Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


18:02
16.04.2024
Вторник
3.238.235.248


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Аспекти на Слънцето


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


Опозиции на Слънцето

Слънце опозиция Слънце

Този аспект рядко оставя хората равнодушни. Или започват веднага да се привличат, или веднага се отблъскват. Непроработената опозиция ще прояви себе си като постоянна борба за лидерство, в което всеки ще отстоява своето мнение, ще бъде много трудно взаимното приспособяване. Главната задача на този аспект е хармонизиране на инициативите и решенията, в които всеки от партньорите ще бъде последователно или инициативната или поддържащата страна. Проработеният аспект дава добро обединение на двама души за тяхната обща цел, на основа на правилния избор на компромис за техните решения.

Слънце (мъж) опозиция Луна (жена)

Този аспект подчертава необходимостта да се работи върху проблемите с родителите. Мъжът разиграва трудностите, които е имал със своята майка, докато жената разиграва трудностите, които е имала с баща си. Поради това взаимодействие всеки може да помогне на другия да израсне и да узрее. В процеса на това взаимодействие може да възникне конфликт! Всеки от партньорите е принуден да се противопостави на образите на анима (в мъжа) и анимус (в жената). Осъществява се преработване на подсъзнателните очаквания относно тези образи. Аспектът е труден за един брак, тъй като естествената хармония, необходима в една връзка, е засенчена от нуждата да се освободят от впечатленията, натрупани в ранното детство.

Слънце (жена) опозиция Луна (мъж)

Този аспект изважда детските спомени на мъжа от връзката му с неговата майка. Жената има склонност да доминира връзката, докато мъжът, без да иска, започва да гледа по нов начин на своето детство. Жената може да чувства, че е натоварена с двойна роля - любовница и съпруга, от една страна, и майка, от друга. Тя може да не харесва ролята. Този аспект определено е труден за един брак.

Слънце (мъж) опозиция Меркурий (жена)

Това определено е един разстройващ аспект за жената, тъй като тя усеща, че нейната женственост е неразбрана и личните й идеи са много по-различни от тези на нейния партньор. Комуникацията може да бъде разстроена, тъй като мъжът подсъзнателно я приема по-скоро като "хлапе", отколкото като жена. Този аспект е труден за всяка една връзка и особено за брак.

Слънце (жена) опозиция Меркурий (мъж)

Тук жената често притежава гордост, положение и значимост, докато мъжът се държи като дете, макар и несъзнателно. Мъжът може да се чувства застрашен и незначителен; тези чувства го принуждават да предизвика вътрешните сили, които иначе пренебрегва. Жената го изчаква да изрази това, което тя вече знае, че той ще каже. Нейното превъзходство се засилва, тъй като той се стреми да я настигне. Този аспект не е препоръчителен за дълготрайни връзки, но може да бъде полезен и за двамата индивиди за кратък период от време.

Слънце (мъж) опозиция Венера (жена)

Този аспект показва както привличане, така и застой в естествения поток на любовта. Въпреки че жената е привлечена от мъжа, нейното схващане за любовта е противоположно на това, което може да й даде той. Той трябва или да престане да бъде себе си, за да бъде това, от което се нуждае тя, или ще се научи да приема дистанцията, която никой от тях не желае. Двамата партньори могат да постигнат голямо щастие помежду си, но това ще стане с много усилия. Подсъзнателната леност може да попречи на техния напредък.

Слънце (жена) опозиция Венера (мъж)

Този аспект изпитва самоличността на двамата партньори по отношение на техните роли. За да бъде себе си, жената трябва често да върви срещу своите естествени любовни инстинкти, докато мъжът, привлечен от нейната сила, е склонен да отстъпи пред "мъжката воля", която вижда в нея. Той й се възхищава, въпреки че изпитва липса на вътрешно удовлетворение.

Слънце (мъж) опозиция Марс (жена)

Този аспект дава скандали. Жената е по-агресивна, отколкото очаква мъжът, и съществува прекалено голямо съревнование между тях в рамките на връзката. Всеки един израства по-независим, ако познава другия. Индивидите обаче може да израснат настрани един от друг, вместо да бъдат заедно, близо един до друг.

Слънце (жена) опозиция. Марс (мъж)

Състезание, изригване и битка между егото на двамата партньори наблюдаваме при този аспект. Мъжкото его се стреми към превъзходство, докато женското его, често е разстроено. Сексуалността може да е лишена от нежност, която да показва истинска загриженост, и да е проява на подсъзнателни желания, които целят по-скоро да преодолеят предизвикателствата, отколкото да изразят любов. Връзката има тенденция да прояви една присъща необузданост, което прави брака или трайното партньорство трудни.

Слънце (мъж) опозиции Юпитер (жена)

Този аспект показва различия в основната житейска философия. Всеки индивид е склонен да остане индивидуалист, без да развива цялостното чувство на споделяне, което дава топлина на връзката. Може да има много пътувания или голямо богатство, но все пак жената би могла да загуби част от своята женственост и може би нейният сексуален импулс ще се състезава, за да намери признание от своя партньор. Това е много труден аспект за брак.

