Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


03:31
26.03.2023
Неделя
34.239.173.144


Онлайн: 6
Гости: 6
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Аспекти на Марс


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


Съвпади на Марс

Марс съвпад Марс

Тук имаме две индивидуалности, дърпащи в една и съща посока. Може да съществува съревнование, но то е насочено към общата цел. Така жената се идентифицира със своя анимус, за да се придържа към мъжа. По този начин тя губи нещо от своята женственост, а получава едно братско съперничество. Въпреки това всеки подтиква другия да прави най-доброто. Сексуалната изява може да е затруднена, тъй като всеки партньор предизвиква другия, без да отстъпва. Този аспект може да бъде разстройващ или да стимулира постигането на големи успехи от двамата индивиди.
Този аспект е труден за обясняване, затова сигурно ще стане по-ясен, ако приведа един астрологичен факт. В рождената карта на всеки от нас планетата Марс влияе или „управлява" външния изказ. Вашата реч и постъпки. Начина, по който говорите. Те ще наподобяват изказа, присъщ на знака, в който Марс се е намирал в мига на вашето раждане. Това не отменя личностните особености, предопределяни от слънчевия ви знак, нито характерния начин, по който изразявате чувствата си и който зависи от вашата Луна, както и цялостната ви характеристика, която ще установите при внимателен подробен анализ на аспектите между всички планети в личната си рождена карта. Само влияе върху начина, по който говорите и се изразявате през по-голямата част от времето. Така например, вашата същност не се променя, но ако Марс е в Овен в рождената ви карта, вие ще говорите и ще се изразявате по-прямо, без да се замисляте много-много. Ако в рождената ви карта Марс е в Риби, ще бъдете по-тактични и предпазливи в изказа, а вероятно и малко по-уклончиви. Разбрахте ли?
Та какво става, когато Марс на двама души е бил в един и същ знак в момента им на раждане, тоест Марс образува съвпад с Марс в партньорския им хороскоп? Нека използваме едно сравнение, пък било то и доста несъвършено, но всички сравнения са си несъвършени. Все пак така по-лесно ще изясним вибрациите на аспекта.
И известен смисъл се получава същото, както при поколение коне, кучета и други животни от една и съща порода: засилват се и положителните, и отрицателните наследствени гени. По същия начин, ако Марс е бил в съвпад (в еднакъв знак) в мига, когато сте се родили и двамата, това ще засили много положителното, добродетелите на знака, а също и не дотам положителните му черти. Както и при животните, всичко е засилвано и удвоявано. Ще ви дам само три примера. Възможни са, разбира се, дванайсет комбинации, понеже има дванайсет знака, където и при единия, и при другия планетата Марс е могла да се намира във времето на вашето раждане. Но и три примера са предостатъчни, за да ви покажа, че съвпадът на Марс с Марс в партньорския ви хороскоп съдържа и предупреждение.
Няма как да знам в кой точно от дванайсетте зодиакални знака се е намирал Марс в мига на вашето раждане, затова тези примери са произволни, но би трябвало да са поучителни за всички.

Пример 1: Марс в съвпад с Марс в знака на Телеца
Във вашата връзка стабилността, устойчивостта, предаността, практичността, търпението и чувството за хумор на Телеца ще се проявяват много силно. Същото обаче важи и за упорството му. Решението? Възползвайте се докрай от първите, положителните черти и направете всичко възможно да притъпите вироглавството.

Пример 2: Марс в съвпад с Марс в знака на Лъва
Щедростта, сърдечността, творческият подход, с които се изразява Лъвът, ще бъдат много засилени във вашата връзка. Същото обаче важи и за такива черти на Лъва като високомерието, наглостта, гордостта и властността. Изходът е да се възползвате докрай от първите качества и да направите всичко възможно да притъпите вторите.

