Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


16:57
25.06.2021
Петък
35.173.234.169


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Аспекти на Марс


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


Квадратури на Марс

Марс квадратура Марс

Двамата партньори чувстват напрежение, тъй като различните им Азове имат нужда от сблъсък един с друг. Жената трябва да е прекалено уверена, за да се съревновава с предизвикателствата, които й предлага нейният партньор. Двамата индивиди се борят за идентичност, при което това може да се окаже една стимулираща, но също и войнствена връзка. Страстите се разгарят и се появява сприхавост или раздразнителност, резултат от това, че никой от индивидите не чувства своята обоснованост. В най-добрия случай това е труден аспект за една трайна връзка.
Макар и невинаги да го проявявате открито, между вас съществува едва доловим сблъсък на волите. Е, сигурно ще стане по-осезаем, когато изразявате словесно разногласията в мненията си, защото и говорите по коренно различен начин! Дори и да искате едно и също нещо, времето, когато се стремите да го получите, не съвпада. Много от караниците и разправиите възникват, когато единият се опитва да се меси в работата и начина на живот на другия и да му пречи - поне другият ще си мисли така, дори и да не е вярно. Да, ще има предостатъчно поводи Марс да дава воля на огнения си гняв, но това още не означава, че ще настъпи краят на света - или краят на вашата връзка. Вместо да се държите като лоши момчета - или като лошо момче и лошо момиче, - бихте могли да превърнете този аспект в отлична възможност да добавите много бляскави звезди в кармичните си корони! Всеки път, когато преодолявате вътрешната си съпротива - естествена реакция на това, че сте принудени да се откажете от своите желания и да се подчините на волята на другия - в кармичната ви корона ще блесне още една звезда!
Ако имате делови отношения, всеки от двамата вероятно ще предпочита подход, който е в разрез с подхода на другия. Но тъй като и двата подхода сигурно ще доведат до един и същ резултат, не е ли все едно как ще подходите, освен ако не се инатите само от гордост? По-разумно е да се редувате. Същото е и при влюбените и съпрузите. Единият иска да гледа последния екшън с Арнолд, Не знам кой си, на другия пък му се ходи на анимационни филмчета. Редувайте се и тук. След като понатрупате повечко кармични звезди, вече ще знаете как да владеете емоционалната си природа, а онова, което ще изживеете, си струва цяла галактика астероиди. Ето и една астрална молитва, едно вселенско верую специално за вас: разбирателството е за предпочитане пред враждебността, отстъпките са по-съзидателни от сблъсъка и препирните.

Марс квадратура Юпитер

Ако стремежите ви не съвпадат, не е изключено между вас да има и разногласия. Понякога те прерастват в съперничество или ви тласкат към това да си правите напук. Мненията ви ще се разминават най-вече по това как да се държите с роднините, а също по въпросите на нравствеността и етиката, издателската дейност, закона и правото, образованието и вярата. Възможно е и в отношенията си да сте припрени и нетърпеливи, прекалено взискателни един към друг. Ако сте влюбени или съпрузи, единият ще обещава неща, които по една или друга причина не успява да изпълни докрай. При делови отношения единият вероятно ще обвинява другия, че поема необмислени глупави рискове, което води до финансови загуби. Друго неприятно проявление на тази вибрация е, че нерядко тя пробужда и у Юпитер, и у Марс склонност към прахосничество и разточителност, ако сложим ръка на сърце, и двамата носите вината, понеже никой от вас не може да бъде наречен „мекушав". Няма как, без да си кривите душата, да се оправдавате, че сте били „подведени” да извършите нещо, за което по-късно съжалявате, защото правите почти всичко с широко отворени очи.
Но не бързате да развявате белия байрак! От тези трудности, както от всички трудности между жителите на Земята, винаги има изход. Просто опитайте да зачитате мнението и преценката на човека до себе си, когато те са различни от вашите, предоставяйте си взаимно свободата да постъпвате като независими хора, а ако някои от двамата „сгафи", не му натяквайте: „Казвах ли ти аз!". Проявете търпение. И хич и не се домогвайте да си влияете един на друг - следвайте собственото си мнение, поздравявайте се, когато единият победи, и бъдете до него, ако случайно допусне тежка грешка. Има и друга вълшебна пръчица, до която да прибягвате, ако случайно усетите вълничките на неразбирателството, породени от тази вибрация - тя се свежда до същия астрален съвет, който дадох на хората със съвпад между тези планети в партньорския им хороскоп: наемете двама опитни счетоводители или управители (за всекиго по един) нека те вместо вас водят битките! А, да, освен това дръжте парите си в отделни сметки, още по-добре – в различни банки. После се замислете върху огромната мъдрост, заложена в песента към телевизионното предаване на господин Роджърс: „Харесвам те такъв, какъвто си!” Заедно с брадавиците, избухливия нрав, погрешните стъпки, гафовете, киселите настроения, глупавите постъпки, прахосничеството (което, не забравяйте, си има синоним - щедростта!), и така нататък. Съсредоточете се върху добродетелите и хубавите качества на другия. Вгледате ли се, ще откриете колкото искате такива качества.

