Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


03:32
26.03.2023
Неделя
34.239.173.144


Онлайн: 6
Гости: 6
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Аспекти на Юпитер


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


Тригони на Юпитер

Юпитер тригон Юпитер

Този аспект увеличава късмета; дава възможности, експанзивност и общодостъпни чувства във връзката. Мъжът и жената са в състояние да се допълват един-друг посредством своите висши умове. В резултат съществува една лекота, която позволява на всеки индивид да запази свободата на ума, докато се чувства в хармония с убежденията на другия.
Планетата Юпитер в рождената ви карта олицетворява клоуна, философа, вечния оптимист у вас. Тъй като в партньорския ви хороскоп двете планети Юпитер са в благоприятен аспект, често ще се смеете до сълзи и така ще забравяте житейските неприятности. Умеете да повдигате взаимно духа си, почти без усилия да се измъквате един друг и от най-черната тъга. Наподобявате щастливи чергари - в буквалния смисъл на думата. Доскучае ли ви, грабвате спалните чували, отправяте се към гората и спите под открито небе - направо под звездите.
Тази вибрация е известна в астрологията като много щастлива - тя носи големи парични печалби и късмет. Като екип ще пожънете успехи в издателската дейност й образованието, ако сте съдружници адвокати, във всяко духовно начинание. Не е изключено от време на време да обиждате другите с нетактични (затова пък откровени) забележки, но когато сте честни един към друг, вие не се сърдите, защото уважавате такава откритост и почтеност. Ако пътувате заедно в чужбина, ще си прекарате чудесно.
Няма да се учудя, ако единият или и двамата имате домашен любимец - един или няколко, - защото обичате еднакво животните. Да не гледате коне? Или може би сътрудничите на Организацията за добро отношение към животните? Не го изключвам. Възможно е и да сте вегетарианци. Сигурно мразите еднакво и зоологическите градини - ако зависеше от вас, щяхте да пуснете всички животни от клетките на свобода. Всъщност и двамата сте необичайно добри. Този аспект обикновено разсейва недоверието между вас, понеже откровеността и честността са ваша пътеводна звезда във всичко, особено във взаимоотношенията ви.
Сякаш всичко това не е достатъчно, вие вероятно се интересувате еднакво и от неидентифицирани летящи обекти и космически полети. Можем да кажем, че връзката ви е „близка среща" от най-щастлив вид. Трябва да имате цял куп неблагоприятни аспекти между другите планети в партньорския си хороскоп, за да се разсее изключително благотворното влияние на вибрацията. Тя просто си е непробиваема.

Юпитер тригон Сатурн

Благоприятният аспект между тези планети се отразява изключително добре най-вече в деловите отношения, той обаче осигурява положителни вибрации и при други връзки - между приятели, роднини, влюбени и съпрузи.
Вместо да влиза в сблъсък, Сатурн с неговата предпазлива сдържана практичност се допълва хармонично с оптимистичния щедър нрав на Юпитер и с хазартния му дух. Като личности може и да сте твърде различни, но когато обедините усилията си под закрилата на този аспект, всяко ваше начинание, особено дългосрочните ви стремежи се увенчават с успех. Достатъчно е да бъдете заедно, и е твърде вероятно да се сбъднат и най-дръзките ви мечти.
Според астрологията и трите аспекта между тези планети вещаят (или поне обещават доста категорично) да натрупате значително богатство и да сте материално обезпечени. Както личи, успехът във вселенски план е сплав от консервативното и либералното, от предпазливост и дързост, от търпение и настъпателен устрем. Вие олицетворявате съвършеното равновесие между противоположните качества, тайната на слънчевия знак Везни, управляван от миротворната Венера, планета и на любовта, и на парите. Заслужава си да се замислите над това, понеже то съдържа семената на върховната мъдрост.
Ако аспектът между Юпитер и Сатурн в партньорския ви хороскоп е съвпад, а не секстил или тригон, вие ще бъдете благословени с всички изброени дарове, ала наред с вибрацията на разбирателството и хармонията съвпадът съдържа и едно малко предупреждение. Малко, но все пак го запомнете, защото не е маловажно: Сатурн трябва да се опита да потисне прекомерната си предпазливост и взискателност към Юпитер, понеже инак ще подреже крилете на неговия преливащ от жизненост вроден оптимизъм, а ние не искаме това, нали? Съвпадът носи и голяма вероятност с нетактичността, с която казва истината право в очите, Юпитер да подкопае сериозно самочувствието на Сатурн, заради което той периодично да изпада в потиснатост и мрачни настроения. Ала тези малки капани не са достатъчно сериозни, за да породят тежък конфликт между вас. Само от време на време ще създават спънки, но това е пикантна добавка към огромното разбирателство, което цари между вас.

