Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


16:06
20.05.2024
Понеделник
3.230.154.90


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Аспекти на Венера


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


Опозиции на Венера

Венера опозиция Венера
 
Този аспект предизвиква вкусовете и предпочитанията на всеки индивид да се противопоставят на другия. В опита да намерят хармония във връзката става трудно и за двамата партньори да бъдат задоволени по едно и също време. Въпреки това може да съществува чувство на обективност, което да предизвика растеж и при двамата индивиди. Ако планетите са в мъжки знаци, връзката символизира слабата съпротива на мъжа към неговата анима. Ако планетите са в женски знаци, те показват начините, по които жената се противопоставя на себе си. Все пак фактът, че тази връзка съществува, показва как привличането на противоположни ценности може да намагнетизира двама индивиди.
Чувствата ви са споделени, макар че ги изразявате различно, което понякога води до недоразумения.
Не е изключено да стигате трудно до единомислие по финансови въпроси, от време на време и начините ви на живот ще влизат в сблъсък. Тези разногласия обаче не са съществени и никога не ще подкопаят сериозно и трайно вашата връзка. Времето малко по малко ще отстрани малките спънки, стига да се научите на една мъдра игра – да си разменяте местата. Това ще рече единият да изрази чувствата си така, както го прави другият, после обратното. Ще се изненадате колко помага. Да предположим, че единият изразява чувствата си сдържано и хладно, спокойно, а другият – по-буйно, прямо и сърдечно. Разменете си местата. Гарантирам ви, че който пръв го направи и започне да се изразява като другия, ще се убеди колко е лесно, а също и забавно, а в отговор ще вижда смаяна възхита, и то всеки път. Това безспорно ще разшири емоционалните хоризонти и на двамата, така че ще ви се отрази добре, ако си разменяте местата и изразявате чувствата си, както го прави човекът до вас.
Не след дълго всички дребни отрицателни последици от този аспект ще станат по-меки, още по-меки, още по-меки и един прекрасен ден ще изчезнат яко дим. Кога? Не бързайте! Нали помните какво са казали древните - че „всичко ще стане, когато му дойде времето... а търпението е благословия".

Венера опозиция Марс

Няма да е честно да премълчавам истината. Както винаги, всичко зависи от другите аспекти между планетите в партньорския ви хороскоп, но тази вибрация, макар и да ви стимулира изключително силно, вероятно ще породи и тежък конфликт (стига повечето други аспекти между планетите ви да са благоприятни, той ще бъде значително омекотен).
Какво подразбирам под „тежък конфликт"? Нека видим. В началото вибрацията безспорно ще ви действа изключително магнетично и стимулиращо (особено между влюбени, но без сексуалното привличане и между роднини, приятели, колеги и делови съдружници), но така планетите просто ви изкушават да си мислите, че всичко ще върви по мед и масло. Нищо подобно! Често ще имате усещането, че всъщност става дума за кисели краставици с лют мексикански сос, с какъвто заливат понякога месото: тъкмо решавате да си хапнете сладко-сладко, отрязвате си огромно парче, слагате го в уста и о, ужас! Люти, та се не трае (така ви се пада, би трябвало да сте вегетарианци!).
Колкото до стимулирането, то е безспорно. Само че в този случай е твърде голямо и понякога прераства във взаимно инатене и съпротива, когато и двамата отказвате да направите и най-дребната отстъпка. Вероятно ще се карате - и то ожесточено, ще се сърдите и ще си разменяте обидни думи, за които после ще съжалявате. Разрешете да се придържам към логиката и да напомня, че ако не сте изрекли нещо, после няма как да съжалявате за него. От време на време Марс ще се задушава от собственическите чувства на Венера и от нейната излишна докачливост. А понякога Венера ще бъде дълбоко наранена от припряното, грубо поведение на Марс и от това, че той не си мери много-много приказките.
Знаете ли какво? Марсе, недей да бъдеш толкова властен и все да се домогваш ти да командваш парада. А ти, Венеро, не се сърди за щяло и нещяло. Хванете се за ръце, излезте навън в полунощ и си пожелайте нещо от някоя звезда. Замисляли ли сте се за текста на онази песен - „Когато си пожелаваш нещо от звезда"? В нея звънти една безспорна космическа истина: „Роди ли се звезда, дарба има тя желания да изпълнява!" Наистина си е така. Поискайте нещо, и звездите ще го изпълнят на всяка цена. Трябва обаче да си го пожелаете много силно! Никак не е сложно, след като веднъж се научите. А после намигнете заедно на Марс и Венера. В кармичен и вселенски смисъл те са ваши приятели. Прогонете ги от съзнанието си и ги поканете в своите души!

