Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


16:25
20.05.2024
Понеделник
3.230.154.90


Онлайн: 6
Гости: 6
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Аспекти на Венера


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


Квадратури на Венера

Венера квадратура Венера

Тук мъжът чувства идентификацията на жената, а тя вижда друга проява на женския принцип у него. На подсъзнателно ниво той може да преживее чувство на провал, защото неговите усилия да се свърже със своята партньорка се оказват много тежки. В резултат този аспект е труден за трайна връзка. Мъжът трябва да се научи как да отстъпва, за да не бъде прегазен нежно.
Не е изключено да стигате трудно до единомислие по финансови въпроси, от време на време и начините ви на живот ще влизат в сблъсък. Тези разногласия обаче не са съществени и никога не ще подкопаят сериозно и трайно вашата връзка. Времето малко по малко ще отстрани малките спънки, стига да се научите на една мъдра игра – да си разменяте местата. Това ще рече единият да изрази чувствата си така, както го прави другият, после обратното. Ще се изненадате колко помага. Да предположим, че единият изразява чувствата си сдържано и хладно, спокойно, а другият – по-буйно, прямо и сърдечно. Разменете си местата. Гарантирам ви, че който пръв го направи и започне да се изразява като другия, ще се убеди колко е лесно, а също и забавно, а в отговор ще вижда смаяна възхита, и то всеки път. Това безспорно ще разшири емоционалните хоризонти и на двамата, така че ще ви се отрази добре, ако си разменяте местата и изразявате чувствата си, както го прави човекът до вас.
Не след дълго всички дребни отрицателни последици от този аспект ще станат по-меки, още по-меки, още по-меки и един прекрасен ден ще изчезнат яко дим. Кога? Не бързайте! Нали помните какво са казали древните - че „всичко ще стане, когато му дойде времето... а търпението е благословия".

Венера (мъж) квадратура Марс (жена)

И мъжът, и жената преживяват размяна на ролите, защото, опитвайки се да достигнат другия, те проявяват склонност да играят ролята на партньора. По този начин се разкриват подсъзнателните потребности. Мъжът, който се стреми да се идентифицира със своята агресивна природа посредством жената трябва да се изправи срещу собствената си пасивност. Тъй като той я вижда привлечена от неговата нежност, може да не разбере, че тя се опитва да достигне собствената си женственост чрез него. Въпреки че този аспект дава сексуално привличане, двамата партньори трябва да се разбират един-друг, за да продължи връзката.

Венера (жена) квадратура Марс (мъж)
 
Посредством силно сексуално привличане този аспект може да създаде страстна и интензивна връзка. Инстинктите на жената събуждат суровите инстинктивни импулси у мъжа. Тъй като и двамата контактуват на първично ниво, може да има липса на човешко разбиране. Всеки вижда възможността за задоволяване на сексуалната страст, но навярно не оценява цивилизованото благоприличие. В резултат, това партньорство може да е лишено от вътрешните морални принципи или норми, необходими на всеки индивид, за да може да види другия като цялостна личност.

Венера (мъж) квадратура Юпитер (жена)

Мъжът се противопоставя на експанзивната природа на своята партньорка. Той може да се опита да владее нейните мисли чрез своята любов, въпреки че вътрешното й чувство за свобода или желание за отворено съзнание ще се окажат дразнещи за неговата собственическа природа. Тя може да вижда себе си у него, но да не прояви женствеността, към която се стреми. В резултат тя може да отбегне любовта, която желае, или да изпита отчаяние заради това, че не се чувства в съгласие със себе си. Ако тя отстъпи своята свобода, може да намери женската си идентификация, но да загуби независимото познание, което я прави "личност". Така този аспект създава личностна дилема, което прави трайната връзка трудна.

Венера (жена) квадратури Юпитер (мъж)
 
Този аспект кара жената да изпита чувство на несигурност. Тя очаква любов, но може да установи, че експанзивната природа на мъжа търси нещо повече в живота, отколкото една интимна връзка. Когато тя се опитва да предложи обичта си, неговата идентификация с философски възгледи и абстрактни идеи може да бъде постоянен източник на раздразнение за нея. Не разбирайки нейните намерения, той ще се опита да я впечатли със знания или благородни и рицарски възгледи, вместо да й даде любовта и обичта, които тя търси. Ако мъжът има желание да абдикира от трона на своите разбирания, тогава той може да започне да чувства всичко, което тя се опитва да му предаде.

Венера (мъж) квадратура Сатурн (жена)

Едно кармично взаимодействие на опитности може да причини растеж и за двамата индивиди. Мъжът, играейки подсъзнателно женската роля, вижда властното отношение на баща си в своята партньорка. Тъй като тя потиска неговите естетически усещания, той символично освобождава любовните чувства, които е отдал на собствения си баща; чувства, които изглежда са посрещнати със студенина. В същото време жената може да вижда себе си в ролята на бащата, за да подпомогне съзнателното съзряване на мъжа. Тя иска той да поеме повече отговорности, вместо да съсредоточава чувствата си само в преследване на красотата, природата или естетиката. Получава се подсъзнателно разстройство, тъй като тя усеща тези качества у него. Тя вероятно ще играе женската роля във връзката само ако той я ръководи със своята сила. В резултат двамата индивиди преживяват кармични уроци, които са трудни за научаване. Раздразнение, разстройство, блокиране на чувствата и усещане за обвързаност може да са преобладаващите фактори, които правят този аспект да изглежда като легендарния Гордиън Нот.