Марс (мъж) квадратура Юпитер (жена)

Този аспект може да предизвика голяма активност, без някаква действителна цел. Инстинктите и импулсите на мъжа се противопоставят на идеите или философията на жената. Той се опитва да се налага, без да вижда ясно нейната гледна точка. Така мъжът преследва жената, чийто възглед като че ли е извън неговия обсег. Може да има сериозни различия в убежденията, което прави тази връзка нетрайна, особено поради това, че жената е склонна да осъжда подбудите на своя партньор. Нетърпимост и разочарование тласка всяка личност към индивидуализация, вместо към създаване на гладко и трайно партньорство.

Марс (жена) квадратура Юпитер (мъж)

Жената агресивно преследва своя партньор, докато той търси свободата си. Този аспект може да покаже антагонистична връзка, защото на всеки от партньорите му липсва търпимост към другия. Индивидуалността се засилва и е налице обща липса на възприемчивост, което затруднява създаването на трайна връзка.

Марс квадратура Сатурн

Сатурн може би няма да обуздае стремежа си да потиска и ограничава дейната инициативност на Марс, затова и Марс ще търпи, ще търпи и накрая ще се разбунтува. Сатурн не мисли злото на Марс, но нали по природа си е предпазлив и смята, че е за предпочитане да се презастраховаш, отколкото да съжаляваш горчиво, Сатурн понякога ще се дразни от припряността и безразсъдността на Марс. Както вече се досещате, този различен подход на двамата поражда известни разногласия.
Когато Сатурн критикува Марс и се опитва да го ограничи в прибързаните му постъпки, Марс се опълчва гневно срещу подобни ограничения и чак след време си дава сметка, че Сатурн се е ръководел единствено от своята загриженост и от желанието да го предпази от разочарования и загуби. Марс осъзнава, че трябва да е благодарен на Сатурн за неговата мъдрост и практичност едва след дълги периоди на огорчение, а понякога така и не проглежда за това. Разбунтува ли се, изважда от равновесие обикновено невъзмутимия Сатурн. А когато Сатурн се опитва да му покаже колко ще спечели, ако е търпелив и предпазлив, Марс отсъжда, че той се държи като диктатор, и дава ясно да се разбере, че никога не е позволявал на никого да го води за носа, а от такова предизвикателство Сатурн направо се поболява в буквалния смисъл на думата.
Вибрацията е особено трудна в отношенията между родител и дете, защото ако Сатурн е планетата на родителя в аспекта, детето ще го смята за прекалено строг и суров. Когато Сатурн е планетата на детето, а Марс - на родителя, родителят непрекъснато ще притиска детето и ще му натяква, че е ужасно мудно, от което детето започва да се страхува и да се притеснява за всичко. Но в тези отношения, както и във връзка между приятели, колеги, делови съдружници, влюбени и съпрузи всеки от двата аспекта между планетата Сатурн и планетата Марс е породен от събития, разиграли се в минал живот, тъй като Сатурн е планетата на кармата. Затова в сегашното прераждане, стига да простите отколешните обиди и да вложите във връзката много любов, никак няма да ви е трудно да избегнете сблъсъците. Нима наистина не знаехте каква огромна вълшебна сила притежава любовта? В такъв случай звездите искат да ви покажат чрез тази вибрация тъкмо това. Усвоете го!

