Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


05:30
16.06.2021
Сряда
35.173.234.169


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Аспекти на Луната


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


Квадратури на Луната

Луна квадратура Луна

И двата индивида виждат напреженията, създадени при изживявания в миналото, като заплаха за настоящата връзка. Влиянието на майката и при двамата партньори се изявява по различни начини, така че може да настъпят конфликти. Сексуалното привличане би могло да е силно, но разликата във възгледите, относно семейните въпроси, дома, децата и чувствата да охлади романса.

Луна (мъж) квадратура Меркурий (жена)

Мъжът подсъзнателно разиграва своите трудности от детството. Този път обаче той може да приеме ролята на майката, докато неговата партньорка се държи така, както е правел той през ранните си ученически години. Тя, на свой ред, може да го вижда подобен на своята майка, с която е имала разногласия. Трудността, причинена от тази квадратура, ще зависи от конфликта, преживян от всеки индивид през детските години. Жената трябва мислено да прекъсне пъпната връв, която я свързва с майка й, тъй като мъжът (в ролята на нейната майка) символично се бори да запази своето гнездо.

Луна (жена) квадратура Меркурий (мъж)

Този аспект поражда напрежение между естествения майчин инстинкт на жената и способността на мъжа да контактува с нея. Може да има задръжки в комуникирането, което да попречи на протичането на връзката. Жената не чувства мъжката „сила", която търси, и може да се обърне към себе си или да престане да контактува, ако подсъзнателно чувства някаква заплаха за своята женственост.

Луна (мъж) квадратура Венера (жена)

Този аспект показва напрежение. Жената може да е принудена да се изправи срещу подсъзнателното съревноваване със смята майка, докато мъжът може да смята жената за източник на напрежение между него и собствената му майка. Тъй като това е връзка, доминирана от жената, мъжът често се чувства възпрепятстван в опитите си да осъществи успешно мъжката си роля, която иска да изиграе. В резултат този аспект предизвиква вътрешна борба у двамата партньори, а това причинява трудности, когато се опитват да контактуват искрено.

Луна (жена) квадратура Венера (мъж)

Тук жената се опитва да играе ролята на своята майка, докато вижда как зрелият майчин инстинкт брани детето. Поради неразрешената връзка с майка й през детството, тя е склонна да пренесе тази роля спрямо своя партньор. Борейки се за собственото си чувство за стойност, тя преживява наново конфликта със собствената си майка и чувствата на негодувание, които е изпитвала. Тъй като двамата индивиди пренасят чувства от миналото, тези чувства трябва да бъдат преодолени, ако връзката продължи.

Луна (мъж) квадратура Марс (жена)

Тук мъжът подсъзнателно се бори със себе си, тъй като позволява на жената да разиграва голяма част от желанията на неговото его, противоречащи на всичко, на което го е учила майка му. Неговата партньорка може да чувства, че той я избутва настрани. Тя може също да разбира трудно своите собствени агресивни наклонности в тази връзка, тъй като подсъзнателно се бори със собствената си майка чрез своя партньор. В резултат тя може да го накара да изглежда по-малоценен, докато се опитва да развие по-силно усещане за себе си. Има сексуално привличане, но сексът е възможно да се използва като подсъзнателно бойно поле, на което детето се опитва да се освободи от родителя.

Луна (жена) квадратура Марс (мъж)

Този аспект може да причини висока степен на сексуално напрежение. Тъй като Марс символизира младоликия мъж, а Луната представлява майката, може да има някакво подсъзнателно кръвосмесително изкушение, скрито в тази връзка. Жената получава своя "Бог на войната", но не може да бъде себе си в този процес, защото по някакъв неясен или подсъзнателен начин тя усеща, че осквернява една приемлива роля в обществото, която тя иска. Така тя се опитва да убеди себе си, че не съкрушава своя партньор, докато той, на свой ред, продължава да се стреми към надмощие. Партньорството може да бъде изпълнено с напрежение и подсъзнателни опасения.

Луна (мъж) квадратура Юпитер (жена)

Този аспект причинява пресилени чувства, водещи до нездрава преценка. Собственическото отношение на мъжа се сблъсква със свободолюбивия импулс на жената. Все пак оптимизмът, с който тя е в състояние да издигне съзнанието на мъжа, идва от нейния свободен дух. Така тук съществува непримирим конфликт, който може да бъде разрешен единствено ако мъжът надрасне нивото на своето съзнание.

Луна (жена) квадратура Юпитер (мъж)

Тук основните защитни инстинкти на жената са потиснати, защото нейният рицар в блестящи доспехи е напълно способен да я защитава. Той отхвърля нейните емоционални отговори в полза на своите мощни протекции. Неспособна да прояви основните инстинкти, на които я е учила майка й, тя по-скоро може да се върне подсъзнателно към детското си поведение, отколкото да се изправи срещу неспособността (като жена) да обуздае мъжа, когото обича.