Пример 3: Марс в съвпад с Марс в знака на Близнаците
Многостранните таланти, пъргавият ум, неутолимият чар на Близнаците, проявявани от тях, и в начина, по който те се изразяват, ще личат много силно във вашата връзка. Ала същото може да се каже и за отрицателните черти, например за хапливостта, увъртанията, безкрайните повторения и шеметните промени в мнението и отношението на Близнаците. И тук изходът е да се възползвате от положителното и да положите всички усилия да притъпите отрицателното.
И все пак хората с Марс в съвпад с Марс в знака на Близнаците са изправени пред повечко проблеми, отколкото онези, чийто Марс е в съвпад в някой от другите единайсет зодиакални знака. Близнаците са знакът на двойствеността, на раздвоението, на двусмисленото, на двама души в едно. Оттук и при двама партньори, които имат Марс в съвпад в Близнаци, наблюдаваме учетворена вибрация, понеже индивидуалната вибрация на Марс в Близнаци вече е удвоена. Разбрахте ли? Двама души по две дава четири, че и отгоре! Сигурно съвсем се объркахте. Понякога тези и не проумяват с кого от четиримата общуват. Препоръчвам ви да прочетете още веднъж последното изречение.
Тъй като и двамата непрекъснато променяте мнението си (често насред изречението), единия ден е възможно първият от двамата да се изразява по един начин, а на следващия ден (понякога и в следващия час по противоположния, което кара и двама ви непрекъснато да умувате и да си блъскате главата какъв ще е следващият ход на другия в тази безкрайна никога не свършваща игра. Кой ще надделее? Никой. Тъкмо заради това и играта не свършва! Бъркотията става още по-голяма от това, че верни на природата на Близнаците, и двамата сте склонени да се повтаряте, когато се изразявате. Например: „Ще ти звънна по обед. (Кратко мълчание.) Ще ти звънна по обед." Отговор: „Става. (Кратко мълчание ) Става." И така нататък.
Ще дам един малък астрален съвет, за да ви помогна да попритъпите напрежението и разногласията, пораждани от тази засилена вибрация. Макар и да се изразявате, общо взето, еднакво и връзката ви би могла да е хармонична, ако единият се опита да вземе връх и да свири първа цигулка, без да се допитва до другия, само ще отприщи гневен порой, съперничество, припряност, изнервеност и яд. Затова ви препоръчвам да си помагате във всяко съвместно начинание и никой да не се домогва да командва парада. „Следвай водача" определено не е любимото развлечение на Марс, в който и зодиакален знак да се е намирал той при появата ви на Земята. Най-добрата възможност (всъщност единствената) да постигнете хармония при този съвпад е взаимно да си помагате и да си сътрудничите. Вървете рамо до рамо, така че никой да не избързва или да не изостава. Разговаряйте и постъпвайте пак така: рамо до рамо, като равни. По този начин можете да посрещнете всички външни предизвикателства - и да побеждавате всеки път! Тъй като зодиакалният знак Близнаци покровителства писателите, хора, чийто Марс е в съвпад в Близнаци в партньорския им хороскоп, могат да напишат заедно някоя книга.
Ако при вас съвпадът на Марс с Марс не е в един от трите посочени по-горе знака, ви препоръчвам да прочетете „Слънчевите знаци на зодиака", за да узнаете кои положителни или отрицателни черти ще се засилят от този аспект. Това вероятно ще ви бъде от полза.
Е, аз си скърших моята работа. Останалото си зависи само от вас. Между другото, знайте, че съвпадът засилва определени добродетели и недостатъци единствено, когато е наблюдаван при Марс. Съвпадът при всички други планети (Венера в съвпад с Венера, Луна в съвпад с Луна и така нататък) не дава същите резултати. Само съвпадът на Марс с Марс. И слава Богу!

Марс (мъж) съвпад Юпитер (жена)

Този аспект придава една експанзивност на връзката. Мъжът намира жената вдъхновяваща, въпреки че тя трябва да прилага твърда проницателност и мъдрост, за да предпази връзката от крайности. Съществува голяма активност, но целите трябва да бъдат ясно определени. Интересът към спорт, игри или пътувания е неделима част от този аспект. Тъй като двамата индивиди се активират един-друг, мъжът контактува чрез своите инстинкти, а жената чрез разбирането си. Съществува възможност за голямо материално благополучие и духовен растеж, ако двамата индивиди са достатъчно мъдри, за да преодолеят всякакви първични или детински импулси, които могат да възникнат в резултат на прекален ентусиазъм.

Марс (жена) съвпад Юпитер (мъж)

Тук жената е склонна да се идентифицира с образа на своя анимус и когато го направи, тя изтласква партньора си към неговия висш ум. Тя може да го накара да достигне богоподобните качества, към които се стреми. Въпреки че тя може да е прекалено агресивна, мъжът разбира нейните инстинкти. Това повишава активността на връзката и създава много блясък и динамика. Жената поглъща философската нагласа на мъжа, докато той, на свой ред, вижда начина, по който тя активира неговите идеи. Този аспект може да бъде труден по отношение на сексуалността поради крайния необуздан ентусиазъм! Всеки индивид може лесно да проникне през другия, без наистина да се допре до него (Виж "Астрология на сексуалността". Мартин Шулман). Ако се поддържа чувство за равновесие, развитието на връзката може да е вълнуващо.

