Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


16:54
25.06.2021
Петък
35.173.234.169


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Аспекти на Луната


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


Опозиции на Луната

Луна опозиция Луна

Това е трудно разположение за съвместимост, тъй като емоционалните реакции от страна на двамата индивиди се противопоставят едни на други. Съществува голямо привличане и двамата се стремят към постигане на балансирано чувство на обективност. Но тъй като всеки се опитва да се постави в центъра, емоциите могат да стигнат до крайност. Това предизвиква сила и страст и прави връзката вълнуваща. Накрая все пак тази сила може да причини разтрогване на връзката.

Луна (мъж) опозиция Меркурий (жена)

Този аспект показва, че чувствата на мъжа може да се противопоставят на идеите на неговата партньорка. Нейният аналитичен възглед относно неговите емоции може да направи трудна срещата на ума със сърцето. Разочарование и незадоволеност, накрая може да разрушат партньорството.

Луна (жена) опозиция Меркурий (мъж)

Естественото противопоставяне между мисълта и чувствата предизвиква конфликт. Майчиният инстинкт на жената се противопоставя на способността на мъжа да мисли за себе си Неговите идеи обикновено са различни от чувствените модели и поведение, към които тя е привикнала. В резултат подсъзнателното негодувание може да наруши хармонията на тази връзка. По принцип е възможно да липсва разбиране и от двете страни, което не позволява гладка комуникация.

Луна (мъж) опозиция Венера (жена)

Този аспект причинява трудности на ниво чувства. Връзката е ориентирана към жената. Жената подсъзнателно се бори чрез инстинкта си за съревнование да оцелее под собствената си майка. Мъжът често е имал трудно детство и е привлечен към тази връзка, за да развие нова емоционална нагласа. Той подсъзнателно вижда своята майка да се занимава със своята женственост, така че той може да научи уроците, които го свързват повече с неговите истински чувства.

Луна (жена) опозиция Венера (мъж)

Тук жената вижда себе си като своята майка и нейната същност се проявява чрез мъжа. Тя може да се чувства застрашена и да създаде ситуации, така че нейният мъж да я малтретира физически. Посредством неговата сила тя може да се научи да разграничава собствените си чувства от тези, проектирани върху нея по време на детството й. Това представлява труден психологически комплекс, който наистина може да подкопае връзката. Мъжът е склонен да стои настрана от този комплекс и може да негодува. И двамата индивиди е вероятно никога да не видят истинската същност на другия. Работата върху този комплекс може да бъде благотворна, но разрешаването на този проблем в крайна сметка би могло да прекъсне връзката.

Луна (мъж) опозиция Марс (жена)

Този аспект може да внесе привързаност или импулсивност във връзката. Жената играе ролята на мъжа. Мъжът вижда себе си като жената, докато подсъзнателно играе ролята на своята майка, противопоставяйки се на себе си. За да се освободи от влиянието на майката, той трябва да създава ситуации, в които свадливата жена (изиграна от него) печели. Колкото повече прави това, толкова повече се освобождава от своето минало. Все пак настоящата връзка страда, когато този проблем се отработва.

Луна (жена) опозиция Марс (мъж)

Тук мъжът подсъзнателно контактува със своята майка посредством жената. Силното сексуално привличане, проявено при този аспект, носи скрити кръвосмесителни тенденции, което потиска връзката. В същото време жената с нежелание проявява своите подсъзнателни майчински чувства. Може да има големи конфликти, противоречия и страст от страна и на двамата партньори.

Луна (мъж) опозиция Юпитер (жена)

Тук съществува конфликт между собственическите чувства на мъжа и свободния дух на жената. Той се опитва да предаде своите емоционални чувства и очаква от нея същото. Вместо това тя контактува с него посредством своето висше съзнание. В резултат връзката наистина действа на две различни нива на съзнание. Този конфликт се проявява като голяма разлика в мненията, противоположни философии и конфликтни отношения, които трудно се разрешават.

Луна (жена) опозиция Юпитер (мъж)

Естественият майчински инстинкт на жената е възпрепятстван от мъжката потребност от свобода. Тя усеща една безотговорност у него, което оставя чувствата й незащитени. Той е убеден, че тя реагира прекалено силно на неговата потребност от експанзия, изобилие и желанието му да опита от всичко, което му предлага животът. Той не успява да й предложи достатъчно сигурност, така че жената да прояви своята уязвимост. Нейният оптимизъм се превръща в отчаяние в моментите на истинска конфронтация.

