Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


05:14
16.06.2021
Сряда
35.173.234.169


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Аспекти на Юпитер


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


Опозиции на Юпитер

Юпитер опозиция Юпитер

Две различни философии се сблъскват. Енергиите могат да бъдат разпръснати, а целта - разпиляна. Двамата партньори имат нужда от свобода и са склонни да се придържат към автономни принципи, играейки си на дърпане на въже в ментален план. Резултатът обикновено е объркване и безпокойство, тъй като всеки индивид би желал потвърждение на своите възгледи от другия. Може да се постигне голям растеж, но посредством спор, противопоставяне и дебат. Ако връзката е действаща, всеки партньор трябва да е в състояние да види ценностите във възгледите и схващанията на другия.
Представите ви за нравственост и етика взаимно се изключват - е, не през цялото време, но все пак невинаги се покриват. Житейските ви стремежи и духовни предпочитания също често влизат в сблъсък и пораждат недоразумения, особено ако единият е фанатично набожен. Ще имате разногласия и за това кое е етично в деловите сделки, което също ще обтяга отношенията и ще ви налага да правите отстъпки и компромиси. И двамата сте склонни да преувеличавате онова, което не харесвате у другия, и хич и не се колебаете да го показвате недвусмислено. Упреквате се, без да увъртате или да си мерите думите, и това, както би могло и да се очаква, поражда огромно раздразнение, огорчение и разочарование.
Ще ви бъде от полза, ако обсъждате различията, ако взаимно си изплаквате болката, но внимателно и тактично, а не недодялано и грубо. Ако нищо друго не помага, вероятно ще намерите решение на проблемите си в три думички, които една моя мъдра прекрасна приятелка италианка честичко повтаря в шумното си семейство: „Я да млъкваш!" Друго златно правило е да пътувате поотделно. Съмнявам се, че ще ви е приятно да го правите заедно. Току-виж единият се изкушил да бутне другия зад борда (пошегувах се, разбира се). Взети поотделно сте прекрасни хора, конфликтите се появяват само когато всеки божи ден живеете под един и същ покрив. Като теглим чертата, най-добрият космически съвет на звездите се свежда до думите на моята приятелка, италианката, но ги изричайте на себе си пред огледалото, а не на човека до вас, защото в противен случай само ще подпалите огъня на гнева. Тъй като повечето ви идеи не съвпадат, защо не добавите „Л" - като любов, към думата „идея", така ще получите „идеал". По този начин ще намерите поне някакви допирни точки и ще видите, че всичко ще се промени. Хайде пак - "Я да млъкваш!", дори и да не сте италианци.

Юпитер опозиция Сатурн

Този аспект не предполага липса на финансова обезпеченост, но сигурно ще има периоди, когато ще се натъквате на затруднения с парите заради разногласията си как да ги печелите, харчите и пестите. Юпитер не е от най-големите пестеливци, затова пък го бива много да харчи. Сатурн не е от най-редкопръстите, но затова пък много го бива да пести за черни дни. Проблемът ви е ясен. По въпроса как да трупате пари мненията ви са точно толкова противоположни, както Северният и Южният полюс. Понякога Сатурн ще се струва на Юпитер себичен и прекалено критичен и взискателен и това ще подкопава ентусиазма и вярата му. Сатурн пък се вбесява от лековерността и оптимизма на Юпитер, които понякога влизат в противоречие с практичността и предпазливостта - втора природа на Сатурн. Предпазливостта на Сатурн е пълна противоположност на комарджийския дух и самоувереността на Юпитер с неговите широко мащабни идеи и хрумвания, заради което Юпитер се чувства като с вързани ръце, а Сатурн изпада в отчаяние.
Сатурн ще обвинява Юпитер, че е безотговорен, а Юпитер ще му отправя укори, че осуетява стремежите им и ги ограничава, като неоснователно издига препятствия пред осъществяването им. Юпитер притежава достатъчно вътрешна сила, за да преглътне тези разочарования, но само след като се е съпротивлявал ожесточено.
Ако в партньорския ви хороскоп има достатъчно на брой благотворни аспекти между други планети, вибрацията ще обтяга само от време на време отношенията ви, при това без да ги подкопава сериозно. Но ако вибрацията е засилвана от това, че повечето други аспекти в партньорския ви хороскоп също са неблагоприятни, не е задължително (и наложително) да късате, въпреки това бихте могли да се замислите дали от време на време да не живеете за кратко отделно с много въздух между срещите. Така Сатурн няма да се вторачва чак толкова в недостатъците на Юпитер и ще започне да го цени за честността, качество, което той безспорно одобрява и уважава и от което се възхищава, а Юпитер ще си спестява нетактичните забележки за сковаността на Сатурн и ще се опита да се съсредоточи върху честността му, не по-малка от неговата, черта, която Юпитер безспорно одобрява и уважава и на която се възхищава.
Както виждате, между вас има и нещо общо: честността. Тя безспорно е достатъчно непоклатима като качество, за да съградите върху нейната основа моста на разбирателството, като и двамата проявявате известна търпимост към другия. Стига Сатурн да го позволи, Юпитер може да повдигне самочувствието му и да му вдъхне смелост да рискува. А ако Юпитер го позволи Сатурн ще го предпази от често безразсъдното му, припряно поведение и от това да не прекалява в нищо.
Юпитер: бъди благодарен за тази благословия - че винаги можеш да разчиташ на Сатурн и че той ще те закриля.
Сатурн: бъди благодарен за тази благословия - че Юпитер притежава такъв идеализъм и бликащ хумор. Няма да ти стане нищо, ако от време на време и ти се смееш.
Според Универсалния закон на „Божественото чувство за комедия" всичко в този живот е смешно, дори вашата връзка. Особено пък вашата връзка!
Хайде, засмейте се и всичко ще бъде наред! Трудностите ви са точно толкова големи, колкото сами си ги направите.