Юпитер (мъж) тригон Сатурн (жена)

Експанзивната природа на мъжа е допълнена от консервативната мъдрост на неговата партньорка. Тя представлява твърда основа, върху която той може да гради. В резултат неговите надежди и желания са поставени в прагматични пропорции, поради нейната реалистична нагласа. Тя може да играе ролята на бащата, поради което формира съзнателния център на връзката. Нейните благоразумни възгледи действат като перфектен баланс за лекомислието на мъжа, който винаги търси външната изява. При тази връзка съществува положителна карма, защото произходът на жената се смесва с културните възгледи на мъжа. Тя дава основата, върху която неговите идеи да се разгърнат. В резултат този аспект прибавя достойнство, взаимно уважение и почит в рамките на едно много удовлетворяващо партньорство.

Юпитер (жена) тригон Сатурн (мъж)

Жената е в състояние да покаже на мъжа собствената му ценност, поради своята откровеност и искреност. Той може да разиграва ролята на нейния баща или подобна на бащата фигура, за да впечатли своята партньорка с достойнство, което не владее напълно. Все пак, колкото повече жената разширява неговото съзнание, толкова повече той израства, за да види важните причини за правилата, традициите или обичаите, които са вградени в неговата същност.
Тук съществува карма, която съчетава справедливостта и мъдростта. Жената играе една конструктивна роля, докато нейният партньор играе по-отзивчива роля, символизирайки промяната в установената структура. Въпреки това всеки балансира другия, тъй като те получават проницателност, прозрение и перспектива. Това е отличен аспект за балансирано и прогресивно партньорство.

Юпитер тригон Уран

Когато сте заедно, пробуждате у другия цялата човечност, на която той е способен. Дори и заради някои други аспекти между планетите в партньорския ви хороскоп взаимно да си налагате ограничения и да проявявате чувство за собственост, тези недостатъци ще бъдат омекотени от аспекта, защото благодарение на въздействието му вие взаимно зачитате потребността на човека до себе си от свобода и лична изява. Като теглим чертата, ще видим, че вибрацията ви кара да се отнасяте с търпимост към различията във вашите личности. Тя ви вдъхва и подчертано желание взаимно да насърчавате заложбите, идеалите и алтруизма си. Вдъхновявате се по най-различни начини, което съвсем естествено прави възможно сбъдването на почти всички ваши мечти - обши и лични. Юпитер ще вдъхва тежест и размах на целите и съзидателното начало у Уран, а Уран ще добавя оригиналност и вълнение в плановете и намеренията на Юпитер.
Каквато и да е връзката ви, ако се сработите, ще постигнете чудеса, които ще ощастливят мнозина на Земята, а и самата Земя. Би могло да се каже, че заедно сте в състояние да се превърнете в ракета, поела към Луната, че и по-далеч. Когато силно изявената честност и широко мащабни стремления на Юпитер се съчетаят с неконвенционалния, невероятен гений на Уран, всички край вас изпадат в див възторг. Намират ви най-малкото за интересни. Вие също сте си интересни.
Но наред с предимствата и разбирателството съвпадът между двете планети в партньорския хороскоп ви налага и да се владеете, инак има опасност от време на време да сте прекалено самоуверени или да се отдадете на безразсъдството, което неизменно дреме дълбоко и в двамата. Секстилът и тригонът не съдържат такова предупреждение. Но дори и тази едва доловима вибрация при съвпада може да бъде лесно преодоляна, стига да осъзнаете, че ви пречи. Е, вече сте предупредени, другото си зависи от вас!

Юпитер (мъж) тригон Уран (жена)

Свободният дух на мъжа стимулира интелекта на неговата партньорка. Тя осигурява идеите, които го активират, докато той й помага да разшири своето съзнание. И двамата партньори са индивидуалисти, но техните философии и идеи са в хармония. Така, докато всеки уважава психичното пространство на другия, съществува възможност за растеж, заедно с оптимистичните очаквания за бъдещето. Двамата партньори виждат безпокойството в другия, но това обикновено се проявява с някаква активност (спортове, пътешествия и забавления), която прави връзката вълнуваща. Този аспект може да действа благоприятно, когато двамата брачни партньори са ангажирани в една кариера.

Юпитер (жена) тригон Уран (мъж)

Жената разширява интелекта на своя партньор. Нейната откритост и свободен дух вдъхновяват чувството му за оригиналност и изобретателност. Така тя провокира неговите висши качества, които иначе може да не се проявят. Той, на свой ред, разбира нейната нужда от пространство и може напълно да я разбере, без да гледа едностранчиво. Тази връзка може да е вълнуваща, без да е ангажираща, защото двамата партньори са обвързани с безличната идея за свободната изява на индивида.