Луна (мъж) опозиция Сатурн (жена)

Този, аспект придава мрачен тон на връзката. Двамата индивиди са склонни да разиграват родителските конфликти, което нарушава личното им чувство на хармония. Това се случва, защото жената е поела подсъзнателно някаква вина от своя баща и е склонна да я проектира върху партньора си. Той се чувства ограничен поради причини, които нямат връзка с настоящата ситуация. Кармичните модели се разплитат, когато жената преодолее затруднението си да разбира емоциите на мъжа и тогава връзката наистина се случва.

Луна (жена) опозиция Сатурн (мъж)

Този аспект често предизвиква ситуация на принуда, в която жената се бори за своята емоционална свобода, а мъжът разгръща огромна енергия, опитвайки се да я доминира. Той се обърква между образа на анима и реалната жена, което затруднява истинската комуникация. Мъжът се опитва да наложи своето чувство за мъдрост, достойнство и благоприличие върху жената, а тя се чувства премазана. Взаимоотношенията при този аспект могат да се запазят за неопределен период от време, докато всеки индивид не достигне някаква кармична зрялост.

Луна (мъж) опозиция Уран (жена)

Тук непредвидимото поведение на жената провокира несигурност, идваща от миналото на мъжа. Тя символично се бунтува срещу протекцията на утробата. Ексцентричните модели на поведение водят начало от по-късните й тийнейджърски или колежански години, когато е започнала да изживява своята оригиналност и независимост. Гледайки подсъзнателно на мъжа като на заместител на майката и на човека от когото трябва да се освободи, тя не е готова да даде на тази връзка всичко, което би могла. Този аспект с изключително труден и твърде нестабилен за брак или трайно партньорство.

Луна (жена) опозиция Уран (мъж)

Мъжът вижда жената като символично представяща ценностите, пазени от собствената му майка в миналото. Той изпитва нужда да се бунтува срещу всяка форма на власт и може да се стреми да утвърди своето чувство на свобода и оригиналност. Връзката няма да бъде отегчителна, но жената изненадващо я приключва, ако стане зависима от ексцентричната природа на мъжа.

Луна (мъж) опозиция Нептун (жена)

Този аспект предизвиква чувство на загуба у мъжа. Той се стреми да достигне жената, само за да установи, че тя не е там. Противопоставя се на сънищата, илюзиите, фантазиите и се бори с Майа (голямата илюзия), когато се отнася до истинските чувства, които търси. В замяна на това женският образ на анимус не е съгласен с това, което тя вижда у мъжа. Тя се обърква и може да се опита да го накара да се приспособи към нейния идеал, създавайки по този начин един сън, в който трябва да живее. Поради трудностите, предизвикани от този аспект, връзката може лесно да се превърне в отчаяние.

Луна (жена) опозиция Нептун (мъж)

Този аспект затруднява и двамата индивиди да изразят истинските си чувства един към друг. Мъжът може да се крие зад образи, които маскират неговата истинска идентичност, докато жената се опитва да извади на повърхността неговите чувства, които предполага, че съществуват. Тя се протяга към вятъра, тъй като той постоянно се изплъзва от ръцете й. В резултат тя потъва в разочарование или губи своето чувство за идентичност.

Луна (мъж) опозиция Плутон (жена)

Този аспект придава една критична експлозивност на връзката. Жената продължава да презарежда мъжа, макар той да вижда, че нейната сила застрашава чувството му за сигурност. Споровете, водещи до разделяне и разтрогване, накрая създават у мъжа едно космическо разбиране относно неговите чувства. Жената, на свой ред, е склонна да разруши дома, към който се стреми, тъй като постоянно е преследвана от нуждата за регенериране.

Луна (жена) опозиция Плутон (мъж)

Тук регенеративната сила на Плутон често е твърде голяма за деликатните женски емоции. Тя може да се чувства застрашена от тъмната страна на живота и да не разбира дълбините, към които е водена. Мъжът се стреми да персонифицира "Мъжа", посредством нейната отзивчивост, но може да открие, че тя е твърде улегнала, за да реализира неговия енергиен импулс. Енергията е символизирана в класическия случай на Диана, която се противопоставя на Луцифер, когато Богинята на Луната изкушава Дявола. В митологията тя печели, но в действителност тук няма победител, защото аспектът е предизвикателство за самата същност на двамата индивиди.

Папка: Аспекти на Луната | Добавил: Пим (11.03.2009)
Разгледан: 9389
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          35.173.234.169