Марс (мъж) квадратура Сатурн (жена)

При този кармичен аспект и мъжът, и жената се привличат един-друг посредством взаимните уроци, които и двамата трябва да научат. Съществуват противоречия, тъй като мъжът се опитва да въздейства върху своята партньорка и установява, че нейните критерии са в конфликт с неговите усилия. Тя може да се опитва да контролира, центрира и фокусира неговото его, защото смята, че е твърде незряло. Действайки подсъзнателно в образа на бащата, тя става водещата сила във връзката. Нейните изисквания обаче са прекалено тежки за него и мъжът се съмнява в източника на нейната мъдрост, в чувството й на благоприличие, както и в житейската посока, в която се движи тя. Това е аспект на реализация. Ако всеки партньор може да разбере функцията на другия като смислена, макар и различна, тогава връзката ще бъде изградена върху здрава основа. Жената е наследила мъдростта от баща си и има нужда да я използва, за да установи границите на мъжката импулсивност. Тя трябва да е гръбнакът, срещу когото негодува мъжът и от когото има нужда, ако трябва да установи целта в живота, към която се стреми.

Марс (жена) квадратура Сатурн (мъж)

В този кармичен аспект мъжът вижда повторението на своята младост чрез импулсивната природа на жената. Действайки според традициите на своя баща, той се мъчи да контролира егото си. В същото време тя подсъзнателно се идентифицира с неговата младост. Истинска борба и подсъзнателната причина, поради която той участва в тази връзка, на първо място е да се научи как да контролира ефективно себе си. Веднъж направи ли го, това партньорство може да добие голям смисъл и цел.


Марс квадратура Уран

Дори и да не ви личи, и двамата имате силна воля и независим дух. Изобщо не се учудвам, че от време на време тези силни воли се сблъскват, подтиквани от неповторимия ви независим дух. Тряс! Бум! Свят! Е, всъщност дори си е забавно, само дето е малко шумно. И двамата не сте от хората, които могат да бъдат наречени „тиха вода", и все си търсите белята. А загазите ли, не ви е страх да се възправите срещу неприятностите - за добро или лошо. Понякога е за добро - това очиства въздуха от мъглявите, премълчани притеснения и болки. Но когато е за зло, когато изричате думи правите неща, за които по-късно горчиво съжалявате, пак няма страшно! Стига да искате, все ще намерите въпреки различията някаква допирна точка и ще опитате отново. Но наистина трябва да го искате – ето къде е разковничето!
Марс роптае, че Уран се показва като безлик и безчувствен, а Уран го обвинява, че е прекалено емоционален и се сърди за щяло и нещяло. А това в буквалния смисъл на думата може да подкопае нервната система и на двамата. Започнете ли да се цупите и сърдите, вземете си душ, за да прочистите аурата си от отрицателни вибрации (наистина помага много!), но не едновременно, разбира се. После излезте, идете на кино (пак поотделно), прекарайте нощта в хотел или у приятели (но не заедно, защо да забърквате и приятелите в свадите си!). Ако си дадете възможност да се поуспокоите и охладите, закуската може би отново ще ви върне разбирателството.
Какъв ще е крайният резултат? Драги ми приятели, това зависи единствено от самите вас. Този път звездите са снели от себе си отговорността и са я възложили на вас. Не ги винете. Там, където участва Уран, всичко е непредсказуемо като гръмотевична буря. Е, никак не е изключено да блесне и дъга. Но дори и тогава вие двамата пак няма да сте доволни и не ще се успокоите, докато не минете под нея! Мен ако питате, няма нищо лошо да си поставяте такава цел. А щом я постигнете (което ще сторите, стига да вярвате, че е по силите ви), трудностите между вас ще се разсеят яко дим!

Марс (мъж) квадратура Уран (жена)

Този аспект създава крайно напрежение и непостоянна връзка. Докато съществува голямо вълнение, чувства и силно привличане, присъства едно ексцентрично качество, което създава неочакван и непредсказуем обрат на събитията. Мъжът може да е разочарован от променливата сексуална природа на своята партньорка. Тя има силата да привлича, но не и способността да отстъпва. Въпреки че много искри хвърчат при този аспект, може да няма достатъчно стабилност за трайно партньорство.

