Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


05:34
16.06.2021
Сряда
35.173.234.169


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Аспекти на Марс


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


Опозиции на Марс

Марс опозиция Марс

Това е един изключително труден аспект. Двата Аза преживяват решителна схватка, нещо като дърпане на въже в различни посоки, опитвайки се да реализират личните си желания. Жената е извън своята роля и трябва непременно да се утвърди, ако иска да бъде чута. На всяко действие съществува равно по големина противодействие. В резултат, колкото повече се утвърждава тя, толкова повече мъжът утвърждава себе си, но в противоположна посока. Може да има силно сексуално привличане, но често то е прекалено интензивно, за да го разберат индивидите. Жената се вижда толкова погълната от егото на своя партньор, че накрая може да има чувството, че тази връзка съществува благодарение на нейната саможертва.
Макар и невинаги да го проявявате открито, между вас съществува едва доловим сблъсък на волите. Е, сигурно ще стане по-осезаем, когато изразявате словесно разногласията в мненията си, защото и говорите по коренно различен начин! Дори и да искате едно и също нещо, времето, когато се стремите да го получите, не съвпада. Много от караниците и разправиите възникват, когато единият се опитва да се меси в работата и начина на живот на другия и да му пречи - поне другият ще си мисли така, дори и да не е вярно. Да, ще има предостатъчно поводи Марс да дава воля на огнения си гняв, но това още не означава, че ще настъпи краят на света - или краят на вашата връзка. Вместо да се държите като лоши момчета - или като лошо момче и лошо момиче, - бихте могли да превърнете този аспект в отлична възможност да добавите много бляскави звезди в кармичните си корони! Всеки път, когато преодолявате вътрешната си съпротива - естествена реакция на това, че сте принудени да се откажете от своите желания и да се подчините на волята на другия - в кармичната ви корона ще блесне още една звезда!
Ако имате делови отношения, всеки от двамата вероятно ще предпочита подход, който е в разрез с подхода на другия. Но тъй като и двата подхода сигурно ще доведат до един и същ резултат, не е ли все едно как ще подходите, освен ако не се инатите само от гордост? По-разумно е да се редувате. Същото е и при влюбените и съпрузите. Единият иска да гледа последния екшън с Арнолд, Не знам кой си, на другия пък му се ходи на анимационни филмчета. Редувайте се и тук. След като понатрупате повечко кармични звезди, вече ще знаете как да владеете емоционалната си природа, а онова, което ще изживеете, си струва цяла галактика астероиди. Ето и една астрална молитва, едно вселенско верую специално за вас: разбирателството е за предпочитане пред враждебността, отстъпките са по-съзидателни от сблъсъка и препирните.

Марс опозиция Юпитер

Ако стремежите ви не съвпадат, не е изключено между вас да има и разногласия. Понякога те прерастват в съперничество или ви тласкат към това да си правите напук. Мненията ви ще се разминават най-вече по това как да се държите с роднините, а също по въпросите на нравствеността и етиката, издателската дейност, закона и правото, образованието и вярата. Възможно е и в отношенията си да сте припрени и нетърпеливи, прекалено взискателни един към друг. Ако сте влюбени или съпрузи, единият ще обещава неща, които по една или друга причина не успява да изпълни докрай. При делови отношения единият вероятно ще обвинява другия, че поема необмислени глупави рискове, което води до финансови загуби. Друго неприятно проявление на тази вибрация е, че нерядко тя пробужда и у Юпитер, и у Марс склонност към прахосничество и разточителност, ако сложим ръка на сърце, и двамата носите вината, понеже никой от вас не може да бъде наречен „мекушав". Няма как, без да си кривите душата, да се оправдавате, че сте били „подведени” да извършите нещо, за което по-късно съжалявате, защото правите почти всичко с широко отворени очи.
Но не бързате да развявате белия байрак! От тези трудности, както от всички трудности между жителите на Земята, винаги има изход. Просто опитайте да зачитате мнението и преценката на човека до себе си, когато те са различни от вашите, предоставяйте си взаимно свободата да постъпвате като независими хора, а ако някои от двамата „сгафи", не му натяквайте: „Казвах ли ти аз!". Проявете търпение. И хич и не се домогвайте да си влияете един на друг - следвайте собственото си мнение, поздравявайте се, когато единият победи, и бъдете до него, ако случайно допусне тежка грешка. Има и друга вълшебна пръчица, до която да прибягвате, ако случайно усетите вълничките на неразбирателството, породени от тази вибрация - тя се свежда до същия астрален съвет, който дадох на хората със съвпад между тези планети в партньорския им хороскоп: наемете двама опитни счетоводители или управители (за всекиго по един) нека те вместо вас водят битките! А, да, освен това дръжте парите си в отделни сметки, още по-добре – в различни банки. После се замислете върху огромната мъдрост, заложена в песента към телевизионното предаване на господин Роджърс: „Харесвам те такъв, какъвто си!” Заедно с брадавиците, избухливия нрав, погрешните стъпки, гафовете, киселите настроения, глупавите постъпки, прахосничеството (което, не забравяйте, си има синоним - щедростта!), и така нататък. Съсредоточете се върху добродетелите и хубавите качества на другия. Вгледате ли се, ще откриете колкото искате такива качества.

