Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


17:16
25.06.2021
Петък
35.173.234.169


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Аспекти на Юпитер


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


Квадратури на Юпитер

Юпитер квадратура Юпитер

Този аспект предизвиква напрежение и разстройство. Индивидуалните нагласи и мнения на двамата партньори водят до разграничаване. В резултат тенденцията към сблъсък на личностите прави тази връзка изключително трудна. Най-големият проблем възниква поради това, че двамата индивиди притежават различни философски възгледи за живота; тези различия, накрая стават по-значими, отколкото всякакво привличане, което съществува между тях.
Представите ви за нравственост и етика взаимно се изключват - е, не през цялото време, но все пак невинаги се покриват. Житейските ви стремежи и духовни предпочитания също често влизат в сблъсък и пораждат недоразумения, особено ако единият е фанатично набожен. Ще имате разногласия и за това кое е етично в деловите сделки, което също ще обтяга отношенията и ще ви налага да правите отстъпки и компромиси. И двамата сте склонни да преувеличавате онова, което не харесвате у другия, и хич и не се колебаете да го показвате недвусмислено. Упреквате се, без да увъртате или да си мерите думите, и това, както би могло и да се очаква, поражда огромно раздразнение, огорчение и разочарование.
Ще ви бъде от полза, ако обсъждате различията, ако взаимно си изплаквате болката, но внимателно и тактично, а не недодялано и грубо. Ако нищо друго не помага, вероятно ще намерите решение на проблемите си в три думички, които една моя мъдра прекрасна приятелка италианка честичко повтаря в шумното си семейство: „Я да млъкваш!" Друго златно правило е да пътувате поотделно. Съмнявам се, че ще ви е приятно да го правите заедно. Току-виж единият се изкушил да бутне другия зад борда (пошегувах се, разбира се). Взети поотделно сте прекрасни хора, конфликтите се появяват само когато всеки божи ден живеете под един и същ покрив. Като теглим чертата, най-добрият космически съвет на звездите се свежда до думите на моята приятелка, италианката, но ги изричайте на себе си пред огледалото, а не на човека до вас, защото в противен случай само ще подпалите огъня на гнева. Тъй като повечето ви идеи не съвпадат, защо не добавите „Л" - като любов, към думата „идея", така ще получите „идеал". По този начин ще намерите поне някакви допирни точки и ще видите, че всичко ще се промени. Хайде пак - "Я да млъкваш!", дори и да не сте италианци.

