заличи дори кармата. Да, достатъчно е хората да проумеят тази простичка истина. Очаквам това да стане всеки момент - все пак живеем в епохата на Водолея, когато ни предстои да направим най-неочаквани, благотворни за нас открития.

Сатурн (жена) опозиция Плутон (мъж)
Жената играе ролята на бащата и е поробващата сила за мъжа. Тя представлява силата, която той се опитва да надскочи. Може да има много мъка тук, тъй като тя често установява, че държи на много повече неща, отколкото би искала, в усилията си да запази структурата и формата, тъй като в противен случай това би била една изключително нестабилна връзка.
Тя използва правилата, на които е научена, за да покаже на мъжа как да фокусира своите динамични енергии. Той не само оспорва нейния авторитет, но стига и до сърцевината на традицията, за да види дали може да намери пробойни в разума, недостатъци в логиката или разложение в това, което би могъл да замени. В резултат връзката символизира едно силно предизвикателство и към двамата индивиди. Затруднението е повече от лично. Двамата партньори се съмняват в истинността на отдавна вкоренените мисли, които имат голямо влияние. Жената цени онези ограничаващи сили в обществото, които й помагат да запази структурата, формата и реда, докато мъжът символизира революционните и регенериращи сили, които се опитват да надскочат установените обичаи. Връзката съдържа мощни философски нюанси и за двамата партньори. Двама противници се гледат втренчено един друг, като всеки осъзнава, че е срещнал своята половинка.
Това е един от малкото аспекти, който може да съдържа минала омраза, недоверие и съзнание за враг. Това дали двамата индивиди наистина са се познавали, или не, не е толкова важно, колкото въпросът, в каква степен всеки държи на това, от което другия се отвращава. Накрая, чрез поредица от мощни сблъсъци, всеки ще разреши кармата благодарение на по-ясното разбиране на своето значение.

Сатурн (мъж) опозиция Плутон (жена)
Този аспект създава една изтощителна, но динамична връзка. Мъжът се опитва да учи жената как да следва един продуктивен път. Тя се опитва да надскочи ограниченията, които той цени. Съществуват културни различия и те имат тенденцията да се засилват. Всеки индивид вижда силата на обществото по различен начин. Мъжът разбира как ще се осъществи неговият растеж, поддържайки традиционните и социално приемливи обичаи. Жената вижда прогреса в обществото, осъществяващ се чрез революционни трансформации, които често събарят консервативните сили на традицията. Така всеки има своите собствени ценности.
Мъжът кармично поставя на изпитание своята сила, тъй като се научава как да потисне и обуздае подводното течение на деструктивните сили, които усеща в партньорката си. В същото време тя поставя на изпитание ценностите на традиционните правила, опитвайки се да намери своята уникална идентичност. Много предизвикателства съществуват тук, тъй като двамата партньори чувстват, че въпросът не е в печалбата, а в залагането. Всеки ще използва основата, усвоена в тази връзка по отношение на много други хора в живота.

Благодарение на двете мощни сили, противопоставящи се една на друга, връзката приема нюанса на преоценяване на всичко на което партньорите държат, за да може да вземат важни решения относно бъдещата насока на техните животи. В резултат на тази връзка жената често скъсва връзките си със семейството, търсейки дълбоко в себе си причината за нейното съществуване. В същото време мъжът се среща със своето най-трудно предизвикателство. Цялата му сигурност ще бъде разтърсена до основи, като ще остане единствено семето на непоклатимата истина.

Папка: Аспекти на Сатурн | Добавил: Пим (07.03.2009)
Разгледан: 4693
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          35.173.234.169