Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


16:57
16.04.2024
Вторник
3.238.235.248


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Синастрия » Нива на Посвещение


Композит [5] Нива на Посвещение [8]
Синастрични Домове [61] Аспекти на Слънцето [4]
Аспекти на Луната [4] Аспекти на Меркурий [4]
Аспекти на Венера [4] Аспекти на Марс [4]
Аспекти на Юпитер [4] Аспекти на Сатурн [5]
Аспекти на Уран [4] Аспекти на Нептун [1]
Аспекти на Плутон [1] Статии [18]


Дъгови Аспекти

Във втората част авторът се докосва до темата за синастричните дъгови аспекти, без да има намерение да ги разглежда кой знае колко пълно. Затова пък той ще предложи концепцията за еволюционните нива на двойките и орбисите на дъговите синастрични аспекти, аналогични на онези, които са описани от него в Приложение 5 към „Кабала на числата”. Така или иначе в началото авторът накратко изложи своите възгледи за промяната в отношението към реалността, характерни за прехода на съзнанието от епохата на Рибите към съзнанието на епохата на Водолея.
За епохата на Рибите бяха характерни индивидуалната работа и отговорност, при което връзките между хората имаха много ясен ролеви характер с немислимо строги рисунки на ролите. На това съответстват синастричните съвпади с върховете на плацидовските домове на единия партньор с планетите на другия. Такъв род съвпади дават много силни връзки между хората и тяхното, може да се каже, съдбовно взаимно влияние в съответните сфери от живота. Например ако моето Слънце попада на върха (в рамките на 2-3º) на плацидовския 2-ри дом на партньора, то влиянието ми, дали искам или не, върху неговата етика и финансово положение ще бъде огромно (значително по-голямо, отколкото ако моето Слънце се намира някъде в средата на 2-ри дом) и трудностите, с които той ще се сблъсква, опитвайки се да ми се съпротивлява в тези отношения, ще му се сторят непреодолими.
Например ако партньорът е моята жена, то аз мога постоянно да проектирам върху нея вината за всичко, което става с нас и тя не само няма да се съпротивлява, но с времето ще бъде напълно убедена в своята порочност и абсолютна неспособност да изкупи вината си пред мен. От друга страна нейното финансово положение силно ще влияе на моята инициатива, направлявайки я, и да се избавя от това влияние ще ми бъде извънредно трудно.
Затова интерпретирайки синастричната карта с плацидовски домове, астрологът трябва да обръща първостепенно внимание на такъв род синастрични съвпади на планетите с върховете на домовете, помнейки, че те определят един вид неумолимо ролево програмиране на партньорите и силна връзка на двойката.

Обаче епохата на Водолея предполага много по-голям свободен избор и постоянни промени в полетата на всяка двойка и съществено по-малко строга привързаност на партньорите, на което съответства равнодомната система, където върховете не са чувствителни точки. По мнението на автора, най-съответстваща на Водолея е натуралната равнодомна система, предложена в „Кабалата" (числото 24) и свързана с официалното местно време.
По този начин за човек, който се е родил и живее в парадигмата на епохата на Рибите, е по-добре да се построи карта с различни домове (в съответствие с предпочитанията на астролога), но тогава трябва да се отчитат всички върхове и чувствителни точки, и при тълкуване на синастрията да се обръща внимание също така и на положението на тези върхове в домовете на картата на партньора. Да речем Асцендентът ми в 10-ти дом на партньора показва необичайната ми чувствителност към неговото служебно израстване, от което аз мога силно да страдам, но да се избавя от него би ми било много трудно. Ако с течение на живота човек се разочарова от парадигмата на епохата на Рибите и след съществена криза - лична, професионална и мирогледна, той започне да строи и усвоява появяващата се реалност на епохата на Водолея, може да открие, че плацидовската или коховската карта вече не го устройват, и да се опита да се идентифицира с равнодомната. При това ще си отидат много негови трудни привързаности (рязко намалява числото на чувствителните точки в картата), а някои планети ще преминат в съседните домове, което ще измени и ритъма на външния живот, така че новата карта в голяма степен ще се наложи да се проработва отново, което ще съответства и на промяната на външната реалност към Водолейска.
Главната психологическа черта на настъпващата епоха, отличаваща я от предходната, ще бъде, по мнение на автора, акцентът върху груповата работа и самореализацията във всички колективи, в които попада човек - за разлика от силния индивидуализъм, често пъти жертвен, на епохата на Рибите, когато човек е бил принуден да прави всичко сам. Главно мирогледно и операционно различие на епохата на Водолея ще бъде постоянният контакт на човека с финия свят и груповите егрегори, чиято воля заедно ще прозират членовете на колектива и само след това ще предприемат нещо. С други думи, егрегорът ще си създаде група за изпълнение на определени задачи и ако колективът не ги види и започне да прави нещо друго, той ще провали своята програма и сам ще се разпадне.