Юпитер квадратура Сатурн

Този аспект не предполага липса на финансова обезпеченост, но сигурно ще има периоди, когато ще се натъквате на затруднения с парите заради разногласията си как да ги печелите, харчите и пестите. Юпитер не е от най-големите пестеливци, затова пък го бива много да харчи. Сатурн не е от най-редкопръстите, но затова пък много го бива да пести за черни дни. Проблемът ви е ясен. По въпроса как да трупате пари мненията ви са точно толкова противоположни, както Северният и Южният полюс. Понякога Сатурн ще се струва на Юпитер себичен и прекалено критичен и взискателен и това ще подкопава ентусиазма и вярата му. Сатурн пък се вбесява от лековерността и оптимизма на Юпитер, които понякога влизат в противоречие с практичността и предпазливостта - втора природа на Сатурн. Предпазливостта на Сатурн е пълна противоположност на комарджийския дух и самоувереността на Юпитер с неговите широко мащабни идеи и хрумвания, заради което Юпитер се чувства като с вързани ръце, а Сатурн изпада в отчаяние.
Сатурн ще обвинява Юпитер, че е безотговорен, а Юпитер ще му отправя укори, че осуетява стремежите им и ги ограничава, като неоснователно издига препятствия пред осъществяването им. Юпитер притежава достатъчно вътрешна сила, за да преглътне тези разочарования, но само след като се е съпротивлявал ожесточено.
Ако в партньорския ви хороскоп има достатъчно на брой благотворни аспекти между други планети, вибрацията ще обтяга само от време на време отношенията ви, при това без да ги подкопава сериозно. Но ако вибрацията е засилвана от това, че повечето други аспекти в партньорския ви хороскоп също са неблагоприятни, не е задължително (и наложително) да късате, въпреки това бихте могли да се замислите дали от време на време да не живеете за кратко отделно с много въздух между срещите. Така Сатурн няма да се вторачва чак толкова в недостатъците на Юпитер и ще започне да го цени за честността, качество, което той безспорно одобрява и уважава и от което се възхищава, а Юпитер ще си спестява нетактичните забележки за сковаността на Сатурн и ще се опита да се съсредоточи върху честността му, не по-малка от неговата, черта, която Юпитер безспорно одобрява и уважава и на която се възхищава.
Както виждате, между вас има и нещо общо: честността. Тя безспорно е достатъчно непоклатима като качество, за да съградите върху нейната основа моста на разбирателството, като и двамата проявявате известна търпимост към другия. Стига Сатурн да го позволи, Юпитер може да повдигне самочувствието му и да му вдъхне смелост да рискува. А ако Юпитер го позволи Сатурн ще го предпази от често безразсъдното му, припряно поведение и от това да не прекалява в нищо.
Юпитер: бъди благодарен за тази благословия - че винаги можеш да разчиташ на Сатурн и че той ще те закриля.
Сатурн: бъди благодарен за тази благословия - че Юпитер притежава такъв идеализъм и бликащ хумор. Няма да ти стане нищо, ако от време на време и ти се смееш.
Според Универсалния закон на „Божественото чувство за комедия" всичко в този живот е смешно, дори вашата връзка. Особено пък вашата връзка!
Хайде, засмейте се и всичко ще бъде наред! Трудностите ви са точно толкова големи, колкото сами си ги направите.


Юпитер (мъж) квадратура Сатурн (жена)

Философията на мъжа се сблъсква с традиционните корени или родословието на жената. Той се стреми към едно отворено съзнание, основаващо се на учене, растеж и разширяване, докато тя се придържа към миналото и може да пропусне новите възможности. Тя се опитва да запази това, което вече е стабилизирано, докато той иска да използва своето висше съзнание, за да надрасне настоящата си сигурност.
В кармичен смисъл жената продължава нишката на своето родословие. Мислите на нейния партньор често представят едно отношение, което се противопоставя на нейното чувство за форма, традиция и структура. Тук може да съществуват етични или културни различия и тези различия трябва да бъдат разбрани на едно надличностно ниво, ако връзката е действаща.

Юпитер (жена) квадратура Сатурн (мъж)

Жената се стреми към свобода, просветление и лекота, докато мъжът е твърдо "вкоренен" в своето минало. Поемайки ролята на бащата, той е склонен да "замрази" времето в някаква историческа точка от миналото, която е била важна за него на кармично ниво. Той се опитва да продължи миналите традиции, обичаи или възгледи, които са били социално приемливи. Колкото повече прави това обаче, толкова повече жената отстоява своята нужда от свобода. Тя се стреми към нови познания, развитие и си задава въпроса какво има отвъд всеки нов хоризонт. Той се опитва да структурира бъдещето в рамките на кармичното минало.
Съществува едно идейно обвързване в тази връзка и ако двамата индивиди трябва да осъществят растеж, това ще се случи благодарение на жената. Това е една поучителна карма и нейното познание (на жената) трябва да се разгърне от историческия момент, определен от мъжа. Той може да има предпочитания към определена култура, цивилизация или установени правила и традиции, които са свързани с неговия произход. Тя трябва да освободи или разпръсне тези кристализирани правила, за да балансира връзката в светлината на текущата реалност.