Юпитер (мъж) опозиция Сатурн (жена)

Това е кармичен аспект. Жената, играейки ролята на бащата, поставя на изпитание искреността на мъжа. Подобно на Зевс, властващ над законите на съдбата, мъжът се противопоставя на своята партньорка, докато тя се опитва да изпитва неговата позиция. Тъй като двамата партньори поставят под съмнение авторитета на другия, те незабелязано се издигат взаимно до по-високо ниво на съзнание. Връзката може да бъде изключително трудна, но да е и удовлетворяваща, тъй като всеки индивид открива истинското си място в живота. Идеи и принципи са в постоянна борба. Жената може да се опита да персонализира своя живот, поради семейния си произход, родословие в този живот или доктрините, обичаите и традициите, които е спазвала в друг живот, но които може да са били в противоречие с културата, в която е живяла тогава. Посредством своя партньор тя продължава да се съмнява в правотата на обществото, законите и методите на цивилизацията. Тя има своите правила и тъй като тези правила са действали в миналото, е склонна да ги приведе в действие и в настоящето. Мъжът притежава различни идеи по отношение на това, какъв трябва да е жизненият път на един човек. В резултат този аспект може да предизвика конфликт, обикновено от религиозно или културно естество, което изисква разбиране и от двамата партньори, ако връзката трябва да продължи своето развитие.

Юпитер (жена) опозиция Сатурн (мъж)

Мъжът приема ролята на бащата. В минало въплъщение той може да е бил в позиция, която му е давала възможност да изгради възгледи, убеждения и начин на живот, които са били в разрез с неговата култура. Той продължава да поддържа този възглед в рамките на връзката, виждайки жената като заплаха за всичко, което вече е изградил. Тя може да се опита да избяга от евентуално обвързване с всякакви правила, които ограничават чувството й за свобода. Тя установява принципи и идеи, отричащи всичко, на което държи мъжа, за да разхлаби и разсее неговото сковано и затворено съзнание. Колкото повече той проверява настоящите културни ценности чрез нея, толкова повече тя показва колко е безсмислено да се опитва да наложи своите идеи. Тя намира слаби места в неговите аргументи, недостатъци в неговите доводи и прави всичко възможно, за да разконцентрира силата му. Жената оставя една обвързваща карма зад себе си, но трябва да преживее тази връзка, за да добие силата, която накрая ще й донесе свобода.