Марс съвпад Сатурн

Повечето астрологични наръчници и книги съдържат страховити предупреждения към хората с такъв аспект между двете планети в партньорския им хороскоп, точно толкова страховити, както и предупрежденията, които отправят към хора с Марс в съвпад с някоя от планетите в личната им рождена карта. В древните текстове обаче нещата не изглеждат чак толкова черни - в тях просто липсва достатъчно оптимизъм за този аспект. Там по-скоро се набляга на опасностите в различните пластове общуване между хората. Не че аспектът ви вещае цветя и рози, затова пък предлага на всички, достатъчно просветени, за да смятат, че чашата е наполовина пълна, а не наполовина празна, предизвикателства, които, стига те да ги преодолеят без страх и уплаха, ще се увенчаят с много радост и щастие и за двама ви. Разковничето е да се научите как да извличате положителното от вибрацията, а това е по-лесно, отколкото си мислите.
Нека първо се спрем на така наречената отрицателна страна, за да не ни се пречка. После можем да поговорим на спокойствие и за сладката страна на вибрацията. Ще си изядем надлежно зеленчуците, а след това ще хапнем и десерта, нали така. Ето ги и сирените, нека чуем предупреждението им: едната планета винаги налага по един или друг начин ограничения върху всяка друга планета, с която е в съвпад, независимо в кой от зодиакалните знаци е разположен съвпадът. Това ще рече, че Сатурн ще ограничава някак Марс в повелението и постъпките и ще го принуждава да се отказва от свои мечти и цели - от някои временно, от други завинаги. Ще осуетява осъществяването им, като създава пречки, а Марс ще напада в необуздан гняв, който на моменти ще прераства в яростни изблици.
Колкото до предизвикателствата, пред които Сатурн ще се изправя в тази връзка, Марс понякога ще му играе по нервите, ще иска от по-тромавия, муден и практичен Сатурн незабавни отговори и мигновени резултати и ще отказва да чака и секунда. А какво всъщност е чакането - търпение! Да ви призная, Марс не се слави като особено търпелив, докато Сатурн се е запасил с огромни количества търпение - за всеки случай.
А сега за положителната страна на аспекта, заложена в дъгата, която грее и над двамата. С храбростта и почтеността си Марс винаги ще се притече на помощ на Сатурн, ако той изпадне в нужда, и ще му подаде ръка, та той да се измъкне от пристъпите на черногледство и мрачна потиснатост. А Сатурн ще сдържа Марс, който е склонен да действа припряно, без да помисля и да се подготви, и ако той се вслушва в съветите му, всичките им съвместни начинания ще се увенчаят с успех и Марс ще превърне невероятните си идеи и хрумвания в доходоносни осъществени мечти. Накъсо, Сатурн ще предпазва Марс от това да се превърне в заблудила се ракета, а Марс ще извади Сатурн от мудната му тромавост и ще го превърне в мощен ракетоносител, поел към практичните си, неизменно съпроводени с точна преценка мечти.
Стига Марс да се отнася с благодарност към съветите на Сатурн, той ще му ги дава не сурово и властно, а мъдро и добронамерено. А ако Сатурн се опита да разбере Марс и да го оцени по достойнство, той ще го подканя не припряно и грубо, а нежно и внимателно, така че наистина да му бъде от помощ.
Сатурн може да усвои много от нападателния дух на Марс, а той от своя страна, ще спечели много, ако се научи като Сатурн да е предпазлив и търпелив. Тъй като Сатурн е планетата на кармата, всеки аспект, в който той участва, винаги показва, че двамата души с такъв партньорски хороскоп имат да покриват кармични дългове един към друг. Изплатете ги спокойно и ведро и ще се радвате на множество облаги и печалби, каквито изобщо не сте очаквали. Честна дума!
Не забравяйте обаче, че с тези толкова необходими и на двамата уроци - изпитание за душата, е натоварен Сатурн (и планетата, и човекът). Знам, Марс, никак не ти е леко да го преглътнеш, но няма смисъл да риташ срещу ръжена.

