Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


01:43
26.03.2023
Неделя
34.239.173.144


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Аспекти на Марс


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


Тригони на Марс

Марс тригон Марс

При този аспект двамата индивиди са способни да запазят своята уникална независимост, докато си сътрудничат помежду си. Връзката е ориентирана към мъжа дотолкова, доколкото чувството за прогрес, постижение и удовлетворение на желанията се превръща в стимул за действие. При това положение съществува много динамика и засилване на интересите, благодарение на което двамата индивиди могат да си помагат по отношение на техния растеж. Жената подсъзнателно се идентифицира със своя анимус и разиграва потребностите на мъжа. Ако тя има братя, връзката може да се превърне за нея в средство за посрещане на предизвикателствата, с които не е могла да се справи в миналото, намирайки по този начин едно ново усещане за собствена стойност. Благодарение на поредицата от начинания това партньорство може да запази младежкия дух, който стимулира и двамата индивиди.
Подчертано предимство за постигане на хармония! Начинът, по който говорите и изразявате мислите си може и да не е еднакъв, но при всички положения ще бъде сходен и ще следва един и същ модел. С други думи, аспектът е благотворен. Вие двамата взаимно си помагате във всяко начинание, за което се иска да действате заедно и да обедините силите си. Имате сходни желания, стремежи и мечти и не само това - ще се убедите, че взаимно се насърчавате и вдъхновявате в своите цели и амбиции. Аспектът едва ли ще заличи докрай съперничеството и надпреварата между вас (това зависи от другите аспекти в партньорския ви хороскоп), но ще притъпи значително напрежението, пораждано от такива вибрации. Ще се сработите добре, независимо дали сте колеги, делови съдружници, роднини или съпрузи. Ако сте роднини, вероятно търсите съчувствие един от друг, когато някой от семейството ви нагруби, обиди или засегне. Като двойка отговаряте напълно на текста на онази песничка за приятелството: „Приятелство, приятелство, сладко приятелство! И да сме забравили приятелите други; пак заедно ще бъдем ние с теб!"

Марс тригон Юпитер

Марс осигурява основа за настъпателни действия и мощен устрем за мечтите, стремежите, целите и огромните амбиции на Юпитер. Вероятно и двамата се интересувате изключително много от спорт и животни. Това е страхотна вибрация, която благоприятства неимоверно сътрудничеството във всяка област на живота - в брака и предприемачеството. Юпитер разпалва у Марс желанието да се изяви в пълна мяра и най-хубавото, вие постоянно си вдъхвате взаимно ентусиазъм и плам, придържайки се към философията на Скарлет О`Хара: „В края на краищата и утре е ден."
По един или друг начин между вас ще цари единодушие във всичко, свързано със закона и правото, с образованието и обучението, с религиозната вяра. Нито веднъж няма да спорите по тези въпроси! Освен ако нямате разногласия, породени от други аспекти между планетите в партньорския си хороскоп, но дори и тогава вие ще знаете как да омекотявате различията и да ги превръщате в нещо незначително. В повечето неща се допълвате идеално, а като екип (ако аспектът в партньорския ви хороскоп е секстил или тригон) вие имате рядката възможност да постигнете заедно благополучие и материална обезпеченост.
Всичко това важи и за трите посочени по-горе аспекта, включително за съвпада, но при него от време на време между вас ще има напрежение заради парите - не е изключено да се карате, че ги харчите неразумно. Понякога сякаш взаимно се подтиквате към разточителство. Първо Марс обвинява Юпитер, че е прахосник, после Юпитер отправя същия упрек към Марс. Знаете ли? Ако трябва да бъда откровена, и двамата сте си редкопръсти. Вземете си счетоводител или управител и си дръжте парите в различни сметки. А после се отдайте на удоволствията, които ви гарантира тази вибрация.
А, щях да забравя да ви предупредя още нещо - съществува още една опасност за съзвучието между вас ако аспектът между Марс и Юпитер е съвпад. Точно както бог Юпитер от древногръцката митология обича да се заяжда с Марс, и Юпитер в съвпад с Марс също непрекъснато погажда номера на Марс, от които на него понякога никак не му е до смях. Не е зле Юпитер да не се прави тъй често на палето, а Марс да не взима всичко толкова присърце и да разбере, че неговото другарче не му мисли злото. (Послепис: най-добрият начин да накарате някого да престане да се заяжда с вас е да не му обръщате внимание и да не отговаряте със същото, защото така животът става доста сив!)