Марс (жена) квадратура Уран (мъж)

При този аспект жената е склонна подсъзнателно да приеме ролята на мъжа, жертвайки своята женственост в усилията си да достигне своя партньор. Все пак неговото чувство на неангажираност и философското му безпристрастно отношение я смущават и тя усеща, че усилията й са отишли напразно. Мъжът запазва своята независимост, докато жената се изправя срещу предизвикателството да установи някакво влияние над него, докато се опитва да завоюва неговия свободолюбив инстинкт. В резултат тази връзка може да бъде едностранна; не само заради липсата на твърда основа, но и поради липсата на справедлив компромис, което е в основата на едно трайно партньорство.

Марс квадратура Нептун

Понякога Марс ще се държи рязко, припряно и грубо, което неминуемо ще доведе до това, че Нептун ще се разсърди, ще млъкне, ще се затвори в себе си и ще започне да го избягва, реакция, заради която Марс става още по-агресивен. В дъното на всички разногласия е по-прямия подход на Марс, който влиза в разрез с по-хладното и сдържано отношение на Нептун. Отчуждеността на Нептун вбесява Марс, който с гневната си решимост „да се бори докрай" тласка Нептун към това да избягва още повече сблъсъците и да се затвори съвсем в черупката си. Огънят си е огън (Марс), водата - вода (Нептун), и всеки може да унищожи другия. Такова влияние се наблюдава винаги при съчетание на воден с огнен слънчев знак между двама души. Прекалено много вода е в състояние да угаси и най-яркия огън, а ако огънят се разгори, водата просто се изпарява.
Хора с такава вибрация в партньорския си хороскоп трябва да се вслушат в предупреждението да не посягат към чашката и наркотиците, инак с тях двамата е свършено: взаимно ще се унищожат! Не е изключено и взаимно да се обвинявате в прахосничество или тъкмо в обратното - в прекалена стиснатост. Разприте между вас могат да разклатят не на шега духовното и емоционалното здраве на Нептун и неговото психическо равновесие, затова Марс наистина трябва да си наложи да не реагира така бурно на раздразнението, а Нептун трябва да се научи да посреща открито разногласията, вместо да се прави, че те не съществуват. Това е единственият начин да внесете във връзката си хармония. Ако Марс вземе мъничко от същността на Нептун, а Нептун стори същото със същността на Марс, двамата ще се срещнете някъде по средата на пътя между смелостта и честността на Марс и нежността и изтънчеността на Нептун: тогава вече песента ви ще бъде по-съзвучна.

Марс (мъж) квадратура Нептун (жена)

Този аспект е изключително труден. Посоката, в която се движи връзката, се обърква, тъй като фантазиите на жената замъгляват импулса на нейния партньор. Съществува липса на комуникация, както и на цел, което предизвиква чувство на изолация и у двамата партньори.

Марс (жена) квадратура Нептун (мъж)

В тази връзка двамата партньори си разменят ролите. Жената приема мъжкото его, тъй като се опитва да компенсира силата, която чувства, че й липсва. В резултат той може лесно да се възмути от начина, по който тя прекъсва неговите фини фантазии. Колкото повече тя се стреми към прогрес, толкова повече той се опитва да се изплъзне в собствената си изолирана реалност. Тя може да изгуби пътя си към него, както и чувството за посоката, в която биха могли да се движат и двамата. Въпреки че има едновременно сексуална и чувствена енергия в този аспект, на него му липсва субстанцията, от която се формира една трайна връзка.

