Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


16:11
16.04.2024
Вторник
3.238.235.248


Онлайн: 4
Гости: 4
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Аспекти на Слънцето


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


Квадратури на Слънцето

Слънце квадратура Слънце
 
Това е изключително труден аспект. И двамата индивиди се стремят да постигнат чувство за личен Аз, но тъй като техните пътища в живота са различни, ще има някаква борба. Съвместният живот има ефекта на каторжен труд, създавайки препятствия по пътя към прогреса. Въпреки това препятствията са в основата на изграждане на силата. Ако жената осъзнае, че идентифицирането с нейната женственост е на второ място след идентифициране с цялостния й Аз, тогава трудностите може да се заменят с балансиран оптимизъм, който води до взаимно уважение и ново съзнание. Две светлини, всяка от които чака своя ред, за да осветява.

Слънце (мъж) квадратура Луна (жена)

Този аспект създава трудности между партньорите, тъй като те интуитивно се борят, за да утвърдят своите самоличности. И двамата може да желаят една и съща цел, но поради минали обстоятелства, всеки има различна идея за постигането й. Мъжът трябва да превъзмогне подсъзнателните спомени за своята майка; жената трябва да престане да се подчинява на своята подсъзнателна идея за баща си. Ако това се постигне, връзката може да действа в полза и на двамата партньори.

Слънце (жена) квадратура Луна (мъж)
 
Този аспект причинява трудности по отношение на възприятието и интуицията. Гледните точки, чувства и принципи са често неразбрани, тъй като всеки индивид води вътрешна борба, която е свързана със сексуалната изява. Жената може да се съмнява в своята женственост, а мъжът може да подозира своята мъжественост. Този личностен проблем ще оцвети връзката, блокирайки важни цели, докато всеки индивид се научи да се справя с размяна на ролите анима/анимус, чрез които те се изпитват елин друг.

Слънце (мъж) квадратура Меркурий (жена)

Тук мъжът приема жената като предизвикателство. Той може да се стреми към влияние върху развитието на нейната женственост и сексуалност. Тя може да му отговори на много по-платонично ниво или да вижда в него образа на бащата. Напрежението, причинено от интелектуалния обмен на идеи, предизвиква голямо израстване, но нежността, необходима във взаимоотношенията мъж-жена, може да срещне трудности при изявата си.

Слънце (жена) квадратура Меркурий (мъж)

Този аспект действа добре в платоническите връзки, защото жената може да вижда подсъзнателно своя партньор в образа на брат. И в брака, и в сексуалните взаимоотношения очакванията на жената по отношение на мъжа няма да бъдат оправдани. Напрежението може да се прояви като трудности в изразяването, причинявайки липса на емоционална удовлетвореност, което води до психическо разстройство. Въпреки това, в процеса на работа или в една платоническа връзка, този аспект би могъл да предизвика множество интересни идеи и енергия за работа, макар че присъщата хармония, необходима за успешно съвместителство, е изопачена.

Слънце (мъж) квадратура Венера (жена)

Това е един от най-неблагоприятните аспекти в астрологията. Той предизвиква сексуално привличане, като всеки индивид очаква да намери точно това, което търси в другия. Но връзката като че ли не постига своята цел. Жената може да притежава някакъв трагичен недостатък, което я прави уязвима: мъжът може да е лишен от себепознание, необходимо, за да изяви потенциала, виждан от жената в него. В резултат този аспект може да се превърне в източник на вътрешно разстройство и за двамата индивиди.

Слънце (жена) квадратура Венера (мъж)

Този аспект показва склонност от страна на мъжа и на жената да разменят ролите си на подсъзнателно ниво. Жената често се опитва да открие себе си чрез мъжката енергия, проявена от нейния партньор, но все пак тя не го вижда наистина като мъж. Обратно, мъжът вижда всичко, към което се стреми, в своята партньорка, но той не осъзнава нейната женственост. Вместо това той чувства своята женска страна, което може да бъде определено като проекция на анима. Жената може да изживява вътрешна борба заради стар конфликт с баща си. Мъжът продължава да търси своята мъжка роля. Ако двете личности не узреят достатъчно, за да се справят с тези затруднения от предишни взаимоотношения, връзката може да попадне в патова ситуация.