Луна (мъж) квадратура Сатурн (жена)

Тук мъжът може да играе роля, подобна на тази на неговата майка която се е опитвала да получи признание от неговия баща. Жената-партньор изпитва напрежение от родителското въздействие. Тя може подсъзнателно да играе роля, подобна на тази на нейния баща, когато той напразно се е опитвал да остави впечатление за някакво социално достойнство у майка й. Тази връзка съдържа вградени чувства на страх, принуда и продължаване на кармичното напрежение от минали поколения.

Луна (жена) квадратура Сатурн (мъж)

Тук всеки индивид играе някаква родителска роля. Разширяването на семейните ценности на всеки от партньорите води до конфликт при това партньорство. Поради кармични причини, мъжът се опитва да доминира над своята партньорка по традиционен начин. Жената се чувства потисната, защото мъжът не уважава в действителност нейните емоционални реакции. Колкото повече тя потиска своите чувства, толкова повече мъжът приема, че неговата власт над нея е действителна. Ако тази връзка продължи, трябва да има открита преоценка на личните ценности.

Луна (мъж) квадратура Уран (жена)

Собственическите чувства у мъжа са подчертани, тъй като той подсъзнателно ревнува заради ексцентричните "женски хрумвания", които постоянно разстройват неговата потребност от емоционална сигурност. Той се чувства застрашен от универсалното чувство за свобода, което проявява неговата партньорка. Той може да се учудва, защо не успява да се съгласи с нейните по-либерални възгледи. В действителност тя се опитва да се освободи от своята майка и се бунтува срещу своя партньор, когато той очаква "майчинство". Това е лош аспект за трайно партньорство.

Луна (жена) квадратура Уран (мъж)

Тук жената преживява емоционално разстройство, тъй като сигурността на мъжа зависи от нея, докато се опитва да се освободи от това емоционално обвързване. Той я вижда като своята символична майка и приема връзката като предизвикателство, което трябва да преодолее, за да установи собствената си индивидуалност, докато се бори да прекъсне подсъзнателната пъпна връв. Тя го намира вълнуващ, стимулиращ и уникален, но не може никога да го нарече "свой собствен", защото част от неговата привлекателност идва от непрактичните полети на фантазията и постоянно променящите се чудатости, които завинаги го освобождават от емоционални обвързвания. Това е изключително труден аспект за изграждане на трайна връзка.

Луна (мъж) квадратура Нептун (жена)

Този аспект внася объркване във връзката. Мъжът чувства в жената желание да избяга, но не може точно да го определи. Той би се опитал да й осигури защита и сигурност, но никога не е сигурен в нейната лоялност или намерения. Така чувството за измама замъглява основните проблеми. Мъжът подсъзнателно се опитва за удовлетвори майка си, докато се задържа до жената на своите мечти. В действителност той изпитва чувство на провал, въпреки че, ако търси мистични отговори, той само поддържа своето чувство на самота и отчаяние. Неминуемо той ще се превърне символично в Дон Кихот, преследващ вятърните мелници.

Луна (жена) квадратура Нептун (мъж)

Жената изпитва чувство на подсъзнателна самота, тъй като нейната идеализирана концепция за взаимоотношенията продължава да се разпада. Колкото повече се опитва да се идентифицира със своя партньор, толкова повече тя губи себе си. Той може да се опита да намери себе си чрез нейния майчин инстинкт, докато подсъзнателно негодува срещу възвръщането на символичното детство, от което се опитна да избяга. Осъществява се голямо психично взаимодействие тъй като всеки се стреми да достигне другия на много нива. Неразбирането и липсата на ясно дефинирани цели както и грешната идентификация, затруднява и двамата при установяване на партньорството.

Луна (мъж) квадратура Плутон (жена)

Този аспект внася голяма мощ във връзката. На психично ниво всеки индивид се противопоставя на другия и го изпитва. Жената се отнася деструктивно към концепцията на мъжа за семейна сигурност. Мъжът, на свой ред, може да я вижда като всичко онова, което би могъл да е той, ако е по-уверен. Сексуалната сила се повишава, но също и съревнованието и ревността. Защитният инстинкт на мъжа символично среща подходящата жена, която наистина е в състояние да се защити!

Луна (жена) квадратура Плутон (мъж)

Тук жената буквално е захвърлена в Дантевия Ад. Връзката я принуждава да се откъсне от своето минало, но не й обещава сигурност в бъдещето. Мъжът се опитва да се откъсне от утробата. Той може символично да се опита да унизи своята партньорка, за да почувства собствената си мощ. Осъществява се борба между тъмната страна на мъжа, която има нужда да се прояви и жената, която може само да отразява негативното отношение на своя партньор. Накрая, ако всеки партньор се изправи с лице срещу своята вътрешна борба, връзката може да проработи.

Папка: Аспекти на Луната | Добавил: Пим (13.03.2009)
Разгледан: 11076
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          35.173.234.169