Марс (мъж) съвпад Сатурн (жена)

Жената добавя реализъм и цел към често детските импулси на своя партньор. Той я вижда като контролиращия фактор във връзката, но уважава нейната мъдрост и чувство за благоприличие. Неговите младежки желания я стимулират, докато тя дава сигурна основа на неговото его. Това определено е кармичен аспект, в който жената приема ролята на бащата. Тя води своя партньор към мъдрост и достойнство, които вярва, че той заслужава. Той се опитва да спечели нейното уважение, като че ли тя е неговият баща. въпреки че той може да направи това единствено като се стреми да постигне нейните принципи. Този аспект обикновено се открива във връзки, където жената се опитва да коригира проблемите на егото от нейното детство. Тя фокусира мъжа, насочвайки неговите енергии в плодотворни области по същия начин, по който е била научена да насочва собственото си его. Връзката ще приеме нюансите на родовия произход на жената. Така, противно на контекста на нейните традиции, и двамата ще се стремят да изградят едно бъдеще.

Марс (жена) съвпад Сатурн (мъж)

Това е един важен кармичен аспект. Мъжът трябва да бъде сам баща на себе си, тъй като разиграва смесването на импулса с мъдростта, на което е бил учен в детството си. Той вижда жената като отражение на собственото си его и се опитва да я насочи по пътищата, които счита за смислени. Тя, на свой ред, го стимулира чрез своята младежка жизненост и приповдигнато настроение. Тя обаче може да не изживее своята женственост или дори истинската си идентичност, тъй като това е миналото на мъжа и кармичната задача, която създава условията за тази връзка. Тя импулсивно може да се опита да го накара да преодолее трудните или упадъчни пътища. Дори може да поеме част от неговия кармичен товар. Все пак, накрая, неговото забавяне и чувство за цел придават задълбоченост и смисъл на тази поучителна връзка.

Марс съвпад Уран

Когато мечтите, целите и стремежите ви съвпадат, вие двамата можете да се пресегнете към звездите и да докоснете цели галактики! Превеждам: заедно проявявате независим дух, настъпателен устрем, оригинално мислене, и смелост, без които огромният успех просто е невъзможен. Но амбициите ви се разминават, звездите на успеха ще профучат покрай вас. Ще ви бъде трудно да си помагате и сътрудничите. Рано или късно ще започнете да се дразните взаимно, макар че степента на напрежение зависи от това много ли са другите неблагоприятни аспекти между планетите в партньорския ви хороскоп. Ако случайно и двамата работите в областта на науката, околната среда, литературата, изобретенията или инженерството, тази вибрация ще ви дарява късмет във всяко начинание.
В другите сфери по-скоро изважда наяве всичко размирно и непредсказуемо във вашата природа и ви налага да владеете чувствата си. Вероятно ще има моменти, и то доста често, когато и двамата ще смятате, че не можете да разчитате на човека до вас и че и да обещае нещо, той не го изпълнява. Обикновено така се държи Уран, което направо вбесява Марс. Тогава и Марс няма да изпълни две-три от дадените обещания. Не е изключено да се разбунтува и да се отдръпне, ако Уран е твърде често в компанията на своите приятели и не му обръща достатъчно внимание. Според Уран той просто се вдетинява и Уран ще му го заяви право в очите, което не допринася особено за възстановяване на разбирателството, понеже Марс не понася упреците. Вибрацията може да предизвика ненадейни кавги и раздели, но после вие двамата се сдобрявате точно толкова неочаквано и бързо - като гръм посред бял ден! Ако връзката не ви удовлетворява, почакайте малко. Тя при всички положения ще се промени. Ако има нещо сигурно в отношенията ви, то това е, че непрекъснато ще изживявате промени.

Марс (мъж) съвпад Уран (жена)

Този аспект наелектризира връзката и я прави вълнуваща. Това е едно "ухажване", тъй като мъжът е привлечен от предизвикателството да спечели вниманието на ексцентричната жена. Тя се опитва да се откъсне, но колкото го прави, толкова повече непреднамерено привлича мъжа. Двамата индивиди взаимно си дават енергия. Крайният резултат, след като искрите на възбудата изгаснат е, че мъжът (който е изпитал голямо вълнение) осъзнава, че търсейки любовница, той е намерил приятел.