Марс квадратура Плутон

Този аспект е както се казва, костелив орех. Двама светци ще се справят с него, но колкото до обикновените простосмъртни, за тях пътят ще е трънлив. И двамата се откроявате със силна воля. Много силна. В спор между Марс и Плутон никога не се знае кой ще надделее. Дори и един обръгнал комарджия не би се наел да прави облози. Напрежението между вас се поражда от това, че и двамата отказвате да „играете по гайдата" на другия, и двамата не понасяте някой да ви командари. Ако повечето аспекти между другите планети в партньорския ви хороскоп сочат напрежение и не са благоприятни, и двамата ще реагирате бурно на всеки опит другият да ви подчини на волята си и да свири първа цигулка.
Не е изключено Марс да осуетява плановете и намеренията на Плутон и да му пречи, а в отговор Плутон да стане малко или много отмъстителен, тъй като той по природа си е злопаметен и не знае прошка. В характера на Марс е да говори, без да мисли много-много, и да не си мери думите, а това ще вбеси Плутон. Винаги си е опасно да предизвикваш Плутон, но сърцатият, импулсивен Марс вероятно ще се изкушава да рискува и ще се хвърля с главата напред, точно както предупреждава и старата английска поговорка: „Глупаците се юрват презглава натам, където ангелите и не припарват." Какво да правим, драги мои? Какво да правим?
Имате само два избора, ако искате да избегнете мощните сблъсъци, които вибрацията носи. А, предполагам, сте достатъчно разумни, за да искате да ги избегнете. Ето и двата избора:
1. Ако ден след ден живеете под един покрив, гледайте отношенията ви да не са много близки. Ако общувате само от време на време, вибрацията ще бъде много по-мека, отколкото ако отношенията ви са по-близки - тогава аспектът определено си е опасен или най-малкото нарушава спокойствието ви.
2. Ако имате други благоприятни (а оттам и действащи неутрализиращо) аспекти в партньорския си хороскоп възползвайте се от тях, дръжте езика си зад зъбите и не драматизирайте всеки опит на другия да надделее във връзката ви.
„Добре де - вече чувам как казва Марс, - но Плутон е много себичен." Миг след това чувам и как Плутон мърмори: „Кой, аз съм бил себичен! Виж го ти него! Не аз, а Марс е себичен."
Знаете ли? И двамата сте себични! Я опитайте да проявявате малко по-голяма търпимост, защото само търпимостта внася равновесие, мир и спокойствие във Вселената. Всъщност няма нищо страшно в това да станете и светци. Дори ще ви е забавно и приятно. Ще се почувствате добри, ще имате усещането, че излъчвате светлина, пък и така ще превъзхождате другите.
Ще ги превъзхождате ли? Ето че очите ви светнаха! Ето че привлякох вниманието ви! Тъкмо към това се домогвате и двамата през цялото време, нали така? Надявам се, разбирате, че да си светец, е най-сигурният начин да постигнеш превъзходство. Но трябва да поработите здравата, за да получите това звание за космически заслуги. Хайде, залавяйте се! Пращам ви - за късмет, а покровителят на Ирландия – свети Патрик, ще ви поръси със светена вода и ще ви даде благословията си. Амин!

Марс (мъж) квадратура Плутон (жена)

Това е един от най-трудните аспекти за една връзка. Инстинктът за оцеляване на всеки индивид се сблъсква с този на другия, тъй като и двамата се опитват да останат във връзка с усещането за собствения си Аз. Той открито се мъчи да отстоява своята независимост, докато тя го прави подсъзнателно. Може да съществува много мощна енергия, както и много конфликти, тъй като всеки се стреми да завладее другия. Накрая жената може да трансформира своята страстна сексуалност в просветеност, тъй като тя винаги е разрушавала миналото, докато мъжът павира пътя към бъдещето. Ако няма други конструктивни съвпади между двете карти, може да няма обща основа за нейното минало или за неговото бъдеще. В резултат този аспект приема грубата реалност на бруталните трансформации на Аза, което може да създаде твърде много необузданост за една трайна връзка.

Марс (жена) квадратура Плутон (мъж)

Това е много динамичен и опасен аспект, тъй като жената действа посредством идентификацията с нейния анимус, но загубва себе си в подсъзнателните подбуди на своя партньор. Двамата партньори се борят за власт, като всеки се надява да надделее над другия. Мъжът може да стане извратен, ако почувства, че неговите скрити потребности са възпрепятствани. Така силната сексуалност може да се превърне в своеобразно бойно поле, където се разрешава основното несходство при този аспект. Накрая мъжът ще се трансформира, тъй като ще осъзнае своите нови дълбини. Но рядко той наистина би доближил съзнанието си до това на жената, независимо колко се променя или израства.

Папка: Аспекти на Марс | Добавил: Пим (09.03.2009)
Разгледан: 7292
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          35.173.234.169