Венера (мъж) опозиция Марс (жена)

Размяната на ролите на мъжа и жената принуждава всеки да се бори за идентичност, поради проекциите на анима - анимус. Сексуалното привличане е силно, но мъжът вътрешно негодува срещу агресивността на жената, играеща ролята, която той желае за себе си. В същото време тя негодува срещу неговата подчиненост. Така, всеки трябва да отстъпи пред другия, ако тази връзка е необходимо да съществува.

Венера (жена) опозиция Марс (мъж)

Този аспект увеличава сексуалното привличане, но също отразява начина, по който двамата индивиди символично отиграват архетипните различия между половете. Жената вижда индивидуалистичната страна на мъжа. Тя се нуждае от неговото внимание, но не знае как да го търси, без да насилва своята женска възприемчивост. В същото време мъжът може да изпита чувство на отхвърляне, поради това, което той интерпретира като нейна индиферентност. Този аспект създава тенденция към неразбиране, въпреки че и двамата партньори имат добри намерения.

Венера опозиция Юпитер

Опозицията между тези две планети няма да подкопае връзката ви така силно, както квадратът. Но и двата аспекта съдържат предупреждение, че единият или и двамата ще харчите повече, отколкото можете да си позволите. Вероятно ще се натъкнете на разногласия как да разпределяте парите, макар че по-сигурни са разправиите, при които единият ще обвинява другия или че е прахосник, или че е скъперник. Който и да отправя укорите, тук важи поговорката „присмял се хърбел на щърбел". Признайте си! Възможно е единият от време на време да започне да брои стотинките и да ги къта, но и двамата като цяло сте си редкопръсти.
Понякога Юпитер ще обвинява Венера, че не е докрай пряма и откровена, Венера пък ще му натяква, че е прекалено откровен, че хич не си мери думите и непрекъснато ръси неща, които макар и да са си голата истина, са твърде обидни и болезнени. Ако Юпитер се постарае да е малко по-тактичен, напрежението между вас до голяма степен ще се разсее. Ще ви се отрази добре и ако Венера стане по-пряма, ако свали честно и почтено картите, вместо да кара Юпитер да си блъска главата какво ли пак е станало. Да, Юпитере, прилича на ходене по опънато във въздуха въже, но защо не опиташ да обуздаеш мъничко тази своя достойна за възхищение черта - откровеността и не се замисляш по-честичко какво точно говориш? А ти, Венеро, не е зле да си дадеш сметка, че едва ли е много почтено да превръщаш несъзнателно връзката ви в криеница. Или вечно да се оплакваш от нещо в себе си с една едничка цел: Юпитер да го опровергае. Не е честно!
Освен по парични въпроси и за грубата истина, от която боли, вие често ще се карате и за вярата, образованието, издателската дейност, за въпроси, свързани със съда и роднините на другия. Но тъй като в астрологията и двете планети са смятани за „благотворни", отрицателното им влияние ще се свежда само до дребни разпри, които няма да прерастват в тежък сблъсък. От време па време и двата аспекта ще ви носят късмет и щастие. Затова хич не се двоумете и не изпускайте златната птичка, кацнала върху рамото ви, докато тя не е отлитнала!