Марс (мъж) опозиция Юпитер (жена)

Този аспект предизвиква разпиляване на енергия и трудности при откриване фокуса на връзката. Мъжът действа чрез своето его, жената - чрез висшия си ум. Но нито нейните идеи, нито неговите импулси са на една и съща дължина на вълната. В резултат неговите усилия да я впечатли може да го изкарат от релси, което ще затрудни и двамата да разберат каква е тяхната цел.

Марс (жена) опозиция Юпитер (мъж)

Тук жената е склонна да се идентифицира прекалено със своя анимус. Тя се опитва да впечатли мъжа, но неговата мъдрост и познание може да надхвърлят нейното разбиране. Тя вижда нещата субективно, докато той притежава способността да бъде обективен, защото вижда нещата на по-висше ниво. И двамата се борят за лична свобода, но жената е по-склонна да приеме нараняване, защото е по-дълбоко увлечена във връзката, отколкото нейният неангажиращ се партньор.

Марс опозиция Сатурн

Сатурн може би няма да обуздае стремежа си да потиска и ограничава дейната инициативност на Марс, затова и Марс ще търпи, ще търпи и накрая ще се разбунтува. Сатурн не мисли злото на Марс, но нали по природа си е предпазлив и смята, че е за предпочитане да се презастраховаш, отколкото да съжаляваш горчиво, Сатурн понякога ще се дразни от припряността и безразсъдността на Марс. Както вече се досещате, този различен подход на двамата поражда известни разногласия.
Когато Сатурн критикува Марс и се опитва да го ограничи в прибързаните му постъпки, Марс се опълчва гневно срещу подобни ограничения и чак след време си дава сметка, че Сатурн се е ръководел единствено от своята загриженост и от желанието да го предпази от разочарования и загуби. Марс осъзнава, че трябва да е благодарен на Сатурн за неговата мъдрост и практичност едва след дълги периоди на огорчение, а понякога така и не проглежда за това. Разбунтува ли се, изважда от равновесие обикновено невъзмутимия Сатурн. А когато Сатурн се опитва да му покаже колко ще спечели, ако е търпелив и предпазлив, Марс отсъжда, че той се държи като диктатор, и дава ясно да се разбере, че никога не е позволявал на никого да го води за носа, а от такова предизвикателство Сатурн направо се поболява в буквалния смисъл на думата.
Вибрацията е особено трудна в отношенията между родител и дете, защото ако Сатурн е планетата на родителя в аспекта, детето ще го смята за прекалено строг и суров. Когато Сатурн е планетата на детето, а Марс - на родителя, родителят непрекъснато ще притиска детето и ще му натяква, че е ужасно мудно, от което детето започва да се страхува и да се притеснява за всичко. Но в тези отношения, както и във връзка между приятели, колеги, делови съдружници, влюбени и съпрузи всеки от двата аспекта между планетата Сатурн и планетата Марс е породен от събития, разиграли се в минал живот, тъй като Сатурн е планетата на кармата. Затова в сегашното прераждане, стига да простите отколешните обиди и да вложите във връзката много любов, никак няма да ви е трудно да избегнете сблъсъците. Нима наистина не знаехте каква огромна вълшебна сила притежава любовта? В такъв случай звездите искат да ви покажат чрез тази вибрация тъкмо това. Усвоете го!