Слънце (мъж) квадратура Марс (жена)

Този аспект дава силни различия, което прави връзката почти невъзможна. Мъжът чувства, че неговата мъжка сила се проектира върху самия него, вместо да се излъчва от него, докато жената може отчаяно да търси своята женственост. Може да присъства голяма сексуална сила във връзката, но поради нейната двойна положителна полярност, никой от партньорите няма напълно да разбере как да балансира тази енергия.

Слънце (жена) квадратура Марс (мъж)

Този аспект показва импулсивността на една дръзка връзка. Младежкият дух в мъжа предизвиква вибрационната сензитивност на жената. Тя трябва да използва своята позиция на авторитет и власт (т.е. нейната мъжка страна), за да се противопостави на яростната атака на своя агресивен рицар в блестящи доспехи! Макар че съществуват и романтични нюанси във връзката, те обикновено са на второ място след битките на егото, чрез които всеки индивид опитва да се наложи.

Слънце (мъж) квадратура Юпитер (жена)

Този аспект предизвиква основни различия в идеологията, което добива по-голямо значение в по-късен етап, отколкото в началото на връзката. Борбата на ценностите поради различия касаещи истината, честта, достойнството, религията или образованието, предизвиква една личностна автономност, която се превръща във фокусна точка на споровете. Независимостта на всеки индивид е потисната.

Слънце (жена) квадратура Юпитер (мъж)

Този аспект предизвиква един водещ тон на самодоволна независимост, което създава трудност за всеки партньор да достигне другия. Съществува усещане за философско дистанциране при мъжа, което кара жената да чувства, че нейната истинска личност не е толкова важна в тази връзка, колкото би трябвало. В резултат всеки индивид преживява отчаяние, че не е могъл да достигне другия. Връзката може да с забавна и вълнуваща, но не е на нивото, на което умовете и сърцата се срещат.

Слънце (мъж) квадратура Сатурн (жена)

Този аспект създава една трудна кармична връзка. Мъжът символично се стреми да преодолее ограниченията на своя баща. Той подсъзнателно е избрал тази връзка, защото поставя под съмнение цената на надхвърляне на своята наследственост. Той се чуди дали е възможно да се справи с вината, която изпитва. Може да вижда жената в ролята на баща, тъй като той (бащата) символично представлява ограниченията, традициите и границите, които се стреми да преодолее. Тя (жената) може да вижда начина, по който затваря себе си във връзката. Мъжът й дава надежда и оптимизъм, но тя също трябва да се справи със светската реалност. Съществуват много скрити предизвикателства тук тъй като двамата партньори може да се стремят съзнателно към постижения. Посредством борба всеки се опитва да подсили и подкрепи достойнството на другия. Накрая мъжът може да надрасне своята партньорка, но ако стане така, той трябва да й помогне в изграждане чувството на достойнство.

Слънце (жена) квадратура Сатурн (мъж)

При този труден кармичен аспект жената може подсъзнателно да се опита да засенчи баща си, очакванията на нейното семейство или традициите, установени в живота й. Възможно е да вижда мъжа символично, като авторитетна фигура, налагаща ограничения, които тя трябва да надскочи, ако иска да намери себе си. Той, на свой ред, се опитва да поддържа връзката в рамките на реалността и отговорността. Предизвикателствата и разстройствата са причинени от жената, която се чувства измамена, тъй като не е получила пълно признание. В резултат може да има ограничения и препятствия, които да бъдат преодолени само когато тя осъзнае цялата сила на своя Аз. Тя трябва да запази достойнството и уважението на мъжа (дори неговите идеи да са противоположни на нейните), преди напълно да разбере собствената си сила.