Венера (мъж) опозиция Юпитер (жена)

Любовната природа на мъжа се противопоставя на философските възгледи, схващания и убеждения на неговата партньорка. Въпреки че той е прекалено привързан към нейния свободен дух, той може да е неспособен да я прикове към стабилната и трайна връзка, която търси. Тя вижда своята женска страна в него, но това не е онази женственост, която се съгласява с нейния философски възглед за живота. В резултат тя е склонна да бяга в много посоки, за да не бъде уловена от "насекомоядното растение". Мъжът стои в долината, наблюдавайки планината, която смята да изкачи, макар че тя може да не посрещне всичките му нужди. Жената, гледайки надолу към своя партньор, безпристрастно дава своята мъдрост, но не може да види пълната стойност на любовта или сигурността, които той й предлага.

Венера (жена) опозиция Юпитер (мъж)

Тук жената преживява разстройство заради неспособността си да достигне истината чрез своите чувства на любов. Свободният дух и активният ум на мъжа се оказват постоянен източник на раздразнение за нея. Тя не може да бъде себе си, без привидно да се противопостави на неговото чувство за истина и чест. В резултат тя преживява конфликт между любовта, която изпитва, и светлината, която желае. Понякога този аспект предизвиква прахосване на пари, тъй като мъжът харчи това, което неговата партньорка се опитва да спести. Долината-майка невинно се опитва да обгърне планината, чийто експанзивен възглед й пречи да види своята цел.

Венера опозиция Сатурн

Сатурн има да преподава на Венера много уроци, а Венера ще отказва да ги усвои. От време на време това ще прераства в битка, но какво да се прави, такава ви е кармичната орисия (всеки аспект на Сатурн издава кармична съдба), затова е за предпочитане да се възползвате максимално от нея. Понякога Венера ще се чувства нещастна в тази връзка, особено когато Сатурн я обвинява за трудностите, на които се натъкват заедно. А това изобщо не е честно! Не търсете справедливост в кармичните уроци, освен ако не знаете първопричината за тях, за което се иска да си спомняте до най-малките подробности предишните си прераждалия. В случай че наистина помните какво точно сте направили в някой предишен живот, за да се стигне дотук, ще ви бъде по-лесно да понесете уравновесяването на кармичните блюда. Поздравявам ви, ако сте сред късметлиите, които притежават редкия дар да помнят всичко от един или повече свои предишни животи.. Ако обаче не ги помните, моите съчувствия!
Да ви призная, безпредметно е да се съпротивлявате на съдбата. Няма как да избягате от нея! Не винаги, но доста често Сатурн ще се държи с Венера сурово и егоистично, ще я ограничава, укорява и обвинява, ще я подлага на критика и ще показва, че не одобрява. Както би могло и да се очаква, в такива мигове на Венера й е трудно да дарява с обич Сатурн, освен ако не е тласната към това насила - от страх и притеснение. Тогава се чувства потисната и мачкана или просто нещастна. Сигурно ще й поолекне, ако й напомним, че понякога наистина строгите уроци на Сатурн се коренят в неговата неизразена, ала съвсем искрена загриженост и обич, от порива му да насочва и закриля една „изгубена душа". Ако искате, вярвайте, но той проявява любовта си именно по този начин – с родителска загриженост. И така, Венеро, повтаряй си, че Сатурн те обича, въпреки че понякога се държи хладно. Това утешава ли те? Не? Тогава се помъчи да си спомниш какво си причинила преди много-много време на Сатурн, за да заслужиш такава карма. Защото наистина си му сторила нещо, инак всичко това нямаше да те сполети. Добрата страна е, че Сатурн вероятно няма да те напусне никога и ще бъде винаги до теб, за да ти вдъхва огромна емоционална сигурност. А ти се нуждаеш тъкмо от това, нали? Точно така. Съгласна си. Чудесно. Хайде да се разделяме, докато не си се вкиснала отново.

Венера (мъж) опозиция Сатурн (жена)

Тук мъжът се бори с подсъзнателните конфликти с баща му посредством своята анима. Той се чувства по-нисш от своята партньорка, чиято претенциозна или властна природа може да бъде прекалена за него. Конфликтът между традиционните или родителски стремежи към практичност и младежкия интерес на мъжа към изкуства, естетика, музика и изразяване на истински чувства излиза на преден план във връзката. Жената, борейки се да намери артистичната и естествена страна в себе си, вътрешно негодува срещу тежестите и отговорностите, които чувства, че трябва да понесе. Тъй като проектира тези товари върху мъжа, той, на свой ред, се чувства неоценен заради своята чувствителност. Така естественият поток на любовта е възпрепятстван от кармичен процес, чрез който всеки индивид трябва да се изправи срещу трудните страни от себе си.