Марс (мъж) тригон Юпитер (жена)

Този аспект създава интереси към спорта, пътешествията и свободното време. Връзката е много качествена, но е насочена в по-лека и лесна посока. Жената може да научи своя партньор как да достигне отвъд своите възможности. Тя му помага да разгърне своето съзнание и му показва, как умът разбира какво изразява егото. Той, на свой ред, стимулира нейния мисловен процес, което осигурява повече идеи, създаващи прогреса в тази връзка. Има много действие и динамика, тъй като двамата индивиди си помагат един на друг относно разширяването и отстояването на тяхното чувство за индивидуалност.

Марс (жена) тригон Юпитер (мъж)

Жената може да се идентифицира със своя анимус, за да подсили егото на своя партньор. Той вижда много възможности, но се нуждае от нея като фокусна точка. От своя страна, тя получава един оптимистичен възглед по отношение на очакванията си от него. Ако се поставят реалистични цели, може да се създаде възможност за постигането им. Ако няма цели обаче, чувството на нетърпимост и раздразнителност може да разруши това партньорство, което иначе би било плодотворно.

Марс тригон Сатурн

Каквито и да са отношенията ви, независимо дали делови, брачни или роднински, благодарение на тази вибрация между планетите всяко ваше начинание ще върви по вода (освен ако почти всички аспекти между другите планети в партньорския ви хороскоп не са неблагоприятни, което донякъде ще притъпи влиянието на този аспект, без обаче да го премахва).
С мощния си духовен и физически устрем Марс допълва предпазливостта и сдържаността на Сатурн, благодарение на което съвместните ви усилия се увенчават с успех. Какво по-прекрасно съчетание от съчетанието между търпението и устойчивостта на Сатурн и агресивния ентусиазъм на Марс! Тази вибрация бди над вас, когато работите рамо до рамо за осъществяването на някаква обща цел или споделена мечта, защото ви насърчава да проявите най-доброто у себе си. Марс стимулира амбициозността и самочувствието на Сатурн, а той възпира Марс, който е склонен да е припрян и да действа, без да е помислил добре. Влиянието на този аспект между планетите сътворява онова, което наричаме „най-доброто от два свята". Аспектът прави и любовните връзки, и деловите отношения по-трайни и устойчиви, защото планетата Сатурн е повелителка на кармата и винаги обвързва неразривно двама души. Сатурн ще научи Марс да е готов за извънредни ситуации, а също как да постигне материална сигурност, ще му покаже колко ценно е да си непоклатим и невъзмутим, а Марс ще научи Сатурн как да преодолява препятствията, как да се вози на виенско колело, как да намира в тревата четирилистни детелини и да твори чудеса. Като теглим чертата, връзката ви ще бъде ведра и щастлива, каквито и неблагоприятни аспекти да има между другите планети в партньорския хороскоп.

Марс (мъж) тригон Сатурн (жена)

Тук мъжът очаква указания от своята партньорка. Тя е неговата котва, неговият източник, усещането му за цялост. Тъй като тя се научава как да смесва неговите импулси със своето реалистично чувство за мъдрост, и двамата могат да постигнат големи успехи заедно. Той се стреми към бъдещето. Докато тя стабилизира миналото. Може да съществува слаба кармична връзка дотолкова, доколкото и двамата индивиди са се научили как да фокусират и посветят енергията си на нещо, което си струва. На подсъзнателно ниво Мъжът се обединява със своя символичен баща. Жената може да пожертва своята женственост заради нещо, което има голям смисъл. Това е отличен аспект за двама индивиди, които са избрали да си сътрудничат.