Марс (мъж) опозиция Сатурн (жена)

Мъжът се бори да се изтръгне от образа на бащата, който вижда в своята партньорка. Тя представлява колекция от ясни правила, традиции и етикеции, от които самият той не е част. Тя го вижда като прекалено импулсивен и безотговорен. Тъй като тези две гледища са толкова различни, може да се създаде голяма раздразнителност. Мъжът е изправен пред избора между себеизявата и авторитета. В кармичен смисъл той е привлякъл тази връзка, така че накрая може да се научи как да счупи оковите на своите задръжки и да бъде себе си. Така, колкото повече жената се опитва да го затвори, ограничи и задържи в рамките на нейните очаквания, толкова повече разбира, че е невъзможно да контролира другата личност. В резултат накрая тя трябва да го освободи, за да спечели собственото си самоуважение.

Марс (жена) опозиция Сатурн (мъж)

Жената не е в естествената си роля. Поради това, тя е принудена да използва своето его срещу партньора си, тъй като се опитва символично да се изтръгне от неговото робство. Той може да я натоварва с тежестта на традицията или да я кара да се стреми към своята идентичност. Накрая тя трябва да се научи, че не се опитва да преодолее образа на бащата, а по-скоро ограниченията в себе си, които я задържат. Когато научи това, тя ще се освободи от кармичния товар на тази връзка, оставяйки мъжа да разбере, че той също е научил начин да дисциплинира себе си.

Марс опозиция Уран

Дори и да не ви личи, и двамата имате силна воля и независим дух. Изобщо не се учудвам, че от време на време тези силни воли се сблъскват, подтиквани от неповторимия ви независим дух. Тряс! Бум! Свят! Е, всъщност дори си е забавно, само дето е малко шумно. И двамата не сте от хората, които могат да бъдат наречени „тиха вода", и все си търсите белята. А загазите ли, не ви е страх да се възправите срещу неприятностите - за добро или лошо. Понякога е за добро - това очиства въздуха от мъглявите, премълчани притеснения и болки. Но когато е за зло, когато изричате думи правите неща, за които по-късно горчиво съжалявате, пак няма страшно! Стига да искате, все ще намерите въпреки различията някаква допирна точка и ще опитате отново. Но наистина трябва да го искате – ето къде е разковничето!
Марс роптае, че Уран се показва като безлик и безчувствен, а Уран го обвинява, че е прекалено емоционален и се сърди за щяло и нещяло. А това в буквалния смисъл на думата може да подкопае нервната система и на двамата. Започнете ли да се цупите и сърдите, вземете си душ, за да прочистите аурата си от отрицателни вибрации (наистина помага много!), но не едновременно, разбира се. После излезте, идете на кино (пак поотделно), прекарайте нощта в хотел или у приятели (но не заедно, защо да забърквате и приятелите в свадите си!). Ако си дадете възможност да се поуспокоите и охладите, закуската може би отново ще ви върне разбирателството.
Какъв ще е крайният резултат? Драги ми приятели, това зависи единствено от самите вас. Този път звездите са снели от себе си отговорността и са я възложили на вас. Не ги винете. Там, където участва Уран, всичко е непредсказуемо като гръмотевична буря. Е, никак не е изключено да блесне и дъга. Но дори и тогава вие двамата пак няма да сте доволни и не ще се успокоите, докато не минете под нея! Мен ако питате, няма нищо лошо да си поставяте такава цел. А щом я постигнете (което ще сторите, стига да вярвате, че е по силите ви), трудностите между вас ще се разсеят яко дим!