Марс (жена) съвпад Уран (мъж)

Жената агресивно се стреми да се превърне в обект на доста необвързващото ухажване на мъжа. Тя не е в собствената си роля и може да приеме неговата идентичност, за да създаде осезаемата реалност, от която се нуждае. Така връзката може да бъде вълнуваща, но жената трябва да се научи как да очаква и неочакваното. Тя се опитва да направи мъжа "по-личен" и по-интимно ангажиран в усилията си да създаде една по-близка връзка. Въпреки че се наслаждава на нейната агресивност, той може да я приеме само в малки дози и да се стреми към временни отклонения от партньорството, за да съхрани усещането си за свобода.

Марс съвпад Нептун

Марс непрекъснато ще разпалва чувствата на Нептун, понякога и отрицателните, но най-често положителните. Нептун знае как да вдъхновява Марс за чист идеализъм, стаен дълбоко в наивната му, доверчива природа и прикрит с нападателно поведение. Нептун умее да разкрива истинския му характер и да изважда на яве неговите духовни, благородни стремления, да му вдъхва вярата, че всяка мечта може да се сбъдне. Във взаимния ви музикален концерт има и една негативна нотка: Марс понякога тласка към крайности Нептун, от което той с неговата крехка духовна и емоционална природа изпада в смут. Не е изключено и от време на време Нептун да се струва на Марс измамен и уклончив и да изтощава по един или друг начин неговата жизненост и смелост. Ако не внимава и не е предпазлив Марс е в състояние, без да иска, да хвърля Нептун в тревога и страх, а той, на свой ред, ще удави енергията на Марс със своите притеснения.
Ако двамата сте се заели със съвместно начинание в областта на медицината, на театъра, изобразителното изкуство или музиката, аспектът съдържа огромен творчески потенциал и ви помага и двамата да преуспеете, когато сте заедно. Стига да се държите както подобава, интуицията и духовността на Нептун ще се слеят с вътрешната сила и сърцатост на Марс и това ще се увенчае с небивали лични и обществени успехи. Длъжна съм да ви кажа обаче, че двама души с такъв аспект между планетите в партньорския си хороскоп трябва да се вслушат в строгото предупреждение на звездите и на древните мъдреци да не се пропиват и да не посягат към наркотиците. Не бива да прекалявате и с увлечението си по паранормалното, например да правите спиритически сеанси, защото те са опасни и за двамата.

Марс (мъж) съвпад Нептун (жена)

Това е балансиращ аспект, тъй като мъжът се опитва да намери обект за своята агресивност в жената, докато тя, на свой ред, се опитва да уталожи неговата пламенна натура. Всъщност той подсилва нейните мечти и се стреми да активира въображението й. Тя може да чувства, че той се движи прекалено бързо за нея, но е безсилна да промени това качество в рамките на връзката. Марс е планетата на желанието. Нептун символизира разпадането на природата на желанията. Чрез тези две противоположности всеки партньор насочва другия към по-реалистични очаквания от живота.

Марс (жена) съвпад Нептун (мъж)

Жената може подсъзнателно да се идентифицира с нейния анимус и да изиграе ролята на мъжа. Тя активира мечтите на своя партньор и го кара да събуди собствените си дремещи инстинкти. Ако той не е възмутен от нея, това може да бъде един конструктивен аспект, в който вдъхновението и действието се комбинират, за да образуват едно вдъхновяващо активно партньорство.

Марс (мъж) съвпад Плутон (жена)

Този аспект добавя сила и страст към връзката. Може да се постави категоричен край на нещата, което дава възможност на двамата индивиди да напредват в бъдещето. Жената постоянно се изтръгва от миналото, докато мъжът уверено се стреми към бъдещето. По този начин двамата партньори действат като обновяваща сила един за друг. Сексуалността може да е силна и поради това кармичните модели от миналото да се покажат на повърхността, да бъдат елиминирани и изместени от едно ново свежо вълнение в очакване на бъдещето.

Марс (жена) съвпад Плутон (мъж)

Това е много страстен аспект, в който жената изоставя традиционната си роля и се идентифицира със своя анимус. От нейната сила мъжът черпи нови начини, по които да активира дълбините на своето подсъзнание. Така тя става неговата движеща сила. Той е необработен диамант и благодарение на нейното непрестанно "сондиране" е в състояние да даде силата, която накрая обновява и двамата. Тъй като неговият дремещ потенциал излиза на бял свят, заради нейните изисквания, може да настъпи голям смут, но крайният резултат да бъде огромна доза динамичен растеж.

Папка: Аспекти на Марс | Добавил: Пим (10.03.2009)
Разгледан: 11544
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          34.239.173.144