Юпитер квадратура Уран

Ако някой от двамата има радикални обществени или религиозни възгледи, тези аспекти ги довеждат до крайност. Освен това ще придавате прекалено голямо значение на прахосничеството и безотговорността на другия. Кой от двамата ще го стори, не знам, само това оставаше да се набутвам между шамарите! Никак не е безопасно! В някои случаи идеалистичните стремежи на Юпитер ще влизат в сблъсък с по-материалистичните и неконвенционални цели на Уран. В такива мигове Уран ще изглежда на Юпитер сприхав и невъздържан, непоследователен и дори вятърничав. От своя страна, Уран ще смята Юпитер за въздухар и ще го подлага на унищожителна критика. Както вече се досещате, подобно отношение не вещае мир и сговор. Иска се много търпение, каквото Уран обикновено е по-склонен да проявява. Но и Юпитер по природа е щедра, най-често великодушна душа и с малко усилия вие ще разсеете напрежението помежду си, още повече, че то не ви мъчи всеки ден. Усетите ли, че отношенията ви се обтягат, нека всеки от вас си намери - поотделно - някакво интересно занимание, докато напрежението изчезне. А то непременно ще се разсее. Връзката ви непрекъснато ще се променя. Затова и единственото, от което се нуждаете, е търпение.

Юпитер (мъж) квадратура Уран (жена)

Това е един повърхностен и напрегнат аспект, добавящ много динамика и действие към връзката. Съществуват различия, които може да не се преодолеят лесно. Двамата партньори притежават силно чувство за индивидуалност, независимост и свобода на ума. Всеки един обаче е склонен да нахлуе в психичното пространство на другия. В резултат може да има провокиране на нервно безпокойство, заедно с елиминиране на чувства. Тази енергия затруднява единия индивид да разбере другия. Връзката може да бъде вълнуваща, но рядко трайна, защото всеки от индивидите ще установи, че е по-привързан към една идея или начин на живот, отколкото към своя партньор.

Юпитер (жена) квадратура Уран (мъж)

Тук нагласата и възгледите на жената се противопоставят на основната вяра на мъжа в самия него. Тя може да е прекалено справедлива, докато той се стреми към свободата, с която е свикнал, противопоставяйки се на нейния осъдителен маниер. Той може безпристрастно да се откъсне от връзката, разпилявайки нейното чувство за цел, заедно с нейните мисловни проекции за бъдещето. Двамата партньори биха научили много един от друг, но умственото разстройство, което създава този аспект, им пречи да се чувстват сигурни.

Юпитер квадратура Нептун

Тези два аспекта съдържат същото предупреждение, както съвпадът между Юпитер и Нептун: внимавайте покрай връзката си единият или и двамата да не се отдадете на такива пороци като комарджийството, прахосничеството, наркотиците, алкохола, мързела и чревоугодничеството. Само не се плашете ако сте разумни, общо взето, дисциплинирани и духовно развити, това неблагоприятно проявление на аспекта няма да помрачава отношенията ви, защото ще успявате да го озаптите всеки път, когато то подаде грозна главица.
Не е изключено да възникват разногласия и защото Юпитер не внимава и понякога наранява с нетактичните си, болезнени „стрели на истината" свръхчувствителния Нептун. По-кротко, Юпитере! А ти, драги ми уязвим Нептуне, не приемай всичко толкова присърце. Ако Юпитер се прави на клоун и както винаги, разиграва своите игрички на честност, ти не плачи, драги ми Нептуне. Смей се! Така де, признай, че си е доста забавно, когато Юпитер се блъска във вратите и уличните лампи или се препъва в плочките на тротоара.
Възможно е отношенията ви да се обтягат и когато Юпитер се сърди и ядосва, задето понякога Нептун се държи потайно и уклончиво. Може би подобно поведение е съвсем безобидно и е част от природата на Нептун, но Юпитер на часа ще отсъди, че Нептун го мами и лъже, и понеже държи изключително много на честността и откровеността, това вероятно ще създаде тежък конфликт.
За да разсеете напрежението, внасяно понякога от вибрацията, поне когато сте заедно, да избягвате такива области като религията, образованието, издателската дейност, фондовия пазар, игралните надбягвания, лотариите и тотото? По-добре насочете вниманието си към мечтите за съвместното си бъдеще. И двамата сте благословени със способността да ги осъществявате, макар и понякога да имате разногласия как точно да го направите. Разковничето е да се редувате и да пробвате подхода на другия, после обратното. Така ще удвоите вероятността и най-съкровените ви мечти да се сбъднат и до голяма степен ще преодолеете противоречията.