Венера (жена) опозиция Сатурн (мъж)

Жената може подсъзнателно да е наясно с начина, по който баща й е задушавал развитието на нейната идентичност. В резултат тя чувства необходимостта да се доказва пред своя партньор. Той може да играе ролята на баща си, за да не се чувства уязвим по отношение на женското излъчване. Кармата между баща и дъщеря ще бъде разигравана, докато всеки добие способността да оценява и отговаря на ценностите на другия. Любовта не се изразява лесно тук, тъй като студенината на Сатурновата стена възпрепятства естествения поток на чувствата в тази връзка.

Венера опозиция Уран

Вие безспорно се стимулирате взаимно, но най-често Уран изкушава Венера да мисли и да постъпва по начин, който е неприсъщ за по-кротката й, пасивна природа. От време на време някой от двамата ще се държи странно и необяснимо, ще се разочаровате взаимно за дребни и по-важни неща и най-неочаквано ще се разделяте, макар и временно. Когато този аспект е активизиран от планетите в транзит. Уран ще се държи така, че Венера няма да може да разчита на него, ще бъде непредсказуем и ще й се струва направо превъртял – но никога и скучен. Ще се случва Венера да постъпва така, че да кара Уран да се чувства длъжен да спечели на надбягване с петдесеткилограмови топузи на глезените. Това е вибрация, изпълнена с живот, вълнения и изненади – досущ пътуващия водевил, наречен Живот.

Венера (мъж) опозиция Уран (жена)

Този труден аспект предизвиква силно и спонтанно привличане между двама индивиди, които по принцип не са съвместими. Колкото повече мъжът отговаря на женската нeтрадиционност, толкова повече се противопоставя той на образа на собствената си анима. Той може или да следва ексцентричността у жената (което в някои случаи, предизвиква хомосексуални наклонности у него), или да се изтръгне от нея, запазвайки по този начин своята концепция относно "жената" за по-подходяща връзка.

Венера (жена) опозиция Уран (мъж)

Тук жената открива, че чувството на свобода, което търси от своя партньор, е несъвместимо със собствената й природа. Може да има едновременно силно магнетично привличане и конфликти в тази връзка. Колкото повече се възхищава тя на неговия оригинален дух, толкова повече това го насърчава да негодува срещу нейната привързаност. Девойката храни своя спартанец, за да бъде достатъчно силен в битката, но тя ще го загуби, когато той открие своята сила.

Венера опозиция Нептун
 
Това е аспект, чието влияние не се долавя така силно. Опасното в него е, че понякога ви омотава в мрежите си точно, когато изобщо не подозирате, че нещо не е наред. Дори и Нептун да се води от най-добри намерения, Венера може да се почувства излъгана и подиграна и в дребното, и във важното. Или обратното. Тази вибрация носи неразбирателство и объркване. Колкото и да сте почтени поотделно, ако не внимавате, във връзката ви ще пропълзи змийчето на подозрението, че другият ви лъже и мами. Не е изключено и проблемите да идват от това, че тълкувате различно думичката „честност". До голяма степен ще избегнете мъката и огорчението просто като си обещаете никога да не се лъжете, винаги да казвате истината и нищо друго освен истината, колкото и болезнена да е тя. Не се лъжете никога, дори и за най-дребното и това ще преобрази въздействието на този аспект в споделени духовни и астрални изживявания и силна телепатична връзка помежду ви. Както всеки друг труден аспект в партньорския ви хороскоп, и този всъщност си е предизвикателство, което трябва да превъзмогнете. А какво е животът без предизвикателства? Пълна скука!