Що се отнася до връзките по двойки в епохата на Водолея, то те ще се скрепват основно не на хоризонтално ниво, а на вертикално, т.е. партньорите ще бъдат привързани не толкова непосредствено един към друг, колкото всеки от тях към егрегора на двойката, от когото и двамата ще се окажат в силна зависимост - затова грижата за него, осъзнаването на неговата етика и воля ще излязат на преден план, измествайки темата за междуличностните отношения на втори.
Егрегорът на двойката се проявява двояко: най-напред в медитациите, които той устройва на партньорите, взаимодействайки с тях направо, и второ - със своите програми за действие, които партньорите са длъжни заедно да осъществят. В епохата на Водолея на преден план излизат именно съвместните програми за действие, а медитациите на двойката в тесен смисъл ще загубят своето предишно значение, но затова пък в широк смисъл, т.е. като някакво фоново изменение на реалността около партньорите, ще получат по-широко разпространение. Какво е това медитация - лична, по двойки или групова? От гледна точка на епохата на Рибите това е особено мистично състояние, когато безкрайно далечният горен свят се проявява малко по-отчетливо. От гледна точка на епохата на Водолея, това е нормално работно състояние, когато протичащото се съгласува с волята на егрегора и той помага на участниците да работят, изпълнявайки неговата програма. Липсата на медитации в парадигмата на Водолея е признак за силно етично нарушение, неодобрение на егрегора и най-често знак, че действието трябва бързо да се прекрати.
По-надолу се обсъждат четирите нива на връзки (съюзи) между двама души, които се отличават заради осмислянето от участниците на тяхното партньорство, а астрологически - с набора от синастрични дъгови аспекти и техните орбиси. Колкото е по-високо нивото на двойката, толкова по-голям е броят на възможните аспекти, но е по-малък техният орбис (виж Приложение 2).
Нивото на двойката, по правило, не е по-високо от нивото на партньорите, но за съжаление може да бъде съществено по-ниско. Във всеки случай това касае осмислянето на самия съюз, който често се възприема от тях като неудовлетворителен в сравнение с това какъв би могъл да бъде. Същевременно, според степента на еволюция на двойките, се включват качествено нови ефекти и влияния - както напрегнати, така и хармонични, и съществено се променят вътрешните проблеми и външните задачи на двойката. Това добре се вижда в съответните синастрични карти. По-ниските нива на двойките се наричат космични посвещения (първо, второ и т.н.) в съответствие с общата концепция на „Кабала на числата”; там е дадена формула за пресмятане орбиса на аспектите за всяко посвещение. Трябва да се отбележи, че в предлаганата концепция орбисите са точни и силата на аспекта не зависи от това доколко той е близък до своето нормативно значение - важно е само, че се намира в пределите на орбисния интервал.
И така, всяка двойка се намира, в зависимост от себеосъзнаването и своите отношения с егрегора на двойката, на определено космическо посвещение. Ще разгледаме последователно тях и съответстващите им дъгови синастрични аспекти.

Папка: Нива на Посвещение | Добавил: Пим (09.04.2009)
Разгледан: 3414
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.238.235.248