Юпитер (мъж) квадратура Нептун (жена)

Този аспект причинява духовна неудовлетвореност. Мъжът търси своите истини в мистичните внушения, които получава от жената. На нея й е трудно да повярва в неговата искреност, тъй като той изглежда твърде лекомислен, за да я разбере в дълбочина. В същото време неговото обособено чувство за правилно и грешно често се обърква от нейния неясен възглед. Тя се опитва да му покаже духа или същността на неговите системи от правила - иска той да разбере, че същността е много по-важна от буквалния начин, по който той разбира живота. Мъжът може да израсне в тази връзка, ако държи съзнанието си отворено и се освободи от обсебващи или вредни възгледи.

Юпитер (жена) квадратура Нептун (мъж)

Жената се опитва да намери вдъхновение чрез своя партньор. Тя може да търси психическо или интуитивно потвърждение на истините, в които вярва. Но мъжът може да възприеме само "повърхностния" начин, по който тя гледа на нещата и да му е трудно да приеме нейната искреност. Той вярва, че тя трябва да развие повече дълбочина, макар че ще загуби търпение, поради липсата на спонтанност от негова страна. Този аспект е труден и предизвиква напрежение в системата от убеждения на двамата партньори.

Юпитер квадратура Плутон

Съществува сериозен конфликт между стремежите, целите и идеалите на двамата. Трудно постигате разбирателство и правите отстъпки, но въпреки това не се отказвайте. С практиката идва и съвършенството! Според древните текстове вибрацията подлага душата на твърде необходимо за нея изпитание. Лошото е, че Юпитер ще понесе изпитанието, а Плутон ще му го наложи. Всички ние изживяваме сблъсъците, породени от разликата във възрастта - например между дете и родител или ученик и учител. По-възрастните все повтарят: „Някой ден ще ми бъдеш благодарен за това!" (Нима очакват до края на живота си да им благодарим? Ама че нахалници!) И все пак тази философия може да помогне и на двамата, които сте подложени на строгия натиск на аспекта.
Така например Юпитер може да засвидетелства (при това още сега, а не след време) признателност на Плутон, задето му е дал добра поука, променила характера му. Да, знам, знам, Юпитере. Но кой е казал, че ще бъде лесно? Поне аз не съм твърдяла подобно нещо. Някой друг да го е казвал? Дори и да го е направил, те е излъгал. Да, трудничко си е, но щом Плутон види, че наистина си му благодарен, уязвимото му сърце със сигурност ще се размекне, макар че Плутон ще предпочете по-скоро да умре, отколкото да го разкрие или да си го признае. Това, Юпитере, е само метафора. И през ум не ми е минавало да те карам да се умилкваш на Плутон. Засрами се, бива ли да си мислиш такива неща!

Юпитер (мъж) квадратура Плутон (жена)

Мъжът може да внесе много ментална енергия, опитвайки се да просветли жената. В същото време тя се стреми да добави дълбочина към това, което има чувството, че той получава само повърхностно като истина. Двамата партньори гледат на живота от различни гледни точки. Мъжът вижда изгодата и по-леката страна на нещата. Жената вижда дълбините и реалните трансформации, които човек трябва да направи, за да постигне духовен растеж. Поради тези две различни нива на съзнание във връзката може да се появи подводно течение, което често предизвиква неразбирателство, неудовлетвореност, конфликт, неприязън и евентуална раздяла.

Юпитер (жена) квадратура Плутон (мъж)

Жената се опитва да просветли своя партньор. Тя вижда как той се бори през дълбините, но не може да разбере причините, поради които той се задълбочава толкова много, търсейки отговорите, които за нея са абсолютно очевидни. В същото време той чувства, че нейната привързаност по отношение на идеи и възгледи показва, че тя пропуска истинската същност на живота. Тя може да живее с едно отворено експанзивно съзнание, докато той се взира в затворените и скрити кътчета, за да намери своите истини. Най-голямото затруднение идва, когато двамата партньори смятат, че техните становища са окончателни. В резултат малките разногласия създават големи трудности, които не се преодоляват лесно.

Папка: Аспекти на Юпитер | Добавил: Пим (09.03.2009)
Разгледан: 6502
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          35.173.234.169