Марс (жена) тригон Сатурн (мъж)

При този аспект жената отговаря символично на почти бащинските изисквания на нейния партньор. Той, на свой ред, вижда начините, по които младостта и зрелостта могат да създадат спектър от разбирания, така че да се развие много мъдрост. Жената е нетърпелива в движението си напред. Мъжът вижда своята импулсивна природа в жената. В същото време той трябва да я въвежда в традиционните начини, които ще подсигурят успеха на нейните действия. Всъщност той й помага да насочи изявата на своето его. В кармичен смисъл жената се обединява с образа на баща си и въпреки че нейният партньор може да не признае женската й роля, той вижда възможностите на нейното его. В минали животи тя е развивала нуждата да се идентифицира с принцип, идея или традиция, които са надхвърляли нейната индивидуална същност. Посредством тази връзка тя надраства своите години, стремейки се да постигне високо положение, репутация и значимост, които може да й донесе единствено мъдростта в по-напреднала възраст.

Марс тригон Уран

И двамата взаимно насърчавате един у друг оригиналното мислене, изобретателността, творческите заложби и независимия дух и ако се сработите, ще постигнете прекрасни резултати. Вдъхвате си самоувереност и нападателен порив и връзката ви обикновено е хармонична, пък било то и малко необичайна и неконвенционална. Имате късмета да споделяте вибрация, която е динамична, вълнуваща и изпълнена с приятни изненади. Освен ако не сте роднини, вероятно сте се запознали най-неочаквано, без да го предвиждате, при странни обстоятелства. Има и още една награда: стига съвместните ви усилия да са искрени като намерение, стига да си сътрудничите и да не се съмнявате, да нямате задръжки, вероятно ще бъдете възнаградени и ще се прославите като създатели на нещо от полза за Земята и нейните жители. Вие обаче не спадате към жителите на нашата планета. Изобщо не се съмнявайте, дошли сте от друга планета. Ако край вас се приземи неидентифициран летящ обект, мятайте се на него, хич не се колебайте! Ще се чувствате като у дома си!

Марс (мъж) тригон Уран (жена)

Този аспект създава една изтощителна и необуздана връзка. Мъжът действа посредством своето его, за да постигне безпристрастно разбиране за своята партньорка. Тя осигурява обективността, която балансира неговия субективен възглед. Допълвайки един друг усещането си за прогрес, те приличат на две малки деца, които се опитват нетърпеливо да вкусят от своето бъдеще.

Марс (жена) тригон Уран (мъж)

Този аспект може да помогне на жената да постигне независимост, контактувайки с либералните възгледи на нейния партньор. Той може обективно да обясни нейните действия и подбуди. Тя може да навлезе дълбоко в тази връзка и да стане прекалено ангажирана в нещата, така че да не вижда себе си. Мъжът би могъл да й помогне да се освободи и така да разбере по-универсалните идеи. Двамата партньори научават предимството от по-ограниченото разгръщане на егото в тази връзка.

Марс тригон Нептун

Едва доловимото влияние на Нептун върху неспокойния Марс е изключително благотворно. Така например Нептун не само вдъхновява Марс за още по-големи постижения, той знае и как да внесе спокойствие в тревожната му душа и да излекува раните, нанесени му от останалия свят. Марс му връща услугата като му помага да се пребори с инерцията и протакането, вдъхва му енергия и го стимулира за действие. Инициативата и водаческите качества на Марс пасват чудесно на невероятната интуиция и прозрение на Нептун и това пробужда и у двамата мощен творчески потенциал.
Съчетанието е особено благотворно, когато и двамата проявявате интерес към паранормалното, опазването на околната среда, астрологията, медицината, разследванията, религията, археологията и мистичното. Изучаването на космическите кораби вероятно е любимо хоби и на двамата, а също и всичко, свързано с водата. И двамата обичате животните и особено делфините и китовете, горите, Майката Земя като цяло. Това е отлична вибрация за състрадание и съчувствие, които изпитвате един към друг по равно и така се чувствате изключително спокойно, когато сте заедно, дори и да имате в партньорския хороскоп аспекти които внасят повече напрежение.
За разлика от другите Марс няма да обвинява Нептун, че е потаен и уклончив, защото знае как да проникне в личния му свят на мечти и блянове. Сред най-необичайните проявления на този аспект между планетите на двама души е, че според древните мъдреци той е неоспоримо доказателство как поне през едно предишно прераждане и двамата сте били силно вярващи. Не че задължително сте били в манастир (тази вибрация се създава от други аспекти между планетите, каквито се наблюдават или не се наблюдават в партньорския ви хороскоп), а в смисъл че сте били дейни духовни водачи, например основали сте или сте оглавявали някакво езотерично движение, изявявайки изключителна настъпателност. Ето защо във вашата астрологична симфония на разбирателството се долавят звуците на църковни песнопения и звънтящи камбани. Чували ли сте ги? Заслушайте се!