Венера (мъж) опозиция Нептун (жена)

В тази ориентирана към жената връзка мъжът е смутен от начина, по който неговата анима постоянно му се изплъзва. Тъй като прави опит да се отрази чрез своята партньорка той се опитва да достигне до нейната чувствителност намирайки по този начин своята скрита женска същност Все пак колкото повече любов предизвиква тя у него, толкова повече той загубва партньора в себе си. От една страна, той е заинтригуван от своята партньорка, а от друга страна е раздразнен от архетипното объркване, което създава този аспект. За да съхрани концепцията си за "жената", той неизбежно ще пожертва тази, която обича.

Венера (жена) опозиция Нептун (мъж)

Жената се стреми да открие висшата изява на своята нежна, състрадателна природа в мъжа, който продължава да руши нейните лични усилия да спечели любовта му. Колкото повече преследва една мечта, толкова повече тя губи себе си, докато накрая самата тя се превърне в мечта, стремейки се към личността, която някога е била. Този аспект може да предизвика пораженческо поведение у жената, докато мъжът контактува със своята партньорка чрез илюзиите и фантазията, които счита за привлекателни. Така и за двамата партньори е трудно да постигнат трайна връзка.

Венера опозиция Плутон

Какво сте си причинили един на друг в някой от предишните си животи? Сигурно е било болезнено, щом се е отразило толкова силно, в такъв мощен взаимен кармичен аспект.
Всеки път, когато връзката ви заприличва на разбунено море, повече ще си изпаща Венера. Защо? Защото при всеки конфликт или сблъсък Плутон е по-мощен и смазващ. Често, макар и не винаги, проблемите ще възникват, когато Венера си намира хиляди начини да хвърля в отчаяние Плутон - дори и да не го прави нарочно, резултатът пак ще е същият.
Дума да няма, много ще ви помогне, ако помните до най-малките подробности съвместния си живот от минали прераждания и да сте наясно какво сте си казали и сте си причинили. Така по-лесно ще уравновесите блюдата на взаимното опрощение.
Но ако нямате спомен за предишните си животи, ще се наложи да преодолявате напрежението и болката, като си повтаряте, че „навремето" нещо не е било наред, и като се стараете да го надмогнете по възможно най-добрия начин.
За да се справите по-безболезнено, Плутон би могъл да даде на Венера малко от силата си, вместо да я използва, за да налага надмощието си, а Венера нека престане да се страхува, че Плутон ще реши да й го върне тъпкано, и да замени опасенията с обаяние. На Плутон пък ще му дойде много добре да вземе няколко урока по обаяние!
Ако не помага нищо, кажете: „Извинявай! Не помня какво точно съм ти сторил, но много те моля, прости ми и нека продължим нататък заедно!" Кой ще устои на такава желязна логика?

Венера (мъж) опозиция Плутон (жена)

Това е изключително страстен и динамичен аспект, който често води до прекратяване на връзката и раздяла. Мъжът подсъзнателно чувства своята женска природа и се опитва да разруши всичко, което счита за слабост. Тя вижда себе си в него, но може да не разбере разрушителната си сила, която се бори срещу неговата щедра природа. Чрез този аспект може да се постигнат трудни трансформации, тъй като мощната сексуална сила достига нивото на чувствата, сблъсква се с противоположното и накрая успява да достигне до ново съзнание, а това води до растеж.

Венера (жена) опозиция Плутон (мъж)

Жената чувства мъжката страст и подвижност, произтичащи от най-първичните нива, които я тласкат към трудни промени. Тя дава своята любов, докато той разрушава всичко онова в нея което трябва да бъде елиминирано, за да може тя да расте. В този процес нежната успокояваща вибрация на Венера се чувства застрашена, тъй като разбирането за любовта е изпитано на най-дълбоко ниво. Получавайки одобрението на своя партньор, тя загубва себе си в това бурно разместване на пластовете, което - ако тя може да издържи - накрая ще създаде едно ново съзнание. Този аспект е толкова бурен, че често разрушава връзките, независимо от наличната сила на партньорите.
Папка: Аспекти на Венера | Добавил: Пим (07.03.2009)
Разгледан: 11025
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.230.154.90