Юпитер опозиция Уран

Ако някой от двамата има радикални обществени или религиозни възгледи, тези аспекти ги довеждат до крайност. Освен това ще придавате прекалено голямо значение на прахосничеството и безотговорността на другия. Кой от двамата ще го стори, не знам, само това оставаше да се набутвам между шамарите! Никак не е безопасно! В някои случаи идеалистичните стремежи на Юпитер ще влизат в сблъсък с по-материалистичните и неконвенционални цели на Уран. В такива мигове Уран ще изглежда на Юпитер сприхав и невъздържан, непоследователен и дори вятърничав. От своя страна, Уран ще смята Юпитер за въздухар и ще го подлага на унищожителна критика. Както вече се досещате, подобно отношение не вещае мир и сговор. Иска се много търпение, каквото Уран обикновено е по-склонен да проявява. Но и Юпитер по природа е щедра, най-често великодушна душа и с малко усилия вие ще разсеете напрежението помежду си, още повече, че то не ви мъчи всеки ден. Усетите ли, че отношенията ви се обтягат, нека всеки от вас си намери - поотделно - някакво интересно занимание, докато напрежението изчезне. А то непременно ще се разсее. Връзката ви непрекъснато ще се променя. Затова и единственото, от което се нуждаете, е търпение.

Юпитер (мъж) опозиция Уран (жена)

Това е изключително труден аспект. Двамата партньори имат различни убеждения и възгледи. Безпокойство, нервно напрежение и общо състояние на тревожност цари в ежедневието, тъй като връзката приема нюанса на две отделни влакчета в увеселителен парк, които се движат в противоположни посоки. Мъжът оценява количествено своите преживявания. Жената вижда оригиналността. В резултат връзката ще бъде много активна, но често толкова странна и непредсказуема, че не би могла да предостави една постоянна сигурност за нито един от двамата партньори.

Юпитер (жена) опозиция Уран (мъж)

Неспокойната природа на жената се комбинира със странните качества на мъжа и създава една непредсказуема връзка. Съществува много привличане и ментално стимулиране, но вместо един свободен обмен на идеи, има тенденция към недостатъчна комуникация. Двамата индивиди си говорят един на друг, вместо да разговарят един с друг. Жената може да бъде погълната от своите философии и възгледи, докато мъжът (който лесно се отегчава) е склонен да се разграничава от нейните идеи. Създалите се нетърпимост, нетолерантност и дистанциране, поради прекалената неангажираност, трябва да бъдат преодолени в името на връзката.

Юпитер опозиция Нептун

Тези два аспекта съдържат същото предупреждение, както съвпадът между Юпитер и Нептун: внимавайте покрай връзката си единият или и двамата да не се отдадете на такива пороци като комарджийството, прахосничеството, наркотиците, алкохола, мързела и чревоугодничеството. Само не се плашете ако сте разумни, общо взето, дисциплинирани и духовно развити, това неблагоприятно проявление на аспекта няма да помрачава отношенията ви, защото ще успявате да го озаптите всеки път, когато то подаде грозна главица.
Не е изключено да възникват разногласия и защото Юпитер не внимава и понякога наранява с нетактичните си, болезнени „стрели на истината" свръхчувствителния Нептун. По-кротко, Юпитере! А ти, драги ми уязвим Нептуне, не приемай всичко толкова присърце. Ако Юпитер се прави на клоун и както винаги, разиграва своите игрички на честност, ти не плачи, драги ми Нептуне. Смей се! Така де, признай, че си е доста забавно, когато Юпитер се блъска във вратите и уличните лампи или се препъва в плочките на тротоара.
Възможно е отношенията ви да се обтягат и когато Юпитер се сърди и ядосва, задето понякога Нептун се държи потайно и уклончиво. Може би подобно поведение е съвсем безобидно и е част от природата на Нептун, но Юпитер на часа ще отсъди, че Нептун го мами и лъже, и понеже държи изключително много на честността и откровеността, това вероятно ще създаде тежък конфликт.
За да разсеете напрежението, внасяно понякога от вибрацията, поне когато сте заедно, да избягвате такива области като религията, образованието, издателската дейност, фондовия пазар, игралните надбягвания, лотариите и тотото? По-добре насочете вниманието си към мечтите за съвместното си бъдеще. И двамата сте благословени със способността да ги осъществявате, макар и понякога да имате разногласия как точно да го направите. Разковничето е да се редувате и да пробвате подхода на другия, после обратното. Така ще удвоите вероятността и най-съкровените ви мечти да се сбъднат и до голяма степен ще преодолеете противоречията.