Юпитер тригон Нептун

Ако аспектът между тези планети в партньорския ви хороскоп е съвпад, ще е разумно да ви предупредя да внимавате покрай връзката се да не се изкушите взаимно да се отдадете на такива пороци като прахосничеството, наркотиците, пиенето, мързела и чревоугодничеството. Но ако и двамата сте духовно извисени и дисциплинирани, аспектът почти няма да помрачи отношенията ви. Все пак ви предупреждавам, а вие сте мъдри кора, знаете какво да правите.
Ако погледнем откъм по-добрата страна, дори аспектът ви да е съвпад, вие ще сте дарени с всички проявления на разбирателството и хармонията, характерни за секстила и тригона между тези две планети. Вие насърчавате взаимно идеализма и благотворителността си. Дръзките мечти на Юпитер образуват с интуицията и прозорливостта на Нептун сплав, благодарение на която не само ще постигнете просветление и успех във всяко религиозно и образователно начинание, но и ще осъществите по-материалните си стремежи, възможно е дори да забогатеете. Всеки от трите аспекта покровителства двама души, посветили се заедно на медицината, издателската дейност, правото, фондовия пазар и предприемачеството.
Каквито и да са отношенията помежду ви, умовете и чувствата ви са свързани телепатично. Телепатията ви може да е проявена, може и да е в латентно състояние. Във втория случай ви съветвам да я развиете. Тя е много полезна в най-различни области.
Ако аспектът между планетите ви е съвпад, по-разумно е да не припарвате до конни надбягвания или игрални автомати, ако обаче аспектът е секстил или тригон, си купете заедно билет от лотарията или играйте - пак заедно, тото. Защо ли? Защото тази вибрация ви носи изключителен късмет. На последно - но не и по значение, - място идва общата ви любов към животните, която може да е от огромна полза за Майката Земя, неразделна част от всички живинки по нея. По всяка вероятност и двамата сте вегетарианци. Ако не сте, опитайте, ще ви хареса!

Юпитер (мъж) тригон Нептун (жена)

Този аспект разширява мечтите, надеждите и желанията. Чрез своя оптимизъм и нетърпение мъжът вдъхновява убежденията на жената. Тя оцветява неговите идеи, придавайки им повече дълбочина и чувство. Духовните принципи и основните възгледи са в съгласие, което улеснява това партньорство. Основният проблем, който наблюдаваме обаче, е, че липсата на усилия може да доведе до инертност. Важно е да се има предвид крайната цел. Силните чувства могат да накарат двамата партньори да създадат една реалност, която изглежда по-добра от реалностите на другите. Независимо дали тази реалност се основава на илюзия, или на действителни факти, важно и за двамата индивиди е да стъпват здраво на земята.

Юпитер (жена) тригон Нептун (мъж)

Този аспект създава една експанзивна връзка. Може да има усещане за духовност, тъй като жената търси истината, а нейните разбирания могат да бъдат потвърдени от интуицията на партньора й. Той вижда същността на нещата, а тя вижда възможностите. Двамата партньори си дават повече свобода един на друг по отношение на по-висшето и експанзивно виждане за реалността, отколкото по отношение на това, което всеки би могъл да изпита сам. Мъжът живее в облаците, докато неговата партньорка му подава сребърната нишка (т.е. всичко в тази връзка е на принципа "всяко зло за добро"). Ако двамата индивиди са практични, това може да бъде отличен аспект за прогресивна и поучителна връзка.

Юпитер тригон Плутон

Ако се възползвате в пълна мяра от този изключително благотворен аспект, вие двамата ще преместите планини и дори ще съградите могъща империя! С каквото и да се заемете, притежавате огромна сила. Насърчавате взаимно духовното си просветление и си влияете положително. В зависимост от това доколко целенасочени ще бъдат усилията ви, вибрацията ще ви помага всячески в паричните въпроси, така че ще забогатеете. Каквото и да решите да създадете със съвместни усилия: нова религия, нов университет, нова посредническа фирма, ново въздухоплавателно дружество, верига автомивки или пресгрупа, аспектът ще ви даде изключително мощен начален тласък.

Юпитер (мъж) тригон Плутон (жена)

Мъжът има подкрепата на жената. Тя дава дълбочината, върху която той развива своите разбирания. Той насърчава нейното търсене. И двамата се стремят към всичко онова, което е отвъд нормалното възприятие. Жената вижда реалността на вертикални пластове, докато мъжът запазва една хоризонтална перспектива. Така той може да види размаха и обсега на усложненията, които изникват от нейните дълбини. Когато тези две гледни точки на реалността (вертикална и хоризонтална) са в хармония, истинското мистично значение на "Кръста" е разгадано.
Плутон символизира смъртта на Христос, докато Юпитер представя възкресението. При това символично разиграване жената, разрушавайки част от своето минало, е в състояние да създаде място в съзнанието на своя партньор, за да може неговият дух да възкръсне.

Юпитер (жена) тригон Плутон (мъж)

Мъжът осигурява опитното поле, което жената да ползва, когато се научи да разширява своето съзнание. Той сваля фалша и воала на илюзията, давайки й възможност да види светлината. Той може да я подложи на много изпитания - тя трябва да се научи как да прибавя дълбочина към своите представи. Материалното и духовно благополучие може да се осъществят всеки път, когато се преодолеят препятствията. Това е специален аспект. Той поставя препъни камъни по пътя на гладко протичащата връзка, въпреки че това дава на двамата партньори силата и способността да преодоляват тези препятствия - почти възприемайки ги като предизвикателства, които могат да бъдат превърнати в каменни стъпала по пътя към просветлението.

Папка: Аспекти на Юпитер | Добавил: Пим (08.03.2009)
Разгледан: 7313
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          34.239.173.144