Марс (мъж) опозиция Уран (жена)

Този аспект създава промени и непредсказуемост. Мъжът се опитва да превземе свободния дух на жената. Тя обаче няма интерес от това. Напротив, тя се мъчи да поддържа изолираното си чувство на индивидуалност, избягвайки интимност и близост. Мъжът също иска да поддържа своята уникална идентичност. Но неговите желания са по-интимни и по-лични. Така той вижда връзката и ролята си в нея през призмата на своето его. В същото време недостижимата жена действа чрез универсалното съзнание и се нуждае от по-широки хоризонти, за да запази своята заинтересованост.

Марс (жена) опозиция Уран (мъж)

Жената прекалено силно се идентифицира със своя анимус. Тя се бори със себе си, опитвайки се да разбере защо мъжът не действа според очакванията й. Неговата отчужденост и чувство на безпристрастност я разстройват, но нуждата й да персонифицира интимно предизвикателствата постоянно се провокира от неговото безлично отношение. Тя може да загуби много от себе си, тъй като се стреми да достигне недостижимото, защото мъжът, който накрая се оказва повече приятел, отколкото любовник, никога не може да бъде този, когото тя подсъзнателно се опитва да завладее.

Марс опозиция Нептун

Понякога Марс ще се държи рязко, припряно и грубо, което неминуемо ще доведе до това, че Нептун ще се разсърди, ще млъкне, ще се затвори в себе си и ще започне да го избягва, реакция, заради която Марс става още по-агресивен. В дъното на всички разногласия е по-прямия подход на Марс, който влиза в разрез с по-хладното и сдържано отношение на Нептун. Отчуждеността на Нептун вбесява Марс, който с гневната си решимост „да се бори докрай" тласка Нептун към това да избягва още повече сблъсъците и да се затвори съвсем в черупката си. Огънят си е огън (Марс), водата - вода (Нептун), и всеки може да унищожи другия. Такова влияние се наблюдава винаги при съчетание на воден с огнен слънчев знак между двама души. Прекалено много вода е в състояние да угаси и най-яркия огън, а ако огънят се разгори, водата просто се изпарява.
Хора с такава вибрация в партньорския си хороскоп трябва да се вслушат в предупреждението да не посягат към чашката и наркотиците, инак с тях двамата е свършено: взаимно ще се унищожат! Не е изключено и взаимно да се обвинявате в прахосничество или тъкмо в обратното - в прекалена стиснатост. Разприте между вас могат да разклатят не на шега духовното и емоционалното здраве на Нептун и неговото психическо равновесие, затова Марс наистина трябва да си наложи да не реагира така бурно на раздразнението, а Нептун трябва да се научи да посреща открито разногласията, вместо да се прави, че те не съществуват. Това е единственият начин да внесете във връзката си хармония. Ако Марс вземе мъничко от същността на Нептун, а Нептун стори същото със същността на Марс, двамата ще се срещнете някъде по средата на пътя между смелостта и честността на Марс и нежността и изтънчеността на Нептун: тогава вече песента ви ще бъде по-съзвучна.

Марс (мъж) опозиция Нептун (жена)

Този аспект често причинява измама. Мъжът се опитва да завладее жената, но в повечето случаи изглежда глупаво. Вместо да погледне реално на нейната същност, неговата инстинктивна натура се стреми към един стереотип, който не може да съществува. Тя забелязва усилията му, но не може да направи много, за да облекчи илюзията, с която се бори той. В резултат връзката добива нюанса на мъж в доспехи, който се опитва да превземе преминаващ облак.

Марс (жена) опозиция Нептун (мъж)

Тук жената не е а своята естествена роля, тъй като преследва една впечатляваща илюзия, която й е дал нейният партньор. С всички сили, тя се опитва да разкъса воала на тази илюзия. Колкото повече се опитва да направи това обаче, толкова повече тя загубва себе си в това, което накрая може да се окаже едно разочарование.