Юпитер (мъж) опозиция Нептун (жена)

Този аспект причинява духовен конфликт. Мъжът вижда себе си като представител на истината и светлината, а в същото време не може да не почувства, че жената символизира една илюзия, измама и невъзможност да се узнае истината. В действителност обаче нейното схващане е на високо ниво. Тя се настройва в синхрон с абсолютната истина и може да надрасне възгледите на мъжа за "правилно" и "грешно". Колкото повече тя се опитва да се освободи от неговото влияние, толкова повече осъзнава разликата между обществения и Божествения закон. В този процес се появяват две различни нива на съзнание. Мъжът може да види истината на открито, докато неговата партньорка разбира истината даже на тъмно. Така тя става заплаха за неговото чувство за чест и едновременно магнит за неговото желание да разбере дълбоките мистерии на живота.

Юпитер (жена) опозиция Нептун (мъж)

Жената вижда мъжа като човек, който разрушава нейното чувство за истина. Неговите неуловими и мимолетни методи я объркват и озадачават. Тя си мисли, че трябва да го учи на искреност. В същото време неговият Висш Аз може да я научи на по-интуитивно чувство за искреност на основата на уроци по състрадателност или как да се слее с другия, вместо справедливо да го съди. Той може да изпитва нейната искреност, любов и божествен дух, предлагайки се като жертва на това, което всъщност може да бъде нейното най-голямо духовно предизвикателство.

Юпитер опозиция Плутон

Съществува сериозен конфликт между стремежите, целите и идеалите на двамата. Трудно постигате разбирателство и правите отстъпки, но въпреки това не се отказвайте. С практиката идва и съвършенството! Според древните текстове вибрацията подлага душата на твърде необходимо за нея изпитание. Лошото е, че Юпитер ще понесе изпитанието, а Плутон ще му го наложи. Всички ние изживяваме сблъсъците, породени от разликата във възрастта - например между дете и родител или ученик и учител. По-възрастните все повтарят: „Някой ден ще ми бъдеш благодарен за това!" (Нима очакват до края на живота си да им благодарим? Ама че нахалници!) И все пак тази философия може да помогне и на двамата, които сте подложени на строгия натиск на аспекта.
Така например Юпитер може да засвидетелства (при това още сега, а не след време) признателност на Плутон, задето му е дал добра поука, променила характера му. Да, знам, знам, Юпитере. Но кой е казал, че ще бъде лесно? Поне аз не съм твърдяла подобно нещо. Някой друг да го е казвал? Дори и да го е направил, те е излъгал. Да, трудничко си е, но щом Плутон види, че наистина си му благодарен, уязвимото му сърце със сигурност ще се размекне, макар че Плутон ще предпочете по-скоро да умре, отколкото да го разкрие или да си го признае. Това, Юпитере, е само метафора. И през ум не ми е минавало да те карам да се умилкваш на Плутон. Засрами се, бива ли да си мислиш такива неща!

Юпитер (мъж) опозиция Плутон (жена)

В тази връзка силите на светлината и мрака се противопоставят едни на други. Мъжът се бори за своята чест и се опитва да не падне до нечестните методи, с които неговата партньорка посреща предизвикателствата. Тя се съревновава с него, използвайки често скрити тактики, тъй като се чувства по-нисшестояща пред неговата светлина. Целта и на двамата е "да спечелят", но всеки партньор накрая се самонавива, независимо колко оригинална е била неговата идея. В резултат става по-важно как се е водила битката, а не кой е спечелил. Този аспект често се среща в една връзка на изпитание, където растежът, предизвикателствата и трансформациите се осъществяват чрез борба между основните принципи на двамата партньори.

Юпитер (жена) опозиция Плутон (мъж)

Жената се стреми да отстои своите принципи сред ерозиращите подводни течения на мъжа, който постоянно се опитва да трансформира всички нейни мисли. Той може да пробва също да разруши някои нейни принципи, които тя харесва, но не живее според тях. Така тя се опитва да балансира разрушителния импулс, който вижда у него. Жената израства духовно, установявайки истини, които той не може да разруши. В този процес конфликтът и изпитанието карат индивида да се бори, тъй като всеки се опитва да намери своя смисъл на живота.

Папка: Аспекти на Юпитер | Добавил: Пим (07.03.2009)
Разгледан: 5688
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          35.173.234.169