Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


05:32
16.06.2021
Сряда
35.173.234.169


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Аспекти на Меркурий


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


Опозиции на Меркурий

Меркурий опозиция Меркурий

При този аспект съзнателният ум опонира сам на себе си, тъй като двамата партньори виждат живота чрез противопоставянето на противоположностите. Връзката е възможно да постигне равновесие, но индивидите може никога да не се почувстват истински съсредоточени. Менталната хармония се получава, когато приемете универсалното в противоположностите. Ако всеки индивид може наистина да потвърди и признае истинността на мисловния поток на другия, тогава тази комбинация ще доведе и двамата до обективно съзнание. Ако единият от партньорите е твърде привързан към мислите и възгледите си, тази опозиция може да бъде пречка в комуникацията и да направи партньорството непоносимо.

Меркурий (мъж) опозиция Венера (жена)

Разумът на мъжа работи срещу неговата нужда от любов. Жената може да се чувства конфронтирана от идеите, които смущават чувството й на благополучие. Колкото повече жената е стимулирана чрез мислите на нейния партньор, толкова по-малко тя ще може да изразява женствената страна от себе си. Съществува естествен конфликт между нуждата на жената да дава любов и интелектуалната реакция на мъжа.

Меркурий (жена) опозиция Венера (мъж)

Жената може да не се наслаждава на начина, по който мъжът изразява любовта си. Тя може да вижда своята женска мистичност, изразена в мъжа, чиято нежна и мила природа би могла да застраши нейната сексуалност. В резултат незначителното раздразнение ще замаскира един голям и много по-важен конфликт, който е възможно, никога да не се покаже на повърхността. Мъжът е склонен да чувства, че в действителност никога не с бил удовлетворен от контактите си с нея.

Меркурий (мъж) опозиция Марс (жена)

Това е един полемичен аспект и жената може да се бори, за да надделее мъжкото превъзходство. Тя се идентифицира със своя подсъзнателен анимус и изпитва нуждата да печели в областта на комуникацията. Но всеки път, когато го прави, тя губи по нещо от своята женственост, защото прави мъжа по-неуверен по отношение на неговата себеизява. Всъщност тя като че ли осъжда неговите идеи. Това определено е трудно разположение за едно трайно партньорство или брак, тъй като комуникацията включва и момент на унижение. Двамата партньори се опитват да се уповават на слабостите на другия в името на оцеляването.

Меркурий (жена) опозиция Марс (мъж)

Жената може да чувства ума си застрашен от агресивната сила на мъжа. Тя осъзнава неговата сексуалност на ментално ниво, въпреки че може да се опита да даде рационално обяснение на неговата агресивност или да я припише на други причини. В резултат тя се затруднява да предаде своите чувства. Нюанс на малоценност прониква в нейните мисли, предизвиквайки гняв у партньора й. Той може да иска тя да бъде по-покорна, чувствайки се застрашен сексуално, когато тя реагира твърде интелектуално. Независимо от това, този аспект може да предизвика растеж при жената и да доведе мъжа до пълна преоценка на неговата потребност от лично достойнство.

Меркурий (мъж) опозиция Юпитер (жена)

Нисшият ум на мъжа влиза в конфликт с висшия ум на жената. Тя е енергична, но не може да влезе в своята женска роля, преди да се е справила с неговия нисш ум. Връзката е едно постоянно търсене на идентичност, преобразена до нива, които никога не се изправят срещу главния проблем. Той вижда нейната експанзивност като избягване на женската роля, която той желае тя да пресъздава. Тя го вижда като нежелаещ да приеме своята мъжка роля или да комуникира с нея на нивото, на което тя би искала. Но дори той да го прави, техните възгледи ще се сблъскат рано или късно.

Меркурий (жена) опозиция Юпитер (мъж)

Жената вижда у мъжа менталната свобода и жизненост, които би искала да достигне за себе си, но не може. Анализирайки неговия висш ум, посредством своя нисш ум, тя може да се опита да издигне своя ум, но да не издържи дълго по този начин. Той може непрекъснато да й показва незначителността на нейните идеи в сравнение с начина, по който той възприема вселената. В резултат подсъзнателното чувство за малоценност ще се превърне във фокусна точка на тази връзка, разрушавайки това, което иначе би могло да бъде едно стимулиращо партньорство.

Меркурий (мъж) опозиция Сатурн (жена)

Този аспект предизвиква някакво объркване на ролята от страна на жената, ако тя не е способна да приеме собствените си скрити наклонности да доминира или да наложи отговорностите на мъжа. Тя може тайно да си мисли, че той прехвърля тежестите върху нея. Всъщност тя възприема мъжа чрез очакванията от своя баща, докато той я възприема като играеща роля, която не й подхожда. Той може също да не желае да приеме изискванията, поставени към неговия, иначе буден и адаптивен ум. Възможно е да има борба, тъй като мъжът, опитвайки се да намери собствена значимост, и да смята, че трябва да се противопостави на всяко чувство на отговорност, което не е негово.