Марс (мъж) тригон Нептун (жена)

Тук импулсът на егото у мъжа се допълва от вдъхновяващите мечти на жената. Тя добавя цвят и плътност към всичко, което прави той, тъй като му помага да засили впечатлението от себе си. Той, от своя страна, може да й покаже как да активизира своите мечти, така че да бъде създадена една целенасочена реалност. Въпреки че той е енергичен и точен, докато тя е неясна и неуловима, тук съществува интригуващо усещане за сексуално привличане, защото тя наподобява пеперуда, която застава достатъчно близо, за да бъде уловена.

Марс (жена) тригон Нептун (мъж)

Жената подсъзнателно се идентифицира със своя анимус. Поемайки лидерството във връзката, тя се опитва да активира смирения мъж. Той поглъща нейния импулс, успокоявайки я, като добавя интуиция и въображение към нейните инстинкти. Въпреки това тя се стреми към прогрес, докато той се наслаждава на фантазиите. Ако неговите фантазии са градивни обаче, тя притежава силата да ги активира.

Марс тригон Плутон

Обедините ли усилията си, вие двамата разполагате с такава неимоверна енергия, че сте в състояние да превърнете идеите си в истинска огромна империя или широко мащабни начинания, затова е и трудно човек да определи връзката ви като обичайна. Тя е изключителна. Взаимно оказвате голямо влияние върху и бездруго силните си воли и от вас ще стане мощен екип, ако се заемете с политика, научна работа, изследвания на дълго пазени тайни. Каквито и да са отношенията между вас, и двамата се чувствате силно обвързани с всяка кауза или начинание, на което се посвещавате заедно. Обедините ли сили, общият ви потенциал наистина е невероятен, макар че трябва да мине малко време, докато се опознаете и го осъзнаете. Ако сте влюбени или съпрузи, в главата „Аспекти на любовта" ще откриете допълнителна важна информация за аспекта.

Марс (мъж) тригон Плутон (жена)

Този аспект засилва сексуалния нюанс на връзката. Мъжът вижда дълбините на своята партньорка и поради силата, която притежава, е в състояние да изкара на повърхността скритите качества от нейното подсъзнание. Тя претърпява много промени, събличайки своето минало, докато той й дава стимул да се движи напред към бъдещето. В резултат може да има голям динамичен растеж в рамките на тази връзка.

Марс (жена) тригон Плутон (мъж)

Тук жената се идентифицира със своя анимус и води мъжа през големи трансформации. Той сваля оковите на безполезното минало, докато тя го подтиква към едно ориентирано в голяма степен към Аза бъдеще. Сексуалният интерес се повишава, тъй като и двамата партньори участват в регенеративния процес. Чрез нейната сила и неговата задълбоченост това може да е една изключително динамична връзка. Жената е в състояние да тласне мъжа да се откъсне от своите корени и да се доближи до нейните желания. Всъщност тя допълва неговите потребности, които излизат на повърхността благодарение на нейния импулс.

Папка: Аспекти на Марс | Добавил: Пим (08.03.2009)
Разгледан: 9366
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          34.239.173.144