Венера (жена) квадратура Сатурн (мъж)

При този аспект жената преживява подсъзнателни проблеми, които може все още да не е разрешила със своя баща. Възможно е да поеме ролята на дъщерята и в резултат да се опита символично да задоволи очакванията на баща си посредством връзката със своя партньор. Мъжът, вместо да контактува с нея на равни начала, е склонен да вижда нисшите качества, които иска да моделира и промени, ако тя задоволява неговите Сатурнови изисквания. Кармата, показана чрез този аспект, ангажира всеки да се научи как да вижда другия като индивид, независимо от ролите, които играят, докато си помагат да разрешат проблемите от миналото. Силното чувство на привързаност създава една псевдо семейна връзка. Аспектът е изключително труден, но често е необходим на индивидите, които се нуждаят от това преживяване като част от техния еволюционен път.

Венера (мъж) квадратура Уран (жена)

Аспектът създава спонтанно привличане, което често предопределя крайно напрегната връзка. Мъжът се опитва да задържи жената, като отразява женската природа, която чувства, че тя търси, докато тя се бори за своето психическо пространство. В резултат връзката се характеризира едновременно със съдружие и разцепление. Несигурността може да бъде подчертана от странната и непостоянна природа на този аспект. Връзката лесно би придобила характера на вихрушка без ясна посока.

Венера (жена) квадратура Уран (мъж)

Тук силното магнетично привличане създава голям стимул за връзката. Женските инстинкти да стопля, успокоява и може би дори да притежава мъжа са възпрепятствани от неговото чувство за индивидуалност и независимост. Той я вижда като един от неговите стремежи, но когато я достигне, може да почувства безпокойство за идеализацията на личната си свобода. Така съществува почти безпристрастно чувство на далечно възхищение от негова страна, което той не разбира напълно.

Венера (мъж) квадратура Нептун (жена)

Мъжът се опитва да намери своята мечта посредством женската страна в себе си. Вместо да приема своята партньорка такава каквато е, той е склонен да вижда своята колекция от впечатления и идеали. В същото време тя може да разбере своята женска природа, като го опознае, но не чувства краката си на земята, когато възприема себе си във връзката. Въпреки че съществува сензитивност, съчувствие и внимание и при двамата индивиди, има и напрежение, причинено от всеки един, тъй като никога не знае истинската си идентичност. Партньорството може да е лишено от интелектуална искра, която да постави разума над чувствата.

Венера (жена) квадратура Нептун (мъж)

Този аспект добавя нюанс на депресия към връзката. Жената се опитва да види в мъжа всичко, което идеализира. Той я интригува с впечатленията, които остава у нея от своята личност, а това, замъглява или скрива неговия истински характер. Колкото повече е податлива тя на неговия чар и мистерия, толкова повече губи собствената си концепция за "жена". Истинската любов, към която се стреми всеки, може да бъде скрита зад чувствеността и индивидуалното изпитване на магнетичните сили. Елементът на съмнение, присъщ за този аспект, пречи на жената да се довери изцяло на мъжа, макар че тя постоянно е привличана от неговата магнетична тайнственост.

Венера (мъж) квадратура Плутон (жена)

Нежната женска любовна същност у мъжа може да бъде предизвикана посредством грубите или подсъзнателни импулси на неговата партньорка. Тя би могла да застраши чувството му за сигурност, защото преобръща неговите ценности - нещата, в които тя вярва, могат да омекотят чувствата й към него. Колкото повече се свързва той със своята анима, толкова повече се чувства унизен. Въпреки че този аспект увеличава сексуалното привличане, обикновено съществува твърде много напрежение, поради което мъжът не успява да се почувства комфортно в тази връзка. Жената обаче, може да се трансформира чрез своя партньор, защото тя би могла да се научи да елиминира всякакво неопитно или грубо поведение, докато се превърне в по-постоянна и по-истинска жена.

Венера (жена) квадратура Плутон (мъж)

Жената чувства всичко, което мъжът не може да види у себе си. Докато той я възприема в нейната естествена роля, тя вижда много от вътрешните възприятия, които засягат неговото съзнание. Независимо от това, на нея може да й е изключително трудно да се справи с връзката, защото неговата сила може да я извади от равновесие. Колкото повече се опитва тя да помогне на мъжа да се трансформира, толкова повече разрушава парченцата от своето минало. Възможно е да се осъществи духовен растеж, въпреки че суматохата и сътресенията, които предизвикват растежа, са твърде опасни за едно трайно партньорство или брак.

Папка: Аспекти на Венера | Добавил: Пим (09.03.2009)
Разгледан: 13233
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.230.154.90