Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


03:40
16.06.2021
Сряда
35.173.234.169


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Аспекти на Меркурий


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


Квадратури на Меркурий

Меркурий квадратура Меркурий

Този аспект предизвиква раздразнение, защото двамата партньори мислят различно и предизвикателството да изразят своите уникални идеи причинява конфликт. Динамиката във връзката може да предизвика растеж. Тъй като аспектът дава повтарящо се напрежение на светско ниво, той е особено труден за установяване на хармония.

Меркурий (мъж) квадратура Венера (жена)

Тук мъжът се опитва да учи жената как да изразява любовта си. Тя може да се чувства потисната от двуполовите, меркуриев тип вибрации, които представляват по-скоро интелектуалната, отколкото "изцяло мъжката" същност, с която трябва да влезе в контакт. Мъжът може подсъзнателно да й казва "Аз съм такъв, какъвто казвам, че съм". При това напрежение дори светската комуникация е затруднена.

Меркурий (жена) квадратура Венера (мъж)

Жената се съмнява в своята роля, тъй като тя се конфронтира с женската страна на мъжа. Докато поставя под съмнение връзката (както от негова, така и от своя гледна точка), тя се опитва да приеме женската роля, която й се предоставя. Всъщност тя моли мъжа да я научи как да обича, но чрез този аспект тя може да разбере любовта само на интелектуално ниво.

Меркурий (мъж) квадратура Марс (жена)

Този аспект води до несъгласие, конфликт и раздразнение. Жената може подсъзнателно да се идентифицира с образа на своя анимус и в резултат да се опита да победи интелектуалната част в себе си, която вижда символизирана в мъжа. Тя може да действа или реагира инстинктивно, възприемайки неговите идеи като стимуланти, а не като споделяне на идеи. В резултат мъжът изпитва липса на комуникации в тази връзка.

Меркурий (жена) квадратура Марс (мъж)

Тук жената се опитва да разбере характера на връзката и нейната собствена роля, докато мъжът изразява субективно своето его. Жената трябва да възприеме това, което мъжът не може. За да направи това, тя може да играе и двете роли, надявайки се да получи разбиране. Когато се опитва да играе ролята на мъжа обаче, тя не само го провокира, но също наранява и себе си. В резултат този аспект обикновено нарушава хармонията, която двамата индивиди търсят във връзката.

Меркурий (мъж) квадратура Юпитер (жена)

Мъжът използва жената, за да разшири своето съзнание. Тя е в състояние да му обясни неговите собствени мисли, но той може да не хареса обясненията. Вместо това той може да се чувства разпилян или да се съмнява в своите оригинални въпроси. На нея й е трудно да приеме информацията, която той счита за значима. Висшето съзнание на жената и нисшето съзнание на мъжа не се допълват едно друго, въпреки че и двете са действащи.

Меркурий (жена) квадратура Юпитер (мъж)
 
Този аспект причинява трудности в комуникацията, които не се преодоляват лесно. Жената разчита на мъжа относно висшата истина, но може да установи, че неговата концепция за истината не е в унисон с нейната. Той може да играе ролята на пророк и предсказател, за да отговаря на въпросите които поставя тя. Отговорите я карат да види тези аспекти на истината, които не са ползотворни за посоката, в която се движат нейните мисли. В резултат тя трябва или да промени гледната си точка, или да се примири с по-нисшата роля в тази връзка.

Меркурий (мъж) квадратура Сатурн (жена)

Тук мъжът използва своя интелект, за да предизвика подсъзнателна промяна на традиционните ограничения и мъдрост на своя баща, които той вижда символизирани в жената. За него тя символизира целенасоченото и бавно придвижване към продуктивни цели. Той може да си мисли, че това е пречка за свободната му изява. Ако я слуша, накрая той ще стане по-задълбочен и ще се научи как да казва това, което мисли, и да обмисля това, което казва. Ако не направи това, тогава тя може да бъде натоварена с кармичните последствия от неговите идеи. Връзката може да бъде или едностранна, или изключително смислена, в зависимост от това, как мъжът приема нейния практичен и трезв възглед.