Меркурий (жена) опозиция Сатурн (мъж)
 
Тук жената трябва да намери една лишена от страсти сила, за да превъзмогне тежестта на отговорността и традиционните правила, които чувства, че й тежат, заради подсъзнателните образи на бащата. Тя може да не възприема мъжа като човек, който знае кое е добро за нея, защото чувства, че той ограничава нейните мисловни модели. Въпреки че този отговор предизвиква трудности във връзката, аспектът може да символизира един траен съюз. Жената трябва да се освободи от образа на бащата и затова нейният партньор трябва да бъде търпелив към нея. Двамата може подсъзнателно да се наслаждават на тази борба, която накрая ще ги направи по-силни.

Меркурий (мъж) опозиция Уран (жена)

Този аспект предизвиква битка на умовете, където всеки се опитва да изпревари другия. Откровената жена се бори за своите либерални възгледи, докато мъжът е убеден, че разбира нейния ум. Всъщност нейната непредсказуемост не може да се сравни с неговия подреден интелект. Може да преобладава едно трескаво състояние на чиста лудост, което прави тази връзка твърде нестабилна, за да продължи.

Меркурий (жена) опозиция Уран (мъж)

Тук жената е озадачена от уникалния ум на мъжа, защото постоянната смяна на неговата посока я вълнува интелектуално, въпреки че я кара да види собствената си малоценност. Тя търси ред, а намира хаос. Търси логика, но трябва да се изправи срещу всичко, което отбягва логиката. Тъй като нейната женственост не е част от този аспект, тя може да се озове в неизгодно положение. Жената трябва да се състезава с мъжа на негов терен, но когато го прави, тя ще открие, че неговите странни идеи или нетрадиционни методи на изразяване се оказват постоянен източник на раздразнение. В резултат се появява конфликт, неразбиране и в някои случаи чиста лудост, идваща от този аспект. Когато непокорството се противопостави на разума, разногласието не ще позволи на връзка да бъде плодотворна.

Меркурий (мъж) опозиция Нептун (жена)

Този аспект може да означава, че жената мами мъжа. Вместо да допълни неговите идеи, чувството й на неяснота го затруднява да мисли ясно. Тук символично откриваме Платон, представляващ разума, противопоставен на Водната нимфа, чийто мистичен чар може да подмами неговото благоразумие. Знаейки това, мъжът може да се опита да се защити, като не се доверява на своята партньорка, ако я възприема като плаващ пясък, подриващ неговото съзнание. Този аспект е изпитание за духовния растеж на мъжа, защото той трябва да се научи как да проясни ума си сред облаците от илюзия, които напрягат неговите сетива.

Меркурий (жена) опозиция Нептун (мъж)

Тук жената се опитва да разбере неуловимостта на мъжа. Той я заинтригува, примамвайки нейната детска наивност в морето на своята илюзия. Тя търси познание, върху което да изгради една стабилна реалност, само за да се намери изправена срещу Питър Пан в страната Никога-никога. В резултат този аспект става изключително труден за една трайна връзка.

Меркурий (мъж) опозиция Плутон (жена)

Този аспект предизвиква конфликт между съзнателния ум на мъжа и подсъзнателните дълбини на жената. Той чувства, че тя може буквално да разруши неговия ум и ще се опита да се предпази от всякакви злонамерени тенденции, които забелязва у нея. Тъй като тя се опитва да изрази своята сила, той може да прибегне до остроумието си в едно състезание, където всеки се бори за идентичност. Жената накрая е възможно да се трансформира, научавайки се как да възприема по-светлата страна от живота, докато мъжът може да научи много за дълбините, които никога не е знаел, че съществуват. В този процес би могло да има антагонизъм, противоречие и толкова много конфликти, че никой да не се чувства приятно с другия.

Меркурий (жена) опозиция Плутон (мъж)

Тук жената усеща подводното течение на дълбините на мъжкото подсъзнание, което буквално я разтърсва до основи. Независимо от това, тя е заинтригувана от всичко, което той знае, както и от начините, по които той може да я разбере в дълбочина. Осъществяват се трансформации, тъй като мъжът продължава опитите си да промени жената. Тя го чувства като товар и източник на неизбежна конфронтация, която трябва да преживее. Връзката носи предчувствие, което в края на краищата провокира потенциала на всеки един. Осъществява се растеж, но поради дисхармонията това партньорство може да продължи само за кратък период. Възможно е да бъде твърде неуловимо и дразнещо за една трайна връзка или брак.

Папка: Аспекти на Меркурий | Добавил: Пим (07.03.2009)
Разгледан: 5026
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          35.173.234.169