Слънце (мъж) квадратура Уран (жена)

С този аспект мъжът трябва да преоцени своята концепция за "жената", тъй като жената отказва да тръгне в неговата посока. Тя може да смята, че би могла най-добре да му помогне, поради своя различен житейски подход, въпреки че гордостта, символизирана от Слънцето, го кара трудно да приеме нейното неортодоксално поведение, тъй като той вижда жената в една "по-нормална” женска роля. Нейната непредсказуемост е интерпретирана като заплаха към него, тъй като той често е неспособен да контролира нея или нейната сексуалност. Независимо от тези трудности този аспект е отличен за израстване, защото успехът може да се постигне чрез прогресивни идеи, но той наистина е лишеи от отзивчивия компромис, необходим за поддържането на едно партньорство.

Слънце (жена) квадратура Уран (мъж)

Този аспект предизвиква разстройване. Жената вижда мъжа като опровержение на самия себе си и чувства, че той не оценява наистина нейната топлота. Връзката може да претърпи много промени, често непредсказуеми и без явна причина Искрата в началото на връзката често създава очакване на прекалено оживление и вълнение. Жената партньор накрая осъзнава, че мъжът, когото е избрала, е лишен от търсената стабилност.

Слънце (мъж) квадратура Нептун (жена)

Този аспект може да донесе романтика във връзката, но също би могъл да попречи на нейното качество, което е главната цел в поддържането на връзката. Мъжът трудно разбира психичната настройка на своята партньорка, тъй като тя има склонност да странства в различни "психични пространства". Това създава затруднения, свързани с комуникацията на вътрешно ниво. В резултат мъжът винаги търси жената - но никога не я достига напълно. В една ситуация на постоянно ухажване накрая мъжът осъзнава, че той непрекъснато е с празни ръце. Ако връзката е в действие, жената трябва да разбере, че не трябва да продължава да го заблуждава.

Слънце (жена) квадратура Нептун (мъж)

Тук откриваме измама във връзката. Жената може да има прекалено идеалистични очаквания, на които мъжът не отговаря. Често привличането се основава само на физическата външност и мечтите, които пораждат образа в нейното подсъзнание. Когато "реалността повдигне глава", тя може да открие, че мъжът изобщо не е мечта, а една много реална личност, с образ, който да не отговаря на истинския му Аз. Този аспект насърчава мъжа да се обляга на своя партньор относно вярата, вдъхновението, надеждата или реализирането на своите мечти. Основната трудност възниква, когато той възприема собствената си реалност чрез своя партньор; а жената очаква от него да бъде реалността, върху която тя да гради своите мечти. Този вид връзка предизвиква заблуда.

Слънце (мъж) квадратура Плутон (жена)

Този аспект дава склонност към засилване на подсъзнателната параноя по отношение на противоположния пол. Привличането е толкова мощно, че жената го усеща в дълбочина и е склонна да се оттегли в себе си, за да се защити. И двамата индивиди се страхуват да бъдат твърде отворени един към друг, което ги прави прекалено уязвими. И двамата може да проявяват почти обсебващ интерес един към друг, докато търсят дистанцията, която символизира безопасност.

Слънце (жена) квадратура Плутон (мъж)

Този аспект може да предизвика дълбока проницателност, което най-напред да предизвика неразбиране. Всеки индивид трябва да се настрои на нови канали, преди другият да бъде правилно разбран. Жената може да бъде видяна от нейния любим като непорочна девица, обградена от светлина. Той на свой ред бива видян като силата, която може да преодолее нейната девственост. Тя му се доверява, но той може да няма доверие в себе си. Когато силите на светлината и мрака си взаимодействат, се появява голяма сила, която може да помогне за разцвета на връзката. Най-напред всеки трябва да се справи с личната концепция за Аза.

Папка: Аспекти на Слънцето | Добавил: Пим (13.03.2009)
Разгледан: 14932
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.238.235.248