Меркурий (жена) квадратура Сатурн (мъж)

Жената подсъзнателно вижда мъжа като символ на властната фигура на бащата, който потиска нейната потребност от изява. Тя се чувства възпрепятствана и разстроена, тъй като повечето от нейните идеи срещат пречки. Мъжът се чувства отговорен за нейните идеи. Това очевидно е една връзка на принципа власт-подчинение, където всеки един е готов на всичко, за да повлияе на другия. Това е доста труден аспект за създаване на хармония, поради подмолното обвързване. И двамата може да поставят под съмнение своите роли в тази връзка. Жената е възможно да се страхува от мъжа, тъй като той изгражда чувството си на респект върху нейните страхове. Колкото повече обаче той осуетява изявата на нейните идеи, толкова по-силна става тя, докато един ден няма да има нужда повече от неговото покровителство.

Меркурий (мъж) квадратура Уран (жена)

Този аспект създава едно живо привличане на ментално ниво. Може да е много вълнуващо, но заедно с това се наблюдава тенденция към неочаквани, полемични или изтощителни преживявания, предизвикани от нетрадиционната нагласа на жената. Мъжът я търси заради нейната оригиналност, изобретателност и висока изява на нейния интелект. Въпреки това нейните странни идеи могат да шокират мисловния му процес. Той търси стабилност в своята партньорка, но открива, че тя непрекъснато се променя.

Меркурий (жена) квадратура Уран (мъж)

Възможна е активна жива връзка, но може да има затруднения в комуникацията. Жената се съмнява в своята способност да мисли, тъй като мъжът изразява себе си по уникален и оригинален начин. Колкото повече мъжът се стреми към смислен, значим живот, толкова повече смущава опитите на жената да разбере светската реалност. Тя го счита за много вълнуващ характер, но всеки път, когато реши, че го е разбрала, той добавя по нещо ново. Тя има чувството, че гледа през калейдоскоп от възможности, който продължава да се движи извън нейния периметър.

Меркурий (мъж) квадратура Нептун (жена)

Тук активната мисловна дейност на мъжа може да бъде замъглена от мистичната нагласа на жената. В същото време тя би могла да се чувства ограничена от неговата аналитична нагласа. Тя ще се опита да му помогне да развие своята интуиция, така че той да почувства това, което се опитва да разбере чрез разума. Той обаче може да вижда жената като сянка над неговите мисли. Недоверие или прикритост е възможно да направят този аспект труден за установяване на трайна връзка.

Меркурий (жена) квадратура Нептун (мъж)

Жената не Може да намери своя идеал в мъжа. Той е мечта, но тя никога не е сигурна дали той е нейната мечта, или просто илюзорна проекция на това, което той знае, че тя желае да възприеме. Подобно на човек с хиляди лица, той би могъл да бъде всяко нещо, което тя си мисли, освен същността, от която тя наистина се нуждае. В резултат самоизмамата, причинена от този аспект, може лесно да ерозира иначе здравата връзка.

Меркурий (мъж) квадратура Плутон (жена)

Този аспект внася скандален тон в партньорството. Фанатичното съревнование за себеизява изтъква основните качества в двамата индивиди, въпреки че всеки един е в състояние да трансформира другия. Мъжът се стреми да разбере дълбините на жената и въпреки че тя може да го води през мрак, накрая обещава светлина в тунела. За да направи това обаче, тя трябва подсъзнателно да се научи да разбира какво се опитва да каже той. Усилия, борба и напрежение са характерни за този аспект, тъй като всеки от двамата партньори се опитва да разбере другия.

Меркурий (жена) квадратура Плутон (мъж)

Тук жената трудно вижда скритата страна в мъжа. Тя усеща екстериора на "Троянския кон" и се страхува, че това може да наруши реда в нейния ум; тя обаче е заинтригувана от тази дълбока тъмна мистериозна сила, която като че ли знае всичко, което тя не знае. В резултат тя е едновременно привлечена и отблъсната. Така жената трябва да използва своето остроумие, за да се справи с почти неуловимите предизвикателства на мъжа. Връзката е интензивна и страстна, защото всеки индивид се опитва да предаде на другия своите важни мисли.

Папка: Аспекти на Меркурий | Добавил: Пим (09.03.2009)
Разгледан: 6340
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          35.173.234.169