Марс опозиция Плутон

Този аспект е както се казва, костелив орех. Двама светци ще се справят с него, но колкото до обикновените простосмъртни, за тях пътят ще е трънлив. И двамата се откроявате със силна воля. Много силна. В спор между Марс и Плутон никога не се знае кой ще надделее. Дори и един обръгнал комарджия не би се наел да прави облози. Напрежението между вас се поражда от това, че и двамата отказвате да „играете по гайдата" на другия, и двамата не понасяте някой да ви командари. Ако повечето аспекти между другите планети в партньорския ви хороскоп сочат напрежение и не са благоприятни, и двамата ще реагирате бурно на всеки опит другият да ви подчини на волята си и да свири първа цигулка.
Не е изключено Марс да осуетява плановете и намеренията на Плутон и да му пречи, а в отговор Плутон да стане малко или много отмъстителен, тъй като той по природа си е злопаметен и не знае прошка. В характера на Марс е да говори, без да мисли много-много, и да не си мери думите, а това ще вбеси Плутон. Винаги си е опасно да предизвикваш Плутон, но сърцатият, импулсивен Марс вероятно ще се изкушава да рискува и ще се хвърля с главата напред, точно както предупреждава и старата английска поговорка: „Глупаците се юрват презглава натам, където ангелите и не припарват." Какво да правим, драги мои? Какво да правим?
Имате само два избора, ако искате да избегнете мощните сблъсъци, които вибрацията носи. А, предполагам, сте достатъчно разумни, за да искате да ги избегнете. Ето и двата избора:
1. Ако ден след ден живеете под един покрив, гледайте отношенията ви да не са много близки. Ако общувате само от време на време, вибрацията ще бъде много по-мека, отколкото ако отношенията ви са по-близки - тогава аспектът определено си е опасен или най-малкото нарушава спокойствието ви.
2. Ако имате други благоприятни (а оттам и действащи неутрализиращо) аспекти в партньорския си хороскоп възползвайте се от тях, дръжте езика си зад зъбите и не драматизирайте всеки опит на другия да надделее във връзката ви.
„Добре де - вече чувам как казва Марс, - но Плутон е много себичен." Миг след това чувам и как Плутон мърмори: „Кой, аз съм бил себичен! Виж го ти него! Не аз, а Марс е себичен."
Знаете ли? И двамата сте себични! Я опитайте да проявявате малко по-голяма търпимост, защото само търпимостта внася равновесие, мир и спокойствие във Вселената. Всъщност няма нищо страшно в това да станете и светци. Дори ще ви е забавно и приятно. Ще се почувствате добри, ще имате усещането, че излъчвате светлина, пък и така ще превъзхождате другите.
Ще ги превъзхождате ли? Ето че очите ви светнаха! Ето че привлякох вниманието ви! Тъкмо към това се домогвате и двамата през цялото време, нали така? Надявам се, разбирате, че да си светец, е най-сигурният начин да постигнеш превъзходство. Но трябва да поработите здравата, за да получите това звание за космически заслуги. Хайде, залавяйте се! Пращам ви - за късмет, а покровителят на Ирландия – свети Патрик, ще ви поръси със светена вода и ще ви даде благословията си. Амин!

Марс (мъж) опозиция Плутон (жена)

Този аспект предизвиква критично напрежение в рамките на връзката. Може да има жестокост, омраза, дори насилие, тъй като мъжът настоятелно подтиква жената да осъзнае всичко, което трябва да бъде променено, за да изживее тя прераждане на съзнанието. Тя ще негодува срещу грубостта на неговите яростни атаки и накрая ще почувства, че цялата връзка е едно наказание. Сексуалността може да бъде изключително интензивна, но съществува една грубост, заради която никой от индивидите не се отнася към партньора си с необходимото внимание и благоприличие.

Марс (жена) опозиция Плутон (мъж)

При този аспект жената прекалено набляга на мъжката роля. Всичко е пресилено, тъй като тя се опитва да достигне до самата сърцевина на подсъзнателната същност на своя партньор. Така тя го подстрекава и провокира, като че ли подсъзнателно го обвинява заради липсата й на женственост. Мъжът чувства, че се трансформира, но не може да разбере избухванията и темпераментните прояви, които вижда в своята партньорка. Има нещо животинско в този аспект, което провокира най-лошото и от двамата партньори. Ако другите аспекти в картата имат благоприятно значение, тогава много неща трябва да бъдат научени посредством действието на този аспект за кратък период от време.

Папка: Аспекти на Марс | Добавил: Пим (07.03.2009)
Разгледан: 6806
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          35.173.234.169