Слънце (жена) опозиция Юпитер (мъж)

Този аспект прибавя елемент на случайност към връзката и разпилява чувството на сигурност. Докато двамата индивиди поддържат чувството си на индивидуална свобода, жената често дава сигурността, необходима и за двамата. Липсата на комуникация и разбиране води до дърпане в противоположни посоки по отношение стила на живот. Всеки партньор накрая ще преоцени своите принципи и философия, ако връзката наистина действа.

Слънце (мъж) опозиция Сатурн (жена)

Този аспект предизвиква тежки отговорности за жената в своя партньор. В усилията й да се справи. Тя може да се облегне на спомените за баща, чийто начин на живот е бил различен от този на нейния партньор. Борбата, стремежите и накрая засилване на нейната вътрешна духовна същност, трябва да намерят своето място. Мъжът чувства, че неговият живот става по-отговорен, поради сериозността на партньорката. Макар и трудна, тази връзка може да издържи, тъй като всеки научава кармичните уроци по отношение на сила, търпение и разумна преценка.

Слънце (жена) опозиция Сатурн (мъж)

Този аспект създава ситуация на "робство" и блясъкът на жената може да бъде изцяло унищожен, поради прекалено покровителственото и безапелационно отношение на нейния партньор. Той може да вижда себе си като мъдър мъж, когато е с нея, чувствайки тайно нейната жизненост, без да разкрива тези чувства, от страх да не загуби своята авторитетна роля. Връзката би могла да издържи, ако жената не се нуждае от изразяване напълно на своята слънчева идентичност.

Слънце (мъж) опозиция Уран (жена)

Това е един от най-трудните аспекти за една връзка. Накрая мъжът вижда жената като безчувствена, докато тя се опитва да утвърди своята свободна воля. Сексуалното привличане е ексцентрично, а понякога не съществува. Мъжът може да чувства, че товара на тази връзка не е по силите му. Въпреки че изпитва топли чувства към своята партньорка, той ще бъде облекчен, ако връзката приключи.

Слънце (жена) опозиция Уран (мъж)

Жената се гордее с нетрадиционната изобретателност на своя партньор. Той зависи от нейната сигурност и може да я вижда като своята "котва", своята реалност, своята публика, своя помощник, дори като център на своето съществуване. Въпреки това при сблъсъка на волята той може несъзнателно да я лиши от близостта, която й е необходима. При взаимодействието жената се научава да бъде по-независима, докато партньорът й е принуден да се научи на разбиране относно стойността на топлината, традицията и отговорността. В най-добрата си светлина този аспект е труден за една трайна връзка.

Слънце (мъж) опозиция Нептун (жена)

Този аспект поражда липса на доверие от страна на мъжа. Въпреки че се интересува от жената, той не може да повярва в това, което не проумява. Чувственото и сексуално привличане често са силни, но мъжът чувства, че се губи в някаква ефирна мъгла, която не може да се обясни.

Слънце (жена) опозиция Нептун (мъж)

Този аспект затруднява жената да повярва на своя партньор. Обещанията могат да бъдат отречени, преди още да ги е спазил! Интрига, чар, мистично очакване присъстват във връзката, но жената чувства, че трябва да се бори да поддържа чувството си на разумна преценка.

Слънце (мъж) опозиция Плутон (жена)

Този аспект е труден за поддържане на връзка. Той дава тенденция за силно сексуално привличане, но голяма дистанция разделя двамата индивиди. Може да има склонност от страна на мъжа да унижава жената, въпреки че разкриването на нейното жалко минало, ще му помогне да открие най-почтените страни в себе си. Битката между силите на светлината и мрака става постоянен източник на раздразнение. Въпреки това тази връзка трябва да предизвика голям растеж, тъй като и двамата партньори се опитват да разберат дали нощта следва деня или денят следва нощта.

Слънце (жена) опозиция Плутон (мъж)

Този аспект има тенденция да създаде арена за животинските инстинкти, които излизат на повърхността. Честта на жената буквално е ограбена от грубостта на мъжа, тъй като той се придвижва от най-низките дълбини в себе си, за да влезе в съприкосновение с нейната светлина. Понякога тя може да израсне духовно силна, тъй като започва да осъзнава, че съществуват и по-висши нива на Плутоновата енергия. Понякога се явява сексуална дегенерация при този аспект, но ако жената притежава високи морални идеали, тя ще бъде защитена от това. Ако жената се примирява от началото на връзката, накрая тя ще се издигне над това, тъй като нейното чувство за чест и самоуважение се засилва в процеса на изпитанието.

Папка: Аспекти на Слънцето | Добавил: Пим (11.03.2009)
Разгледан: 12144
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.238.235.248